26
  • aemus
    #26
    Időnként lehetnek valós leárazások ezek többnyire 10% körüli reál árengedményeket jelentenek. Ennél nagyobb valódi leárazások ritkák és álltalában a rokonok, ismerősök kapkodják el azt a pár darab "nagyon akciós" terméket..
    Utoljára szerkesztette: aemus, 2018.11.13. 05:50:26
  • leeloodallas
    #25
    Én három éve figyelem a BF-t, és mindig találtam olyat, ami valóban olcsó volt. A legrosszabb esetben is 40%-os engedménnyel vettem valamit (porszívót, barkácsgépeket, szerszámokat, kisebb elektronikus kütyüket), és pár dolgot csak azért nem vettem, mert vagy nem volt rá pénzem, vagy csak később lesz majd rá szükségem, és felesleges volna a garancia lejárta után elővennem.

    Tény, sok az átverés, de nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, hogy össze tudj hasonlítani néhány árat. Rá kell szánni jó néhány órát, de megéri.

    Persze könnyebb legyinteni, és fórumokba írogatni, hogy "mindenszar", meg "áááá úgyse....".
  • hypno
    #24
    A Black Friday nálunk pont olyan izzadságszagú, mint mondjuk a halloween.
    Nálunk a szezonvégi árleszállításnak volt kultúrája, de mára azt is megette a fene. Nyár közepén már alíg lehet szandált kapni, januárban meg bakancsot, stb.

    Ettől még minden évben rálesek a BF ajánlatokra, mert mit lehet tudni, de még soha semmit nem találtam, ami annyira jó üzlet lett volna, hogy soron kívül megvegyem.
    Amúgy meg pont az Extrem Digital webes felülete halt be két évben egymás után, mert nem bírta a terhelést, úgyhogy a legjobb embert nyilatkoztatták.
  • monk00
    #23
    Mióta magyarországon ezt behozták, azóta egyetlenegyszer sem volt még igazi Black Friday. A sok szemét kereskedő ezt is csak az átverésre használja. Inkább belebetegszik a magyar de semmi értelmes dolgot nem ad oda 50% os áron. De még 30%-on sem. Ismerősöm New York-ban Black Friday napján, egy ps4 pro-t vásárolt 65%-os árengedményen. És az valós 65% minusz volt. Na itt ilyen 1000 év múlva sem lesz. Én senkinek nem ajánlom az az napi vásárlást, mert lehet hogy 1 héttel később ugyanazt a terméket olcsóbban kapod meg ugyanazon a helyen. Sajnos ez a sötét magyar valóság
  • ugh
    #22
    "Na most kinek kell egy olyan tv ami 2-3 eve megy kicsomagolva a polcon napi 16 orakat, meg akkor is ha tenyleg olcso?"
    Ez konkretan pont nem igy van.
    Nem hiszem, hogy a bontatlan dobozu tucatjaval elhordott 50 colos tv-k pl mindegyike 2-3 eve a polcon rohadt volna.
    Jol lathatoan csomagolt aru al hegyekben fabadkaert kirakva.
    Lehet elozo generacios de ki nem szarja le?
    A magyar kereskedo inkabb kihajitja vagy magan rohasztja ahelyett hogy kiszorna felaron.
    Gondolom valahogy lvonja az adojabol vagy csak ennyire kreten.
    Illetve atbasz vele valakit majd.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.11.11. 17:18:45
  • kvp
    #21
    Az amerikai black friday ugy jon ossze hogy a korabbi keszletet akarjak kisoporni. Amit egyebkent bezuznanak ha nem kel el, mert kell a hely az ujnak.

    Nallunk is van ilyen, de egyreszt sajnaljak a boltok rendesen learazni, masreszt sokszor tenyleg csak 1-1 bemutato peldany marad. Amerikaban is azert verekszenek ossze mert keszlet az mar tobbnyire nincs. Na most kinek kell egy olyan tv ami 2-3 eve megy kicsomagolva a polcon napi 16 orakat, meg akkor is ha tenyleg olcso?

    A csalo boltok egy kerdes, az aremelos learazas mas kerdes, de a valodi black friday az tenyleg arrol szol hogy a bemutato darabokat ne a kukaba kelljen dobni. A nagyon beragadt cuccokat mas akciokban is hirdetik de jellemzoen az arufeltoltes elotti akciorol beszelhetunk.

    Most az hogy Magyarorszagon jellemzoen nem Advent elott vannak a termekfrissitesek es a magyarok amugy se csak karacsonykor vesznek dolgokat az megint mas kerdes es kuluralis-gazdasagi okai vannak. Csak a marketing probalkozik nagyon mint a tobbi ujfajta mesterseges unneppel min pl. a valentin nappal. Ettol fuggetlenul az emberek jelentos resze nem most fog vasarolni hanem kb. ugyanennyiert de mar az egy generacioval ujabb termekeket.
  • ugh
    #20
    Nyilvan megint hulye vagy.
    Egyreszt jo ajanlatot ugy kell nagyotoval keresni.
    Masreszt az idiota amerikaiakon akiken rohogunk, hogy a masikat tapossak az 1000-1200 dolcsis tv-t viszi haza 3-500 dollarert.
    Na az black friday nem ez ami nalunk van.
    Ez vicc bazmeg.
  • ugh
    #19

    "A vásárlók nagyon tudatosak Magyarországon, nem lehet őket gyenge árengedményekkel becsapni, annak a terméknek tényleg akciósnak kell lenni..."
    Nagy lofasz.
    A black frida magyarorszagon azt jelenti hogy elotte arat emelnek majd azt akciozzak vissza.
    Ami meg tenyleg akcios az 7:01-kor mar nincs keszleten a 7:00-kor kezdodott akcioban.
    Szetosztjak a belsosok maguk kozt, vagy le van adva a drot a rokonoknak haveroknak, aztan dec 31-ig tele vannak bontatlan cuccokkal a hirdeesi oldalak.
  • grebber
    #18
    Fasza akkor a 89ezres hűtőt megvehetem a felárazás majd -20% visszaárazás után 88500ft-ért... Best buy Hányak a magyar BF-től
  • Vanek úr
    #17
    Szeretnék gratulálni a cikkírónak. A címben azt írja le, hogy jövő héten BF, majd a cikkben már azt írja, hogy nem is igaz, csak egy kereskedő fogja akkor tartani. Szóval ismét csak gratulálok ahhoz, hogy ilyen címet adott ennek a szponzor-reklámnak, amiről ő maga is elismeri, hogy hazugság. :(
  • dyra
    #16
    1. Ez pontosan ugyan így van a nem e-kereskedelemben is de még a munkaerőpiacon is. A feketén dolgoztató cégek sokkal olcsóbban tudnak megépíteni egy épületet is.

    2. Arról nem a futárszolgálat tehet hanem a Webshop akitől a terméket veszed. Ő szerződhetne úgy is, hogy neked ingyen van a kiszállítás. Más kérdés én bele tenném az árba így a 7.500 forintos cuccod 9490 Ft lenne. Állítólag amúgy ez működik is, az emberek szeretik az ingyenes kiszállítást akkor is ha az bele van rejtve az árba.

    3. A beszerzést is meg kell nézni. Sok cég 1 - 2 nagykerrel van kapcsolatban ráadásnak a nagyok sokkal jobb árengedményeket ki tudnak harcolni a nagykereskedőktől mint a kicsik így olcsóbbak és mégis nagyobb profitot tudnak realizálni. Ez van a kicsik mindenhol hátrányban vannak a piac minden területén.
  • Tinman #15
    Hazai e-kereskedelem?

    1. Áfacsaló cégek a különféle kereső oldalak első pár helyén, akik ellen soha senki nem tesz semmit, miközben a tisztességesen versenyző elbukik, mert 200 Ft-al drágább.

    2. Nevetséges futár díjak. Ne már, hogy egy 7.500 Ft-os terméket nekem 1990 Ft-ért hozzanak ki baze!

    3. Nem egészen normális is ám az sem, hogy egy 100k-s laptopon a kereskedő aki tisztán játszik 500 Ft-ot keres, mert ha már 800 Ft lenne rajta a haszna, akkor 4-el lejjebb kerül a listában. Mert a haszonnak a garos és adminisztratív és fenntartási költségeket is fedeznie kéne, de ilyen összegekből az bajosan megy.
  • lac coo
    #14
    Nyilván mindenki hülye, aki fekete pénteken talál valóban kimagaslóan jó ajánlatot, pedig ugye nyilván drágább is csak hülye szegény user .... ... :)))

    Hagyjuk már a hülyeséget ...
  • Scooter
    #13
    Digitális játék szinten várom, hátha lesz valami jó áron. Mást soha nem veszek még karácsonyra se, mert nem érdekel ez az egész médiahülyítés. Mindent meg lehet venni évközben amire szükség van. Boltba meg végképp nem megyek november, december hónapban. Annyi ember van ilyenkor mint a rohadás. Rühellem a tömegnyomort. Épp elég ilyenkor élelmiszert venni. Ebben az időben az emberek meg vannak hülyülve.
  • wraithLord
    #12
    Itt a "szükség"-en van lényeg. Ha nem tolnák az ember orra alá, nem lenne szüksége az embernek "sok mindent venni naggggyon jó áron". Persze előfordul, hogy az embernek éppen kell valami, és ha pont kifog egy tényleges akciót, akkor még jól is jár.

    Életuntság? Ezek szerint a vásárlásban látod az élet értelmét? :D Mondjuk erről szól a világ. :D
  • karajjj
    #11
    Egyszer az edigitalnál (igaz, nem black friday alkalmával) volt mosógép akció, pont mikor venni akartam. Ott az akciós ár drágább volt, mint az eredeti és elfelejtették átírni az eredetit, ezért az oldal úgy jelölte, hogy - - 25% ami ugye matematika szerint +. Tehát drágább volt akcióban, mint anélkül.
    Utoljára szerkesztette: karajjj, 2018.11.10. 10:03:05
  • Laza
    #10
    Speciel én mindenféle postai szállítást kerülök ... mert nekem kell a szolgáltatáshoz alkalmazkodnom. Ha kintről rendelek, azt előre fizetem és a melóhelyre kérem, egyébként pedig inkább automatába vagy PPP-re kérem, mert ott akkor veszem át amikor nekem jó.
    A futárok a legszarabbak ... szinte random jönnek amikor jönnek, aztán csak legyél a közelben, különben továbblép. A sérülésekről nem is beszélve, na de elég csak megnézni az utakon ész nélkül vezető szállítókat, nem csoda.

    A másik az ár, az ember nem szívesen fizet 1000+ forintokat még pluszban a szállításért ... úgy, hogy esetleg nekem kell alkalmazkodni ... akkor inkább munkából hazafelé átveszem, nem nagy kunszt, itt Pesten belül mindenki talál átvevőhelyet, boltot ami a közelében van :)
  • ToxiMaxi
    #9
    Ha egy cég kimagaslóan olcsó terméket kínál, akkor körültekintően kell hozzáálni és utána kell nézni. Ésszel kell vásárolni, nem csak a legolcsóbbra rámenni, meg kell nézni, hogy a nagyok mennyiért kínálják és a kicsik közül mi a megbízható (értékelések). Ha van egy akciós termék, amit meg szeretnék venni mondjuk az edigin, akkor az árukereső jó arra, hogy megnézzem mi a felhozatal, ha nincs nagy árkülönbség, akkor inkább az ismert cégtől rendelek.

    Túlárazás mindig jellemző fekete pénteki akciókban. Emagon nem egyszer volt már hatalmas árengedménnyel kínálva egy termék, ami a valóságban vagy drágább vagy pedig csak 1-2 eFT-al volt olcsóbb az átlagárnál. Ha okosan csínálja az ember, akkor persze ki lehet fogni jó dolgokat. Persze mindig van beetető termék, ami valahogy az oldal megnyitása utáni első 5 percben elfogy, viszont ettől még nem jelenti azt, hogy minden termék annyira olcsó lenne.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.11.10. 09:45:36
  • Laza
    #8
    Azért körültekintőnek kell lenni, mert még mindig divat a túlárazás majd akciózás ... ahogy a másik kolléga is írta, az ár összehasonlító oldalakon hamar kibukik, ha ugyanazt amúgy másik 15 helyen ugyanannyiért vagy olcsóbban megkapod.
    Pl a Media Markt összes ajánlatát challangelni kell ....
  • Laza
    #7
    Nem csak telefonvásárlás létezik a világon, a termékek 90+%-a esetében nincs ilyen jelenség, pedig rendszeresen, szinte naponta használom (gyerekjáték, IT cuccok, stb).
    Szóval erős túlzás, hogy nincs értelme.
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2018.11.10. 09:33:02
  • Lantee
    #6
    Az Árukereső is megéri a pénzét a NAV-val karöltve! Egészen nonszensz, hogy bizonyos termékeknél lekiabál az árkülönbség az áfacsaló boltok, és a normális kereskedők között, de mégsem tesz senki-semmit. Nekem senki ne mondja, hogy egy-egy telefon esetén normális a 60-70e forintos különbség.
    Pláne az, amikor a hónapok óta legolcsóbb cég hirtelen eltűnik, aztán 1-2 héttel később teljesen más néven, de mégis ugyanarra a címre bejelentve, újra a legolcsóbb tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk iPhone esetében a legolcsóbb első harmad rendszeresen nem tud szállítani, mert vagy pont az a szín nincs, vagy épp készlethiány van, vagy a weboldalukra érkezve nonszensz dolgokkal növekszik a készülék értéke (töltő?! 1 év gari?!). Szóval, jó dolog lehetne az Árukereső, de az áfacsaló cégek miatt nem sok értelme van.
  • ToxiMaxi
    #5
    Kettőnek semmi köze egymáshoz. Elég csak megnézni az árukeresőt és máris látszik, hogy mi a valóság.
  • lac coo
    #4
    Én meg nem vagyok életunt morgolódó...szóval sok mindent vettem már valóban naggggyon jó áron ... ! :DD
  • ToxiMaxi
    #3
    Nem beszélve az akciókról. Árukeresőn számos 50-60%, stb %-osnak hírdetett árnál lehet jobbat találni. Én pont ezért nem vettem még semmit, mert ami érdekelt volna máshol nem Black Friday akcióban olcsóbb volt. Ez egy vicc...
  • wraithLord
    #2
    Még sosem vettem semmit sem black friday-en. Ami mondjuk nem csoda, mert elég valószerűtlen, hogy az év 365 napja közül pont akkor legyen szükségem valami kacatra.
  • Cat #1
    Jól látszik, hogy a házhozszállítás milyensége az egész e-kereskedelmet hátráltatja. Szerintem nem elsősorban a futárszolgálatok a hibásak, hanem az állam, mivel alapesetben a posta dolga lenne a csomagok kézbesítése. Az Amazon és a kínai cégek nem növekedhettek volna dollárszázmilliárdos cégekké, ha a posta Amerikában és Kínában is olyan lenne, mint itthon. (A kínai nyomott tarifa konkrétan az egész ágazatnak nyújtott állami szubvenciónak tekinthető, másképp nem lehetne itthonról ingyen rendelni néhány dollárba kerülő dolgokat.) Ezzel szemben itthon örülhetünk, ha egy héttel később kihozza a postás, és nem lopják el még útközben.

    Másik dolog, ami idetartozik a magyarok szegénysége és a fillérbaszás: a futár költségét egyszerűen nem tudják lenyelni az emberek, a nyomott online árakba pedig nem fér bele az árrésük, ezért senki nem akarja végezni ezt az egyébként szar melót. (Az árrés pedig sose lesz magas, mert egy kattintással összehasonlítható tucatnyi bolt, és senkit nem érdekel a garancia vagy az, hogy a termék szürkeimportos.)