82
Dragon Age 4
  • Although
    #82
    Netto hülyeség, hogy nincs beleszólása. Látszik az Andromédáról kiadott anyagokban, benne van a kezük, a polkorrekt baromságok és a motor erőltetése is mutatja.
  • Although
    #81
    Nem mondtam, hogy egy emberen múlott, korszakot jelölök vele.
  • CrashBoostZoom
    #80
    Naná, hogy kell nekik a pénz. Hülyeség lenne máshogy gondolni. Annyira rá vannak fókuszálva az emberek arra, hogy az EA-t és a Bethesda-t ekézzék, hogy a Microsoft-ra alig figyeltek. A Gears 5-ba is beleerőltették a miktrotranzakciót és keresni fogják a lehetőségeket, hogy beletegyék más játékokba is ahol semmi keresnivalójuk.

    Jobb lesz félteni az Obsidian-t mert bár a kreatív emberek tudják, hogy mi a jó, a felső vezetés bármire képes, hogy extra pénzhez jusson és ha ahhoz azt kell, hogy bizonyos "szolgáltatások" bele kerüljenek a játékokba akkor bele is fognak kerülni. Számtalanszor láttuk már mi történik az ilyen felvásárlások után bármekkora PR baromságokat is tolnak amikor bejelentik.

    Na de ennyi elég is az OFF-ból. Vissza a DA 4-hez szóval viszlát 2022-ben,
  • grebber
    #79
    Ha a MS-nak kéne a pénz (mikrotranzakciókról beszélsz) nem dobna minden sikercímet 300ft-os game passba. (Ami ő szerintük termeli a pénzt meg hosszú távon hoz zsetont ,de egy 60$-os cucc az első évben sokkal többet hozna mint a game pass évek alatt..) De ők tudják, mi meg persze élvezzük a 300ft-os cuccot csak részemről érthetetlen ez a döntés.)
  • CrashBoostZoom
    #78
    Kattanjunk már the Gaider istenítéséről, oké? Egy az, hogy nevetséges. Kettő: a játékokat nem egyetlen ember csinálja, Gaider-el a fedélzeten is sikerült mellé lőniük párszor de azoknak a játékoknak voltak más aspektusai amik jóvá tették de érdekes módon azokról az emberekről akik azt csinálták megfeledkezel mindig. Három: a mostani helyzet egyáltalán nem róható fel csak pusztán Gaider távozásának.

    Úgyhogy többet kérlek ne emlegesd fel őt.


    Más: az MS ugyanúgy nyomatja ugyanazokat a dolgokat amik miatt köpködnek a Bethesda-ra meg az EA-re. Az Outer Worlds jó dolog de nekem van egy olyan érzésem, hogy ez csak a beetetés volt, hogy később majd felhasználják a mikrotranzakciókhoz meg minden máshoz.
  • lwb
    #77
    "valóban halott a Bioware és nem kell várni semmit"
    Nagyon remélem,h ogy ez nem így van. Kapnak még egy esélyt a DA4-gyel, az biztos. Ahogy a Bethesda is a Stafielddel. Csak rohadtul kiábrándító, ami ebben a generációban történt. A kedvenc játékstílusom óriásai, a Bioware és a Bethesda, óriási csalódást okoztak.
  • grebber
    #76
    Az Obsidian az most "még?" olyan mint anno a legelején a Bioware volt szóval nem véletlen a jó alkotás. Abban bízom ,hogy most a MS égisze alatt csinálnak 1-2 ütős exkluzívot nekünk.

    Ha ez a teljes kezet kaptak teljesen igaz akkor valóban halott a Bioware és nem kell várni semmit. Ebben az esetben simán nem égetném magam eladnám a Dragon Age jogait..
  • lwb
    #75
    Nem értek egyet, nem lehet mindent az EA-re kenni. Olvasd el Jason Schreier kurva jó cikkét a MEA fejlesztési nehézségeiről. Az EA lényegében TELJESEN szabad kezet adott nekik az új ME fejlesztésére, aminek már a ME3 végén, azaz 2012-ben nekiálltak. Nem az EA-n múlott, hogy a vége egy ilyen katyvasz szarság lett.

    Egyszerűen nincs vezetés, nincs irányítás, nincs koncepció. A DA4-et egyszer már lesöpörték teljesen az asztalról, most van semmiből újrakezdve. Ugyanezt eljátszották a MEA-val is. Kidobott pénz, erőforrások, káosz, töketlenség. Vezetők jönnek-mennek, mindenki mást akar a vége meg akkor szarságok, mint az anthem, aztán csodálkoznak, hogy minesweepert többen tolnak a twitchen ma már, mint anthemet. Így nem fog menni.

    Ha valamit, akkor azt ékesen bebizonyította az Outer Worlds, hogy kevés pénzből és kis erőforrással is lehet jó játékot csinálni és hogy a piac hálás a jó játékokért.
  • grebber
    #74
    Mivel az EA kezében van minden és ahogy ők csettintenek az lesz nem azt amit a Bioware maga akar .... Bethesdánál gondolom szintén ez a modi...

    Ha a Bioware csak maga lenne hogy nem ugatna senki sem lenne ott jóság bőven. De mivel a régi team már nem létezik nem kell csodákat várni
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.31. 07:39:19
  • lwb
    #73
    Kiadót hasonlítasz játékfejlesztőhöz. A CDP-nek nem az EA a párja, hanem a Bioware vagy a Bethesda (Game Studios, a fejlesztők és nem a Softworks, a kiadók!).
    A Bioware az anthemet adta még ki, semmi mást és ma már ők is azt kívánják: bárcsak ne tették volna. Egyébként direkt azt írtam, hogy rpg-t, nem azt, hogy játékot. Az anthem pedig sose volt rpg, játéknak is csak nagyon nagy jóindulattal nevezném.

    A Bethesda pedig konkrétan semmit sem csinált. Semmit. Nem volt más IP sem más játék. Az ESO-t nem ők csinálják, a többi játékot pedig csak kiadják (Wolfenstein, Doom, Dishonored stb).

    "mivel nem engedhetik meg amit a cdp aki mögött egy állam is áll"
    Azt a téves benyomást kelted, mintha a W3 mögött nagyobb pénzek állnának, mint egy nyugati AAA játék mögött. Nem állnak. A W3 minden kiegészítőjével és lokalizációjával együtt is 81 millió USD-be került kb, míg a Fallout 4 120 millióba. A lengyel állam 7 millió dollárt adott egy pályázaton a CDP-nek 2016-ban (!!! a W3 után már), hogy bizonyos R&D fejlesztéseket elvégezzen. Ezt részben a GOG-ra költik egyébként, részben megy a CP-be. Ugyanilyen pályázati források egyébként nyugaton is rendelkezésre állnak, ez sem CDP vagy lengyel sajátosság.
  • grebber
    #72
    Azt mindig elfelejti mindenki hogy minden más cég aki nem CDP sokkal másabb helyzetbe van.
    Ezeknek a cégeknek minden más fronton van csomo futó játéka mivel nem engedhetik meg amit a cdp aki mögött egy állam is áll, hogy 3-4 évente adjanak ki 1 db játékot. Csődbe is mennének.

    Nézzük az EA-t pl 2019 : Fifa 20, Anthem, Apex Legend, Madden NFL 20, NHL 20, Plants vs Zombies Battle for Neighborville, Sims 4 keigek, jön még NFS Heat, Star Wars Jedi Fallen Order szóval ezek a cégek a sok sok alcég miatt nem engedhetik meg amit a cdp hogy 1 játékkal szüttyögjenek ami érthető mert kihalnának.
    Szóval ezért a mellőzés és a hanyatlás. Hidd el ha a cdp is évente 4-5-6 + game felé figyelne egyszerre nem mindig lenne konstans a Witcher 3 színvonal. De sose tudjuk meg mert a cdp sose lesz ilyen cég.
  • lwb
    #71
    Egyszer régen már írtam a konzol topikban is, akkor le lettem hurrogva, de most már, a generáció végén, talán érdemes leírni ismét: ebben a generációban a Bioware lényegében nem csinált egyetlen RPG-t sem. A DAI cross-generation volt - annyira, hogy én először x360-on vittem végig pl. A MEA-t meg kiadták a B-csapatnak, akik eddig egy közepesen szar dlc-t csináltak csak életükben. Meg is látszott az eredményen.

    8. konzolgeneráció: DAI (félig) és MEA
    7. konzolgeneráció: ME1, ME2, ME3, rakás dlc mindhez, DAO, DA2, DAI (félig), rakás dlc mindhez

    Bethesda RPG mérlegét is vegyük ide:

    8. generáció: Fallout 4, dlc-k
    7. generáció: Fallout 3, dlc-k, Oblivion, dlc-k, Skyrim, dlc-k

    Egy kis lófasz lengyel csapat annyi játékot csinált, mint a világ két legnagyobb rpg stúdiója együtt... (W2 nextgen, W3 kiegekkel és CP2070)
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.10.31. 06:26:16
  • Daermon
    #70
    Hát engem meg totál hidegen hagy ez a Kojimás játék :D
  • PiszkosFred
    #69
    > És ha szerencsém van láthatom pc-n.

    Nem szerencse, hanem pénz kérdése, két napja kb. hogy bejelentették, miszerint jön PC-re.
  • Although
    #68
    OFF. Részint. Van más is. Nem csak a középszer.
    Meg hitegetés. Nem játszottam konkrétan a játékaival mivel főleg konzol. De van infom róla. Ez nem csak hype. És ha szerencsém van láthatom pc-n.
    2010 után még a skyrim idején vártam lesz tartalom is a látvány mellé. Eltelt 9 év. Jövőre a CD bemutatót tart, hogy kell csinálni. Rajtuk kívül még ez van. Mindez persze nem szabványos és megszokott amit csinál. Most az AAA tetejéről beszélek ahol lehetnek elvárások. Bio? Ezen a szinten már nem létezik, Gaider távozása óta. Vele sem ez volt azért.
    Marad kedvencnek az Obsidan persze, nem ma. Mert már a Microfos mellett már ők sem a csillagokhoz törnek :)
    Szóval várós :) Ezek meg? Hagyjuk. Nekik tényleg csak hype van már egy ideje.



  • lwb
    #67
    Egész biztos voltam benne, hogy még évekre van. Nem vagyok benne biztos, hogy lesz még Bioware 2022-ben ...
  • grebber
    #66
    "Ami a Dragon Age 4-et illeti: sejtettük, hogy nem állnak túl jól a játék munkálatai, így hiába a tavalyi teaser, az EA szerint nem valószínű, hogy 2022 áprilisa előtt belevethetjük magunkat a játékba."
  • Daermon
    #65
    Nyilt levél Casey Hudsontól
    Idevágó rész:
    “We have several other big projects in the works. I wish I could tell you more about them, but they’re mostly super-secret right now. I can say however that one of our projects has a large and growing team in Edmonton working through pre-production, and based on the progress I’m seeing, I can confirm that indeed the Dread Wolf rises.”

    És szép új nagy épületbe költöztek.
  • wedge31
    #64
    Szép lassan temethetjük véglegesen a Biowarét tényleg csak már ez a projekt menthetné meg öket de sajnos még jó hírt nem kaptunk csak rosszat arról, hogy haladnak.
  • PiszkosFred
    #63
    Ennek mar vege, mint a botnak. Szerintem lelovik a picsaba a projektet hamarosan.
  • Daermon
    #62
    Hát nem jó hír. De Mark Darrah még ott van, övé volt eddig is a projekt. Ha ő is lelép akkor lesz igazán kaki :D
  • grebber
    #61
    Dragon Age 4 vezető producere is lelép Bioware-től.
  • Whysper
    #60
    Neeeee... ezeknél a játékoknál mindig eltűnök a való életből 2-3-4 hétig. :))
  • Daermon
    #59
  • Daermon
    #58
    Akkor Tevinter borítékolható :)
  • Daermon
    #57
    Kiváncsi vagyok EAP streamen mondanak-e valamit majd. 5 éve volt a DAI, szóval valami infót vàrnék:
    - Megerősítést, hogy single player
    - Egy 30mp-s teasert legalább, ami nem egy szobor végig
    - Egy talánt, hogy jövő évvégére tervezik a megjelenést
    - 1-2 pici infót, hogy hol és merre játszódik majd a játék (Tevinter remélem)
    - Valamint, hogy ismét új hőst kapunk-e (mondjuk tuti)

    Az biztos, hogy kimondják, hogy coop vagy multi lesz, ott rájuk gyútják az EAP-t :D
  • lwb
    #56
    Legyen igazad. Az én bizalmamat totálisan elveszítették.
  • grebber
    #55
    Anthem-el szépen pofára estek... lassan most már valamit villantani kéne. Lehet ezzel kezdik majd újra :) Akármi megeshet.
  • lwb
    #54
    Ezt hol írtam? Nem látom, hogy ilyet írtam volna. Attól még megvan a véleményem a játékról az eddigi infok alapján (Schreier cikke főleg). És igen, ez a vélemény a BW és az EA eddigi teljesítményéből ered. Hosszú, sokéves kemény munkával elbaszták a renomét.
  • j0nNyKa
    #53
    temessuk el a gecibe mar most 0 infoval, a topicot meg zarjuk is be, igazad van
  • lwb
    #52
    Attól, hogy live service és van benne multi, attól még lehet single player is. A kettő nem zárja ki egymást. Simán lehet olyan single RPG-t csinálni, ami közben folyamatosan online kell lenni, mikrotranzakciókkal van tele, time gate van, hogy grind ne legyen olyan vészes és van egy dedikált multi része is ezen felül.
    Nézd meg pl. az újabb Assassin's Creed játékokat.

    Ezt kéne elkerülni, de nem fogják.
  • Daermon
    #51
    Én megvárom mit mondanak majd hivatalosan. Twitteren is, EA fórumon is folyamat vannak egy ideje hozzászólások, érvek, stb, hogy single RPG maradjon és nem kell live service és multi (én is irtam itt is ott is ezzel kapcsolatban), és volt rá community manager reakció is, tehát biztos eljutott a fejlesztőkhöz. Elég öngyilkosság lenne, ha Dragon Age szériát coop vagy multi cimmé tennék.
    Frostbite szerintem is birítékolható. Bár, ha a Respawnnak megengedték, hogy mást használjon, akkor a Bionak is megengedhetnék.
    Az Anthem PR katasztrófa után meg főleg meglepne, ha most nem single lenne, és koncepció nélkül mennének neki.
  • lwb
    #50
    Azért "jó" tudni, hogy miután a kivételesen ígéretesnek hangzó Joplint lesöpörték és jött helyette a Morrison, azon "már" legalább elkezdtek dolgozni. Frostbyte engine, live service, multi, mikrotranzakciók - ezek mind borítékolhatóak.

    Évekre van még, tehát nyilván next genre jön csak már ki. Egyelőre nem mondanám, hogy remeg a térdem az izgalomtól.
  • Daermon
    #49
    Akkor már megy a meló a 4-en :)
  • Daermon
    #48
    Biztos Frostbite lesz, ebben valahogy biztos vagyok :D Mert kétlem, hogy az EA licenszelne vagy hagyná a Biot, hogy fejleszenek egyet maguknak.
  • j0nNyKa
    #47
    hat az is fontos infonak tunik hogy a frostbyte vagy melyik motort toljak (ami anthem alatt fut), pl a ui, meg a teruletek -szerintem- a 3. reszre fognak hajazni ez alapjan, es nem mondjuk az originsra vagy a masodik reszre
  • Daermon
    #46
    Én remélem E3-on már kapunk egy teasert meg némi infót is.
    Mert ugye hivatalosan annyit tudunk, hogy készül a 4, és a teaserből Solas szereplését. Eddig mást hivatalosan nem mondtak.
    A Kotakus cikkek után meg illene is mitatni majd valamit, valamint reagálni ezekre.
  • j0nNyKa
    #45
    az ugrott be nekem is egybol, hogy vegulis mertek mar meglepni, es ja elsore nekem is kb mindenki kihullott
    bar olyan mintha ezekkel az uj... iranyaikkal nem a mely tartalomra mennenek ra, hanem a mennyisegre, es egyelore a pici infok alapjan nem latom hogy a dragon age 4 mas iranyba haladna
  • PiszkosFred
    #44
    Adja Isten! :) A masodik felet mar lattuk toluk egyebkent, lasd ME2 ongyilkos kuldetese, ami szamomra minden idok legnagyobb finaleja a jatektortenelemben (nyilvan az elso vegigjatszas soran szerzett elmeny alapjan, amikor "vakon" voltal).
  • Daermon
    #43
    Ha elég kreativ lenne és bátor az EAWare, akkor:
    Most a 4. résszel jönne ez a Tevinteri dolog, tevinteri hőssel.
    És akkor jönne az utolsó 5. rész, ami lezárná a Dragon Age érát. Ez amolyan Bosszúállók félén: minden rész fő karaktere benne lenne (Hero of Ferelden, Hawk/Stroud, Inquisitor, Tevinteri hős), mint companion vagy játszható. Valamint sok fontosabb/népszerű csapattársaz előző részekből, pár újal persze. A végén egy tényleg epic csatával. És mondjuk a történet alatt már 2-3 társ meghal, a végén meg 5-6 még. Mindezt single rpg-ben. Na! Ez lenne, amit, ha jól csinálnának, jól írnának meg, akkor gamer történelembe kerülnének.
    De ez nem lesz :D