23
  • lammaer
    #23
    Illetve kétlem hogy pl a steam is azért alkalmazza az 1 eur = 1 usd átváltást mert pont annyi a vám....Ráadásul pl a GBP árnál rendesen át szoktá váltani megfelelő rátával az USD árat....

    De havan vmi hivatalos leírásod erről örömmel veszem - a google csak olyan találatokat dobott ki ahol szimplán hibás üzleti magatartásként értékelik, vám szóba se jön.
    Pláne hogy az EUR / USD árfolyam azér változó, a vám meg ugye fix lenne, tehát VÉLETLENÜL még lehetne egyszer-egyszer pont a vám miatt, de nem mindíg...

    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.07. 19:13:37
  • morguldae
    #22
    Mi van? Az apple kisajátította magának az almát??? Nehogy már! Az alma mindenkié! Ha valahova rajzolok egy almát akkor jön a cég aztán háborog majd, hogy hogy is képzelem? Azért is perel majd ha valahol egy almára hasonlító ívet húzok! Szánalom! Szánalmas világban élünk, hogy már ez is probléma lehet!
  • TokraFan
    #21
    Artisjus hogy jön Ide? Az csak bizonyos, az összes importált teramékfajtához képest elenyésző termékre kerül rá! Kb. mint a jövedéki adó, ami szintén csak bizonyos termékekre jön rá.
  • M2 #20
    De hát az árcédula azért (majdnem mindig) ugyanannyi euróban mint usadollárban, mert az európai áron van VÁM + ÁFA, ember!

    Pont az egyik dolog amit kifogásolsz (miért nincs vám, mikor van) okozza a másikat, amit kifogásolsz (egyező árak).
    Magyarországon a legdrágább, mert itt a képlet:
    (eredetiár * euvám + artisjus) * világrekorderáfa

    (igen, nálunk az adót is adó terheli)
    Utoljára szerkesztette: M2, 2019.05.07. 12:19:30
  • Ellaberin
    #19
    Költői volt, kicsit cikizve egy olyan általános forma szabadalmi bejegyzésére, amivel a túróba kellene elküldeni minden olyan céget, amely ilyen szabadalmi jegyzéseket kér, majd azután perel, mert jó pénzt is szakíthat.
  • Ellaberin
    #18
    Senki nem mondta, hogy nincs rajta vám, azt mondtam, hogy általában az árcédula ugyan úgy néz ki ( pl. USA 1000$ - EU 1000 € ), de ez persze nem csak az Apple sara.
    A többit meg érted te :D
  • TokraFan
    #17
    Tényleg a Katolikus egyház nem kívánja perelni őket a harapott alma ábrázolása miatt?

    Nem, mert a katolikus egyháznak nincs szabadalmi és iparjogi védelme bejegyezve erre a formára!
  • archrodney
    #16
    Még ha valamilyen elektronikai termékeket áruló bolt vagy márkanév lenne megérteném az Apple-t, de ez k..aszott kerékpárút.
    Szóval nem igazán látom, hogy mivel sérti az Apple érdekeit ez a logo.
  • M2 #15
    Az Apple termékeken van EU vám, mint minden elektronikai terméken.
    Amúgy meg milyen hősugárzók jajgatnak, ezt nem is értem, meg ki fizet dollár helyet euróban? WTF!?
  • Bruce_Willis
    #14
    Én használom a termékeiket, de ez most gusztustalan volt. Főleg hogy egy ilyen szuper dologba rúgtak bele. A logó nagyon kreatív, és amit jelképez is nemes dolog.
    Egyezésnek pedig nyoma sincs.
  • Ellaberin
    #13
    Kezdeném azzal, hogyha tovább tolja az apple a szaros szekeret védővámot tolnék rájuk az EU-ban. Tudom sok heater jajgatna, de ha azon sem pörögnek a fejükön, hogy dollár helyett euróban fizetnek ezt is benyelhetik. ;)

    Félreértés ne essék, de ne már egy pöts amcsi cég mondja meg, hogy egy olyan gyümölcs stilizált képét ne használhassa bárki, ami - minimum - a biblia óta jó néhány millió helyen használva - , ábrázolva van, egyszerűen nehéz máshogy ábrázolni. (Tényleg a Katolikus egyház nem kívánja perelni őket a harapott alma ábrázolása miatt?)
    Ráadásul az angol "apple" szó ezer évekkel az amerikai kontinens "felfedezése" előtt létezett. (B.zi kis ügyvéd csapat, ennyi.)
  • lammaer
    #12
    A gombok kapcsán ezt már eljátszották ha jól rémlik (tán sikerült is levédeniuk a lekerekített sarkú téglalapot)


    Edit: ja nemn, a telefon formánál sikerült....
    link
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.06. 17:10:25
  • lammaer
    #11
    VAn az az összeg amiért én is meghunyászkodnék.

    De amúgy valóban, rohadjon meg az almás nokia gyártó cég :)
  • ostoros
    #10
    Én meg majd megyek és levédetem a kört...
  • Bruce_Willis
    #9
    És bammeg meghunyászkodnak, készek korlátozni a logó használatát...
    Még ha hasonlítana egy kicsit is..
  • Fefy
    #8
    Tipikus USA cég. Azt hiszik, hogy ők sz..ák a spanyol viaszt. Ez a logó és az Apple logója a kis levelet leszámítva hol a jó mikulásban hasonlítanak egymásra???

    Az almánál úgy látszik már (szín)vakok is. Ezüst levél vs zöld levél, alma forma vs egy háromnegyed kör hosszúságú nyíl, a világon mindenhol Apple szöveg vs Apfelroute, almás logó alatti szöveg vs logóban levő szöveg.

    Valahogy a kis levélkén kívül én más összefüggést nem látok, de szerintem még ez is jobban hasonlít az Apple logójára: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/315C8T37JZL.jpg

    Remélem az egész bagázst elhajtják melegebb éghajlatra...
  • TokraFan
    #7
    Esélye sincs az Apple-nek! A logó egyáltalán nem hasonlít, és kiegészítő felirattal is el van látva, ráadásul teljesen más szabadalmi osztályba sorolt tevékenységet folytató cégről/szervezetről van szó. Bár a multik előszeretettel védetnek le minden az összes létező osztályba, de a logó itt egyréteműen megkülönböztethető az Apple logótól, már pusztán a grafikai része is -bár abba még a köcsög ügyvédek bele tudnának kötni ha nagyon rafkósak, de a text kiegészítéssel az összetéveszthetőség esélye konkrétan nulla!

    tom_pika
    LOL :-D Mikor nem élt az ember olyan világban, ahol nem a pénz és a hatalom számított? Talán utoljára a Neandervölgyi....
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.06. 14:13:58
  • wraithLord
    #6
    Biztos az a bajuk, hogy jobb, mint az ő logójuk, és ők is ilyenre akarják csinálni. :D
  • tom_pika
    #5
    Ez most komoly?? Hogy a levél hasonlít, emiatt a logo nem egyedi? Gondolom amúgy a kifogás nem csak a levélről szólt. Sajnos.
    Kiváló lenyomata ez az eset annak, hogy milyen rohadó világban élünk, és hogy mennyire a pénz mozgat mindent (nem ám a környezetvédelem, vagy a szolidaritás, vagy bármi egyéb baromság a pénzen kívül).
  • M2 #4
    Mondjuk azt a zöld levelet tényleg nem lehet másképp ábrázolni, csak ugyanolyan alakban, dőlésszögben stb.?

    Amúgy meg az Apple el lesz hajtva a picsba, ez nem U.S. of A.
  • sárkánylovag
    #3
    és minden almaültetvényt atomozzunk porig mert azoknak is van alma a szállítóládáján !
  • kékherceg
    #2
    még csak nem is hasonlít
  • gombabácsi
    #1
    átkozott apple cég...