18
  • Tetsuo
    #18
    Dehogyis. (Közel) monopól helyzetetet - konvencionális jog szerint - nem használhat ki vállalat. Természetesen mint oly sok esetben, a de jure és a de facto merőben eltér.
  • Mosdatlanfalusi
    #17
    Joga van hozzá, el is fogadod a felhasználási feltételeket. Ez olyan , mint egy szerződés. Ha nem értesz vele egyet, elutasíthatod. Ennyi erővel random kertbe is bemehetnél, és lelophatnád a pálinkába való szilvát, mert "há' a fődbűl nőtt ki, a természet atta, akkor mindenkijé!".
    Nevetséges, amikor azon vergődnek a nácik, hogy jajj, a fészbúk cenzúráz. Tele a net altright alternatívákkal. Ja, hogy az ismerősei 95%-a nem jobbos, és akkor azokkal nem tudja tartani a kapcsolatot? Le kell cserélni őket is! White power meg minden.
  • Zoliz
    #16
    Ezt hívják (ál)demokráciának.
    Mondhatod, de mégse, mert bántja a szolgáltató vagy harmadik jogi fél szemét a kijelentésed. Ezért megy az egész Facebook mizéria is, mert meg akarják határozni mit mondhatsz és mit nem.
  • llax
    #15
    Normális esetben a felhasználó a tudatosan és felelősségteljesen, valami céllal/célra (ami lehet szórakozás, kikapcsolódás is) használót jelentené, aki ismeri az adott dolog hátrányait és kockázatait. Nem szükséges mélyebben ismernie a használt dolog működését, de a legalapvetőbb, használat során felmerülő dolgokkal tisztában kellene lennie.

    Pl. megkülönböztetni az internetkapcsolatot egy internetes szolgáltatástól, ha "elment" valamit, az mikor egy online beállítás (pl. Facebookon menti) és mikor menti a saját eszközére, offline is elérhetően, a jelszavakat lehetőleg nem az egérpad alatti papírlapra írja (még otthon sem - legalább a gép közeléből és szem elől tegye el), megkülönböztetni az e-mail és url címet, meg azokat mikor és hová kell beírni (rendszeresen látogatott weblapokhoz is parancsikon kell az asztalra, mert egy böngésző elindítása is gond - neki Facebook kell nem Firefox) egyáltalán, mi az az asztal (mármint az étkező vagy a laptop alatt lévőn túl) vagy ablak...

    A legszebb, amikor ugyanazok az emberek lógnak ma sok órát mindenféle online szolgáltatásokon (a legalapvetőbb dolgok ismerete nélkül), akik engem 15-20 éve súlyosan internetfüggőnek neveztek napi 1-3 (jó, néha picit több :) ) óra nethaszálatért...
  • Macropus Rufus
    #14
    Egy átlag Gibsz Jakabot nem érdekli, hogy hogyan működik a technológia. Ő használja. Ez is a nevük: felhasználók. Szóval a cikkben rájöttek, hogy a felhasználó csak felhasználó.
    És erre kutatást készítettek. Tiszta brit tudósok kategória.
  • zola2000
    #13
    Töltötted volna le neki a "word for android"ot.
  • Ellaberin
    #12
    A tudtán kívül != öntudatlan. Mondjuk én csak símán zoombinak hívom ezeket az egyedeket.
  • Tinman #11
    Van ahová csak úgy lehet kommentelni, de a legdurvább amit eddig írtam, az az, hogy "nekem ez nem tetszik, mert önismétlés, vótmá'", etc. És igen, általában ilyenkor jön hamarosan a küldj személyit szöveg. Ebben a világban ugyanis mindent csak likeolni lehet, akkor is ha az nettó hulladék -.-
  • Tetsuo
    #10
    A félelmetes nem a technikai analfabétizmus, hanem a primitív élet addikciója.
  • csicso82
    #9
    Nála YouTube sincs, ami videó elérhető az üzenőfalon a Facebook-on az van és kész. Félelmetes.
  • llax
    #8
    Hozzám nagyon közel is van ilyen (családtag). Internet~=Facebook+YouTube. Ha ezek közül valamelyik (inkább az első) rendetlenkedik, akkor azonnal jön: "Miért nincs internet???" Pedig már 625212x próbáltam többféleképpen, virágnyelven, végletekig leegyszerűsítve elmagyarázni, mi is ez az egész... Elméletileg képes lenne megérteni, csak nem akarja, mert "másra nincs szüksége".
  • csicso82
    #7
    Ismerek konkrétan ilyen személyt, 60+os nő, az internet neki csak a fészbuk, tehát bármi ami eljut hozzá azt csak azon keresztül éri el.

    De olyan is van akinek csak azért kellett rendbe tennem az ősrégi asztali gépét mert valami WORD dokumentumot akart szerkeszteni amúgy csak okostelefonozik.
  • Bozi_Vilag
    #6
    Fura, én vagy hét éve használom, soha semmi nem volt.
    Sőt, van vagy öt altom is, és egyiket sem tiltotta, pedig volt hogy két évig be sem léptem.

    Amúgy ja, az ilyen tipikus Instagram-Facebook és hasonló felhasználók (meg sok helyen a YT is) így a "görget-like-görget-like-görget-szivecske" életvitelben élnek :D
  • Kissssss0 #5
    valaki nagyon szeret reportolni téged úgy néz ki...
  • Sydra
    #4
    Ott a pont! :D
  • Tetsuo
    #3
    Ez miért lenne probléma? Úgy beszél róla a cikk, mintha valami élelmezési gond lenne. :-D
    A fejlett országokban is k*rvára el van tévedve egy csomó ember az általuk használt techet illetően... és? Ehelyett reggelig lehetne sorolni a valódi problémákat, pl. hogy mindenki szavazhat, ráadásul egyforma érvényességgel.
  • Tinman #2
    Nem szép dolog leírni helyettem az első gondolatom

    Ah... megint banolta az accom a FB. Ez már a 4. Olyan fél évente megölik azzal, hogy küldjek személyit, vagy valami személyazonosságot igazoló doksit. Nemtom' mi a faszt képzelnek magukról. Lesz vagy 3 perc az új acc :-(
  • Ender Wiggin #1
    A fészbuk/whatsup felhasználók amúgy is öntudatlanok...