15
 • inkvisitor
  #15
  Talán egyszerűbb lenne akkor indítani a frissítést, hogy a vezető nincs a kocsiban és zárva vannak az ajtók, valamint engedélyezve a frissítések telepítése manuálisan
 • Antracit
  #14
  A Win10-et is erővel kell rávenni hogy ne legyen automata frissítés, az nem jó menet (munka) közben PC-n se, nemhogy kocsin.

  Ha ráérős vagyok akkor majd kézzel indítom a frissítést, előre felkészülve lélekben hogy netán nem úgy sikerül ahogy kellene és itt is "beáll a forgalom" :-)
 • ostoros
  #13
  Meddig tartott a win 10-nek, míg eljutott idáig?
 • kvp
  #12
  "Csak a kis diskurzusunk egyáltalán nem erről szól. Hanem arról, hogy amennyiben a felhasználó manuálisan aktiválja a frissítést, akkor milyen esetben mondhatja azt neki azt az MI, hogy: "Ne viccelj már, itt nem szabad frissíteni!"."

  Az auto, mint minden intelligensebb mobiltelefon, a win10 vagy egy tesla megjegyezheti, hogy a felhasznalo frissitest kert es ekkor elore letolti a szoftvert. Aztan amikor az altalam irt feltetelek megfelelnek, akkor nekiall az addigra mar letoltott frissitesnek. Igazabol nem tul nehez feladat, csak a cikkben szereplo kinai gyarto nincs a helyzet magaslatan.
 • takysoft
  #11
  Emellett most frissítettem Android 9 Pie-ra a Oneplus 5-öm.
  A teljes procedúra kb 5-8 perc volt. A letöltés kezdetétől az újraindítás végéig.

  Tegyenek rendes SoC-t, meg UFS 2.1(/3) tárhelyet a kocsiba, és lemegy majd ott is gyorsan. Abban sincs összetettebb rendszer, mint egy telefonban :D
 • takysoft
  #10
  "ezért akár a frissítési folyamatot is kész módosítani"

  akár???? azzal kéne kezdeni :)

  Emellett egy okosabb frissítési megoldás esetén az autó simán frissíthető úgy, hogy közben működik. Linuxokat is lehet így frissíteni.
  Egyedül az aktuálisan futó alkalmazások neccesek. A Kernel, az X, a daemon-ok stb.
  Linux esetén egyszerűen a következő restart után már az új verzió indul, és kész.
 • M2 #9
  Csak a kis diskurzusunk egyáltalán nem erről szól. Hanem arról, hogy amennyiben a felhasználó manuálisan aktiválja a frissítést, akkor milyen esetben mondhatja azt neki azt az MI, hogy: "Ne viccelj már, itt nem szabad frissíteni!".
 • kvp
  #8
  A szokasos megoldas az, hogy akkor nincs biztosan hasznalatban az auto, ha a sebvalto parkolasi allasban van (azaz a rogzitofek behuzva) es a riaszto bekapcsolva. A legtobb nyugati auto ilyenkor all neki frissiteni, mig a Tesla eseten pl. manualisan szokas aktivalni, de akkor is csak letolti es majd a kovetkezo leallaskor frissit. (alapbol a windows 10 is ilyen) Teslak es elektromos autok eseten meg lehet olyan opcio is, hogy amikor toltore teszik, akkor is frissithet (fuggetlenul attol, hogy ulnek-e benne), mert begudva biztos nem megy sehova.
 • M2 #7
  Biztos meg lehet, csak nem is olyan egyszerű. Parkolóban áll a többi autó között vagy egy dugóban? Az érzékelők pont ugyanazt "látják" mindkét esetben. A GPS koordináta sem döntő, hisz az utaktól pár méterre már lehet parkolni is.
 • morguldae
  #5
  "A vezető véletlenül aktiválta a fedélzeti rendszer frissítési funkcióját." - ha idióták vezetnek egy autót akkor ne csodálkozzunk!.... Egy ilyen esetből nem kell általánosítani. És főleg nem a gyártó cég hibája! De majd kijavítják idióták ellen is! Ez az az eset amikor hatszor annyi programsor kódot kell írni valamire, mert mindig akad egy csomó idióta, aki nem tudja felfogni a dolgokat!...
  Utoljára szerkesztette: morguldae, 2019.02.06. 08:24:06
 • M2 #4
  Dugóban nincs olyan mai autóknál, hogy "jár a motor".

  Lásd: elektromos autó, hibrid autó, start-stop rendszer.
 • M2 #3
  Ez is felvet egy érdekes kérdést. Hogyan döntse el az MI, hogy az ember nem teljesen hülye? Tehát lehessen kiadni mindent felülíró emberi parancsot akkor is, ha az MI szerint az egyértelműen rossz kimenetelhez vezet?
 • Csatabika
  #1
  Kicsit kezd megkopni a memóriám, talán valaki kisegít...
  1999 Comdex Bill Gates contra GM ???
  ;-)