5
  • esztyopa
    #5
    A helyzet az,hogy fingunk sincs t.k. az MI mibenlétéről,és a vele megvalósítható megoldásokról.
    Csak próbálkozunk erre-arra,dicshimnuszokat zengünk róla,vagy félelmet keltünk,de amíg a kutyáknál bejön a *próbálkozás*...az embereknél csak a tanácstalanságot jelzi./Egyenlőre !/
  • NEXUS6
    #4
    Részben egyetértek a cikkel, de azért a megmondóemberünk átesik a tulsóló másik oldalára.
    Divat mindenért az FB-t hibáztatni. Nade azért mégiscsak jó megoldás, hogy ha valaki totálisan el van szigetelődve még is csak valami kapcsolati lehetőséget találjon. Aztán persze tovább kell lépni, ami viszont nem történik meg és ez részben Zukika érdeke is.

    MI dettó hasonló helyzet. Nyilvánvaló volt az elején, hogy nem egy univerzális csodaszer, de sok helyen segítséget jelenthet. Csak azért mert a digitális technológiákkal befuccsoltunk ott, ahova az nem való, kár lenne a digitalizáció visszaszorításáról, meg humanizációról beszélni.
    Pl. nem a digitális korszak hozta be az emberek közötti kommunikációba a hazugságot, álhírek, kamu FB reg, miegymás. Maximum épp hogy nyilvánvalóvá, lenyomozhatóvá tette. Dobjuk ki a tükröt, mert nem tetszik a kép?

    Igen, ez az öszinteség projekt jól hangzik, gyak ha kiderül, hogy a hazugságaid nem működnek, úgy tűnik, hogy egy út marad: az őszinteség. Na igen, de az emberek nem ilyen egyszerűen működnek. Mi lesz a vége? Kidobjuk az irodalmi műveket, mert csak fikciók?
    Az emberek sokfélék és ráadásul változnak, nem mindenkinek ugyan azt jelenti mindig ugyan az a mondat, sőt bármit is mondanak általában, hatalmas erőfeszítéseket tesznek abba az irányba, hogy boldogtalanok legyenek.
    Ha túltoljuk várhatóan a társadalmi jólétet nemsokára akkor az lesz a kérdés, hogy legyen-e jogod boldogtalannak és hazugnak lenni. ha a társadalmi egyenigazságot nem tudod elfogadni???
  • NEXUS6
    #3
  • ostoros
    #2
    "S ehhez jönnek még a közösségi platformokon fellelhető gyűlöletmegnyilvánulások és demokrácia elleni támadások. "

    Miféle demokrácia? :)
  • bundasjezus
    #1
    Hát igen. Műszaki megoldásokat keresünk a fejünkben lévő problémákra. Nincs az a gép, eszköz, szoftver stb. ami helyettünk rak rendet a fejünkben. Ezt a meccset nekünk kell lejátszanunk saját magunkkal.