8
 • defiant9
  #8
  A "fogalmam sincs" volt kb. a semmitmondó beböfögés szintje, aminél jellemzően többre nem is vagy képes.
  Én pedig az voltam aki valós adatok alapján végzett régiós összehasonlítást prezentáltam.
 • ostoros
  #7
  Ugatni jöttél? Mert az nagyon megy.
 • defiant9
  #6
  "fogalmam sincs"
  Hát ez akkor egy jól megalapozott megállapítás volt.
  "ha az ipart nem számítjuk"
  Akkor mit számítunk? Az iparból él szinte mindenki. Csak tolod az ostobaságot minden topicban.
  Egyébként meg a 24 milliós Shanghai vagy a 21 milliós Pekingi körzet egy főre jutó GDP-je(PPP) a magyar felett van, a 'vidéki' Kínáé meg alatta, ez a kettősség az országon belül eléggé közismert tény.
  A Budapest központú magyar régió még picivel felette van a fenti két körzetnek(2016-ban), de mondjuk Hong Kong -tól már jelentősen elmarad.
 • ostoros
  #5
  A kínaiak még hozzánk képest is szerényen élnek, ha az ipart nem számítjuk, szerintem, bár lehet iparral együtt is, fogalmam sincs.
 • NEXUS6
  #4
  Hát igen, az elektromos energia termelés szinte exponenciálisan nő, hiába növelik X-szel a nukleáris kapacitást, ha a fosszilis energiahordozókból történő elektromos áram előállítás növekedése ezt volumenében jócskán meghaladja.

  És aztán vetítsük egy lakosra az ökológiai lábnyomot és azt látjuk, hogy a kínaiak még szerényen is élnek az amcsikhoz képest.
  Úgy tűnik, hogy még mindig statisztikával lehet a legjobban hangulatot kelteni, meg hergelni az embereket! XD
 • Sydra
  #3
  Kína röhög a markába, hogy mindenki önként versenyelőnyt biztosít neki.
 • ostoros
  #2
  Az attól függ, honnan nézzük. Ha figyelembe vesszük, hogy a szénbányászat mekkora volumenben növekedett, még örülhetünk, hogy a metán eregetés csak ennyivel növekedett.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.04. 20:11:02
 • Macropus Rufus
  #1
  a kínaiaknak ezek a nagya tervek nem igazán szoktak bejönni. Több évtizede kezdték el azt, hogy egy gyerek kell és az fiú legyen. Nem csökkent a népesség szaporulat viszont vannak tartományok ahol egy lányra vagy 1000 fiú jut. Aztán ugye ott volt Mao okos 5lete a népi kohókkal meg a következményeivel. Most itt van ez. Szerintem igazából senki nem hitte el, hogy érdemben fog bármi is csökkenni náluk.