22
  • leeloodallas
    #22
    A "balliberális média"? Arra a kb. 5 százaléknyi médiumra gondolsz, amit még nem vett meg a kormány?

    És vajon mi neked a hiteles? Az m1? Ahol még az időjárás-jelentésben is sorosoznak, és ha valami igazat mondanak, az csak hiba a rendszerben?
  • leeloodallas
    #21
    Igen, Brüsszel polgárháborút akar... :)
    Te az a fajta vagy, aki csak a .ru végződésű portálokat tart hiteles hírforrásnak?
  • leeloodallas
    #20
    Nem tudom eldönteni, hogy vicces vagy-e, vagy nevetséges.
  • Mosdatlanfalusi
    #19
    A megoldás pedig pofonegyszerű: be kell tiltani MINDEN hírforrást. Nincs liberális, nincs kormánypárti, sem orosz, sem európai, sem kínai, sem amerikai hírügynökség - semmi. Nincsenek hírportálok, vagy magazinok, vagy híradó. Úgy sincs semmi ráhatása az embereknek a dolgok alakulására, akkor minek terhelni a primitív agyukat ezekkel a dolgokkal? Menjenek csak dolgozni. 4 évente szavazni. Vásároljanak. Szaporodjanak. Ezen a négy funkción kívül minden egyéb káros a modern társadalomra.
  • ZenMillitia
    #18
    polgarhaborut akar brusszel? az nem àlhir, ha felrak egy juzer egy valos videofelvetelt. a facebook mar most ilyeneket is torolget, ha nem tetszik a libsi fèrgeknek a valosag dogmagyilkos sulya.
    Utoljára szerkesztette: ZenMillitia, 2018.12.07. 15:31:16
  • bdzsana
    #17
    Erre van bármi bizonyítokod vagy statisztikád? Magyar helyzetre van, ami épp az ellenkezőjét bizonyítja, ha a sajtóban közétett helyreigazítások számából indulunk ki. Nem 10- vagy 20%-os eltérésről beszélek hanem itt konkrétan 8x-os a különbség a kormánymédia javára.
  • Atisz #16
    Ez jó, eddig még nem láttam :D

    (a 'pyromancer'-t mondjuk elírták, a 'builder' meg szerintem pont 'demolitionist', mivel az utcakő-felszedés nem éppen az építés kategóriába tartozik ;))
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.12.07. 10:21:26
  • Atisz #15
    Az első számú álhírgyártó maga a balliberális média, ami többek között a facebook-ot vezérli.
  • ostoros
    #14
    Elefántcsonttoronyban üldögélő banda. Fogalmuk sincs az átlagember problémáiról, ami őket közvetlenül érinti, azzal foglalkoznak, meg amit lobbisták eléjük raknak, azt írják alá mérlegelés nélkül.
  • ostoros
    #13
    Pontosan így van. Ha valakik akár a teleshopban, akár a kib@aszott ezos műsorokban emberek tízezreit veri át, az nem fáj az elitnek, csak ha valaki nem azt gondolja amit ők (akarnak hogy gondolj).
  • kvp
    #12
    Az EU megprobalja reszben korrigalni, reszben cenzurazni a politikai hireket es alhireket. Ezt egyreszt sajat belso kommunikacioval tervezik (ez potcselekves), masreszt a EU-n kivul mukodo kozossegi media platformok felszolitasaval az engedelmessegre. Ez nem igazan varhato miutan eppen most akarjak jo alaposan megadoztatni mindet, tehat anyagilag ellenerdekeltte tettek oket a jelenlegi EU-s politikai rendszer fennmaradasaban. Raadasul nincs az a kozossegi platform ami az osszes felhasznalo egymas kozotti maganbeszelgetesit kepes teljes meretekben cenzurazni. Ez meg a kinaiaknak sem megy, pedig ott penz, ember es gepi eroforras is van hozza.
  • tom_pika
    #11
    És mikor nem lesz egy választás elcsalva? Amikor azok nyernek, akiket te szeretsz? Nagyon sikamlós talaj ez...

    A cikkhez:
    "javítaniuk kell az ellenőrzött tényeken alapuló tartalmak láthatóságát"
    És ki dönti el mik az ellenőrzött tények? Nem csak a tényleg száraz tényre gondolok, hogy pl. "ma egy katona lelőtt egy embert", hanem az ezen túlmutató bármiféle értelmezésre, relativizálásra, stb.
  • Sydra
    #10
    Éljen a cenzúra! Ugyan mi baj lehet ebből?
  • Kissssss0 #9
    mágus elég jó választás, háttérből lehet támogatni a partit ha épp úgy tartja kedvünk, ha pedig szarul áll a helyzet akkor simán csapatot lehet váltani vele :)
  • Sir Cryalot
    #8


    Ki tudja mi lehet még ebből, meg az eu féle, egymás folyamatos vállonveregetéséből ami idáig fajult, hogy az egyéb gyanús groupthink-eket ne is említsük.


    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2018.12.06. 09:50:07
  • end3
    #7
    A multinacionális finánctőke a világon minden politikai rendszer embereit megpróbálja megvásárolni. A "judáspénzek" végtelen mennyisége eléri célját. Sikerül magukévá tenni a világot. (Ha csak arra gondolunk hogy Afrikából milliárdok elköltésével folyamatosan importálnak "rabszolgalapanyagot", az európai genom "vérfelfrissítésére", mindezt pusztán "tudományos" előrelátásból??? - Átlagember gondolkodása szerint, mekkora idiótáknak kell lenni egy ilyen ötlet folyamatos finanszírozásához?

    De nem azok, a világ érdekeikkel ellentétes hatalmi centrumainak, vezető képviseleti szerveik önállóságának tönkretétele, végleges és totális befolyásszerzés a céljuk. 2018 európai történései, - de a világon sok helyen másutt is, - fényesen bizonyítják milyen sikeres az érdekérvényesítésük. Mára már csak kevés hely maradt a világon, ahol ezzel szembe tudnak, mernek helyezkedni.)

    Az emberiség meg a "demokrácia kiterjeszésének" általuk pénzelt demonstrációit jól megszívja világszerte. Akár megérdemelne a finánctőke által elképzeltnél szebb jövőt is. De ismerjük a mondást : minden nép, emberi közösség olyan vezetőket választ magának, amilyet megérdemel. (Ilyen szempontból ezt a "Brüsszelt" is jól megérdemeljük magunknak.)
  • bdzsana
    #6
    Hát ezaz. Magyarként fel kellene ismeri, hogy szükség van mostmár tényleg valami értelmes hatásos módszerre, ami megállítja a hamis híreket.
    A magyar választási kampány az élő példa, hogy valami nagyon rosszul működik. A választás óta lassan rengeteg pert nyert az ellenzék, mert hazudott róluk a kormánypárti média, illetve maga a kormány a plakátokon.
    És mi a vége? Semmi, a választási eredményeket már nem fogja megváltoztatni, azt a kis aprót büntetésnek meg kifizeti az adónkból.
  • Andrevv
    #5
    Különbséget kellene tenni a valódi félretájékoztatás és különböző nézetek között. Az EU-t egyáltalán nem érdekli, hogy a mindenegybenblog milyen baromságokat közöl folyamatosan, hanem inkább azt sérelmezik, hogy léteznek más politikai nézetek is a sajátjukon kívül. Amit jelenleg művelnek, az inkább hasonlít egy kommunista véleménykorlátozásra mint demokráciára. Semmi sem csak fekete vagy fehér, igenis nagy veszélyforrás a migráció és tenni kellene ellen, de ugyanakkor nagy probléma a korrupció is, legyen az kormánypárt, ellenzék, de akár uniós politikus. Nekem ne mondja senki, hogy a világ leggazdagabb emberei véleményére hallgatni és velük tanácskozni (legyen az Bill Gates vagy maga a sátán akinek nevét nem szabad kimondani ;) ) ne lenne korrupció-gyanús. Meg lehet nézni mennyien támogatják az EU-s politikusokat, hány felmérés készült már de mind el lett kussoltatva félretájékoztatás címen. Bárki aki bírálja vagy negatívan tünteti fel az EU-t és a nagy tagországok fejeseit, az félretájékoztat vagy náci. Ilyen körülmények között ne csodálkozzanak, hogy őket utálják a világon a legjobban.
  • leeloodallas
    #4
    A túlszabályozást adom.
    Na de milyen "nyugati vádakról" beszélsz? És milyen demokráciáról? A magyar, "illiberális ""demokráciáról"""? Vagy az orosz mintájú "gyemokrácijáról"? Ezeket kellene félteni a gonosz, elnyomó Nyugattól?

    Igenis tenni kell a jelenség ellen. Már rég kellett volna. Ki tudja, hány választást csaltak el, hány bűncselekményért felelősek (nem csak orosz) hackerek.
  • leeloodallas
    #3
    Azért a cikk tartalmát erősen tovább kell gondolni, hogy a cenzúra felmerüljön...
    Na és pont magyarként ettől félni... :D
  • sertrex
    #2
    És a nyugati vádaktól és túlszabályozásoktól ki fogja megvédeni a demokráciát? :(((
  • Merces2
    #1
    A nyugati vádak szerint Oroszország dollármilliárdokat költ arra, hogy dezinformációs kampányokkal, álhírekkel próbálja befolyásolni a választásokat és aláásni a demokráciát világszerte.
    Erre hivatkozva a nyugati országok bevezetik az internetes cenzúrát. Hurrá szép új világ...