35
 • TokraFan
  #35
  Pontosan erről beszélek én is, ilyen a mentalitás! Orbánt nem tudom minek keverték ide, nekem eszembe se jutott a kérdés kapcsán.
 • fonak
  #34
  A magyarok ilyenek, főleg az idősebb korosztály (és ez spec nem a zorbán miatt van így), egyébként ez más ex szoci országokban is így van, Oroszországban meg pláne.
 • TokraFan
  #33
  Hinni a templomban szoktak az arra érzékenyek, tehát keversz valakivel! Egyébként sem világos, mit is szeretnél mondani?
 • Sir Cryalot
  #32
  False bravado nak hívják a nyugatos látszatmagaviztosságot könnyen letörik..
 • Sir Cryalot
  #31
  #30
  Íme az ember aki nem hisz a szaros palacsintában :DDDD
 • TokraFan
  #30
  Milyen propagandáról beszélsz? Eleve, itthon csak a fityesz tolja az agymosást már mindenhol, ami pont az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni az embereket. És ez sikerül is azoknál, akik életükben nem jártak külföldön. Csak az van, hogy kimész külföldre, lehetőleg sok helyre és szépen ledöbbensz, hogy mennyire szar itthon minden...Nem a csilivili gazdagság miatt, hanem a hangulat miatt, az emberek miatt, a kultúra megléte miatt. Én erről beszélek, mert tapasztalom a gyakorlatban, nem csak olvasok róla és elképzelem. Jártam szinte minden kontinensen (kivéve Afrikát), rengeteg országban, több külöböző kultúrában, még Kínában is voltam, igaz, munka kapcsán, de azért volt időm kicsit elmerülni is. Mondjuk Kína pont nem az a hely, ahova elmennék életvitelszerűen, de számos más országba simán.

  Kösz, hogy meghazudtolsz, de a történet természetesen nem volt kamu. Nem kell ahhoz senkinek a fejébe belelátni, hogy megtapasztald a közhangulatot! Elég ránézni a befásult, besavanyodott, gőgös és dühös arcokra, elég, ha az utakon megtapasztalod a sok agresszív k*rvaanyázó, száguldozó suttyót, elég, ha bemész egy üzletbe és hozzád szól az átlag bunkó eladó, elég, ha bemész egy vendéglátóhelyre ahol azt érzed, még neked kéne megtisztelve érezned magad, hogy náluk vendékeskedhetsz!
  Jobb helyeken külföldön ebből szinte alig tapasztalsz valamit, illetve pont az ellenkezőjét látom. A barátom is ebből szűrte le amit mondott...Érezzük is mindannyian nap-mint-nap. Maximum az nem, aki a 4 fal között a fotelben éli le az életét, vagy egy kis faluban, ahol 5 ember éli a tökunalmas életét.
 • ostoros
  #29
  Ezt nem értem hogy jön ide. Egyébként leírtam, hogy ez egy folyamat. Az álszentség generációról generációra növekszik. Ma már nem látsz őszinte megnyilvánulást. Az emberek megtanultak jónak LÁTSZANI. Nyugaton már egy pár évtizeddel előrébb járnak ebben a játékban. Mi meg, ahogy lenni szokott, követünk mindent akár jó, akár nem.
 • ostoros
  #28
  Ez a valóság, amit a propagandával eláztatott agyad nem akar meglátni.

  Thaiföld az más. Nem is róluk beszéltem, ahogy te sem. Nem Thaiföldre megy ki dolgozni a magyar, ugye?

  Budapest megint más téma, én nem laknék azon a trágyadombon.

  Az utolsó bekezdésed pedig nyilvánvaló kamu. Nem látsz az emberek fejébe, ugyebár...
  A magyarok fejébe se, de elhiszed amit a buta agyadba sulykoltak a propagandával.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.04.24. 01:03:36
 • TokraFan
  #27
  Ja, így szól a propaganda...A gyakorlat meg nem ez, persze nem a belvárosban kell szállást keresni. Továbbá, szinte senki nem megy ki egyedül. Vagy párban (férj, feleség), ahol mindkettő dolgozik és így már oszlanak a költségek, vagy munkatársak, akik szintén közösen bérelnek szállást (ez főleg azokra jellemző, akik csak átmenetileg, 1-3 évre mennek ki). Ezernyi megoldás van, és rohadtul megéri, nem véletlenül van itthon hiány a szakmunkásokból. Jelentős részük elhúzott melózni, okkal!

  "Mert magukban tartják a véleményüket,"

  Látom, te is csak a TV-ből "ismered" a külföldi viszonyokat. Jártam többször pl. Thaiföldön. Az átlag lakos ezerszer csóróbb mint egy random magyar. Sok halásznak az egyetlen vagyona a ladikja és a halászfelszerelése, de ezt úgy kell érteni, hogy a ladikban lakik az egész család is! Ennek ellenére, végigmész az utcán és csupa kedves arcot látsz! Mosolyognak, közvetlenek, segítőkészek (nyilván ott is van kivétel, általánosságban beszélek). Össze nem hasonlítható az itteni helyzettel. Görög barátaink érkeztek hozzánk 3 éve a meghívásomra. 2 hetet töltöttek el. Sokat beszélgettünk és azt mondták, nem értik, hogyan tudunk mi itt élni? A srác egy világlátott ember, (hálózat-biztonsági szakember egyébként), és azt mondta nekem, hogy ennyi búvalb*szott, besavanyodott, közömbös, dühös arcot még életében nem látott sehol egyrakáson, mint Budapest utcáin.

  "attól még nem szeretnek jobban"

  ??? Egy normális, intelligens, életvidám közegről beszélek, senki nem várja el, hogy vadidegenek szeressenek! Ráadásul a bunkó paraszt az szeret? Az pedig csak rosszindulatú feltételezés részedről, hogy nem őszinték amikor mosolyognak. Én tapasztalom, te csak elképzeled. Csupán kivetíted hited szerint, mert nehéz szembenézni azzal, hogy a magyar sajnos tetszik vagy sem, de egy írigy, gőgös, és végtelenül besavanyodott negatív nép.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.23. 23:37:02
 • TokraFan
  #26
  Miért, a régié nem az? ott van mindjárt az összes pap. Bort isznak, vizet prédikálnak és még öregek is általában... .
 • ostoros
  #25
  "Másrészről pedig, a közhangulat és az átlag, mellveregető gőgös, agresszív magyar emberek miatt sokkal kevesebben jönnek vissza, egészen egyszerűen aki élt már külföldön az tudja és látja, mennyire mások ott a viszonyok, nincs ez a feszültség úton, útfélen..."

  Mert magukban tartják a véleményüket, attól még nem szeretnek jobban, SŐT... Az őszintétlenség nagyságrenddel nagyobb arrafelé, mint itt. Persze van akinek ez jön be....

  A bájvigyor az nagyon menő, de aki azt hiszi, meg is bíznak benne, az bizony alaposan téved.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.04.23. 23:02:28
 • ostoros
  #24
  " Egy random kőműves 4x-6x annyit keres"
  És ötször annyit költ, csak a lakhatásra, és majdnem kétszer annyit minden másra. A töredékük képes félretenni.
 • ostoros
  #23
  Az új generációk ismérve az álszentség.
 • TokraFan
  #22
  A hülye orbán hogy jön ide, és egyáltalán kit érdekel a kérdés kapcsán?
  Magyarországon a bérek kis mértékben emelkednek, de akkora a szakadék, hogy az még bőven nem tart vissza senkit attól, hogy lelépjen (pontosabban bizonyosan nem ez tartja vissza azokat, akik nem mennek el). Egy random kőműves 4x-6x annyit keres a németeknél, angoloknál, vagy más, erős gazdasággal rendelkező nyugati országokban, mint itthon. IT szektorban -vagy a versenyszférában bárhol-, simán eléri a tízszeresét is.
  Másrészről pedig, a közhangulat és az átlag, mellveregető gőgös, agresszív magyar emberek miatt sokkal kevesebben jönnek vissza, egészen egyszerűen aki élt már külföldön az tudja és látja, mennyire mások ott a viszonyok, nincs ez a feszültség úton, útfélen...még akkor is, ha ott is van bűnözés és ott sincs kolbászból a kerítés. Magyarországon jelenleg annak is örülni kell, ha bárhol egy jó szót hall az ember, akár üzletekben, akár vendéglátóhelyeken, akár az utcákon. Persze ezt azon szerencsétleneknek hiába magyarázza az amber, akik Érd-felsőnél távolabb életükben nem jutottak innen, nagymagyar bunkófalváról.

  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.23. 22:46:37
 • dyra
  #21
  Ez a "tipikus bezzeg a mi időnkben duma". Eleddig mindegyik élt generáció elég sok szart lepakolt a földre. Néhány évtizede még embereket égettek kamrákban itt Európában. Szóval duma ez. A fiatalok még nem sok mindent csesztek el, ők majd fognak. Alapvetően kortól függetlenül az ember egy állat. Az elsődleges igényeit kielégíti utána nagy többség mindent leszar. Ki látott már Oroszlánt azon aggódni mi lesz holnap? Tele a has és döglik az árnyékban. Az ember ilyen lusta szar.
 • Archenemy
  #20
  "Innen meg azért mennek el, mert"

  Magyarország nettó bevándorló ország, csak szólok. Több ember jön mint amennyi elmegy.

  Források pl.:
  https://www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html
  https://knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate
  https://esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf

  Ez jellemzően azért van, mert elég nagy a bevándorlás is, határontúli magyarok, távol-keletiek, újabban nyugati nyugdíjasok. Illetve már a kivándorlás se dübörög annyira, pl.:
  https://index.hu/gazdasag/2019/04/22/a_brexitrol_szolo_nepszavazas_ota_alig_erkeznek_unios_munkavallalok_angliaba/

  "Az Európai Unióba 2004-ben felvett nyolc közép- és kelet-európai tagállam, köztük Magyarország nagy-britanniai bevándorlási mérlege a teljes EU-adatsoron belül negatív: ezekből az országokból 38 ezren érkeztek, viszont 53 ezren távoztak Nagy-Britanniából, vagyis a keleti EU-tagországok nettó bevándorlási egyenlege mínusz 15 ezer volt a vizsgált tizenkét havi időszakban."

  Tehát amilyen elszívó hatása van a nyugati országoknak MO-val szemben, MO-nak olyan (pontosabban picivel erősebb) elszívó hatása van a keleti szomszédokkal szemben, és a nyugat elszívó hatása gyengül, ahogy emelkednek a bérek MO-n, stagnál a nyugati életszínvonal, bejött a brexit, stb. Lehet itt hőzöngeni, hogy mennyit lop a zorbánvérfarkas, biztos lehetne jobban is csinálni, de ezek most elég nyilvánvaló tények.
 • TokraFan
  #19
  hagyjuk már ezt a marhaságot...A felelősségvállalás teljes hiánya már a mai 40-es, 50-es generációnál is simán megvan, látni ezt bárhol, bármely területen. Azon kívül, a kettővel vagy hárommal korábbi generációt is már flegmának, szemtelennek tarottták a szüleik, tanáraik, a nagyszülők generációjáról nem is beszélve. Ez a fejlődéssel jár együtt és kész.

  Innen meg azért mennek el, mert:
  1. Nem kicsivel kapnak jobb fizetés és ezerszer jobb munkakörülményeket külföldön, hanem nagyságrendekkel
  2. Élhetőbb világ van, kevesebb az életunt, besavanyodott, gőgös és agresszív bunkó, mint itthon.
 • end3
  #18
  "Sokkal inkább kell egy "lazább" szemlélet..." - Ami mint tudjuk, a felelősség vállalás teljes hiányát és a megyünk "tovább"-ot jeleni. A felelősség vállalás helyett viszont a világban az önmagáért az "élményekért" való magányos repkedés az tutira megáll. Terhelve még több szeméttel ezt a bolygót. (A sártenger, - amelyben a régieknek szokás dolgozni is "néha", - Somogyban is sártenger, v.milyen ok miatt a "Hawaii sártenger" mégis menőbb ennél a generációnál. Azután persze onnan is tovább, egészen a világ elérhető végéig.)
 • NEXUS6
  #17
  Hát elég érdekes a cikk. Tartalmaz kb 3-4 kijelentéást, ami alapján megpróbálja megfogalmazni a generáció jellemzóit:
  - Viszonylag egészségesen tápol,
  - Közösségi médián keresztül lehet őket marketing szempontjából megközelíteni
  - Kütyüfüggők
  ...

  Szerintem a generáció szempontjából két fontos dolog van inkább:
  1. Tovább módosul a generációra jellemző potenciális lehetőségek/kötelezettségek viszonya, az előbbi javára. Emberünk gyak olyan lehetőségeket kap, amire 30 éve esély sem volt, tanulás, munkalehetőség miközben a társadalom gazdagodása a technológia fejlődése miatt a kötelezettségei gyak csökkennek. A srácokban nem gyökérségből alakul ki a flegmázás, hanem mert ilyenek a körülményeik. Azonban ez a trendszerű változás az előző generáciuókra is jellemző volt.

  2. Ami viszont megfordult az a szellemi tőke birtoklásának jellemzői a különböző generációk között. Az új generáció uralja, használja azokat a technológiákat, amelyek egy jelentősen nagyobb kongnitív térbeli megjelenést biztosít. Régebben a felhalmozott lexikális tudás, tapasztalat biztosította azt, amit ma akár egy sima gúglizás, wikizés. Az idősebb generációknak általában rosszabbak a képességei ennek a technológiának a használatában.

  Szal attól, hogy valaki hipszter-vega-kütyümániás, még nem lesz az új generáció tagja. Sokkal inkább kell egy "lazább" szemlélet, amit sajnos nem lehet csak azzal elsajátítani, hogy sokat instázok.
 • Alien69
  #16
  Az a 2000 új munka társ valszeg nagy része "bevándorló". Logikus, mert ugye ennyi "fiatal" valszeg az egész tartományban nincsen (már, az eredeti gén állományt tekintve), főleg olyan, aki ugye az adidasnál el tudna helyezkedni (szakmabeli). Bár, azt nem írták, milyen munka kör betöltésére vettek fel ennyi fiatalt. Nem hinném, hogy "dolgozni". Tesztelőknek, vagy, csak egyszerűen, így kapnak támogatást az állam bácsitól, vagy mittomén. Kérdés, milyen "szakmabeli" lehet egy fiatal, első munka helyes izé, aki most jött ki valamilyen iskolából. Persze, Ők úgy gondolják, már mindent tudnak.
 • gosub
  #15
  31 év az ott dolgozók átlag életkora. Érdekes, hogy ezt a liberók hogyhogy hagyják? Ezt másképp nem lehet elérni munkatárs felvételnél, mint életkor alapú diszkriminációval. A haladó liberális, demokratikus európa szívében. Tehát ott ezt is szabad.
 • who am I 7
  #14
  Érdekes a felvetés. 50-50% kellene, bunkók és intellektuellek arányából szerintem....most nyilván több a "bunko" primkó egységsugarú humanoid, de pl. aki intellektüellnek tartja magát, az sem biztos, hogy valójában az...... :D szóval, azért ezt nehéz behatárolni.
  De ha egy egészséges, intelligens, saját környezetére igényes civilizáció lenne az emberi, akkor már rég az űrt hódítanánk és terraformálgatnánk, amellett, h nem tesszük tönkre az egyetlen otthonunkat/bolygónkat....ehelyett mi van? egymást bombázzák és öldöklik emberek...a föld egy részén, másik részén 0-24be robotolnak kifulladásik 1$ért....nem mondom, hogy állati sorban vannak még az emberek, mert attól azért már több van, de fejlett civilizációtól/társadalomtól még messze van.
  Az sem árt azért észben tartani, hogy a majomszabás után nem lesz varázscsettintésre egy primitív fajból, űrhódító fejlett civilizáció....látni kell, hogy vannak szintek (ha úgy tetszik evolúció). Ha erre nincs elég idő, akkor elpusztul...és kezdődhet újra...ha szerencséje van.
  Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2019.04.22. 22:27:33
 • TokraFan
  #13
  "...aki azt a demgók fa..ságot állítja, hogy a mai fiatalok tehetségtelen véglények..."

  Ezt ki állította?
 • Lacee86
  #12
  Pontosan. :)
 • Fbn Lx
  #11
  de ha véletlenül te is a 85%-ba esnél a cikk kritériumai szerint, akkor az is megérdemelne egy hőzöngést, hiszen akkor nem elég jók a kritériumok. A helyes kritériumok azok lennének, amik alátámasztják az elitizmusodat.
 • Cat #10
  "Felesleges felosztani az embereket generációkra meg vallásra vagy egyéb anyagi helyzetet meghatározó baromságokra."

  Fogyasztásról beszélünk, és markánsan különböznek az általad említett csoportok vásárlási szokásai.
 • Sequoyah
  #9
  Az osszes csoportot konnyu kihasznalni ha ismerjuk a szokasaikat. Csak azert mert te az egyik csoport tagja vagy, nem jelenti azt hogy az a csoport kivetelt kepez, maximum hogy te meg nem jottel ra hogy teged mivel manipulalnak:)
  Persze teljesen normalis hogy masok hibait sokkal konnyebben ismerjuk fel, mint a sajatjainkat, mert amit mi csinalunk az mar megszokott, "normalis".
 • Zoliz
  #8
  bocs a nyugdíjasokat kifelejtettem.
  Lényeg az, hogy a fogyasztói célbázis fejletlen vagy leépült legyen.
  Tehát könnyen manipulálható fizetett influencerekkel mint jómagam is vagyok.
  Lehet utálni, de legalább jól élek. Belőletek. :D
 • Zoliz
  #7
  A mai fiatalokat könnyű kihasználni ha determináljuk a szokásaikat.
  Igazából csak az lesz szabad és sikeres aki ezzel szembemegy.
  A fő kérdés az gazdag leszel vagy csak egy átlagos "fogyasztó".
 • lac coo
  #6
  Ez hülyeség. Ha van különbség akkor van különbség . És határozottan ostoba az az ember, aki azt a demgók fa..ságot állítja, hogy a mai fiatalok tehetségtelen véglények....
 • csicso82
  #5
  Nyers, de ütős fogalmazás.
 • TokraFan
  #4
  Indulatból fogalmaz, de sajnos igaza van! Ha már mindenképpen fel kell osztani egy társadalmat, akkor azt nem vallások és az életkorból származtatott generációs sávok mentén kell megtenni, hanem kizáárólag értelmi képesség alapján, mert csak annak van értelme.
 • lac coo
  #3
  De hál istennek van a hozzád hasonló kevesek ... ! :DDD
 • end3
  #1
  Szép, szivárvány színű, gyöngyház fényezéssel festett, álomszerű megközelítés. (Nem mentes a szakértő saját díjazását megteremtő komolyságoktól. - A valóság sajnos más...)