7
 • Sippie
  #7
  "A legdurvább eset az volt, amikor az óriáscég egyik robotautója 3900 kilométert tett meg önállóan és az út során 3407 incidenst regisztráltak, vagyis átlagosan 1,14 kilométerenként került sor valami olyan dologra, ami miatt a vezetőnek közbe kellett lépnie."

  Valószínűleg azért nem öltek, mert a vezető közbeavatkozott, de ha nem tették volna úgy, mint a teslánál, már tucatnyi vezető szagolná alulról az ibolyát.
 • Ender Wiggin
  #6
  senkinek sincs valódi önvezető technológiája. a németek is csak a level 3-at tudnák, ha volna olyan idióta jogalkotó, aki azt a zsákutcát engedélyezné... de szerencsére nincs. a nexo-ban aurora van, ami messze nem a legjobb (vagy legkevesebb gixerrel működő) a jelen állás szerint.
 • gforce9
  #5
  "Nagyon bénák az Apple robotautói "

  Miért ? Öltek már embert? Mert a tesla azt is tudja. Bénák....
 • defiant9
  #4
  Tény hogy fejlesztenek a szilikon völgyben, de a bonyolult folyamatosan fejlődő szoftverek esetén mindig kiszelektálódik max. pár top megoldás, akik méretgazdaságosság miatt egyre inkább elhúznak a futottak még kategóriától. A felhasználó nem suta önvezetőt akar hanem azt amiről azt írják hogy az egyik legjobb a piacon, főleg a prémium szegmens vásárlóira jellemző ez az attitűd. A google/waymo pl. nem hiszem hogy akar autót gyártani, de ha van egy kész szoftvere amivel üzemeltet egy taxi vállalatot, akkor miért ne adná el olyannak aki eleve nem taxi konkurencia, az Apple dettó. Cserébe a felületért amin az Android/IOS alkalmazások futnak racionálisnak tűnik akár ingyen is odaadni az autó építőknek a core önvezető platformot. Mondjuk az Apple nem ad semmit ingyen:) Ez persze nem biztos hogy így lesz, de szvsz. nem is életszerűtlen kimenet. A sok egyedi fejlesztés nem fenntartható.
 • muerte2
  #3
  Miert engednek at? A Mercedesnek evek ota letezik önvezetö rendszere, jogilag vannak megszoritva. A BMW is fejleszt ezerrel, csak ugy mint a VW konszern. De ott van a koreaiak Nexo-ja ami Koreaban megkapta az engedelyeket az önvezetesre.
 • defiant9
  #2
  Akié az önvezetés azé lesz a SW platform a kocsiban, ez motiválja az Apple-t. Német/EU autógyártók egy nagyon nagy piacot engednek épp át az amerikai tech. cégeknek, pedig egy zöldmezős SW fejlesztés az aminél láthatóan az Apple más téren szerzett fejlesztői tapasztalata sem jelent sokat.
 • duke
  #1
  "Nagyon bénák az Apple robotautói "

  Ahogy a telefonjaik is.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2019.02.22. 08:26:18