Az Amazon raktárakban az emberek a gépek szolgái
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mint pl a #106 "csicskagyász"?
Természetesen minden idegennyelvi befolyásnak, kiváltképp az angolnak kellene lassítani/megakadályozni a folyamatát, de - szerintem - nem itt kell kezdeni.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.05.11. 14:23:22
Az ember nem kívánhat szép napot a másiknak? Mi köze ennek az angolhoz??
Kezeltesd magad!
A kellemes napot! <-- a helyes használat, a szép napot pedig egy egyszerű elbaszott tükörfordítása a "have a nice day" kifejezésnek.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Nincs.
Egyszerű anglicizmus, amivel nem foglalkozunk.
Helyette van magyar kifejezés, a kellemes napot.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.09. 12:51:39
Továbbá, egyszer sem "orbánoztam" "patkányoztam" "o1g"-ztem, és "lipsi" sem vagyok, jelentsen ez bármit is. Csupán megállapítottam hogy nincs agyad, te pedig azóta is bizonygatod. Most már tudja mindenki, lehet abbahagyni.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A putriban ahol élsz biztos menő ez a stílus.
Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2019.05.05. 11:08:35
Istenem... Te nem vagy ép!
Az pedig sajnalatos hogy ezek szerint vannak olyan eladok/penztarosok, akik nem kepesek tiszteletteljesen koszonni, hogy ha nem irjak elo szamukra szo szerint hogy mit kell mondani. Minden hulye szabaly mogott van egy tortenet hogy miert van ra szukseg...
Különben is, ha valami szép, az még nem feltétlenül jó is.
(Egész marketing birodalmak épültek fel arra a hazugságra, hogy a szép=jó)
Ahogy ott állok, egyszer csak hallom még egyszer, aztán megint, a másik pénztártól. Öt perc után világos lett, hogy EZEK BASZDMEG ELŐÍRTÁK, HOGY AZ ELADÓIK HOGYAN (hibásan) KÖSZÖNJENEK EL! Mit lehet még tenni, hogy még inkább gépként kezeljék az embert?
Pusztuljon a Lidl!
Pusztuljon a McDonalds!
Pusztuljon az Amazon!
PUSZTULJON A CÉGES EGYENKULTÚRA!
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.04. 19:18:06
Hmm... kétlem.
ad1: #26 csuklóból gecizéssel és primitív együgyű személyeskedéssel egy db értelmes mondat nélkül indítani...azért az nem egy agysebészi lángelmét sejtet... <#nevetes1>#nevetes1>
ad2: 2db összetett értelmes mondatot, ami bármire rámutatna még mindig nem tudtál írni, attól, hogy ezt nekem próbálod bemagyarázni, még nem lesz igaz, ha 10x írod le, akkor sem 😉
ad3: amiért itt sírdogálsz, az nagyjából a szépségkirálynők "világbéka" szintje. lehet rajta sirdogálni, sok a csúnya dolog a világban, de fölösleges, ill. úgy tűnik, hogy saját elvtársaid elvtelensége viszont mégsem akkora probléma számodra, egyszóval, inkább egy primkó hipokrata műhisztinek nevezném azt, amit leművelsz ennyi a lényeg.
Bp. csak egy város az országban. Ne ebből vonjál le téves következtetéseket. Az ország lakosságának a nagyobb része nem gazdag.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Kaptál két az egyéniségedhez illő negatív jelzőt, azóta ömlik a fos a szádból.
Technikailag bar igazad van, az emberek ezt nem igy elik meg. Ezert is nepszeru meg ma is a szocializmus, mert sok ember (nyilvan a szegenyebb fele a tarsadalomnak), inkabb valasztja azt hogy szegenyebb lesz, de egyenlobb. Jozsi valoszinuleg orommel szavazna arra arra hogy elvegyenek tole egy kenyeret, ha Belatol 7-et vesznek el... Ez most ugyan sarkitott pelda, de kutatasok bizonyitjak hogy sok ember pszichologiailag igy mukodik...
Az ember nem egy racionalis leny, es frusztralt lesz a kulonbsegtol, fuggetlenul attol hogy neki mennyije van.
Ezzel szemben a mai fiatalok mar egy telitett piacra lepnek ki. Nincs olcso ures telek amire hazat lehetne epiteni, draga, mar beepitett telkek vannak, amiben nyugdijasok laknak. Bizniszt sem olyan egyszeru inditani, mert nincsennek kiaknazatlan lehetoseget, hanem le kell nyomni egy versenytarsat aki mar regota a piacon van.
Ennek egyenes kovetkezmenye, hogy az egyensuly eltolodott, es mig tudassal es munkaval sokra jutottak szuleink, ma mar sokkal inkabb szukseg van az oroksegre is. Aki szuleitol/nagyszuleitol orokolt egy hazat, az jol boldogul, mig akinek sajat keresetebol kell osszesporolnia egy 40+ millios hazra, annak kuzdenie kell.
Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.05.02. 14:08:35
Ezt sok oldalról meg kellene vizsgálni, hogy egyértelmű választ mondhassunk. Sok ember csak ilyen-olyan okból el van keseredve és kiragad dolgokat, hogy az elkeseredettségének jogalapot keressen. Sok ember meg csak irigy. Van amiben sokkal jobban állunk, mint szüleink, van amiben meg rosszabbul.
Azzal egyetértek, hogy vannak a gazdagodás ellen ható folyamatok is, de ezek mind abból fakadnak, hogy az államok egyre jobban bele avatkoznak az emberek életébe. Egyre magasabbak az adók, egyre több a szabályozás, egyre jobban burjánzik a szociális rendszer. Ezek mind olyan dolgok amik szétforgácsolják a természetes gazdasági ösztönzőket és akadályozzák az embereket, hogy jobbá tegyék a saját munkájukkal a saját életüket.
Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.05.02. 14:07:58
Ez igaz, viszont a legutobbi valsagok soran ez az irany megfordult. Egy mai fiatalnak mar kevesebb vagyona van mint a szuleinek. Ez alapvetoen alacsonyabb eletszinvonalat jelent. Es ez most mar erezheto is. Amig csak megallt a lakossag nagyreszenek az eletszinvonalnovekedese, addig meg nem volt akkora gond, de amikor csokkenni kezdett, ugy hogy kozben a gazdagok tovabb gazdagodtak, akkor bedolt az egesz addig redszer. Tobbek kozott ez okozta a jelenlegi amerikai elnok gyozelmet. Egyebkent a nyugati vilagban minel nyugatabbra megyunk annal nagyobb lesz ez a vagyonbeli ollo. Itthon meg van valamekkora eletszinvonal emelkedes a szegenyebb, de dolgozo (es nem kozmunkas) retegnek is, mig nyugaton ez mar csokkenesbe valtott ahogy ertektelenedik el a fizikai (szak)munka.
Vagy ahogy ezt sokkal frappánsabban megfogalmazta egy nálam sokkal okosabb ember:
El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.02. 06:11:41
A társadalmi olló is lényeges. A vásárlóérték figyelembevétele pedig valamelyest javít helyzetünkön, hiszen nálunk bizonyos dolgok olcsóbbak, mint a gazdaságilag fejlettebb (valójában gazdagabb) országokban.
nyilván akinek nem 2 hetes kutyaürülék szaglik az agya helyén az látta, hogy volt egy hülyegyerek akinek még itt is sikerült orbánoznia, egy amerikai amazon hírnél, ami nettó fóbia, erre én normálisan írtam, hogy hiába a fóbiáskodás,orbánozás az ország mindig is ilyen volt, sőt még ilyenebb.
az, hogy xy-nak nem az elvtársa van hatalmon, akkor minden rögtön szar, mindenki más hülye, diktatúra van stbstb látni a nagy diktatúrhát a tömött deák téren, meg az egész város tele emberekkel túristákkal, vígan, dehát na, aki gyűlöli a világot és, hogy van más vélemény mint az övé, az szimplán orvosi eset.
a rossz élet jele meg nyilván a tömött plázák, bevásárló hyper-marketek, tömött vásárlóutcák, a rohadt utak mindig sz.rásig vannak KOCSIKKAL már lassan élhetetlen lesz ez a k. város (bp) mert mindenki még retyóra is kocsival megy.....akkora itt a mélyszegénység és a diktatúrha <#nemtudom>#nemtudom><#nevetes1>#nevetes1> minden lakótelep tele kocsival, már a fűvön is mindenhol az áll lassan...a lakások pörögnek és ha jól tudom, nem éppen 100ezer huf a m2- ár pest és környéke nagy részén.....az a fránya 10 millió éhező mélyszegény <#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.01. 21:06:37
Már ha hinni lehet ennek...
És akkormehetünk szemenköpni magunkat.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.01. 15:24:35
Ők a gazdag emberek.
A multi cégeknek is vannak tulajdonosai / örökösei.
Ezek többnyire olyan emberek akik soha életükben nem dolgoztak egy napot sem, mert mások dolgoznak helyettük.
Utoljára szerkesztette: aemus, 2019.05.01. 15:00:33
De haladjunk tovább: hogy szólhatna már bele az ellenzék bármibe amikor nincs identitása csak nem fog már a gumigyáros saját kárára törvényezni , ezért vették át a kultúrmarxista szalmabábot.A baloldalt gyakorlatilag megzabálta a tőke. A jobb meg szélsőségesen populista. Az ilyen értelmes emberek meg nem fognak középre szavazni mert az olyan semmitmondó, ott nincs kiaknázható energia tehát meg se próbálkozik senki azzal hogy racionális legyen.
Ha olcsó munkaerőt alkalmazol vállalkozóként, és éhbérért dolgoztatod az alkalmazottaidat akkor lehetsz szemétláda, kizsákmányoló, de nagyon szűk réteg az akinek nincs választása. Nem az Amazonban dolgozóknak, hanem mondjuk egy varrodában dolgozó nőnek, aki úgy gondolja ő ehhez ért, más munkaterületen nem is tudna elhelyezkedni, farmon dolgozók, kőművesek, segédmunkások. Akik kevesek ahhoz hogy szépen felöltözzenek és jelentkezzenek az Amazonnál munkára. Nekik az ő elgondolásukban nincs választásuk. Mindig az egyénen múlik hogy milyen határt szab önmagának.
A cinkosságot úgy értem, hogy a cégek az adókedvezményekért cserébe jattolnak a politikusoknak. Ha nem készpénzben, akkor máshogy. Megtalálják a módját. 😉 Aki kételkedik ebben az tényleg vakon van.
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.01. 12:57:37
Én is szemétláda voltam amikor nem 15.000-es napidijért béreltem kunikust az építkezésemre hanem a 10.000-ért dolgozót?
Igazából Feri cseszte el, mert annyira szarul kormányzott hogy a törpének a kisujját sem kellett mozdítani, a győzelem az ölébe hullott.
Szóval belehajszolta a népet a szarba. Most ott járunk hogy csak néhány lépés a diktatúra.
Én azt vallom, mindegy milyen becsületes egy párt, kétharmad többséget nem szerezhet. Az nagyon veszélyes. Nézd meg, minden az ő kezükben van, a média pedig a legnagyobb fegyverük. Az ellenzék beleszólhat bármibe is? Semmibe! Az ilyen agyhalottak, mint a kedves fórumtárs még örülnek is neki, pedig kell egy egészséges egyensúly, még ha nincs is mindig igaza a másiknak, legalább mások érdekeit is képviseltetné, hisz rájuk is szavaztak emberek.
Én hiszek a piaci szabályozó erőkben: senki sincs röghöz kötve, hogy egycégnél kell dolgoznia. Ha nem tetszik neki az a cég ahol most van, elmehet, kereshet jobbat.
Ha van jobb dolgozzon ott - ha pedig nincs, akkor be kell látnia, hogy hiába érzi úgy hogy többet érdemelne, egyszerűen a munkája annyit ér amennyit most kap.
Nem töketlenek, de most sokkal nehezebb egy pártnak felépíteni magát mint korábban. Régen volt néhány mainstreem média folyam ha megjelentél ismertek. Most meg millió csatorna, weboldal. Töredezett az egész. Pont most sokkal nehezebb eljutni az emberekhez mint korábban bármikor.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.01. 12:26:37
Cinkosok, nem is őket védem, de a probléma gyökere máshol kerestetik.
De ugyanezért a munkáért a nyugat európai betanított munkás 5x ennnyit kap és a környező országokban is jobban fizetnek.
Visszatérve az Amazonra, rájuk nem jellemző a "jónak titulált" fizetés, egy korábbi cikkben olvastam hogy dolgozóik egy része segélyre is szorul.
Kivételek mindíg vannak de ez szerintem nem változtat a kapitalista rendszer profitmaximalizálásra és kizsákmányolásra épülő, abszurd és aljas módszerein.
Volt idő mikor még volt alternatíva. Nem nevezem meg a pártot, már nem érdekel egyik sem, a józan eszű, tiszta szívű emberek úgyis felfigyeltek rájuk, és oda tették a voksukat.
Sok országban már régen börtönbe csukták volna mindkét párt vezetőjét, csak nálunk töketlen az ellenzék.
Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.01. 11:19:55