9
  • ostoros
    #9
    Olyan munkahelyen, ahol addig nem használtak számítógépet, mert NEM IS KELL, de valamely okos kitalálta, hogy, de, mostantól kell, és a melós meg szívhat, nyomtathatja a sok faszságot, ahol korábban csak egy rubrika volt, amit tollal kitöltött. Ahelyett, hogy a munkáját végezné, most adminisztrálhat minden nap húsz percet, miközben az irodán meg kávézgatnak nyugodtan.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.22. 12:38:15
  • ostoros
    #8
    Gondoltatok már arra, hogy 1 darab filctollal ráírjátok a kopott billentyűzetre, ami lekopott? Igazán nem kerül sok időbe.
  • Merces2
    #7
    Mégis milyen munkahely az ahol pötyögősök vannak? Könyvelőkröl tudom legfeljebb elképzelni az ilyesfajta digitális életképtelenséget... :)
  • HyBrIDNyLA
    #6
    Az a billentyűzet pont annyira kopott, h 10 emberből 1 nem látja. Amúgy kb. 50%-ban kopott, 50%-ban meg fekete és nem látja a fehér betűket, mert az irodai világításban csillog a zsírtól, meg a geppától, amit csesznek letakarítani - tisztelet a kivételnek - . Egyes emberek félelmetesen jól érzik magukat mocsokban. Arra képtelenek, hogy az asztalt letöröljék. Van olyan kollégám, amelyik gépezés közben nem veszi észre magát, rendszeresen fikázza magát és úgy simán belekeni(: Amúgy nem csak az én véleményem, h tanuljon meg vakon írni, aki monitor előtt dolgozik napi rendszerességgel. Kb. 1 éve jött ki az ukáz, h menni kell továbbképzés keretében gépírás tanfolyamra, azoknak akik monitor előtti munkavégzésre vannak kárhoztatva. A nagyok is így gondolják. Nagyon helyesnek tartom, mert így lesz hatékony. Nem baj, ha csak 2 újjal gépel, de legyen gyors és hatékony, mert mások sokszor várnak a munkájukra és ez egyáltalán nem mindegy. Berakhatunk egy pötyögő gépelőt adatrögzítőnek, titkárnőnek, kinek lesz jó? Az, h le-fel nézeget, billentyűzet-képernyő, billentyűzet-képernyő, ír-ellenőriz, valami nem jó backspace. Valahol el kell kezdeni, persze, de muszáj fejlődni és egy idő után meg kell felelni a beosztás követelményeinek. Titkárnő suliban a 10 ujjas gépelés alap. Call center-ben alap. Front office-on alap. Ha nem maga miatt tanuljon meg, akkor tanuljon meg mások miatt, mert az, ha szint alatt teljesít, akkor azzal másokat megszívat. Pokoli operátor?(: Nem hinném, egyszerűen vannak dolgok, amelyekben nem tudok kompromisszumot kötni.
  • Macropus Rufus
    #5
    szintén üzemeltetés. :)
    Sok mindennel egyetértek amit írtál, de azért a kopott bill. picit leakasztott. És ha nem látja rendesen akkor tanuljon meg vakon írni?! Nem rólad mintázták a Pokoli operátort? >:]
    Sajnos az oktatás nem fog kitérni arra, hogy vakon gépeljen valaki vagy arra, hogy ne akarjon háttérvilágításos billentyűt.
  • HyBrIDNyLA
    #4
    Én az üzemeltetést képviselem. Vannak emberek, akik nem éppen ütik meg a mércét és - talán - olyan korosztály tagjai, h kiforrottak, a fejük megkeményedett, nem igazán nyitottak a tanulásra, el-elvegetálnak. Hoznak egy szintet, de fejlődni maguktól biztosan nem fognak. Ha picit kopottabb a billentyűzet és nem tud vakon írni, akkor nem azon gondolkodik, h fejlessze magát, hanem neki kell egy új billentyűzet, amit bármikor, bármilyen fényviszonyok mellett jól láthat. Esze ágában sincs a fejlődés útjára lépni. Az más kérdés, hogy másik 10 kolléga simán dolgozik azon a billentyűzeten, ami neki nem jó (Lenovo Preferred Pro). Persze, az üzemeltetésnek minden munkakörülményt meg kell teremtenie, hogy kiszolgálja a munkavállalókat, de én úgy gondolom, h van egy szint, amit a munkavállalónak kötelező megütnie, különben nem lesz hatékony. Én a kötelező oktatásban látom a megoldást, ahol különböző tréningeken kellene részt vennie a gyengébb képességűeknek, hogy fejlődjenek. Mint az általános iskolában, a korrepetálás. Ha neki ez teher, akkor nincs itt a helye. Sajnos minden rendszer annyira gyenge, amennyire a leggyengébb láncszeme. Pl. minek vegyek ki egy jó és használható minőségi Lenovo billentyűzetet és selejtezzek le, ha egyszer az használható. Minek dobjam a kukába, ha 10 emberből 1-nek az nem jó. Egyes kollégák már héttérvilágításos billentyűzetet szeretnének maguknak, mert azt jól látják, mondják ők, de az más kérdés, h a fejük feletti 4000K-s LED mélysugárzó úgy szétvilágítja az asztalukat, hogy abból a háttérvilágításból egy fikarcnyit sem látnának. Én azt látom, hogy egy jó effektív követelményt kell húzni és aki sajnos ez alá esik, azzal foglalkozni kell, tanítani, oktatni, időt/energiát fordítani, azt vagy feljönnek, vagy nem, de az alap színvonalat/követelményrendszert soha nem szabad a gyengébb képességűekhez igazítani.
  • mrzed001
    #3
    Érdekes lett volna mellé tenni mondjuk még az adatokat Szaúd-Arábiáról, Egyiptomról, esetleg bármely afrikai országról.

    Viszont az igaz, hogy itt EU-ban (pláne Mo.) a cégek hihetetlenül kis időt és pénzt fordítanak a munkavállalók képzésére, fejlesztésére. És ez igaz akkor is, amikor megvan a belső erőforrás is rá (szakértő), tehát tényleg (pénz ráfordítása nélkül) csak egy kis "időveszteséggel" megoldható lenne.

    Valamint, az oktatás ... ok, az egy vicc (IT oldalról). A diploma egy üres papír. Szinte semmit sem tanítanak ami utána segítené a munkába állást (és ne nulláról kellene megtanítani mindent a kezdőknek).
    Tehát igen, valóban itt a jó szakemberek az önmagukat szabadidejükben képzett emberek.
  • Zoliz
    #2
    Jöhet a "jövő munkahelye", de előtte egy kis Earth War.
  • dzsagon
    #1
    ezért dolgoznak a jelenben.