9
 • duke
  #9
  "A probléma az, hogy a törvények sosem tartották vissza a bűnözőket a bűncselekmények elkövetésétől."

  A technologia egyre olcsobb. Sacc per kb egy 1000 dollaros dron kepes 1 kg robbano anyagot par kilomerre elvinni, ami egy kisebb merenylethez mar elegendo.
 • flashpointer2
  #8
  jaja, pont egy fake videoval alatamasztani a lenyeget eleg nagy ongol....
 • molnibalage83
  #7
  A GP-s figyelemfelkeltésen jót röhögtem. Pont azt mutatja, hogy mennyire hiábavaló az egész. Nem az atomenergiára veszélyes a drón...
 • Alien69
  #6
  Jeladót kell felszerelni az összes drónba, amit központilag tudnak blokkolni.
 • ACE
  #5
  Az orosz "fegyveres" drón nem más mint CGI...
 • barret
  #4
  Ez az egész dolog nem új keletű,30 éve is meg tudták csinálni...
 • kvp
  #3
  "Az a baj, hogy őrültek bárhol előfordulhatnak,"

  Erre jo az, amit irtam, hogy a legalis dronhasznalatot (azaz dronhoz jutast) szabalyozni kell, ahogy valoszinuleg az autohoz jutast is szigoritani kellene. Egyebkent meg nem a kozvetlen dronok elleni vedekezessel kellene foglalkozni, hanem az azt rossz celra hasznalo emberektol elvenni a lehetoseget az orszagban szabadon tartozkodasra. Fuggetlenul attol, hogy allampolgar-e az illeto vagy csak erre vandorolt eppen.

  ps: A "belfoldi terroristak" elleni vedelem az ha nincsennek vagy legalabb le vannak csukva/elmegyogyintezetben pihennek.
 • Cat #2
  Az a baj, hogy őrültek bárhol előfordulhatnak, évi több olyan eset van Magyarországon is, amikor valaki bekattan, és megöli a feleségét/gyerekeit, elbarikádozza/felgyújtja a házát, vagy fabrikál egy bombát, hogy a körúton felrobbantsa. Ezek ellen nem véd a migránskerítés :)
 • kvp
  #1
  A dronok elleni biztos vedekezes az, ha az adott allam teruleten senki nem akarja oket tamadasra felhasznalni. A quassam raketak (cukor+mutragya vizcsoben) ellen is az a biztos megoldas, ha senki nem epit es lo ki ilyet. De az autos/keses tamadasok ellen is csak igy lehet vedekezni, nem szabalyozassal.

  Persze ha mar egyszer a lakossag reszet kepezik a potencialis terroristak, akkor nagyjabol ott ette meg a fene. Ilyen esetben a megbizhato vedekezes a kulonbozo CIWS rendszerek telepitese, mivel gyakorlatilag haborus ovezet lett az erintett orszag.

  A legalis dronhasznalat persze szabalyozhato es szabalyozando is, kb. ugyanugy mint a legalis biciki, auto es repulogep hasznalat. A jatek dronok egyertelmuen a bicikli kategoriajara hasonlitanak, amiket barki birtokolhat es vezethet, viszont nagyon nehez veluk komoly kart vagy serulest okozni. Aztan innen mennek folfele a dronok a taviranyitasu 747-esig...