602
ATLAS
 • PiszkosFred
  #602
  Novemberben volt, januarra terveztek a kovetkezot, de tippre aprilisban jon. Atlast kb 3-4 navonta torlik, kb ennyi idokozonkent cserelik le a teljes csapatot ujra es ujra es kezdik elolrol az ujak az egeszet. Az osszes eddigi fejleszto azota Genesysen majd az ARK 2-n dolgozik mar, ezek meg itt az ujoncok, gyakornokok.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.12. 18:42:44
 • Wolwerine
  #601
  Nincs pontos időpont, csak ennyi " this will be the final patch before the wipe" Szerintem max hetek kérdése
  Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2021.03.12. 18:42:48
 • vortex72
  #600
  Pontosat nem tudsz a wipe érkezéséről? Nem olyan rég volt. Az ARK szervereket évek óta nem wipeolják, az atlast meg félévente?
 • PiszkosFred
  #599
  Folyamatosan a játékosok ellen dolgoznak, kevés ennyire inkompetens fejlesztő van, mint az Atlasé (pedig nagy a konkurencia). És igen, hamarosan jön a wipe, bár valószínűleg hamarabb hagyja ott a játékot az utolsó játékos is... :D
 • vortex72
  #598
  Sziasztok! Ez most egy wipe előszele, vagy csak el akarják venni a kedvünket a játéktól?
 • Wolwerine
  #597
  Kb 5 percre beengedett a PVE, lehajítottam két tornyot, remélhetőleg elmarva 2 db farmot és egy wh-t... Plusz bevédve az amúgy kicsi bázisom. Nem igazán tetszik senkinek az újítás ..
 • PiszkosFred
  #596
  PVE szerveren már van olyan, aki este kilépett a saját házában/bázisán, ma reggelre lerakott valaki egy claim towert és mir belépett az illető, már be volt zárva a bázisába, aminek elvesztette a teljes tulajdonjogát :)

  Én reggel leraktam pár tornyot, azzal lefedtem a bázisomat, meg a hajóimat és ennyi. Mivel jön a wipe, a farmok már nem érdekelnek, vigye akinek kell. A gold, a tame és a hajó is csak azért érdekel, mert azokért megszenvedtem, nem örülnék neki, ha más lenyúlná, ennyire nem vagyok jószívű szamaritánus. Szívesen adok bárkinek bármit, de van, ami(k)hez ragaszkodom. A wipeig mindenképpen.
 • Wolwerine
  #595
  Hmm... kb. két órája élesedett az új Claim rendszer, röviden: építs Land Claim Towert, aminek 400.000 durabja van, ha van armored dockod, építs Water Claim Towert, oda ahol már van Land Tower. Építeni továbbra is lehet oda, ahol nincs claim, sőt a régi épületeid se tűnnek el ilyen helyen, csak gyorsabban mennek tönkre. A tornyok kicsik, simán el lehetne őket rejteni/beburkolni, azonban a térképen látszik az összes, az amúgy nem túl nagy hatóterülettel együtt. A PVE szerver elérhetetlen, a PVP nagyjából elérhető, le is tettem 4 db-ot. Eléggé megkavarták a dolgokat, simán el tudok innentől képzelni egy olyan "raid"-et aminek a célja a tornyok lezúzása, majd az infrastruktúra átvétele a "claim" segítségével, te pedig már pucér seggel lépsz be, amikor belogolsz D

  Illetve még egy, ez volt az utolsó patch a következő wipe előtt

 • Wolwerine
  #594
  Köszönöm.. Talán azért nem demoralizál, mert a cuccaim jó részét padló alatt/falakban tartom, így egyszerre nem tudják elvinni mind, mindig van honnan felállni. Kíváncsi vagyok mikor jön a patch, végre be lehet lépni
  Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2021.03.09. 13:06:05
 • lammaer
  #593
  Durva a kitartásod, hogy igy egyedül tologatod PvPn és nem zavar ha néha kifosztanak. Az emberek többségét (beleértve engem is), durván tud demoralizáni egy offline raid.
 • PiszkosFred
  #592
  Igen, patch nem jott egyelore, itt most valami mas lesz a gond, mar tegnap ota vacakol es felrement valami a szerverekkel. Twitteren azt irtak ma reggelre, hogy megoldottak, de hat irni barki tud barmit... :) Beleptem kave kozben en is par perccel ezelott, 2 ember volt a gridben az ilyenkor szokasos "korankelo" 7-10 helyett.
 • Wolwerine
  #591
  Mintha némileg elcseszték volna a dolgot, a PVP szerverek reggel óta elérhetetlenek . Pontosabban a "Whale" PVE elérhető, de semmi változás, a "Shark" PVP D5 -amin vagyok- elérhetetlen, a "Kraken" PVP-n poénból indítottam egy karaktert, be is tudtam vele logolni... Gondolom mert Freeporton indul. Az online játékosok száma a PVP szervereken elvétve 1-2 között váltakozik, az egyik kockában láttam 10 darabot, de leesett nullára. Gondolom ez is csak programhiba.
 • PiszkosFred
  #590
  Igen, akkor szokták, hajnal 4-5 körül lesz online a szerver (market logból lehet látni mindig, mikor indul újra a kereskedelem).
 • Wolwerine
  #589
  Nekem "csak" 515 órám van benne.. Valószínűleg "PST PM 7.00"-kor, azaz hajnali négy órakor élesedik
 • PiszkosFred
  #588
  Detto. Amúgy is kerestem már egy okot, hogy 1519 óra után kiszálljak, na ez annak tűnik. Egyre kevésbé tetszik az, ahova tart a játék. Eddig a hajóépítés és a hajózás tartott a játékban, előbbit kezdik leépíteni a prefab hajókkal (a cserélhető modulokkal kitörölhetik), utóbbi meg esélytelen a lag meg a rubberbanding effekt miatt. Most már a szárazföld is a nonstop játszó otthon ülő "covidkölykök" játszótere lesz, hát köszönöm, ennyi. :)

 • Wolwerine
  #587
  Mikor élesedik? A leírásában annyit találtam csak, hogy 45 perc megépíteni valami tornyot, ami az igényléshez kell, az építés golddal gyorsítható. Ha meg akarod szerezni a területet, le kell rombolni a tornyot ami védi (és nyilván megépíteni a sajátod). Továbbá így igényelhetők az armored dokkok és a bennük lévő hajók is. Kb. itt hagyom majd abban a játékot, ha valaki kirántja a bázist és a hajókat alólam...
 • PiszkosFred
  #586
  Hát, ezt senki sem tudja még, wipe nélkül élesben vezetik be, sajnos eu-s életvitellel szemben a legrosszabbkor, vagyis jó eséllyel mire reggel felkel a nép itt, addigra az amcsik már akcióba lépnek.
 • Wolwerine
  #585
  Köszi, erről lemaradtam volna.... Hogy fog kinézni a claim rendszer?
 • PiszkosFred
  #584
  Arra figyelj majd, hogy ma este érkezik az új claim rendszer, így készülj fel arra, hogy nem csak rombolnak, de foglalhatnak is lawlessen.
 • Wolwerine
  #583
  A főbázisom egyszer sem raidelték meg, mindenki a jól látható raktárházakra megy. Az NPC-k élelmiszerellátását két forrásból oldom meg, a szigeten rengeteg a ragadozó (kobra, krokodil, farkas), ezek jellemzően ráaggróznak egy NPC-mre, én pedig pofán nyomom őket egy swivel gunnal, ami ellát hússal/bőrrel/XP-vel. Só van, így sós húst esznek az NPC-k, a hajók legénységével együtt 100+ db), továbbá kialakítottam egy kis ültetvényt, az itt termelt növények hosszú idő alatt romlanak meg, lassan át is térek rá teljesen, mert kevesebb munka fenntartani az ültetvényt, mint sós húst gyártani. Még egy kép, a többség így védi a warehouse-jait, beburkolja őket felülről is
 • Wolwerine
  #582
  A második WH egy szikla oldalában van, kb 100 méterre a vízfelszín fölött, jelenleg simán lehet raktárházat rakni akár egy hegy tetejére is, csak vízszintesen elég közel legyen a tengerhez. A pozíciója miatt fallal nem lehet ellátni (az alja ki is lóg a sziklából), felülről pedig teljesen védtelen. Az összes NPC-t a szikla oldalába raktam, úgy hogy ők viszont védve legyenek felülről, a szikla pereme miatt. Ezt is csak egyszer ütötték be, az egyik oldalon volt némi holttér, a módszer ugyanaz volt (ugyanaznap) mint a másiknál, belopózott. Remélhetőleg ezt is javítottam. Na meg szétvertem a közelben lévő építményeit/ládáit úgyhogy az aranyon kívül visszaszedtem amit tőlem elvitt és azt is, amit mástól..
 • Wolwerine
  #581
  Az eltelt majdnem egy hónap alatt két warehouse-ra tértem át, a kettő együtt napi 40.000 aranyat hoz, már nem tudom őket mire költeni. Az első WH gyakorlatilag nyílt terepen, a vízparton van, a védelmét 7-8 NPC biztosítja, valamint a szárazföld felől számtalan kerítésoszlop. A víz felőli oldalán ledobtam kb 20 db small shipyardot és a víz alját is teleszórtam kerítésoszloppal. Az NPC-k egy része „foundation”-on van, de raktam párat a magasabbra is, úgy hogy pár darab oszlop tetején egy mennyezeten állnak (ezt gondolom ismeritek). Eredetileg mindössze 5 NPC védte a földön, így is kibírt három hetet, addig amíg az egyik próbálkozó rá nem jött hogy van egy kis holttér az egyik NPC-nél ahova nem lát rá, így mögé tudott lopózni és szétverte a puckle gun-ját. Innentől pedig a védelmen belül volt, a többi NPC háttal állt neki, úgyhogy volt módja garázdálkodni. Még egy kis üres területet is talált, ahová ágyút tudott lerakni (nem volt elég kerítésoszlop). Na ezeken javítottam.
  Kitérve a kerítésoszlopra, a passzív védelem gerincét jelentik, mert ahova lerakod -elég sűrűn- oda nem tudnak alapzatot és rá ágyút tenni. A sima ágyúk lőtávja nagyobb, mint a puckle gun-oké, így ha le tudják őket rakni, gond nélkül kilövik velük, ha pedig eltűntek az NPC-k, akkor elég lerakni egy-egy újabb ágyút oda ahova akarsz és szétlőni a WH-t/falakat/ajtókat. Ha kiszórsz párezer darabot, rendkívül megnehezíti a raidet. Kézigránát, hajóágyú(hajóról), mozsár természetesen még játszhat.. De a hajók ellen ott van a kb. 20 shipyard és a meder becsapdásítása, kézigránáttal pedig közel kell kerülni. Mozsárral valamiért még senki nem próbálkozott, pedig nekem az lenne az első..
  Falat nem raktam köré, mert ahol van, nagyon beszűkítené az NPC-k által belátott területet.
 • Wolwerine
  #580
  Ma reggelre elpusztult az új warehouse, kb. 20 perccel késtem le a támadást, most egyetlen ürge csinálta, ami nem volt nehéz, mert nem volt semmilyen védelme. Nem építettem ki, mert gondoltam ha vissza tudom tenni a helyére, felesleges. Arra értem oda hogy a maradvány mellett áll egy kocsival és pakolászik, de amint meglátott elpucolt vele. Megpróbáltam visszatenni a régi helyére a warehouse-t, továbbra sem megy, pedig volt szerver restart, viszont az új helyre megint le lehetett rakni. Csodaszép bug. Úgyhogy 1000+ kerítésalapot tettem le mellé és pár NPC-t, az egyik arra szolgál, hogy ha mégis szétlövik a WH-t, azt lője aki a maradványához megy. Plusz a növényzetbe raktam le pár szándékosan alacsony NPC-t puckle gunnal, úgy hogy nemigen látszódnak ki. Meglátjuk...
 • Wolwerine
  #579
  Akkor reménykedem, de egyenlőre a helyén hagyom az új WH-t, úgyis rövid életű lesz. A félmillió nem rossz szám.
 • PiszkosFred
  #578
  "A neten más is panaszkodik erre, olyan mintha a game nem érzékelné hogy elpusztult a warehouse, és csak a hatósugarán kívül lehet letenni az újat. Ami gáz, mert ha így folytatódik, piszok hamar elfogynak a helyek. Továbbá most már nem lehet azonos ajánlatot kitenni a marketbe (pl. coppert cserélnél copperre), így nehéz lesz kereskedni. "

  Ismert bug sajnos, egy server restart legtöbbször megoldja, de van, hogy beragad és restart után sem engedi. Sajnos az azonos alapanyagok tilalma miatt nálam is tartaléklángon megy a biznisz, bár van közel fél misi arany tartalékban (nyilván pve-n nem nagy szám), így nem pánikolok, megvárom, hogy lesz e további korrekció.
 • Wolwerine
  #577
  Kicsit elbíztam magam mivel három hete nem ért komoly támadás, csináltam két large és egy small armored dockot, egy brigantint és egy schoonert. Na ma éjjel szétkapták a bázisomat. Precízen szétlőtték (sima ágyúval) a Puckle-ket, lyukat lőttek a legtöbb épületem falába, leverték a védelemre bekészített mozsarakat (hármat a hatból), szétütötték a nem használt Puckle-ket (kb. egy tucat állt kezelő nélkül).. Sajnálatos módon két helyről elvittek összesen 12.000 goldot, buktam egy rakat eltett nyersanyagot, építőanyagot, lőszer alapanyagot, 31 db large falat, stb. Azt hiszem át kell gondolnom a védelmet, 19 darab NPC védte a főbázisomat, mégis bejutottak. Szép teljesítmény, lehettek páran rá. A padló alá/víz alá/falba rejtett lőszert, egyebet nem találták meg, sőt még mindig van olyan rejtett épületem, mozsaram, amit nem találtak meg. Ami szomorú, hogy a mellém telepedett klán volt, érdekes lehet a dolog a későbbiekben. A veszteségektől eltekintve kb. két órámba tellett a javítás, maradt annyi aranyam -még- hogy kb. 10 napig futja a dokkok védelmére és az NPC-k fenntartására, szóval nem is lenne gáz...

  Csakhogy a warehouse-t képtelen vagyok visszatenni a helyére, eddig ha szétlőtték, gond nélkül vissza tudtam építeni, most viszont bárhova raknám, nem lehet letenni. Durván 400 méterre, a bázisomon kívül tudtam csak lepakolni, ahol nulla védelme van. A neten más is panaszkodik erre, olyan mintha a game nem érzékelné hogy elpusztult a warehouse, és csak a hatósugarán kívül lehet letenni az újat. Ami gáz, mert ha így folytatódik, piszok hamar elfogynak a helyek. Továbbá most már nem lehet azonos ajánlatot kitenni a marketbe (pl. coppert cserélnél copperre), így nehéz lesz kereskedni.
 • Wolwerine
  #576
  A malac hadtest jópofa lehet. Időnként én is átmegyek a single playerbe, főleg ha ki akarok próbálni valamit, állataim például csak ott vannak. Megjegyzem, eléggé el van hanyagolva a single, az automata termelés épületeinek (warehouse, malom, favágó, stb) textúrái a múlt hétig nem is voltak láthatóak, csak a "semmi" termelt nyersanyagot. Végre javították. A "silo"-t hiába raktam le, nem látja el arannyal a tengerészeket, illetve mivel ott nem tudsz kereskedni senkivel, a hajók is irreálisan drágák.... Single-ben igazán hagyhatták volna az eredeti árakat, amikor a Schooner még csak 50 gold volt, nem 5000. Reklám: ezt egyenlíti ki a NoShipYardGold mod, egyáltalán nem kerülnek aranyba a hajók. Ha már bugok, single-ben még mindig megvan az a régi bug, hogy ha "szervert váltasz", másik négyzetbe hajózol át, a game nem mindig kezeli jól a hajó pozícióját. A mapon jól látszik hogy a hajó ikonod a megfelelő helyen van-e és veled mozog, vagy két szektorral arrébb látható. A bug akkor jelentkezik, amikor meghalsz és újraélednél a hajón, de nem a valós helyen éledsz fel, hanem a rossz pozícióban, én a víz alatt respawnoltam, majd kaptam egy üzenetet hogy az ágyam és a hajóm megsemmisült... Konkrétan elsüllyedt, később meg is találtam. Egyetlen módon lehet védekezni ellene, szektorváltás után meg kell nézni, jó helyen jelzi-e a hajód a game, ha nem, akkor a ki-be lépés helyrehozza a pozíciót. Online szerveren egyszer sem fordult elő -velem- ez a probléma.
 • Caliph
  #575
  hétvégén szórakoztam én is kicsit,kénytelen voltam átmenni singlebe,kapásból ugrott az fps,elfogytak a laggok.. :D
  Ezt mondjuk Fred is mondta,szóval egyelőre nincs okom multiba menni...elfoglaltam egy kalóz szigetet,építettem pár dolgot,meg hajókáztam kicsit,egyelőre lég volt ennyi.
  várunk még,lehet ebből még jó game ,ha nem hagyják magára...arkban lassan kész a genesis 2,lesz idő foglalkozni ezzel :D

  malac hadtestet építettem ki,6-7 malac elég gyorsan eltarolta a kalózbázis védelmét,viszont rohadt idegesítő,hogy támad,és a kalóz repül elfelé vagy 10 métert :D
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.02.08. 09:36:23
 • Wolwerine
  #574
  Megépítettem az "Armored dock" mindkét fajtáját, meglehetősen hasznosnak tűnnek, amíg a dokk le nincs rombolva, addig a benne lévő hajó biztonságban van. Ez nagyjából megakadályozza a körbejárom a szigetet és minden afk hajót szétlövök/felgyújtok játékot. A nagyobbiknak (Large) 30 millió durability-je van, a kisebbnek (Small) 20 millió, így akár partvédelemre is jók. Mivel az elejük és a hátuljuk is nyitott, le lehet őket rakni úgy, hogy "kapuként" funkcionáljanak egy nagyobb kikötő védelmére, a "kapu" akkor zárul be, ha lehorgonyzol a dokkban. A Large 50.000 aranyba, a Small 10.000 aranyba kerül + némi nyersanyag, ami ha van rájuk elég aranyad, nem jelenthet gondot. A Large a Brigantin/Galleon méretű hajók védelmére szolgál, a kicsi pedig a Szlúp/Szkúner méretű hajókéra, egyszerre egy horgonyozhat le bennük. A megvédeni kívánt hajó 5 percen belül nem kaphatott sebzést, illetve nem is adhatott. A védelem a lehorgonyzás után kezdődik meg, az aktiválást egy "Pajzs" alakú ikon megjelenése jelzi a hajó felett. A dokkoknak hajó nélkül fenntartási költsége nincs, a bennük lehorgonyzott hajó védelme kerül napi 150 goldba (Large dock), illetve 50 goldba (Small dock). Magánvéleményem az, hogy a Small Armored Dock méretét kicsit eltúlozták, két szkúner is beleférne...  Amit innentől írok, nem teszteltem, a leírás alapján szedtem össze. Tehát -elvileg- a bennük lehorgonyzott hajónak nincs decay time-ja (nem korhadnak el), elkerülendő hogy azonnal elsüllyedjenek, amint hosszú idő után felszeded a horgonyt. Korábban csak a hajó maradt sértetlen, amíg a dokk durability-je tartott, az NPC-k és a befogott állatok sebződtek, ezt javították. Javították azt is, hogy a hajó védve maradt a dokk pusztulása után is.
  Utoljára szerkesztette: Wolwerine, 2021.02.07. 23:24:30
 • PiszkosFred
  #573
  Hát kb :) Jó ha van 1-2, hogy ha beszerző hajóútra mégy akkor legyen mivel összeszedni egy-egy fuvarni nyersanyagot, főleg akkor, ha a sziget dugig van rakva farmokkal és már nincs hely, de egyébként nálam is csak dísznek vannak most már. Bezzeg anno season 1-3 között volt egy rakás, alig tudtam őket ellátni és begyűjteni, ha épp' hátrahagytak egyet-egyet.

  Én mostanság csak malacok tartok trágyázni meg medvéket breedelni, illetve utóbbiakból a kisebb szintűeket oda szoktam adni pályakezdő kalózoknak.

  Régen:


  Most:

  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.03. 18:20:38
 • Caliph
  #572
  most nagyon akkor nem sok értelme van elefánot vagy zsiráfot tamelni,elég lecsapni egy farmhouset aztán önlik a material ,vagy valami kihagyok? :D
 • PiszkosFred
  #571
  Hát, innentők kezdődik a minijáték és a mikormenedzsment rész. Én pár naponta változtatok egy-egy ajánlaton, annak érdekében, hogy mindig legyen annyi nyersanyag (feltöltés nélkül), hogy ha nem lépek be csak fél percre, akkor is menjen a biznisz.
 • Wolwerine
  #570
  Kénytelen vagyok igazat adni neked, a WH ürítése és a farmok ki-be kapcsolása után minden úgy megy, ahogy írtad. Most már mindent begyűjt a WH. Ráadásul nem változtattam az ajánlatokon, de már copperem is van, az iron/tin/silver mennyisége stagnál, a sót kell egyedül kidobálnom. Wtf...
 • Wolwerine
  #569
  Az ágyak szétverése népszokás errefelé. Néha egy kósza lélek ellop némi nyersanyagot, de nem túl sokat. Először a kovakőn és a són vettem észre, hogy képtelen a warehouse 5 slotnál (50.000 darabnál többet) felhalmozni belőlük, de a farmokból továbbra is eltűnnek, mint minden más. A sóval pl. a warehouse építése előtt folyamatos gondjaim voltak, mert rengeteg van belőlük (súlyra a parti farmok termelésének felét teszi ki, annyit mint a kő/fém együtt) és mindig körbe kellett rohannom a farmokon hogy kidobjam őket, mert miattuk álltak le a farmok. Most nincs ilyen gond, a só (is) eltűnik, a farmok folyamatosan mennek, elég naponta egyszer feltölteni őket üzemanyaggal. Átlagosan 2500 kg-nyi nyersanyag van bennük, amikor folyamatosan tölt a warehouse, abban is amihez senki nem fér hozzá, mert a bázisom közepén van. Én nem szállítok semmit, nincs rá szükség. A copper annyira népszerű, hogy hiába veszem -nemcsak a farmok gyűjtik- abból sosincs a raktárban, csak pár száz darab, amint összejön kb 700 belőle, már viszik is el. A kimenete a copperes kereskedelmi láncnak a tin/iron, silver, amit veszek érte, majd kidobálok a raktárból, mert naponta 100 ezer felett jön be mindhárom. A sandstone-val hasonló a helyzet.
 • PiszkosFred
  #568
  Akkor ott valami mas zsivanysag lehet. A farmok kapacitasa 10k, ahogy az elerik, leallnak (kofejto, fureszmalom, stb. is) es nem is indulnak addig ujra, amig ki nem szeded beloluk a szajret. Ezert szoktunk lerakni egy ship res. boxot + agyat mellejuk, hogy gyors ugrasokkal ujra tudjuk inditani azokat - nyilvan pvp szerveren ez nem a legbiztosabb megoldas. A Warehouse 250k-t bir es amig alatta van, addig mindig szipkazza - 10 percenkent egy adagnyit - a cuccot a farmokbol. Ha eleri, leall az is. Sose tunt meg el nekem belole, sot, van, hogy tulsagosan is dugigpakolja - ne kerdezd hogyan (lasd kepen egy korabbi esetet, amikor 310k-s kapacitasnal allt meg) :D


  Nem lehet, hogy pvp szerveren nyitottak a farmok es megdezsmalja valaki?

  5 slotnal tobbet en csak akkor szoktam, amikor 5 partnerrel kereskedek, es igy gyorsan jon a penz (napi 20k+), viszont fogy is keszlet, mert ujabban ramentem arra, hogy mas nyersanyagot (de ugyanazt a kategoriat, pl copperert iridiumot vagy silvert) kapjak cserebe, igy aztan muszaj ujabb es ujabb feltoltest megejteni. Sajnos nalam csak 3 farm termel plusz egy kofejto a vonzaskorzetben (mondjuk azon kivul van vagy hat masik - utalnak is erte, de unlocked mind, hogy ne legyen hiszti), de pechemre a fejlesztok pont most varialtak, igy a sima kovekbol most mar a ko es kova mellett nem copper jon, hanem iron (copper csak a direkt copper lelohelybol jon). Igy a coppert medvevel szallitom.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 22:41:37
 • Wolwerine
  #567
  Ha hazaérek, megnézem, kézzel lehet-e öt slotnál többet bepakolni valamiből a WH-mba. Sosem volt még rá szükségem, 5 farm tolja bele a nyersanyagot. Az öt slotos korlát a farm által termelt nyersanyagokra biztosan vonatkozik, a farmokból szokás szerint eltűnik a nyersanyag, de a WH-ba már nem érkezik meg, ha elérte a korlátot.
 • PiszkosFred
  #566
  Annyi megjegyzés, hogy ezek szerint PVE szerveren más a szabály, mert itt azzal töltöd fel a warehouset, amivel akarod és nem nagyon láttam, hogy lenne 5 slotos szabály errefelé. Volt, amikor több tízezer anyagot nyomtam a raktárba (rostot vagy háncsot), mert lassan jöttek a farmról, és simán engedte. Most is dugig vagyok szinte mindennel, amivel bizniszelek.


  Illetve, a Copper mellett a kövek (stones) is népszerűek, ugyanazon ok miatt amit írtál, vagyis ahogy ott is "csak" 700 körüli egy fuvar, így a felhalmozott kövek sokáig életben tartják a bizniszt, még akkor is, ha közben a random event miatt mondjuk elsüllyed a hajó (és ilyenkor oda a kimenő és a bejövő szajré is). Ahogy írtad, egy rost vagy háncs esetében ezek a hajók 6000-7000 egységet visznek a 10000-es stackból, így pár random eventes süllyedés és lehet, hogy reggelre kifogy az áru olyan kereskedőnél, akinek nincs rákötve 2-3 farm, hanem mondjuk naponta "medvézi" tele a raktárat.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 21:30:14
 • Wolwerine
  #565
  Warehouse/kereskedelem/PVP:

  A Warehouse piszok széles és magas, gondolom, hogy jó célpont legyen, továbbá nehéz legyen bevédeni. Tedd arra a helyre, amit a legjobban védelmezel és vedd körül jó magas falakkal, csak ennyit tehetsz. 100 slottal és 250.000 kg teherbírással rendelkezik jelenleg, minden slotba 10.000 db nyersanyag fér. Minden nyersanyagból megvan a maximum, amennyit tehetsz bele (fajtánként) például a kovakövek legfeljebb 5 slotot foglalhatnak el, a fémek és a sók szintén ötöt, a rostok 6 db.-ot. Gondolom azért, hogy egy-egy nyersanyag túltermelődve ne foglalja el az összes slotot. Ha kereskedsz, akkor a beérkező nyersanyag is a warehouse-ba kerül, a beérkező nyersanyagok pedig akkor is raktározásra kerülnek, ha elfogytak a slotok, így mentem fel többször is 130-140 slotra a warehouse-omban, mielőtt kipucoltam volna.

  Az official PVP szerveren sokkal kevesebb ember van, mint a PVE-n, kereskedő warehouse-ok így is akadnak, tárgyalóképes felek viszont nem, leginkább a csatahajó-diplomácia dívik… Úgyhogy marad a Market lerakása és a kapcsolatkérés elfogadása utáni találgatás, vajon mit kér a másik. Először az azonos nyersanyagok cseréjével kell itt is próbálkozni, működik. Ha a lehetőség kimerült, jönnek a típusazonos próbálkozások, például követ cserélsz más fajtájú kőre. A só a kutyának nem kell, ami nekem igazán bejött, a fémekkel való kereskedelem, 10-12 ajánlatom van csak arra, coppert cserélek copperre, silverre, ironra, iront - ironra, iront-copperre, iront-silverre, stb. A fémek nehezek, ezért kb. 700 db elég belőlük ahhoz, hogy elinduljon a kereskedelmi hajó (rostból ez 7000), gondolom ezért népszerűek. A goldon kívül óránként ajándékba kapsz ingotot, gemeket, puskaport, sima ágyúgolyót és többfajta fát a warehouse-ba.

  Olyan, mint egy minijáték, karban kell tartani az ajánlatokat, partnereket, pótolni akit épp eltörölnek, kitapogatni ki-mit akarhat, a fölös nyersanyagot pedig időnként ki kell venni/dobni a WH-ból (súlykorlát) plusz a goldnak is van darabszáma, ha nincs szabad slot, nem kapsz aranyat.
 • PiszkosFred
  #564
  Hat, en official szerveren hasznalt ertekekrol beszelek, private szervereken a szabalyok es a szintek eseteben a hatar a csillagos eg.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.02. 16:27:29
 • Mokuslekvar89
  #563
  Értem köszi, modjuk a szigeten ahol letelepedtünk 90 es macit fogtam be