9
  • ostoros
    #9
    Sőt, a Koreai, a Tajvani, Szingapúri, stb. Mind ugyanúgy.
  • Wowbagger78
    #8
    "az egész kínai elektronikai ipar lopásra, kémkedésre épül"

    Azt ugye vágod, hogy a Japán ipar úgy egészében ugyanígy bontakozott ki a 2. vilégháború után? Lemásolták a nyugati technológiát, tökéletesítették.
  • TokraFan
    #7
    "A központban hozzáférhetővé és vizsgálhatóvá teszik forráskódjaikat és lehetőséget biztosítanak bit-szintű vizsgálatokra is."

    Hahaha...oda majd visznek spy mentes hardvert és szoftvert. A kulcsfontosságú helyekre beépítettek esetén pedig vihetik a "B" verziót. Ne röhögtessenek már...
  • Sir Cryalot
    #6
    Bullshit, sokkalta innovatívabb dolgaik vannak mint a koreaiaknak vagy az zöplnek, más kérdés hogy nem olvasol publikációkat. Kb. Fej fej japánnal kína ha nem jobb.
  • Ender Wiggin #5
    az egész kínai elektronikai ipar lopásra, kémkedésre épül. csak az a kínos, hogy a huawei nagy csak egy egyszerű tech-cég, akit jogi úton el lehet lehetetleníteni.
  • nlght
    #4
    Olyan világban élünk, ahol az amerikai, kínai, orosz fél versenyez azon, hogy melyik tudja jobban eladni az Orwelli rémálmot masnival becsomagolva, miközben a többieket feketének próbálja beállítani, önmagát pedig kisangyalnak.
  • Zoliz
    #3
    Csak nem a mobiltelefonok fognak világháborút okozni USA (Samsung - Dél-Korea a haverja) és Kina között?
  • kvp
    #2
    Az amerikai rendszerekben van amerikai allami backdoor, erre a hazafias torveny kotelezi oket. Az exportra eladottak eseten ez kerdeses, de a nemet kormany amerikai megfigyeleserol kiszivargottak alapjan azokban is van. A kinaiaknak boven eleg ha nem raknak semmilyen dedikalt hatso kaput a rendszereikbe es ezt bizonyitani is tudjak. Persze attol meg lehet benne szandekos es csak altaluk ismert exploit, de annak a szandekossaga szuseg eseten letagadhato es ha veletlenul megtalalja valaki akkor latvanyosan befoltozhato.

    Egy ilyen nyilt hozzaallas garantalna, hogy csak toluk vasaroljanak azok a cegek es allamok akik egyarant felnek az amerikai es a kinai megfigyelestol. Valoszinuleg most valami hasonlo trukkot fog megprobalni a huawei es mivel az amerikai es a kinai rendszerek egesz picit nem kompatibilisek, ezert ha az egyik elterjed valahol, akkor a masik automatikusan kiszorul arrol a piacrol.
  • NEXUS6
    #1
    Az csal lop aki hátrányban van a piacon, a piacvezetőnek erre nincs szüksége. Ilyenekkel vádolni öngól, mert pont azért mert piacvezető neki vannak a legjobb ügyvédei, marketingszakemberei. Szal nem biztos, hogy ez a fagyi nem fog visszanyalni.

    De dúlván!