8
 • morguldae #8
  Én nem bánnám, ha egy drón hozná ki a pizzámat! Talán még hamarabb is ideérne....
 • ostoros #7
  Figyelembe veve az amazon prime elofizetok szamat ez egy eleg jelentos es joreszt tehetos reteg, akiket alapvetoen megeri kiszolgalni.

  SZŰK gazdag réteg. Ahogy mondtam. Lejár a hype, és eltűnnek, vagy megmaradnak szűk rétegnek. Persze a burzsujnak mindig van pénze újabb ketyerére amit többnyire nem használ, vagy újabb szolgáltatásra, amit nem használ ki, csak van...
 • kvp #6
  "Komolyan gondolta bárki, hogy egy magárahagyott robot 10 percnél tovább bírja Borsodban, vagy Zürichen és Beverly Hillsen kívül elboldogul a járdák-utak foltozott kátyúin, padkahegyein, hogy a drónokat nem szednék le, már csak kíváncsiságból sem, pláne a "szajré" miatt?"

  A jarda a kisebb gond, ma mar tudunk terep- es lepcsojaro robotokat kesziteni, szoval egy padka nem fogja megallitani oket. A jarmu biztonsagi szintjet es kialakitasat ertelemszeruen erdemes a helyhez igazitani. Beverly Hills-be jo az uvegfalu zsurkocsi, Borsodban en egy hatkereku APC-re szavaznek, azt a helyi utviszonyok sem zavarjak, meg ellopni is nehezebb. (nem mintha a helyi emberi postasoknak nem ez lenne az idealis jarmu)

  "Az emberek részéről sincs igény, csak a marketinggel behülyített szűk réteg csápol neki."

  Figyelembe veve az amazon prime elofizetok szamat ez egy eleg jelentos es joreszt tehetos reteg, akiket alapvetoen megeri kiszolgalni. Raadasul jobb, altalaban vedett helyeken laknak, tehat ha mar a lakopark biztonsagi kapujan sem jut at a tolvaj, akkor a kis robotok bent mar relativ biztonsagban vannak. Odaig meg ugyebar egy teherauto viszi az arut.

  Szoval alapvetoen megoldhato, szinte barhol a vilagon ahol nem jarnak panceltorokkel az emberek (ez a Fold szarazfoldjeinek kevesebb mint harmada), viszont anyagilag jelenleg nagyon nem eri meg. Ha mar tenyleg az olcso munkaero hianya lesz a legnagyobb problemank (nem mondjuk a kozbiztonsag vagy barmi mas), akkor lesz eselye elterjedni a technologianak. Raadasul jellemzoen ott fog elterjedni ahol nincsennek olcson dolgoztathato szegenyek. Ezeken a kornyekeken jellemzoen klasszikus bunozok es rossz utak sincsennek, mert alapvetoen mindenki gazdag vagy legalabbis nem szegeny.
 • Tetsuo #5
  Hát, azt eddig is tudtuk, hogy halott ötlet robotokkal postát kézbesíteni.
  Komolyan gondolta bárki, hogy egy magárahagyott robot 10 percnél tovább bírja Borsodban, vagy Zürichen és Beverly Hillsen kívül elboldogul a járdák-utak foltozott kátyúin, padkahegyein, hogy a drónokat nem szednék le, már csak kíváncsiságból sem, pláne a "szajré" miatt?
  Egy talán itteni hozzászólásban olvastam, miszerint amíg futárként a főnökétől olyan utasításokat kap az illető, hogy "oldd meg valahogy!", nem tartja valószínűnek, hogy a robotok átveszik a munkáját...
 • ostoros #4
  Az emberek részéről sincs igény, csak a marketinggel behülyített szűk réteg csápol neki.
 • kvp #3
  Nincs igeny, de nem az ugyfelek reszerol hanem a futarok es a cegek reszerol. A futaroknak nem tetszik, ez ertheto. A cegeknek meg az uzembiztossag es a koltseghatekonysag a bajuk, magyarul egyelore meg tul draga lenne hasznalni oket.

  Az ajtokinyitas mar alap, az Amazon prime hazhozszallitoi (emberek) is tavolrol nyitjak a bejarati ajtokat ha a vasarlo nincs otthon, de elofizetett az Amazon fele felhos okoszarra.

  A repulo dronok tenyleg dragak, mig a sima kerekesek lassuak, de a robotteherauto + kerekes dron kombinacio az mar eleg olcso, ott a technologia kell hogy fejlodjon meg egy picit.
 • Bruce_Willis #2
  Szerintem jól írták. Ki akarná hogy egy applikáció segétségével egy robot kinyithassa a bejárati ajtaját, vagy a kocsija csomagtartóját?
  Már vannak helyek ahol tesztelik, de szerintem abszurd már az egész. Olyan hatalommal ruházzák fel egyes emberek a gyártókat, szolgáltatókat, más területen is, ami szerintem nem egészséges.
 • grizzly21 #1
  A cikk cime szerint nincs igeny, a tartalma szerint viszont a technologia nem tart meg ott, igeny lenne ra (?)