31
 • TokraFan
  #31
  Ó b*szki, ezt a bolond hülyét ide ne keverd már! kisfaludy egy hibbant szélhámos! "Időfizikus"..LOL!
  Lakatos volt meg kórházi asszisztens (konkrétan ládatologató), életében nem járt egyetemre. A sarki piacon a krumplit árusító manci néninek több esze van, mint ennek az agybeteg konteós idiótának. Ne dőlj már be minden marhaságnak, vegyétek már a fáradtságot és nézzetek utána a dolgoknak, mielőtt szórjátok szanaszét a hülyeséget!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.25. 15:18:17
 • MZperX75
  #30
  Mint érdekesség,Az eredeti Biblia egy kódkönyv,amely egyetlen betűvel,íródott(a mi C betűnkhöz hasonlít) a "betűje" Az illető(időfizikus) magyar fickó szerint, ez egy térbeli alakzat "C" betű,,ha a megvilágítás irányát változtatva az árnyéka lenyomata határozza meg a kiolvasható szöveget,mivel sok a változó,hogyan is olvassuk,ezért nehéz megfejteni,mivel hogy nincsen szóköz,hanem egybe íródott,milyen szögekben világítható meg,ez a térbeli alakzat?Melyik vetületének az árnyékát próbáljuk megfejteni? stb A mai Biblia,az egy fordítása ennek az eredeti könyvnek,ami pl 1000 oldalból maxiumum 1-2 oldalból lett leírva,amely "az ó testamentumot tartalmazza.Persze ez egy elképzelés,de ilyen is van,az illető bolond öreg Kisfaludy György időfizikus.(youTube-on van előadása ).Ezt az eredeti Bibliát több ezer évvel zsidók "bohóckodása előtt idegenek hozták a földre. :) Aki nem hiszi az járjon utána,én nem hiszem,de nem is tudom hogy ,hogy van.
 • TokraFan
  #29
  Az a tény, hogy űreszközt építenek és küldenek a Holdra, már önmagában egy tudományos küldetés! Hogy mellesleg szolgál politikai meg ilyen-olyan célokat is, az mellékes.
 • ostoros
  #28
  Dehogy volt tudományos! Zászlótűzés és nemzeti melldöngetés. Pár műszert azért képesek voltak beszuszakolni a kutatók, de nem sokat.
 • ostoros
  #27
  De fel ám... egyébként sem várható komoly tudományos tevékenység, egy ilyen zászlótűzős projekttől...
 • Garga Pitic #26
  1. és 2.: Nem. Ezek a te állításaid.

  A NASA Mars Climate Orbiter esete megvan a vegyesen használt metrikus és birodalmi mértékegységekkel? Na, az égés volt.

  Elég ritka a "totális kudarc" kifejezés, mindig pontosabban fogalmaznak.
  Az "így sem teljes kudarc a küldetés" végigkíséri az űrkutatást, okkal. Mire odáig jut egy eszköz, hogy becsapódik a Holdba, vagy 60000km-rel elvéti, vagy a Mars közelében végleg elhallgat, addigra egész sor tudományos adatot szolgáltat, megerősítést ad a koncepció részeinek helyes / nem helyes voltáról.
 • ugh
  #25
  "A leszállóegység becsapódott, viszont még így sem teljes kudarc a küldetés. "
  1. Hat persze. Ez volt a cel, mert ok igy szoktak leszalni.
  2. Ha az oroszok vagy a kinaiak lonek ekkora bakot az totalis kudarc es napokig cikkeznek mekkora eges.
  Errol ennyit.

  Utoljára szerkesztette: ugh, 2019.04.21. 09:11:55
 • TokraFan
  #24
  Jól mondod, ilyesmi agresszív okai lehettek, mert szakmai oldalról természetesen semmi értelme nem volt.
 • NIBI
  #23
  Hát gulyáslevest nem lőhettek ki... :D
 • defiant9
  #22
  Engem kicsit emlékeztet arra a motivációra ahogy a horvátok egy szép nagy keresztet állítottak Mostar-ban a hegyre hogy a város muszlim fele is minden nap 'megcsodálhassa'. Egy szimbólum egyben fricska, hasonló ahogy a megosztott Cipruson a félholdas zászlót kell nézniük a görögöknek.
 • TokraFan
  #21
  Ez egy tudományos küldetés volt a célként megjelölt _Holdra_, tehát értelmetlen volt szentkönyveket küldözgetni a semmibe/semminek! Azt még megértettem volna, ha a Voyager szondákhoz hasonló típusú eszközök egy újabb generációjáról lett volna szó, de a Holdra kilőni egy bibliát mégis minek? Mit reméltek ettől? Ha megérkezett volna rendben, akkor mi van? Csak teleszemetelik a Holdat...
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.18. 23:34:14
 • wraithLord
  #20
  A logikát azt én sem értem, ezért a kérdőjel a kommentem végén. Akkor valószínűleg úgy van, ahogy mondod.
 • defiant9
  #19
  Milyen logika mentén vitték volna fel a zsidók a keresztény szent könyvet?
  Nagyon valószínű hogy csak a héber Bibliát vitték fel, és héber nyelvűt. Ez már csak nyelvészkedés, a lényeg nem ez.

  Az Ószövetség a zsidó vallás szerinti Biblián alapul, amely a keresztény Újszövetség (Novum Testamentum) írásait természetesen nem tartalmazza, hiszen a judaizmus azt nem fogadja el szentírásnak. Ezért a zsidók nem nevezik Bibliájukat Ószövetségnek, egyszerűen csak Bibliának. Ennek könyveit nagyrészt héberül, kisebb részben arámiul írták, ezért ma héber Bibliának is nevezik. A héber Biblia elnevezés teológiai szempontból semleges, míg a Tanakh a zsidó vallás szerinti, az Ószövetség pedig kifejezetten keresztény megjelölés. A Tanakh szó a Tóra, Nebi'im és Ketubim szavak rövidítése (azaz „Törvény, Próféták és Írások”, a Biblia három fő része a zsidó felosztásban).
 • morguldae
  #18
  Előre meg lehetett mondani, hogy a Holdra nem fog leszállni. Nem fogják hagyni az ottaniak, hogy ott legyen egy ilyen eszköz. Világosan megmondták már, hogy nem kérnek belőle! Felesleges próbálkozni is!...
 • wraithLord
  #17
  Na jó, csak a biblia nagybetűvel a keresztények bibliájára szokott utalni, a többinek van neve.
  Vagy az Holy Bible?
 • defiant9
  #16
  Nekik biblia, ami nem ugyanaz mint a keresztényeknek, mivel nem ismerik el szentírásnak a keresztények újszövetség bibliáját. Iszlám szerint pedig mindkettő a hitetlenek könyve, így lehet Allah a leghatalmasabb isten sújtott le a szondára a rakomány miatt:)
 • Archenemy
  #15
  úgy érted azoknak volt fontos, akik összedobták rá a pénzt? Hajrá, küldj fel egy ateista szondát, azon nem lesz biblia :D
 • TokraFan
  #14
  Hogy jön ez ide? A wikipedia teljes anyagát is fel akarták küldeni?
 • ostoros
  #13
  MIért, a wikipédiát ki fogja olvasni a Holdon? Stevie Wonder?
 • TokraFan
  #12
  Például még több műszert, amivel vizsgálódhattak volna a szakemberek!
  Mégis mit gondoltak, a Holdon ki/mi fog könyveket olvasgatni? (főleg, mert a saját meséjük alapján nem is létezhet más élőlény az univerzumban) A Holdon semmilyen élet nincs, tehát mit akartak ezzel? Úgyhogy élnék a gyanúperrel, hogy a biblia felküldése csak a vallásos nép felé volt egyfajta jelzésértékű agymosó üzenet...
 • csicso82
  #11
  Ahogy hallottam, nagyon teszkó gazdaságosra tervezték az lett a veszte.
 • ostoros
  #10
  Mit küldtél volna, testvérem az Úrban?
 • NEXUS6
  #9
  Nem, nem, nem! Hogy lehet ilyen hülyeséget írni, mindíg ezek az összeesküvés elméletek!

  Napnál világosabb, hogy soha nem hagyta el a földkörüli pályát, azért lőtték föl, hogy rázuhanjon a Notre Damme-ra!!!!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.04.16. 08:54:25
 • wraithLord
  #8
  "On the science side, the lander is carrying a retroreflector device provided by NASA, which scientists will be able to use to pinpoint the distance between that apparatus and Earth; and a device to measure the magnetic field of the moon. Beresheet also carries an Israeli flag, a large package of information from English Wikipedia, copies of the Bible and drawings created by Israeli children."
  Azt írják, Biblia. Mondjuk tök mindegy.
 • Thrawn
  #7
  Napnál világosabb! A náci holdbázis elhárító rendszere lőtte le. Várható volt.
 • gosub
  #6
  Kétségeim vannak a fordítással kapcsolatban, biztos, hogy Biblia? Tóra lesz az!
 • kzdrago
  #5
  Nem értem, miért nem teljes kudarc a küldetés? Csak azért mert már tervezik az újabbikat? Zsidó mentalitás: ezektől még az is kitelik hogy a Holdat vádolják majd antiszemitizmussal.
 • TokraFan
  #4
  "az izraeli fél egy Bibliát és egyéb szimbólumokat - többek között a Columbia 2003-as katasztrófájában elhunyt izraeli űrhajós fotóját - szállította ily módon a helyszínre)"

  A bibliát feltétlen, mint egy falat kenyér, úgy kellett volna az a Holdra...Hülyék.
 • Montanosz
  #3
  hát sajnálom, remélem legközelebb sikerül
 • kvp
  #2
  Hivatalosan a hajtomuve kapcsolt ki, amit viszont okozhatott egy hiba az inercialis navigacios rendszerben is. A leszallas kozbeni kommunikacios kieses utani utolso visszajelzes (ha jol lattam) az volt, hogy a szonda eloredolt, pedig enyhen hatradolve kellett volna megkozelitenie felszint, hogy mind a vizszintes, mind a fuggoleges sebesseget csokkenteni tudja. Kb. ahogy egy spacex booster leszall. Na ebbol az utolso fazisban jott be egy szenzor es/vagy hajtomu hiba, ami miatt a szonda kb. 20 kilometer magasrol lassitas nelkul orral csapodott be. A dolesszog korrekcio hianya is arra utalhat, hogy valoszinuleg a hajtomuve adta meg magat, ami mar a foldi palya elhagyasakor is hibazott egyszer. (vegul egy korrel tobbet mentek a Fold korul, mert nem tudott idoben emelni a magassagon)

  Kb. 2 kilometerrel azutan tortent a kieses, hogy elkeszult es atkuldtek az utolso fotot, szoval akar az is lehetett a gond, hogy a kommunikacio tulterhelte az energiaellato vagy a navigacios rendszert. Igazabol ezt azzal lehetne valamennyire megerositeni, ha kiderulne, hogy a foldkoruli hiba elott is tortent foto keszites/tovabbitas.

  ps: Kevesbe pontos, de egy nasa marsjaro fele felfujt legzsakos leszallas sokkal kevesebb uzemanyagot es sokkal kisebb pontossagot igenyelne, raadasul joval a felszin elott ki lehetne kapcsolni a hajtomuveket, majd a legzsakok felfujasa elott ledobni a teljes hajtomuegyseget. Nem elegans, de pontatlan celzasnal es fekezesnel is nagyobb valoszinuseggel tulelheti az egyseg a leszallast.
 • Bulics
  #1
  Emögött is a zsidók állnak...