4
 • esztyopa
  #4
  Na ! Ezzel egy csapással megoldható lesz a klímaváltozás problémája
 • kvp
  #3
  "Nehezen tudom elképzelni hogy gyorsabb lesz mint egy torpedó!"

  Valojaban csak egy nuklearis reaktorral hajtott kavitacios torpedorol van szo. Kieresztik, szepen lassan koroz akar evekig vagy ul a tengerfeneken egy kontenerben, majd tamadasi parancs eseten szepen lassan odamegy a cel kikotohoz vagy hajorajhoz, majd atkapcsol maximalis sebessegre (lasd meg: VA-111) es a cel eleresekor (vagy ha kilovik) felrobbantja a nuklearis toltetet. Ez utobbi a nato adatai szerint kobalt szennyezett fisszios toltet is lehet, ez foleg a tartos, nagy teruletu sugarszennyezesre helyezi a hangsulyt.

  A mukodesi elvbol is latszik, hogy elsodlegesen nem tamadofegyver, hanem megtorlo celu. Igazabol csak a masik fel civil lakossaganak kiirtasara es teruleteinek lakhatatlanna tetelere jo. Viszont a felepitese miatt akkor is kepes tamadni, ha mar a teljes orosz felszini-, legi- es urerot kiiktattak.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Status-6_Oceanic_Multipurpose_System
 • Kelta
  #2
  orosz népmesék újabb epizódja
 • barret
  #1
  "Poszejdon munkamélysége egy kilométer lesz és nagyobb sebességgel képes lesz haladni, mint a jelenleg hadrendbe állított leggyorsabb felszíni és víz alatti hajók, valamint torpedók. " Nehezen tudom elképzelni hogy gyorsabb lesz mint egy torpedó!
  Ahhoz át kell lépnie a 370km/h sebességet víz alatt! Ez nekem hihetetlennek tűnik...