5
 • lammaer
  #5
  Aha, akkor ilyen alapon becsukathatod az összes hirdetési portált, jófogás és társai, mert hétszentség hogy pl az ott kinált albérletek nagyrészénél a főbérlő nem adózik.

  Vagy azt miért nem kell vegzálni?
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.11.04. 21:22:24
 • kvp
  #4
  Az engedelynelkuli szallasszervezes az ugyanolyan buncselekmeny mint az engedelynelkuli utazasszervezes. Az engedely egyik alapfeltetele a forgalmi adatok atadasa az allam fele.

  Ez Magyarorszagon is valtozni fog. Lehet airbnbzni de kotelezo lesz az allami rendszerben vezetni az adatokat. Aki ezt elmulasztja az bunozo. Aki regisztral az lathatja hogy van-e engedelye az adott lakasra vagy sem. Ha megis kiadja akkor is bunozo. Viszonylag egyszeru rendszernek tunik, nehezen megkerulhetoen, mivel a szomazedok eleg ha 1x szolnak hogy szerintuk lakaskiadas tortent.
 • Cat #3
  Álljon meg a menet. Az AirBnB csak egy platformszolgáltatás, amely nem ad át adatokat, tehát nem az AirBnB nem fizet adót, hanem azok az osztrák magánszemélyek, akik az ő szolgáltatásukat használják a saját lakásuk kiadására. Az amerikai cég "csupán" segít nekik a tevékenységük nyereségének növelésében azáltal, hogy nem mondja meg az osztrák adóhatóságnak, hogy mennyi pénzt utal át a számukra.
 • molnibalage83
  #2
  Az uber nem csak adót került, hanem egyéb szabályokat sem tart be. Mondjuk ez az airbnbn-re is igaz, mert a szállodai szabályozásnak nem felelnek meg.

  Igen érdekes üzleti magatartás, hogy egyenlők közt az egyenlőbbnek gondolják magukat.
 • kvp
  #1
  Ezeknek a szolgaltatasoknak az egyetlen piaci elonyuk az adoelkerules. Ha ezt elveszitik, akkor gyakorlatilag nem eri meg oket hasznalni. Ez igaz az airbnb-re de az uber-re is. A tarsasagok ket dolgot tehetnek, vagy kivonulnak a piacrol, vagy kitartanak addig amig az allam feladja es adomentesseget es torvenyen feletti statuszt ad nekik. Erre nem gyakran van pelda, tehat szepen lassan szinte minden orszagbol kiszorulnak...