22
 • leeloodallas
  #22
  A "balliberális média"? Arra a kb. 5 százaléknyi médiumra gondolsz, amit még nem vett meg a kormány?

  És vajon mi neked a hiteles? Az m1? Ahol még az időjárás-jelentésben is sorosoznak, és ha valami igazat mondanak, az csak hiba a rendszerben?
 • leeloodallas
  #21
  Igen, Brüsszel polgárháborút akar... :)
  Te az a fajta vagy, aki csak a .ru végződésű portálokat tart hiteles hírforrásnak?
 • leeloodallas
  #20
  Nem tudom eldönteni, hogy vicces vagy-e, vagy nevetséges.
 • Mosdatlanfalusi
  #19
  A megoldás pedig pofonegyszerű: be kell tiltani MINDEN hírforrást. Nincs liberális, nincs kormánypárti, sem orosz, sem európai, sem kínai, sem amerikai hírügynökség - semmi. Nincsenek hírportálok, vagy magazinok, vagy híradó. Úgy sincs semmi ráhatása az embereknek a dolgok alakulására, akkor minek terhelni a primitív agyukat ezekkel a dolgokkal? Menjenek csak dolgozni. 4 évente szavazni. Vásároljanak. Szaporodjanak. Ezen a négy funkción kívül minden egyéb káros a modern társadalomra.
 • ZenMillitia
  #18
  polgarhaborut akar brusszel? az nem àlhir, ha felrak egy juzer egy valos videofelvetelt. a facebook mar most ilyeneket is torolget, ha nem tetszik a libsi fèrgeknek a valosag dogmagyilkos sulya.
  Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2018.12.07. 15:31:16
 • bdzsana
  #17
  Erre van bármi bizonyítokod vagy statisztikád? Magyar helyzetre van, ami épp az ellenkezőjét bizonyítja, ha a sajtóban közétett helyreigazítások számából indulunk ki. Nem 10- vagy 20%-os eltérésről beszélek hanem itt konkrétan 8x-os a különbség a kormánymédia javára.
 • Atisz
  #16
  Ez jó, eddig még nem láttam :D

  (a 'pyromancer'-t mondjuk elírták, a 'builder' meg szerintem pont 'demolitionist', mivel az utcakő-felszedés nem éppen az építés kategóriába tartozik ;))
  Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.12.07. 10:21:26
 • Atisz
  #15
  Az első számú álhírgyártó maga a balliberális média, ami többek között a facebook-ot vezérli.
 • ostoros
  #14
  Elefántcsonttoronyban üldögélő banda. Fogalmuk sincs az átlagember problémáiról, ami őket közvetlenül érinti, azzal foglalkoznak, meg amit lobbisták eléjük raknak, azt írják alá mérlegelés nélkül.
 • ostoros
  #13
  Pontosan így van. Ha valakik akár a teleshopban, akár a [email protected] ezos műsorokban emberek tízezreit veri át, az nem fáj az elitnek, csak ha valaki nem azt gondolja amit ők (akarnak hogy gondolj).
 • kvp
  #12
  Az EU megprobalja reszben korrigalni, reszben cenzurazni a politikai hireket es alhireket. Ezt egyreszt sajat belso kommunikacioval tervezik (ez potcselekves), masreszt a EU-n kivul mukodo kozossegi media platformok felszolitasaval az engedelmessegre. Ez nem igazan varhato miutan eppen most akarjak jo alaposan megadoztatni mindet, tehat anyagilag ellenerdekeltte tettek oket a jelenlegi EU-s politikai rendszer fennmaradasaban. Raadasul nincs az a kozossegi platform ami az osszes felhasznalo egymas kozotti maganbeszelgetesit kepes teljes meretekben cenzurazni. Ez meg a kinaiaknak sem megy, pedig ott penz, ember es gepi eroforras is van hozza.
 • tom_pika
  #11
  És mikor nem lesz egy választás elcsalva? Amikor azok nyernek, akiket te szeretsz? Nagyon sikamlós talaj ez...

  A cikkhez:
  "javítaniuk kell az ellenőrzött tényeken alapuló tartalmak láthatóságát"
  És ki dönti el mik az ellenőrzött tények? Nem csak a tényleg száraz tényre gondolok, hogy pl. "ma egy katona lelőtt egy embert", hanem az ezen túlmutató bármiféle értelmezésre, relativizálásra, stb.
 • Sydra
  #10
  Éljen a cenzúra! Ugyan mi baj lehet ebből?
 • Kissssss0
  #9
  mágus elég jó választás, háttérből lehet támogatni a partit ha épp úgy tartja kedvünk, ha pedig szarul áll a helyzet akkor simán csapatot lehet váltani vele :)
 • Sir Cryalot
  #8


  Ki tudja mi lehet még ebből, meg az eu féle, egymás folyamatos vállonveregetéséből ami idáig fajult, hogy az egyéb gyanús groupthink-eket ne is említsük.


  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.12.06. 09:50:07
 • end3
  #7
  A multinacionális finánctőke a világon minden politikai rendszer embereit megpróbálja megvásárolni. A "judáspénzek" végtelen mennyisége eléri célját. Sikerül magukévá tenni a világot. (Ha csak arra gondolunk hogy Afrikából milliárdok elköltésével folyamatosan importálnak "rabszolgalapanyagot", az európai genom "vérfelfrissítésére", mindezt pusztán "tudományos" előrelátásból??? - Átlagember gondolkodása szerint, mekkora idiótáknak kell lenni egy ilyen ötlet folyamatos finanszírozásához?

  De nem azok, a világ érdekeikkel ellentétes hatalmi centrumainak, vezető képviseleti szerveik önállóságának tönkretétele, végleges és totális befolyásszerzés a céljuk. 2018 európai történései, - de a világon sok helyen másutt is, - fényesen bizonyítják milyen sikeres az érdekérvényesítésük. Mára már csak kevés hely maradt a világon, ahol ezzel szembe tudnak, mernek helyezkedni.)

  Az emberiség meg a "demokrácia kiterjeszésének" általuk pénzelt demonstrációit jól megszívja világszerte. Akár megérdemelne a finánctőke által elképzeltnél szebb jövőt is. De ismerjük a mondást : minden nép, emberi közösség olyan vezetőket választ magának, amilyet megérdemel. (Ilyen szempontból ezt a "Brüsszelt" is jól megérdemeljük magunknak.)
 • bdzsana
  #6
  Hát ezaz. Magyarként fel kellene ismeri, hogy szükség van mostmár tényleg valami értelmes hatásos módszerre, ami megállítja a hamis híreket.
  A magyar választási kampány az élő példa, hogy valami nagyon rosszul működik. A választás óta lassan rengeteg pert nyert az ellenzék, mert hazudott róluk a kormánypárti média, illetve maga a kormány a plakátokon.
  És mi a vége? Semmi, a választási eredményeket már nem fogja megváltoztatni, azt a kis aprót büntetésnek meg kifizeti az adónkból.
 • Andrevv
  #5
  Különbséget kellene tenni a valódi félretájékoztatás és különböző nézetek között. Az EU-t egyáltalán nem érdekli, hogy a mindenegybenblog milyen baromságokat közöl folyamatosan, hanem inkább azt sérelmezik, hogy léteznek más politikai nézetek is a sajátjukon kívül. Amit jelenleg művelnek, az inkább hasonlít egy kommunista véleménykorlátozásra mint demokráciára. Semmi sem csak fekete vagy fehér, igenis nagy veszélyforrás a migráció és tenni kellene ellen, de ugyanakkor nagy probléma a korrupció is, legyen az kormánypárt, ellenzék, de akár uniós politikus. Nekem ne mondja senki, hogy a világ leggazdagabb emberei véleményére hallgatni és velük tanácskozni (legyen az Bill Gates vagy maga a sátán akinek nevét nem szabad kimondani ;) ) ne lenne korrupció-gyanús. Meg lehet nézni mennyien támogatják az EU-s politikusokat, hány felmérés készült már de mind el lett kussoltatva félretájékoztatás címen. Bárki aki bírálja vagy negatívan tünteti fel az EU-t és a nagy tagországok fejeseit, az félretájékoztat vagy náci. Ilyen körülmények között ne csodálkozzanak, hogy őket utálják a világon a legjobban.
 • leeloodallas
  #4
  A túlszabályozást adom.
  Na de milyen "nyugati vádakról" beszélsz? És milyen demokráciáról? A magyar, "illiberális ""demokráciáról"""? Vagy az orosz mintájú "gyemokrácijáról"? Ezeket kellene félteni a gonosz, elnyomó Nyugattól?

  Igenis tenni kell a jelenség ellen. Már rég kellett volna. Ki tudja, hány választást csaltak el, hány bűncselekményért felelősek (nem csak orosz) hackerek.
 • leeloodallas
  #3
  Azért a cikk tartalmát erősen tovább kell gondolni, hogy a cenzúra felmerüljön...
  Na és pont magyarként ettől félni... :D
 • sertrex
  #2
  És a nyugati vádaktól és túlszabályozásoktól ki fogja megvédeni a demokráciát? :(((
 • Merces2
  #1
  A nyugati vádak szerint Oroszország dollármilliárdokat költ arra, hogy dezinformációs kampányokkal, álhírekkel próbálja befolyásolni a választásokat és aláásni a demokráciát világszerte.
  Erre hivatkozva a nyugati országok bevezetik az internetes cenzúrát. Hurrá szép új világ...