13
  • Sequoyah
    #13
    De mint irtam, ez meg mindig "csak" machine learning. Vagyis a programot raeresztik egy nagy adathalmazra, ami szepen kielemzi az osszes multbeli szituaciot.
    AI akkor lesz, ha egy meg sosem latott szituaciot is le tudnak megfeleloen reagalni, ami azert meg nem teljesul ma.

    Az IBM Watson ez mar valamennyire tudja, de ott nem kovetel embereletet egy hiba, szoval ertheto modon autokba ezt meg nem epitik be.
  • ostoros
    #12
    Nem létező dolog nem segít semmit. Sem a produktivitást, sem mást.
  • Nos
    #11
    Ez azért nem igaz. Az object detection minden megoldásban valamilyen deep neural networkot használ, ezt klasszikus algokkal nem is lehetne megoldani. És ha ez az info megvan, akkor az úton tartás, megállás és egy csomó más dolog szintén valamilyen AI megoldásra épül. Csak nézz meg egy belépő szintű oktatóanyagot a témában, alapvető machine learning / deep learning alapok nélkül nem sokat lehet érteni belőle. https://eu.udacity.com/course/self-driving-car-engineer-nanodegree--nd013
  • jkedzs
    #10
    az AI csak egy reklámduma. a marketingesek (=hazugságvetítők) ellepték az informatikát.
    ugyanis lényegi technikai innováció már nem lehetséges, ezért mindenféle kitalált, nem létező, haszontalan fícsöröket állítanak be úgy, mintha az megváltaná a világot. a marketingesek térnyelése, gazdagodása és mesterséges keresletgenerálás zajlik csak.

    Munkás Pityu ezt is pontosan megjósolta (elég csak az Apple-re nézni):

    https://www.youtube.com/watch?v=fuZ6ypueK8M
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2019.01.26. 12:59:12
  • Sequoyah
    #9
    Az IBM Watson azert eleg felelmetes tudasu mar ma is.

    De teny hogy ha ma AI-rol hallunk az vagy nem AI hanem valami egyszerubb, mint machine learning, vagy csak jo programozas. Pl az onvezeto autoknak semmi kozuk az AI-hoz, pedig tobbszor is ezt hallani. Nem tanulnak semmit, es nem alkalmazzak a tapasztalatot ropteben, hanem, siman csak beprogramozzak oket minden lehetseges helyzetre.
    De legtobbszor ha AIt hallunk az csak egy jovobeni igeret.
  • Sequoyah
    #8
    Azt hiszem a cikk nem tartalmaz semmilyen valotlant, az AI valoban hasznos, rengeteg helyen alkalmazhato es nagyban segitheti a produktivitast.

    De egyebkent igazad van, az "AI" lehet a kovetkezo "blockchain" es "dotcom", amit ha valaki beleir a ceg profiljanak leirasaba, maris omlik a befektetoi penz. Amit persze jol ki is fognak hasznalni sokan...
    Szokas szerint majd jon a buborek, aztan az emberek rajonnek hogy az az AI az nem az az AI, kipukkan a buborek, es jon a kiabrandulas.
    Vegul pedig megtanuljuk hogy mi is valojaban az AI, hogyan lehet jol alkalmazni, es valodi profitot termelni veluk.
    Ahogy a mai nagy, profitabilis IT szolgaltatasok is a dotcom valsag UTAN, 2001 utan indultak csak be, nem a 2000-es hype idejen.

    Szoval szvsz a cikkben irtak valoban meg fognak tortenni... majd kesobb...
  • nlght
    #7
    Ez most egy vicces szakasz az IT-ban. A marketingesek, salesesek és befektetők már előre lobogtatják a termékeket és szolgáltatásokat, hogy milyen szuper dolog ez és mennyi bevétel lesz rövid időn belül. A kutatók csendesen közzétesznek pár szakoldalon cikkeket, hogy mennyire komplikált egy igazi AI-t létrehozni. A több tízezer fejlesztő meg vért izzad, hogy működő szolgáltatásokat hozzon létre megfelelően optimalizált genetikus algoritmussal, vagy neurális hálóval. A probléma a szakadék ami a marketing/sales és a kutató/fejlesztő értelmezése között tátong. Szal ez sok évig még lufi lesz imho.
  • Sir Cryalot
    #6
    Ahogy az is hogy manapság nem néhanapján hanem minden napra jut valami revülájsnózőüng. Szép új világ.
  • mortep
    #5
    Most még nem, de a fejlődés megkérdőjelezhetetlen :)
  • TokraFan
    #4
    Egy nyomorult, hibátlan fordítóprogramot sem tudnak mai napig összehozni! ...miről beszélünk?
  • molnibalage83
    #3
    Az. Röhej.
  • bdzsana
    #2
    AI = Advanced If
    :D
  • Sydra
    #1
    Már lassan minden feltételes elágazást AI-nak hívnak.