45
 • duke
  #45
  "Ezzel pedig már a túlsó oldalon is landolt egy általunk megalkotott eszköz""

  Egyertelmuen kamu. Veletlenul pont ott szallt le, ahol nem latszik.
  Ezt en is mondhatnam, hogy tegnap voltam holdon, csak tul oldalt, es ezert nem latta senki. Sot lehet hogy holnap is megyek.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2019.01.11. 12:55:34
 • ostoros
  #44
  Ja. :)
 • quatlander
  #43
  Akkor hát ezért ilyen drága itthon a Sajt kilója. :D
 • ostoros
  #42
  A Hold sajtból van. Piece.
 • quatlander
  #41
  Az amerikaiak nem jártak a Holdon, sokkal inkább szökkelve mozogtak azon. :D

  Több mint 10 éve követem nyomon itt az SG-n ezeket a "vitákat" cikkek alatt, élmény egyébként. :)

  BUÉK
  Utoljára szerkesztette: quatlander, 2019.01.09. 18:02:37
 • Kaslerka #39
  Yagami, itt nem lehet igazad, de az hagyján, EMBER sem vagy! Aki nem hiszi el, hogy járt ember a Holdon annak már egy szavát sem lehet elhinni a való életben bármilyen témában az ebben a topicban élők szerint. Én azt mondom nyilvános kivégzést nekünk! Bár azt még mindig nem értem, miért kell egyből valaki "analfabéta, barom, ostoba" legyen... Mellesleg "i"stenben sem hiszek, de a fél világ igen. Akkor a fél világ ezek szerint barom molnibalage83 szerint (Persze abból kiindulva, hogy ő a tudományban hisz) Gondolom van olyan rokona is, aki hisz benne... És csak megjegyzem, még mindig nem szidtam és hülyéztem le senkit. Kulturáltan megírtam a véleményem.
 • Irasidus
  #38
  Kínának techhlnolgiai előre lépés.
 • fonak
  #37
  Mi fújta volna el, a szél?
 • Yagami
  #36
  Másoknak meg az olyanokból, mint te :D Mr. Science bammeg. Én nem is értem, hogy miért nem melózol még a NASA-nál ekkora tudással. Mondjuk jobb is, mert valószínűleg egy világ omlana össze benned, hogy mennyi kamut elhittél eddig.
  (lehet kérni, hogy dobjanak ki engem innen, nyugodtan)
  Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.01.09. 08:23:02
 • Yagami
  #35
  Ejj. Ha a fordítottjáról lenne videó/képanyag, ugye az már nem feküdne a gyomrodnak. Hihetetlen, hogy míg mást leoltanál azzal, hogy fake és különben is te tudod a legjobban, hogy mi történik, addig ugyanilyen eszközökkel akarod bizonyítani az igazadat. Röhögtem egyet megint.
 • Yagami
  #34
  Mert ha te terjeszted a tiedet, az mindjárt más, ugye? Az a szent tan...megint feljövök ide, és megint csak majmocskákat látok midenütt. Még molni hsz-eit nem is olvastam, most jön csak a java gondolom :D
 • Yagami
  #33
  Ami ott is maradt 50 éven át...egy lábnyom. Na neked se kell sok logikus magyarázat, hogy agymosottan élj tovább :D
 • Yagami
  #32
  "A technológiai és szimbolikus előrelépést jelentő landolás"

  1969 - Az első ember a Holdon
  2019 - Újabb Holdra-szállás, ember nélkül.

  Micsoda technológiai előrelépést tettünk 50 év alatt, hujjuj.
  Röhöghetnékem támadt. Remélem az okoska sg-császárok mindjárt helyre tesznek :)
  Utoljára szerkesztette: Yagami, 2019.01.09. 08:11:43
 • VolJin
  #31
  LOL
 • SANTANTICA #30
  Márpedig a Holdraszállást bizony Stanley Kubrick rendezte!
  Annyit kell tudni, hogy mivel maximalista volt, ragaszkodott az eredeti helyszínhez....
  Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2019.01.08. 19:34:31
 • VolJin
  #29
  Azért kell lebarmozni a holdraszállástagadókat, mert ellenkező esetben legitimizálod, ami a nézetének a terjedéséhez vezet. Tehát a hozzá hasonló ostobák, akik amúgy elfogadnák a holdraszállást, a megjelenő konteovélemények miatt maguk is konteo hívőkké válnak a szimpla ostobából, és ez egy öngerjesztő folyamat révén kihat a fiatal generációkra is, termelve az ostobák tömegét. Mert a gyerek nem az oktatási intézményben fogja magába szívni a tudást, hanem otthon a papától az ostobaságot.
 • molnibalage83
  #28
  Elengedem. Csak valahol megdöbbent, hogy egyes emberek ilyenekben hisznek. Ilyen embereket nem tudok komolyan venni, semmilyen szinten.
 • Fefy
  #27
  Annyira vicces, amit néha csinálsz. Miért kell mindig trágárkodni? Kaslerka leírta, hogy a magánvéleménye az, hogy nem hisz a holdraszállásban, de nem akart erről senkit meggyőzni. Mindenkinek szíve-joga, hogy azt higgyen, amit akar, maximum röhöghetsz rajta egyet.

  Egyébként igen, engem is zavar, hogy sokan a tények ellenére nem hisznek benne, de nem szólok be annak, aki csak leírja, hogy nem hisz benne, de nem akar meggyőzni engem is, hogy márpedig nem volt holdraszállás, a föld lapos és különben is ne akarjam már a tényekkel összezavarni.

  Engedd el magad mellett :) Sokkal nyugodtabb leszel.
 • molnibalage83
  #26
  Ez nem hit kérdése. Hinni a templomban és nem bizonyítható dolgokban szokás. A holdraszállás meg nem ilyen.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.01.07. 22:25:53
 • Kaslerka #25
  Kedves molnibalage83!

  Én nem személyeskedtem, max azt mondtam, hogy nem hiszem. Ez lehet egy magánvélemény ami azt jelenti, hogy lehet, hogy nincs igazam. De semmikép nem barmoltam le senkit. Most sem teszem, mert különb vagyok, mint Te.
 • molnibalage83
  #24
  Lásd itt. A radarmérésekből összeállított terepmodell vs. fénykép.  A Surveyor szondát is visszahozták és azt ért napsugárzás miatt bizonyítható, hogy a Holdról hozták vissza.

  Elegem van a magadfajta műszaki és természettudományos analfabéta konteós barmokból.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.01.07. 10:23:46
 • molnibalage83
  #23
  Khöm... A szovjetek sem adtak semmit. A szovjet-kínai szakítás 1961-ben megtörtént, amikor még sehol nem voltak az általad említett dolgok, amiket később miért is adták volna át...?
 • molnibalage83
  #22
  Jelenleg alkotmányos alapjog ostobának lenni.


  Japánok (?) radaros szondájának pontosságának referenciája a NASA holdfelvételei voltak. Szegény hülye japók.

  A lézer reflektorokat meg biztos odateleportálta egy dzsinn...
 • molnibalage83
  #21
  Elgurult gyógyszered vagy mi?
 • Tetsuo
  #20
  Mobilról valami miatt szerkeszteni nem lehet... no mindegy.
  Amit bejelentettek, az csak demó, de Kínának bizonyára komolyabb tervei vannak.
 • Tetsuo
  #19
  Pedig igaza van. Több ország is képes lenne rá, de nem vergődnek ezzel, mert másra költik az erőforrásokat. Kínának sem csupán demonstráció, valószínűleg.
 • Tetsuo
  #18
  Hogy jön ide a buzulás?
 • VolJin
  #17
  A magánvéleményed az értelmesebbje meg illetlenül leszarna, csak ugye terjeszted, ami káros és dühítő...
 • xyl
  #16
  "SAjnos azemberiség nem tart ott ahol a star trekben meg a többi sci-fiben, hogy EGYSÉGES bolygóként működne."

  Miért, talán egy _család_ egységesen működik?
 • lammaer
  #15
  SAjnos azemberiség nem tart ott ahol a star trekben meg a többi sci-fiben, hogy EGYSÉGES bolygóként működne. Kétlem hogy valaha is eljutunk erre a szintre....
 • kvp
  #14
  A kinaiaknak azert kell az egesz urprogramon ujra vegigmenniuk, mert a szovjetek ota senki nem adott at nekik urtechnologiat. Az urallomasaik almaz klonok, a holdjaroik pedig lunokhod masolatok. Idaig jutott anno a szovjet technika mire az amerikaiak leszalltak a Holdon. Ha kina kepes megugrani az amerikai 50 evvel ezelotti szintet akkor bebizonyitjak hogy ok a masodikak. Csak mivel az amerikaiak idokozben penzhiany miatt elvesztettek az urbeli kepessegeiket, ezert igazabol Kina a vilag vezeto hatalmava valna.

  A Hold egyebkent csak gyakorloterepnek kell, a Marshoz. Aki eloszor odaer es ott tud maradni az nyert, mert kiteheti a foglalt tablat az egesz bolygora.

  ps: Ezt szerencsere a kinaiakon kivul a Spacex mogott allo befektetok is tudjak. Az urverseny most igazabol a nyugati nagytokesek es a kinai partvezetes kozott zajlik.
 • CairoJack
  #13
  Atyám mekkora hülyék vannak itt. Először is: Ez egyszerre volt egy politikai üzenet, egy technológia lépés, és egy tudományos vívmány. Politikai üzenet volt, mert a világon kb. 6-8 ország képes ilyen űrprogramot felmutatni, és ezek közül sem mutatott fel mindegyik, csak potenciálisan képes rá. Ezzel Kína demonstrálta, hogy belépett a legnagyobbak közé. Ami azt jelenti, hogy van elég felesleges pénz, hogy ilyesmire költse, van elég kutatási potenciálja, elég szellemi tőkéje. Akár katonai üzenetnek is felfogható, az a technológia akár hadászatra is alkalmas lehet. Szóval finom jelzése ez annak, hogy nem kéne baszakodni velük.

  Technológiai lépés, mert ha egyszer majd embert akarnak küldeni a Holdra, a Marsra, akkor most fejlesztik ki azokat a technológiákat (navigáció, kommunikáció, elektronika, rakétatechnika, automatizálás, radartechnológia, landoló egységek, stb).
  Ezeket a technológiákat lépésről lépésre szokás fejleszteni, nem úgy, hogy tavaly még nem volt űrprogramunk, jövőre meg Marsra szállunk. A Holdra szállást is rettenetesen sok előzmény küldetés előzte meg. Előbb Hold szonda, aztán pl az Apollo-10 is elrepül a holdig emberekkel, de mégsem szált le, csak szimulációkat és próbákat végeztek, hogy megnézzék, mi romolhat el.

  Kína még nagyon az elején van egy ilyen Holdra szállásnak, még legalább 5-10 év, mire az emberes holdra szállásig jutnak. Ha akarnak egyáltalán, mert jelenleg nem tűnik úgy, hogy gazdaságilag lenne haszna. Max az is csak egy erő demonstráció lenne, és ugye a már említett tudományos munka, de ez utóbbinak nem biztos, hogy van kézzel fogható eredménye, vagy hozzáadott értéke. Azon kívül még fix, hogy dollár tíz-száz milliós showműsor lesz körülötte, az egész világ őket fogja nézni.

  Azért azt is vegyük figyelemben, hogy a világon jelenleg senki nem rendelkezik olyan technológiával, amivel ember lehetne juttatni a holdra. Ugye a holdra szállás 50 éve volt, azzal a technológiával nem mehetnek, jelen kori technológia meg nincs (az USA-nak konkrétan még rakétája sincsen, amivel akár csak föld körüli pályára tudnának küldeni embert. Itt bérelgetik a francia, meg orosz rakétákat). Újra létre kell hozni ezt a technológiát. Újra kell tervezni az űrhajókat, a holdra szálló eszközöket, a szkafandereket, mindent. Nyilván modernebb, biztonságosabb formában. Ez sem 2 napos, tesztek és előzmény nélküli feladat.
 • Csaba161
  #12
  Kár hogy mai űrszondák a hold körül keringve lefényképezték Neil Armstromg otthagyott lábanyomát is, nem beszélve a sok ottmaradt űrhajószemétről...
 • Kaslerka #11
  Feltéve ha elhisszük, hogy járt ott valaha ember. Én személy szerint nem, de ez persze magánvélemény...
 • Tinman #10
  Kína, meg USA... beszarok :-D

 • Tinman #9
  Nem, inkább szétfregmentálnám az erőforrásokat, hogy ne jussunk semmire... azt is lehetőleg jó lassan.
 • Cat #8
  "Az emberiség ennél már JÓVAL tovább tart, ez felesleges pénzkidobás volt."

  Tehát te ingyen átadnál technológiát/tudást/knowhowt Kínának?
 • Tinman #7
  Kit érdekelnek az egyes országok? Az emberiség számít semmi más!

  Az emberiség ennél már JÓVAL tovább tart, ez felesleges pénzkidobás volt. Az emberes missziónak több értelme lenne, mert az 50 éves tapasztalatokat nem ártana felfrissíteni, ami majd a Mars missziókhoz hasznos lesz. Már rég egy működő bázisnak kellene lennie a Holdon, figyelembe véve azt, hogy 50 éve mit tettek le az amcsik az asztalra...

  Nem külön, országonként kell erő demonstrálni, hanem összefogással kell együtt minél előbb továbblépni.
 • Tinman #6
  50 éve az emberiség embereket küldött a Holdra. 50 éve. ÖTVEN! Embert! Vissza is hoztuk őket! Élve. 50 éve. Fél évszázada. Azzal a technikával.

  Jelenleg egy száguldó üstökösre képesek vagyunk eszközt juttatni nem, hogy egy brutál nagy égitestre, ami éjszaka kiveri a szemed. A Voyager több, mint 40 éve száguld, a csillagközi űrben van és még mindig működik. A kibaxott Marsot lassan teleszemeteljük marjárókkal.

  Kína meg eszközt küldött a Hódra'... LOOOOL.
  Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.01.05. 10:59:53
 • tom_pika
  #5
  "megkésett demo"

  Sok ország tapsikolna örömében, ha ezt a technológiai bravúrt végre tudná hajtani (a műszaki és az pénzügyi környezetnek is megfelelő szinten kell állnia ehhez).
  Kína igenis demonstrálta, hogy nem csak egy nagy ország, de olyan hatalom, aminek ideje lesz a kegyeit keresni, a talpát nyalni.