7
 • KisKZ
  #7
  Nagyon hasznos funkciók, de nem mindegy, ha Te ezt akarod épp egy tevékenység során, avagy a sok egyéb számodra értéktelen,sőt bizonyos formában kifejezetten káros tevékenységek közül kiszemezgeted.
  Erre vannak nagyonj jó kis trekker eszközök.
  Persze ha már képes erre a telefon, akkor miért használjon ezer más eszközt az ember. De az nem fair, hogy ennek ez az ára.
 • Andrevv
  #6
  Az, hogy minden ilyen funkció működhetne feltöltés nélkül is, de ők mindent eltárolnak és felhasználnak valami teljesen más célra, továbbá nehezen átlátható a teljes folyamat, a felhasználó nincs megfelelően tájékoztatva, hogy egész pontosan mit, mikor és miért tárolnak. Talán tudod listázni valahol, hogy pontosan milyen időpontban milyen adatot tároltak le a telefonodról és mire használták fel? Nem hinném.
  A youtube pedig nyugodtan bezárhat Európában, senkinek sem fog hiányozni (csak az elején), rengeteg alternatíva van.
  Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2018.11.29. 14:03:10
 • Andrevv
  #5
  Ugyanezt megtehetnék úgy is, hogy nem tárolják el a szerverükön, csak helyben marad, de mégsem tesznek így. Őket nem az érdekli, hogy neked hasznos legyen, hanem Te mint termék jövedelmező legyél számukra.
 • kisedi
  #4
  Igen, feljegyzi a GOOGLE merre járok ha engedélyezem. Nagyon hasznos funkció pl km nyilvántartáshoz, vagy a családi fotók katalogizálásához hogy példát említsek. Mindezt teljesen ingyen nyújtja. Nyilván újabb sarc kell, hatalmaz üzlet ez az eu-nak
 • x3dgime
  #3
  Mi abban a jogsértő, mikor mindenre rákérdez a rendszer, hogy akarom-e, engedélyezem-e, csak most az egyszer, vagy állandóan stb., és ezt mindegyik alkalmazásban külön-külön is?!
  Úgy látszik az EU "nagyjai" (khm...) már csak a szarkeveréshez értenek, lásd pl. a Youtube-bal (is) kapcsolatos jogi balhé (gyakorlatilag az EU-ban használhatatlan lesz a Youtube (is), ha bevezetik a 13. cikkelyt).
  Utoljára szerkesztette: x3dgime, 2018.11.29. 10:15:23
 • arty
  #2
  minden egyes alkalommal, amikor bekapcsolom a gps-t, ez a féregoogle azonnal rákérdez a wifi scanningre is, iszonyat irritáló, felteszem sokan véletlen rányomtak már pl a térkép elé egyszercsak odatürelmedő kérdésre(!) vagy akár azért is, hogy kussoljon már a telefon, ne zaklasson...

  (én, aki erre odafigyelek is fedeztem már fel, hogy valamikor bekapcsolódott az a sz*r!)
 • kvp
  #1
  Viszonylag egyszeru a kerdes, vagy engedelyezi az ember vagy nem hasznalhatja a telefonjat. Utolag is letilthato, de akkor megint elojon a kerdes barmilyen funkcio hasznalatakor, hogy vagy engedelyezi az ember vagy csak kb. a segelyhivasra lesz jo a keszulek. Ez eleg egyertelmu mind jogilag, mind informatikailag.

  Lehet, hogy fogyasztovedelmi szempontbol vagy erkolcsileg aggalyos, de jogilag tiszta a helyzet. Az ingyenes android persze nem tartalmaz kovetest, de ott a google szerver alapu szolgaltatasai sem mennek. Mondjuk ez szerintem majdnem meg elony is.