12
 • Sequoyah
  #12
  Nekem biztosan jobb lesz, es ennek semmi koze a placebohatashoz. Egyszeruen fizikailag tobb mintent tudok delutan elintezni ha tovabb van vilagos. A korai sotetedes rettentoen zavar mind a kerti munkaban, mind abban ha a gyerekekkel valami szabadteri programot tervezek.

  Egy sor ismerosom hasonlo velemenyen van. Es ketlem hogy csak az en szuk ismerosi korom lenne olyan elvetemult, hogy delutan a szabadban akar valamit csinalni amit a sotetben nehez.
 • felemelő
  #11
  nyáron már fél háromkor világosodik, de nyolckor már legyen sötét.

  De ha hármokor kelsz, ez semmi problémát nem okoz.

  Az a baj, hogy az emberek a megszokások rabjai.

  Nem kell télen-nyáron 6-kor kelni. Nyáron kelj korábban, télen későbben.
  Esetleg a munkahelyi-boltnyitvatartási időket is a valósághoz kellene igazítani, nem valami évszázados rutinhoz.

  Csak egy példa, a szakemberek szerint az alsósoknak jó a 8-kor kezdés, a felsősöknek inkább 9 lenne jó, a gimiseknek meg 10.
  Biológiai törvényszerűsége van, de ugye télen nyáron 8-kor kell mindenkinek (hivatalok, boltok, iskolák, minden) kezdeni.
  Utoljára szerkesztette: felemelő, 2020.02.10. 23:44:38
 • felemelő
  #10
  Óraátállításmegszüntetése és ha megfejelik egyetleg egységes EU időzónával és máris nagyot lépnénk.

  (Ugye nem csak úgy lehet az óraeltolódást kezelni, hogy időzónákat vezetünk be, hanem úgy is, hogy a fényviszonyoknak megfelelően a hivatali órák vagy bolti nyitvatartások országonként, évszakonként, ünnepi időszakonként akárhogy a valós igényeknek megfelelően más-más)
 • csicso82
  #9
  Ez HITVITA tehát nem lehet objektív érveket felhozni. Nekem speciel a nyári vált be felőlem lehetne egész évben az.

  A kérdés, hogy a németek melyiket támogatják, mivel ők a legerősebb EU-s ország nagy a súlyuk ilyen döntésekben is és ha a franciákkal együtt a nyári mellett vannak akkor az is lesz.
 • ostoros
  #8
  Vagyis te szerinted az a jó, ha nyáron már fél háromkor világosodik, de nyolckor már legyen sötét.
 • asgh
  #7
  Miért hinné azt bárki is, hogy egész évben világos lesz?
  Az emberek az óra átállítással járó macerát nem szeretik. Mivel pedig az óra átállítás gazdasági hozadéka elenyésző, semmi értelme kitenni az embereket minden évben kétszer ennek a totál felesleges tortúrának.

  Amúgy meg mitől lenne egy nappal tovább világos?
  A Föld mozgását nem befolyásolja, hogy milyen szabványok szerint méred az időt.
  Gyakorlatilag azt mondod, hogy nyáron szeretsz korábban kelni és feküdni és milyen jó, hogy erre a teljes lakosságot is rákényszerítik.
 • asgh
  #6
  Nem azt mondták, hogy nem aktuális a kérdés, hanem hogy EU hatáskör. Ha az EU a részletkérdéseket visszautalja tagállami hatáskörbe, akkor van értelme a kormányt kérdezgetni.
 • ostoros
  #5
  Pontosan. Én is azt szeretem.

  Ami a politikusokat illeti, minden hülyeségre lehet találni embert aki támogatja, és annak ellenkezőjére is, az EU kis bürokratái pedig azt remélik, ezzel lehet népszerűséget csinálni, miközben lenyeletnek velünk valami szart teljesen más témában...
 • M2 #4
  Én például sajnálnám ha eltörölnék, szeretem, hogy a nyári időszakban egy nappal tovább van világos, most is alig várom már az állítás napját.
  Ezt fogják elvenni azért, mert az emberek bután és naivan azt hiszik, hogy az eltörlés után egész évben világos lesz.
 • ostoros
  #3
  Értelmetlen eltörölni. Nem lesz jobb semmivel. Aki úgy gondolja, hogy de, igen, az csak placebó hatás... Annak ellentettje, vagyis nocebo.
 • Vanek úr
  #2
  Megjegyzés: nem tudom, milyen sajtóhírben írták, hogy Magyarország már döntött, amikor többször meg lett kérdezve a kormány, és mindig azt mondja, hogy még nem aktuális a kérdés, nem is foglalkoztak vele. :)
  Mellesleg a tanácson nehéz lesz átverni ezt a dolgot, mert egyszerű többség nem elég; ahhoz meg, hogy sikerüljön döntést hozniuk róla még túl sokan ellenzik. Vagyis majd meglátjuk.

  Egyébként az orvosi véleményekhez: nem az óraátállítás van rossz hatással az emberekre, hanem a téli nappali órák, és a nyári nappali órák száma közti különbség miatti (főként a nagyon rövid téli nappal hossza miatti) változás(ok). Azt meg még a jelenlegi tudásunk alapján nem tudjuk befolyásolni; pedig tényleg az előttem szóló 'megmondása' lenne a legjobb. :)
  Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2019.03.27. 09:31:31
 • M2 #1
  Legyen mindig nyár, mindig világos és ingyen pénz meg nők!