21
  • TokraFan
    #21
    Érvek nélküli, levegőbe beszélő kinyilatkoztató, ez meg te vagy.
    Robbantsd fel a cégeket, akkor majd boldogabb leszel....ja nem. Munkád sem lesz...
  • ostoros
    #20
    Szerecsen mosdatás, relativizálás, ez vagy te.
  • TokraFan
    #19
    Nem nyalok körbe senkit, itt eleve nem emberekrők volt szó, hanem cégekről...Az pedig nem az egyén anyagi helyzete és/vagy sikere alapján dől el, hogy "szemét" vagy "jóságos" (ezek eleve erősen szubjektív fogalmak, számos körülménytől függnek). A te szemedben úgy látom, eleve szemét mindenki aki jobban él mint te, tehát alapvetően beletuszkolod a "szemét ember" dobozba őket, függetlenül attól, hogy tudnál róluk bármit is, ismernéd a sikertörténetüket, és hogy mennyit dolgoztak a sikerért, a vagyonért. Nem védem a gazdasági bűnözőket, sőt, de attól elhatárolódom, hogy irigykedésből eleve gyűlöljek mindenit, aki gazdag és sikeres. Ez utóbbi kettő elérhető tehetséggel és kitartó munkával is, ami nem gyűlöletet érdemel hanem tiszteletet, az más kérdés, hogy az átlag magyar az árnyalatok meglátására nem képes, csak odáig lát, hogy "menny és pokool, fekete meg fehér".

    Az okfejtésem pedig realisztikus. Nem láttam tőled ellenérvet.
  • ostoros
    #18
    Az okfejtésed pedig hamis.
  • ostoros
    #17
    Nálad mindig azt érzem, hogy azt aki szemét ember, te körbenyalod, amennyiben elég pénze van.
  • TokraFan
    #16
    Ennek meg mi köze a monopóliumhoz? A platformválasztás lehetőségén van a hangsúly!
    A Microsoft pedig más tészta volt, és közel sem lett megcseszve, tekintettel arra, hogy mai napig a leginkább beágyazott szotveres cég a közigazgatásban is. Az EU-n belül senki nem irtotta ki mondjuk az iskolákból. Ráadásul mai napig árukapcsol egy zárt platformon, az IE, a Bing és egyéb fosok révén. Más kérdés, hogy az emberek nem kérnek a Bing-ből -és nem kérnem az IE-ből sem, a piaci részesedése a béka segge alatt van, hála a jó égnek-...A Google viszont sikeres, tehát le kell húzni, mert ahhoz már ész kéne, hogy versenytársakat kreáljunk az EU-n belül. Erről szól _valójában_ a történet.
    Tévedés ne essék...nem vagyok Google fan, de ezt a balkáni/magyar mentalitást -miszerint mindenki aki sikeres, dögöljön meg- olyan távol szeretném tartani magamtól, amennyire csak lehet. A Google-t lehet b*sztatni számos okból kifolyólag, de pont amiatt nem hiszem, mert felépített egy platformot és azt sikerre vitte! Teccett volna sikerre vinni egy EU-s cégnek...csak az ugye nem megy...mert sz*r a finanszírozási rendszer, körülményes és lassú a jogalkotás satöbbi...
  • TokraFan
    #15
    Aha, és ha mindenkit felrobbantasz, akkor veled mi lesz? Nálad valahogy mindig azt érzem, hogy aki sikeres vagy ne adj isten gazdag, azt zsigerből utálod. Ez meg eléggé szomszéd tehne mentalitás.

    Egy dolgot mindig elfelejtesz! Semmit nem kötelező használni, tehát az egész okfejtésed értelmetlen. Zavar a Google? Ne használd! Netezni sem kell, senki nem kényszerít rá. Ha viszont használod, akkor meg nem értem, mit vársz? Ingyen adják a két szép szemedért? Nyilván profitot akarnak termelni, mindenki azt akar. Ha ez zavar, robbantsd fel az egész bolygót, mert mindenhol, minden így működik...Az utolsó segédmunkás is profitért dolgozik (igen, a fizetés is profit)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.20. 03:37:05
  • ostoros
    #14
    Az, hogy az egyik bandát felrobbantanám, nem jelenti azt, hogy a másik bandát nem robbantanám fel.
  • mauser81
    #13
    Egyrészt bizony monopol helyezet van. Ha nem így gondolod, akkor kérlek sorold fel azon más platformokat, amik elérhetőek 200eFt alatti telókon, van app store-juk és van legalább 10%-os részesedésük.:)

    Másrészt, a G nem azért kapta nagyon megérdemelten a bűntetést, mert ingyen adja az Androidot s egy olyan platformot, ami a vevőknek esetleg szimpatikus, hanem azért, hogy az ezzel kialakított monopol helyzetével visszaélve, erre ráhúz olyan szolgáltatásokat amivel megöli a járulákos piacokat is.

    Ms-t is nagyon helyesen megcseszte az EU a hasonló árukapcsolás miatt anno.
  • TokraFan
    #12
    Azért van 80%-ban így, mert az emberek ezt _választják_! De nincs monopol helyzet, mert választhatnak mást is, ez napnál is világosabb. A windows foson meg ott volt a Bing és a többi MS baromság, az nem volt monopol? Persze, hogy az sem. Akkor lenne jogos a vád, ha az emberek nem választhatnának platformot, de mivel választhatnak, nincs miről beszélni...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.19. 03:40:39
  • jkedzs
    #11
    a mikrofost tényleg meg kéne baszni.
    óriási károkat okoz, hogy minden windózon, ofiszon, ekszelen megy az oktatásban és a munkahelyeken is. ráadásul még fizetünk is nekik, hogy használhassuk a szarjukat.
  • Cat #10
    "a Google nincs monopol helyzetben"
    Az EU bírság indoklásának első pontja ennek leszögezése, miszerint a mobileszközök 80 százalékán az ő operációs rendszere van. Ha nem így lenne, az egész bírságolósdi értelmét veszti. Továbbmegyek, a monopolhelyzetet a Google sem cáfolja.
  • TokraFan
    #9
    És ebben mi a meglepő? Nem Teréz anyát játszanak a cégek, nem csak a nagyok, hanem minden piaci szereplő azért dolgozik, hogy profitot termeljen. Rohadtul nem értem, miért pont a Google veri ki a biztosítékot -vagyis persze, hogy értem-, és miért nem ugat senki mondjuk a Microfos miatt, akik már évtizedek óta kvázi monopol helyzetben vannak, ráadásul olyan szinten beágyazva a társadalmakba, hogy szinte kizárólag az ő szoftvereiket tanítják már általános iskolában is, hivatalosan!

    jelezném, hogy a Google NINCS monopol helyzetben, hiszen létezik más platform, vagyis aki nem kér az előre telepített Google fosokból, az vehet ájfónt, vehet Tizenes rendszerűt, korábban meg vehetett Windows-os telefont. Arról nem a Google tehet, hogy a Windows pl. kipurcant, mint ahogy talán arra is jobban oda kellett volna figyelnie a kedves EU-s hülyéknek, amikor a Microfos pribékje szándékosan tette tönkre a Nokia-t. Akkor nem ugatott senki, érdekes módon.

    Lényeg az, hogy veszett fejsze nyele, ugyanis a Google nincs monopol helyzetben, nem kötelező ugyanis Androidos telefont venni, LÉTEZIK más platform is, tehát adott a választási lehetőség. Úgyhogy minden nyugat hater proli megnyugodhat, ilyen paraméterekkel nincs az a bíróság, aki az EU javára döntene (maximum azok, akik korruptak, de induljunk ki abból, hogy erről nincs szó).
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.18. 20:32:52
  • ostoros
    #8
    Bármit vásárolsz, azért ki kell fizetned a reklám költséget is. Te , meg én, meg mindenki más is, dobja össze a google milliárdjait, még ha áttételesen is.
    A monopol helyzetben lévő hirdető cég költségeihez képest aránytalanul sok pénzt kérhet el hirdetéseiért, vagyis a vásárlók csak még többet fizetnek a google zsebébe.
  • Cat #7
    Csomagban adta az alkalmazásait, azaz csak akkor telepíthetted fel a Google Mapsot, ha vele együtt felraktad a Chrome-ot böngészőnek, a Gmailt levelezőprogramnak stb.
  • bdzsana
    #6
    Oké a 60 túlzás. De 2-3 az pont az ami most van. PC-n Windows MacOS Linux,
    telón IOS, Android, Tizen és régebben a Win.
    Ha nem lennének ezek az óriáscégek akik akkor ennél jobban elburjánzana.
  • lammaer
    #5
    Végletesen gondolkodsz...

    Nyilvánvalóan nem jó ha 60 féle operációs rendszer van, mint ahogy az sem ha csak 1. Ha van 2-3 opció, az jót tesz a vevőknek, azaz nekünk.
    Az egészséges verseny MINDIG jobb a monopoliumnál.
  • lammaer
    #4
    Konkrétan mik voltak ezeket a "jogellenes korlátozások" amiket bevezetett a gugli az Android eszközgyártók és mobilhálózat-üzemeltetők számára?
  • bdzsana
    #3
    Biztos ezzel kivágom a biztosítékot pár embernél, de én egyenesen azt mondom, hogy a monopol helyzet nem feltétlenül rossz dolog a felhasználók szempontjából nézve.
    Bár most pontosan nem erről van szó, de mi lenne ha a sok giga céget tényleg feldarabolnák, beindulna a versenyhelyzet mondjuk az OSek között és lenne 60 fajta OS telefonokra vagy akár pc-kre. Mennyivel vinné előre az IT ipart, mert véleményem szerint csak káoszt hozna és épp hogy visszavetné a fejlődést.

    Már azzal túl nagy szabadságot adott a Google a gyártóknak, hogy szétberhelhetik a rendszert és úgy adják ki a telefont. Pont ennek köszönhetjük hogy sokáig kellett várni az OS updatekre, ha egyáltalán megkaptuk.

    Továbbá vannak olyan fejlesztések, amit csak rengeteg pénzzel és egy nagy cég tud meglépni és megfizetni sok kisebb cég pedig nem.
  • csicso82
    #2
    Ez zavaros nekem is de gondolom akkor majd lehet választani a konkurencia ingyenes alkalmazásait vagy nem tudom ez hogy lesz.
  • nlght
    #1
    Tehát megbaszták őket mert kvázi monopol helyzetben erősítik a monopol helyzetüket.
    Erre kitalálják a megoldást, hogy "ok hogy monopol helyzetben vagyunk, de kérjünk érte plusz pénzt még"
    What the f*ck? Ha az EU-ban drágábbak lesznek a készülékek az miért megoldás? Fel kéne darabolni ezt a genyó céget, pedig régen bírtam a guglit