7
  • KisKZ
    #7
    Nagyon hasznos funkciók, de nem mindegy, ha Te ezt akarod épp egy tevékenység során, avagy a sok egyéb számodra értéktelen,sőt bizonyos formában kifejezetten káros tevékenységek közül kiszemezgeted.
    Erre vannak nagyonj jó kis trekker eszközök.
    Persze ha már képes erre a telefon, akkor miért használjon ezer más eszközt az ember. De az nem fair, hogy ennek ez az ára.
  • Andrevv
    #6
    Az, hogy minden ilyen funkció működhetne feltöltés nélkül is, de ők mindent eltárolnak és felhasználnak valami teljesen más célra, továbbá nehezen átlátható a teljes folyamat, a felhasználó nincs megfelelően tájékoztatva, hogy egész pontosan mit, mikor és miért tárolnak. Talán tudod listázni valahol, hogy pontosan milyen időpontban milyen adatot tároltak le a telefonodról és mire használták fel? Nem hinném.
    A youtube pedig nyugodtan bezárhat Európában, senkinek sem fog hiányozni (csak az elején), rengeteg alternatíva van.
    Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2018.11.29. 14:03:10
  • Andrevv
    #5
    Ugyanezt megtehetnék úgy is, hogy nem tárolják el a szerverükön, csak helyben marad, de mégsem tesznek így. Őket nem az érdekli, hogy neked hasznos legyen, hanem Te mint termék jövedelmező legyél számukra.
  • kisedi
    #4
    Igen, feljegyzi a GOOGLE merre járok ha engedélyezem. Nagyon hasznos funkció pl km nyilvántartáshoz, vagy a családi fotók katalogizálásához hogy példát említsek. Mindezt teljesen ingyen nyújtja. Nyilván újabb sarc kell, hatalmaz üzlet ez az eu-nak
  • x3dgime
    #3
    Mi abban a jogsértő, mikor mindenre rákérdez a rendszer, hogy akarom-e, engedélyezem-e, csak most az egyszer, vagy állandóan stb., és ezt mindegyik alkalmazásban külön-külön is?!
    Úgy látszik az EU "nagyjai" (khm...) már csak a szarkeveréshez értenek, lásd pl. a Youtube-bal (is) kapcsolatos jogi balhé (gyakorlatilag az EU-ban használhatatlan lesz a Youtube (is), ha bevezetik a 13. cikkelyt).
    Utoljára szerkesztette: x3dgime, 2018.11.29. 10:15:23
  • arty
    #2
    minden egyes alkalommal, amikor bekapcsolom a gps-t, ez a féregoogle azonnal rákérdez a wifi scanningre is, iszonyat irritáló, felteszem sokan véletlen rányomtak már pl a térkép elé egyszercsak odatürelmedő kérdésre(!) vagy akár azért is, hogy kussoljon már a telefon, ne zaklasson...

    (én, aki erre odafigyelek is fedeztem már fel, hogy valamikor bekapcsolódott az a sz*r!)
  • kvp
    #1
    Viszonylag egyszeru a kerdes, vagy engedelyezi az ember vagy nem hasznalhatja a telefonjat. Utolag is letilthato, de akkor megint elojon a kerdes barmilyen funkcio hasznalatakor, hogy vagy engedelyezi az ember vagy csak kb. a segelyhivasra lesz jo a keszulek. Ez eleg egyertelmu mind jogilag, mind informatikailag.

    Lehet, hogy fogyasztovedelmi szempontbol vagy erkolcsileg aggalyos, de jogilag tiszta a helyzet. Az ingyenes android persze nem tartalmaz kovetest, de ott a google szerver alapu szolgaltatasai sem mennek. Mondjuk ez szerintem majdnem meg elony is.