54
  • Tikal #54
    Mint irtam nem csodalkozom, vagy nem all feljebb, csupan nem vagyok 10 eves. De ha neked ez a gyerekes viselkedes bejon hat te dolgod:)

    Persze, ahhoz szolsz hozza amihez akarsz, mintahogy en is, ezert szoltam hogy valotlansagot allitasz. Azota se lattam olyan dobozt amin nagy betukkel hirdetnek hogy designed by apple...
  • Tinman #53
    "Vagy ennek most már csak erről kell szólnia, hogy ki tud bunkóbb lenni"

    Na nézd meg már ki kezdte... Eleve a kutya se szólt hozzád. Szokás szerint jöttél kötekedni. A cikkhez szóltam hozzá, szívem joga. Neked viszont kibaszottul nincs jogod: "az agyhalott itt már te vagy" mondatokat okádni a másik irányába, majd csodálkozni ha visszakapod.

    Tényleg nem értem... hol élsz te? Vagy mit gondolsz kikkel pofázol itt? Nem a családod vagyunk bazdmeg!

    A másik topikban olyan véleményére vagyok kíváncsi, aki nem fizetett Apple bérenc és csak fedősztorinak tart Garmin terméket (gondolom ajándékba kaptad, másképp Apple watchod lenne. Neeem nem érdekel honnan van, leszarom.)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.02.28. 11:33:44
  • Tikal #52
    Nekem nem áll feljebb, de a visszamondás már megvolt, nem? Vagy ennek most már csak erről kell szólnia, hogy ki tud bunkóbb lenni? Másik topikban válaszoltam volna neked, de látom inkább fel sem teszed a kérdésed...
    Nem vagy már te sem 15 éves, és mégis azon vitatkozol velem buzizva, hogy kinek milyen termék jön be? Most komolyan? ...
  • Tinman #51
    Te kezdtél ez személyeskedni és még neked áll feljebb? Hol élsz te bazdmeg?
  • Tikal #50
    Találtam egy iPhone 4 dobozt. Tetején kép, oldalain iPhone 4 felirat és apple logo. Alján egy címke, amin ugyanakkora és színű betűkkel: designed by apple in california assembled in china.

  • Tikal #49
    Mégse találtál... csak egy régi képet. De úgy látom most már szűkül a lista tablet-ekre, csak találok akkor már..

    Egy kicsit most már vissza vehetnél a stilusból, szerintem ennyi hsz már elég kellett legyen hogy kiőrjöng magad...

    Hogy mit vásárolok, azt nem tudom honnan veszed, maradjunk annyiban, hogy még nem vittem Apple cuccomat szervízbe, de az általad leírtak alapján biztos csak kurva nagy mákom volt.
  • Tinman #48
    Tele van vele a net és még én dolgozzak helyetted? :-D

    Hint: Tablet.

    Az a helyzet, hogy te egy olyan apple buzi vagy, aki aztán mégsem apple termékeket vesz. Mondanám, hogy vicces, de inkább csak egy csendes őrület.

    Dellből az üzleti széria alattiak felejtősek. Min. Vostro, onnan indulunk és abban is van 300k-ért minőségi darab. Semmi köze az applenek a minőséghez, ezt csak a fejedbe ültették el. Elég sikeresen. Ha bármi köze lenne a minőséghez, akkor kezdjük azzal, hogy nem 1 évet adna a szarjaira. Ennyire nem bízik a saját termékeiben? Ja, pont ennyire. IT területen nagyon jól látszik, hogy melyek azok a termékek, melyekben a gyártó megbízik, melyek azok melyekbe a gyártó hosszú élettartamú alkatrészeket szerel... na az apple pont nem ilyen.
  • Tikal #47
    A kep amit linkeltel abban sem vagyok biztos, hogy kulso felirat, de te sem, mert nem a tied, hanem valami regi kep. Keress mar egy olyat is amin latni hogy hol a felirat es akkor elhiszem amit magyarazol...mert most csak azt tudom, hogy nem lattal meg ilyen dobozt.

    Elhiszem, hogy tobbet javitottal, mint en lattam, ez a dolgod. Viszont meg nem vittem szervizbe egyet se:)

    Egyebkent most pont egy fele annyiba kerulo DELL gepen dolgozom. Ertem is miert fele annyi. Gagyi szar muanyag, hasznalhatlan trackpad, szar kijelzo. Maradjunk annyiban hogy ha jot akarsz akkor itt is kiadod a 350-500ezret, ez az a szint ahol mar minoseget kaphatsz.
  • Tinman #46
    Továbbra is: A vevő abszolút megtévesztése. A dobozon amikor kibontja a szémebe veretik, hogy US terméket vesz, de valójában nem.

    Mondjuk arra is fogadni mernék, hogy több Apple szart javítottam életemben, mint amennyit te képen láttál. Ugyanis Apple notikat és iMac gépeket is hoznak. Egy köpedelem fos az összes. Ha éppen nem tervezési hibás, akkor a belsejét kibontva látsz te ott Samsung, Sony, Broadcom, Intel, AMD, stb. márkákat. Miközben a hót' u.i. alkatrészekből összeszórt gépek fele ennyibe kerülnek.

    Tulajdonképpen mit is fizetsz meg ennél a retekhalomnál? Azt, hogy Kínában szórják össze, ugyan olyan alkatrészekből, mint bármely másik cég?

    Tl,dr: Apple-t veszel = agyhalott kretén vagy.
  • Tikal #45
    Hogy én vagyok elvakult :D Te akkor mi vagy? Minden Apple cikk alatt ott vagy...hagyjuk már :)

    De ja biztos létezik olyan doboz is amin csak az van, más semmi, egyébként meg minden dobozon van egy matrica, amin ugyanakkora fekete betűkkel van ráírva mindkét állítás :)

    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.02.18. 19:38:54
  • Tinman #44
    Ezzel el is dőlt, hogy nincs Apple cuccod. Akkor miért nem húzod ki a nyelved a seggükből? Vagy csak simán vak vagy, és nem tudod értelmezni az írott szöveget sem. Újra leírom: A dobozról pofázok! Magán a készüléken ehhez képest nagyítóval kell keresni, hol szórták össze. Rohadt kínos amit művelsz az Apple cikkek alatt. Ilyen elvakult fanboy-al a büdös nem találkoztam.

  • Tikal #43
    Ugyanakkor betűkkel van :D Újabb hazugság. Ne égesd már magad.
  • Tinman #42
    Lófaszt se cáfoltál... az Apple nettó megtévesztésből fossa rá a dobozra k. nagy betűkkel a Designed Californiát és mikro betűkkel a kínát. Persze az ilyen Apple seggnyalók csak az orrukig látnak.
  • Tikal #41
    A hazugságod cáfolva. Mehetsz puffogni a következő cikk alá :)
  • Tinman #40
    Anyáddal személyeskedj Apple buzi ;-)
  • Tikal #39
    Igen, mert olyan nehéz megérteni a szó jelentését, az agyhalott itt már te vagy szerintem, aki valamiért csak gyűjti magában a mérget....

    Mellesleg menj és nézz meg egy iPhone.t mert gyanítom még a kezedben sem volt egy se, és nézd meg a hátulját: rá lesz írva hogy Kínában szerelték össze. Ahhoz már tényleg agyhalottnak kell lenni, hogy ezt ne értse valaki :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.02.11. 18:34:27
  • Tinman #38
    Lol és tényleg nem érti :-D

    A dobozon nagy betűkkel van a California, azért, hogy amikor az agyhalott Apple buzzancs megveszi, akkor abba a tudatba ringassa magát, hogy US cuccot vesz. De nem. Valójában az Apple is szégyenli, hogy Kínában gyártja a szarját... ezért terel ezerre la California felirattal.
  • Tank84
    #37
    tényleg?
  • passatgt
    #36
    egyébként amerikában gyárottták a cikkben említett összes mac pro-t
  • M2 #35
    Nagyjából így:
    - Srácok, kurva nagy gáz van, bárhogy számolunk, írtó nagy szopás itt gyártani az új cuccokat! Nagyon kellene valami kifogás, ötlet?
    - Mondjuk nekik azt, hogy itt nem kapni csavart!
    - Hülyeség! Ezt még egy politikus se veszi be!
    - Legyen speckó csavar!
    - Oké, szólok Jonynak...
  • Alexease
    #34
    "kis méretű csavar hiánya hátráltatta"
    LOL, persze:D
    Meg veletlenul sem a sokszoros fizetes, az adozas, a kornyezetvedelem es a tized annyi nyereseg a problema:)
  • lammaer
    #33
    "Kínából rendelték meg a szükséges mennyiségű csavart. A probléma tehát megoldódott, de ilyen erővel az egészet hagyhatnák Ázsiában."

    Namost ez azért elég hülyén hangzik.. ha a csavaron kívül MINDENT legyártottak az usában, akkor csak a csavarok miatt jobb lett volna kínában hagyni az egészet.. hülyeség.
  • zola2000
    #32
    a 80as években élsz?
  • Omega
    #31
    A kínaiak ellopjak a technológiát és ok maguk fognak gyártatni az indiaiakkal, utánna meg az indiaiak az afrikaiakkal, de ez már távoli jövő.
  • Sequoyah
    #30
    Nem is az a lenyeg hogy olcso a Kinai munkaero. Mint a cikkbol is latszik, a munkaerot meg tudnak fizetni gond nelkul barhol.

    A lenyeg hogy azon felul hogy a Kinai munkaero olcso, barmikor ki is lehet rugni oket. Kell 1 millio csavar? Behajtanak 100ezer Kinait a rizsfoldekrol a csavargyarba es kesz is van. Nem csavar kell megse, hanem szegecs? Masnapra ki is rugjak mind a 100ezret, aztan mennek a szegecsgyarba dolgozni ha tudnak, vagy vissza ehezni.

    Persze az olcso munkaero is jo, de a rugalmas (= kirughato) munkaero meg sokkal ertekesebb.
  • dyra
    #29
    Teljesen egyértelmű, hogy kihat. Ha a lakosságunk tovább csökken és közben el is öregedik akkor szerintem el is fogunk szegényedni egyszerűen nem lesz mi hajtsa a szekeret.
  • ostoros
    #28
    Szibéria pedig az új Kanada. :)
  • ximix #27
    Ha ez a csavar "a csavar", akkor első nézésre ezt tényleg forgácsolással készül szerintem, a csavar fej tetején a belső kulcsnyílású rész azt préselik, sajtolják, de a lépcsőzetes átmérőket az nem présel alakították.
  • ostoros
    #26
    Ezt jelenti a tőkekoncentráció egy globális világban.
    Amíg ennek fő központja az USA volt, addig az volt, hogy: Globalizáció előre!
    Most, hogy már nem az USA a fő központ, mert a népesség IGENIS SZÁMÍT, máris olyan elnököt választottak amilyet, és kereskedelmi háború van.

    Zárójel:
    Ezért nem értem azokat akik szerint mindegy, hogy hazánk majdnem 11 milliós 1980) vagy csak 5-6 milliós (egyes előrejelzések szerint).
    A népességszám a gazdaságra hosszútávon erősen kihat.
  • Nabateus
    #25
    Koszonet a hozzaszolasert, remelem mondhatom ezt masok neveben is.
    Az ilyen -sajnos ritkabb mint kivanatos- igenyes hozzaadott infok miatt szeretem az SG cikkek alatti comment szekciot olvasni.
  • Tikal #24
    Nem a csavar a lényeg, hanem az egész gyártás. Kínában olyan szinten profi az egész folyamat, hogy azzal nem tud versenyezni az USA se meg más ország se, nem csak a bérek miatt. Elég ha felmész az alibaba-ra és megmondod mit szeretnél szerintem egy héten belül már nagy üzemben gyártják :D
  • M2 #23
    Nem, a kijelzőnek kellett a hely.
  • M2 #22
    "Kínából rendelték meg a szükséges mennyiségű csavart. A probléma tehát megoldódott, de ilyen erővel az egészet hagyhatnák Ázsiában."

    Én ezt se értem. Hogy aránylik a Kínából importált csavarok problémája a teljes gyártás kihelyezéséhez?

    Ez olyan mintha elvinném a kocsimat szerelőhöz, kinyitnám a motorházat és akkor azt mondaná erre: "Jó, akkor most már csináld meg te!"
  • zola2000
    #21
    A "design" év vicce, eltűnnek a csatlakozók, gombok mert kell a hely ... a kisebb akksinak?
  • passatgt
    #20
    Amúgy a cikkben ez a csavar van berakva képnek. Elég egyedi formának néz ki és gondolom a fekete szín volt a nehézség inkább, hogy passzoljon a háznak a glossy feketés színéhez.

  • Tikal #19
    Designed vs Made ...
  • zola2000
    #18
    Jelenleg a Kínából délre fekvő országok (pl malaysia, thaiföld) is jönnek fel hasonló módon. India jó kérdés

    Belegondolva Kína mindig is a világ egyik legfejlettebb országa volt, csak az európai ipari forradalom idején maradt le az a térség, eddig.
  • passatgt
    #17
    A történet msáik oldala, hogy az Apple még az ilyen apróságokra is odafigyel, hogy saját csavart csinál, mert Jony Ive-nak éppen nem tetszett a készleten lévő színe vagy formája. Attention to detail azért elég magas náluk, az más kérdés, hogy nem mindig sikerül értékelhető terméket létrehozniuk még így sem :) De a hozzáállás szerintem jó, ha ilyen részletességgel figyelnek a termék többi elemére is. Ez indokolhatja a magasabb árat is, ami egyébként pont a szóban forgó Mac Pro-ra nem igazán mondató el, legalábbis amikor kijött, olcsóbban nem lehetett pc-ként összerakni azt a konfigot. Mondjuk utána még ugyanazt árulták évekig, akkor már nyilván drága volt.
  • kvp
    #16
    "Ne farasszuk mar egymast..1 CNC gepsorrol beszelunk..."

    Valoszinuleg pont ez volt a gond, hogy CNC-vel estek neki. Pedig ha pentalobe-os apple csavarrol van szo, akkor drot, fejezogep, benne az alapbol pentalobe-os szerszam, aztan ra a menetpreselo lapokra, majd hokezeles es ha nem anyagaban rozsdamentes, akkor mehet a bevonatolasra. Ez percenkent 1 gepsorbol kb. 100-200 csavar. Az napi 8 oraban Ilyen kis csavarok eseten olyan napi 48-96 ezer darab es muszak elott/utan megy az atallas a kovetkezo termekre.

    A 22 szallitmany egyebkent kb. 1272 csavar / szallitmanyt jelent, ami 22 napnyi termelese a gyarnak. Ez 8 oraval szamolva olyan 2.6 csavar / perc, ami tenyleg egy atlagos univerzalis cnc gep teljesitmenye. Na most vessuk ossze ez a percenkent 100-200 csavart gyarto presgepes megoldassal, amihez viszont ket egyedi szerszam kell. (az egyik a fejhez, a masik a menetekhez) Ezeknek a szerszamoknak ara akkor jon vissza ha tobb millio csavart eladnak es Kinaban siman elfogy ennyi, mert tobbfele Apple termeket gyartanak es csak a fejezo szerszam felso reszet (amiben az egyedi minta van) kell egyedileg legyartani, a masik 3 darab kozos a tobbi gyartoknak szant meretazonos, de mas feju csavarokkal. Ha van masik 3-4 gyarto hasonlo megrendelesszammal, mar megeri.

    A vicces az, hogy nem a munkakoltseg a draga, mert a gep automata, hanem a meretgazdasagossag csak ott van jelen, ahol sok hasonlo gyarto van. Na ilyen hely mara mar csak Kinaban maradt.
  • ToxiMaxi
    #15
    India lesz az új Kína