5
 • end3
  #5
  Nem értem mitől illegális az, ha gyerekek éhesen nézegetik a "látványpékség kirakatában" kitett "pékárukat". Mitől kellene egy alapvetően ingyenes ismeret- és ismertség-terjesztő internetes médiában fizetni azért, mert tudomást szerez több százezer ember valaminek a létezéséről? - Majd ha lesz olyan moziszolgáltatás amiért érdemes fizetni, akkor elmennek az általuk preferált dolgokra, amelyekről éppen mondjuk a YouTube-ról, FB-ről lett tudomásuk. Ez a szabad emberi döntésük joga. - Az ott megosztott videót ritkán nézik megszakítások, elkapcsolások nélkül végig, nem jelenti a szerzői jog maradéktalan sérülését, de jelent viszont ingyenes reklámot a jóknak. (Hogy a rosszakat senki nem akarja a moziban kifizetve megnézni, azon meg nem kellene csodálkozni az alkotóknak. Leszűrve a tanulságot, csináljanak jobbat, vagy menjenek inkább kapálni a kamerák helyett.)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2019.04.16. 08:44:01
 • lammaer
  #4
  Szerintem ez csak az elmélet.

  Viszont ha nyomsz egy teljes filmek magyarul keresést youtubeon, nekem most éppen egy 2013-as Columbia Pictures (Sony Entertainment) filmet dobott ki (Grown Ups 2).
  Ha jól tudom filmeknél 50 éve a copyright, szóval az még messze van, azt meg kizártnak tartom hogy a sony csak úgy engedélyezte vkinek hogy feltöltse filmjét.

  Sokkal inkább el tudom képzelni hogy a youtube automatika nem tud mit kezdeni a kicsit gyengébb minőségű, magyar szinkronos feltöltésekkel... kézzel meg csak akkor nézik meg ha vki jelenti. Érthető, percenként! 300 órányi videót tolnak fel rá mostanában...

  Lásd a fenti film, angolul nincs fenn, illetve csak egy teljesen elbarmolt minőségű változat, szar hanggal, szintén az automatika megtévesztésére.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.04.15. 13:09:58
 • Vanek úr
  #3
  A YT-on fent lévő filmek azért vannak fent, mert
  a) a jogtulajdonos engedélyével rakták fel (ezt külön meg kell küldeni a YT-nak, különben leszedik gyorsan)
  b) olyan régebbi film, aminek már lejárt a jogvédettsége, így szabadon felhasználhatóvá vált
  c) nincs jogtulajdonosa (a felrakónak ezt is bizonyítania kell tudnia a YT felé, különben ezt is gyorsan leszedik)

  Vagyis amik fent vannak, azok jogszerűen kerültek fel oda. A FB ezen új funkciója viszont még kiforratlan, és a lyukakban sok visszaélési lehetőség van - de pár helyen, ahol komolyabban veszik a szerzői jogokat és védelmüket (pl. amcsiban), ott nagyon csúnyán rá tudnak lépni a FB bármilyére (pláne, azok után, amik már kiderültek náluk).
 • ostoros
  #2
  "Illegális " juj, de szeretik az embereket ilyen szavakkal kriminalizálni. Már megy is az FBI, hogy letartóztassa őket...
 • grebber
  #1
  Mit hittek miket fognak a "baráti" társaságok... Ha annyira jogvédettek lennének a YT-on se lennének fent de tonnaszámra vannak fent mindenféle filmek..