18
  • zola2000
    Főleg hogy van olyan gyártó, ami még hozzá is csomagolja a telefonhoz azt az átalakítót...
  • ostoros
    A jack elhagyása a környezetszennyező akksis BT felé tereli az embereket. Le velük!
  • lipovics
    Igen, van előnye a BT fülesnek, a kábel nélküliség (bár engem személy szerint soha nem zavart, mindig eltudtam úgy helyezni, hogy kényelmes legyen).
    A hátránya az hogy aksi kerül bele, ezáltal lesz súlya, az aksit tölteni kell, ez is hátrány, továbbá vannak olyan helyek, ahol nem lehet használni (pl repülő) és drágább is.
    Nekem már a második telefon jack-dugó nélküli, nem tudom megszokni, mai napig idegesít. Van USB-c átalakító, de teljesen kényelmetlen a használat. Most jól szól, de cserébe nem tudom a kábelre épített vezérlővel léptetni a számokat..

Ezt belátták az androidos gyártók és a következő telefonokba teszik vissza a jack-dugót (legalább is az eddig kiszivárgott információk szerint).
    Az is pletyka, hogy az Apple végre dobja a lighting csatlakozót és lesz helyette usb-c, kíváncsi vagyok hogyan fogják bemagyarázni megint a fanboyoknak a váltást :D (mert mindig jön valami bullshit). De lesz előnye, végre kompatibilis lesz a a macbook és az iphone :D
  • monk00
    Én airpodsot használok, mert engem zavar a kábel. 60 ezer forintért vettem, de jobb is lehetne. Kíváncsi vagyok hogy az idén milyen lesz az airpods 2
  • lipovics
    UK-ban a raktárban rohad meg az XS Max.
  • wraithLord
    "Aki megelégszik a silány hangminőséggel,annak jó a BT is."

Aki annyira audiofil, az nem okostelefonon hallgat zenét. Pontosabban, nem egy okostelefontól várja az audiofil hangzást. 30000 forintért már biztosan lehet olyan BT fülest venni, ami egy vájtfülű embernek megfelel (félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy tökéletes, hanem megfelelő minőséget nyújt, amitől nem megy a falnak). Ez az audiofil termékek árfekvéséhez képest olcsó.
    A jack nem elengedhetetlen (a telefonon). Már csak azért sem, mert feltalálták az USB Type-C - 3,5"-es jack átalakítót, amit rábiggyesztesz a jackes fej-/fülhallgatód végére, és megoldódott a hatalmas probléma. (1 db picike átalakító kemény 1 dollár pl. az Aliexpressen, ÁFA-val együtt 1,27 dollár. Kb. ugyan ennyiért is már vehetsz olyan átalakítót, ami még el is osztja az USB-C-t egy jackre és egy USB-C-re).

Nekem is van 3,5"-es jack a telefonomon, és én is szoktam használni. Kétségtelen, nem hátrány, ha van 3,5"-es jack a telefonon. Mivel az egy funkció. Ami jól jöhet bizonyos esetekben. Egy plusz funkció sosem rossz.
  • lipovics
    Már megint nyomod a hülyeséget.
    Teszik vissza a következő telefonokba a jack dugót, ez az új trend,
  • barret
    Aki megelégszik a silány hangminőséggel,annak jó a BT is. Még le lehetne spórolni a töltő csatlakozót,és a memóriakártyát is! Azok is tetemes helyet foglalnak el a készülék űrtartalmából... :D
  • ostoros
    Az emberek többsége a BT fülest szarja le. Csak szólok.

A jack elengedhetetlen. Akinek nem az, az a törpe kisebbség.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.01.14. 18:16:54
  • M2 #9
    Igen, de az Apple is mérlegelt szerintem az addigi felhasználói statisztikáik szerint. Kijött, hogy az elmúlt évben 5% használta a jack csatit, és az 1% aki rendszeresen. Összedugták fejüket a mérnökök, az értékesítők és a marketingesek és az jött ki, hogy a jack csatinak mennie kell.

Ugyanez másoknál is kiadhatta, ráadásul nem ők lettek a főgonoszak, hanem az Apple, aki elkezdte. :-)
  • wraithLord
    Ez valószínűleg így van, ahogy mondod, viszont ez csak az Apple esetében magyarázat, a többieknél van batár (vagy relatíve batár) alsó káva, és esetenként a notch-on kívül felső káva is.
  • M2 #7
    De az iPhone X sorozatba lehet már nem fért volna bele, mert oda van visszahajlítva a kijelző alja. Marketing okokból egy évvel előrehozták, hogy ne legyen egyszerre nagy a sok váltás miatti felháborodás.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2019.01.14. 15:00:21
  • wraithLord
    Mármint úgy kell érteni, hogy nincs a helyén semmi, hogy az egyik youtube-os csávó elment Kínába, és faragott az iPhone7-be egy jacket... :D És működött.
  • wraithLord
    Szerintem a jack dugót az emberek többsége leszarja. Úgyis a BT füles a divat, és praktikusabb is.
    Én mondjuk szoktam használni jackest, mert a BT fülest futásra vettem, tehát nem a legjobb minőségű a hangzása (JBL Reflect Mini BT), utazás közben a jackes normális stúdiófejhallgatómmal hallgatok zenét. (igaz, ez is megoldható lenne egy átalakítóval...)
    Azt szokták felhozni a jack mellett, hogy nem kér enni, mi a francnak leszedni, ha bármi miatt nem opció a bt füles, akkor bárhonnan elő lehet kaparni egy jackest.
    (Anno, amikor az iPhone 7-et szétkapták az ifixitesek és Zack Nelson (JRE), megállapították, hogy nem volt a helyén kb. semmi, úgyhogy a nagy fenét használták ki a "felszabadult" területet - ez mondjuk nem meglepő, mert leginkább üzleti döntés volt).

Szerintem is nagyon hiányzik a repertoárból egy olcsóbb és kisebb készülék, amilyen az SE. Azzal is annyit csináltak, hogy az iPhone 6s belsejét belepaszírozták egy 5s házába...
  • Boresz
    Figyelni kellett volna a tulajokra is,mert lehet itt új ficsőröket beletolni a telefonba,ha már rengetegszer elhangzottakat leszarja a gyár.
    -nagyobb üzemidő/aksi (nem szoftveresen hókuszpókolni)
    -nem a végtelenségig vékonyított ház
    -kitüremkedő kamerát elhagyni
    -a hülye kiegészítőket nem aranyárban mérni ami máshol filléres
    -jackdugó elhagyása (kurvanagyötlet!!!!@szarkazmus)
  • zola2000
    Itt inkább arról van szó, hogy amennyibe kerül nem ad egyértelműen többet https://youtu.be/d0qM9PSAqUU
  • monk00
    Hogy jön ide az SE?? :) Jó telefon volt, de már kifutotta az idejét. Nem lenne rá olyan nagy kereslet szerintem. Már csak azért sem mert biztos hogy 300 ezren alul azt sem kapnád meg. Ha meg nem kerülnének bele az újítások, és olcsóbb, akkor meg azért nem vennék meg. Szóval ebben már ne reménykedj. Na szóval... Ezt már több helyen is leírtam: Az xs max túl jóra sikerült, így a többi modellt a kutya sem érdekli. Aki a régebbi telóját akarja lecserélni, azoknak a 90%-a az xs max-re cseréli. Akinek meg túl drága, az is inkább kivár, pénzt gyűjt, és megveszi az xs maxot. Én nem is értem hogy apple emberei mit gondoltak, hogy majd 300 ezerért vesznek egy xr-t vagy egy sima xs-t. Akkor már jobban megéri a max, és az árát is jobban fogja tartani. Az xs max mellé elég lett volna a kisebbik változatát piacra dobni. Csak hogy a kis kezűekre is gondoljanak. És a kisebbik modellt 250 ezerről indítani. Az idióták inkább kidobtak egy nagyon jó telefont. Annak egy majdnem ugyanazt a kistesóját, de szinte ugyanazon az áron, (ezért veszik inkább a maxot). És egy szar xr-t ami nem ér max 200 ezer forintot. Vagy még annyit sем...
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2019.01.14. 07:59:25
  • M2 #1
    Talán nem kellett volna leállni az SE forgalmazásával, vagy ki kellett volna már jönni a frissített utódjával.
    Meg felfogni, hogy a piac telített, új vásárlókat ilyen árakkal meg nehéz szerezni.