8
  • overseer-7
    #8
    "Nem igazan latni, hogy ki kinek az ellensege es a kis allamoknak kivel lehetne valamilyen hatasosabb szovetseget letrehozni."

    Ez így van. Ez a GLOBALIZÁCIÓ jelensége. Minden rendszer függ egymástól.
    Az "ellenséges" országok is függenek egymástól.

    Úgy gondolom, hogy a kis országoknak nagyon rossz MOST.
    De hosszú távon az olyan kis országok fogják túlélni akik képesek lesznek minél nagyobb mértékben megőrizni nemzetiségüket.. önrendelkezésüket és a területi integritásukat.
    A nem agresszor.. kis nemzetállamoknak ebben a törekvésükben kicsi az esélyük egyedül.
    De ha egy konglomerátumba, egy konföderációba tömörülnek és összehangolják a döntéshozatalt és együtt cselekednek és lépnek föl. Akkor nagyon feljavíthatóak az esélyek.

    Hál istennek, most ukrajnában élesedik ki a két nagyhatalmai csoport között a törésvonal.
    Meg kell akadályoznunk, hogy ez kiterjedjen ránk.

    Semmi közünk semmihez. Hagyjanak minket békén.. miközben tudatosítani kell az emberekben.. a saját polgáraink számára.. és más hatalmak számára is, hogy azért támadnak minket politikailag, gazdaságilag és a médiát felhasználva, hogy ránk kényszeríthessék az akaratukat.

    Akár mennyire fogják erőltetni... AKKOR SEM ADHATJUK FEL AZ ÖNRENDELKEZÉST.
    Miért?.. azért mert az agresszor felek a politikában és más területeken arra akarnak KÉNYSZERÍTENI minket, hogy részt vegyünk a küzdelmeikben. Fel akarnak HASZNÁLNI minket a harcban.. a HÁBORÚBAN.

    Miért kellene nekünk meghalni idegen hatalmak érdekeit szolgálva?

    Nekünk az az érdekünk, hogy KIMARADJUNK mindenből ami nem szolgálja a SAJÁT érdekünket.
    Nem engedhetünk a zsarolásnak, a fenyegetésnek, a média és politikai támadásoknak.
  • overseer-7
    #7
    Értelmetlen ilyenről beszélni, hogy az oroszok ilyenek..az amerikaiak meg olyanok.

    Oroszországban a cári dinasztia uralkodott akkor amikor velünk kibasztak.
    A Romanov dinasztiát egy pincében szanaszét lőtték. Már nem tényező.
    Sztálin meg egy bankrabló bűnöző volt.. szadista, nárcisztikus pszichopata volt. Egy mentálisan beteg ember volt. Szenvedést okozott nekünk IS.. és a saját népének is.

    Állítom, hogy a hatalom közeléből, a politikából is ki KELL TILTANI minden mentálisan sérült embert... valamilyen arra alkalmas szűrőkkel és eszközökkel.
  • igazamvanvagyig
    #6
    Ez a dolga a titkosszolgálatoknak ba@dmeg,ezèrt kapjàk a fizetésűket,minden ország ezt csinálja.Amerika is lehallgatott mindenkit csak ugye ha valaki lebukikaz ciki.
  • lammaer
    #5
    Mondj 1 olyan országot amely közép / hosszútávon jól jött ki az oroszok barátságából... ennyire gyorsan elfelejtettük az 1945-89 közti időszakot?

    100x inkább az USA vagy a nyugati világ a maga kémszervezeteivel mint az oroszok.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.10.08. 20:32:51
  • ostoros
    #4
    "(pl. a nemetek szoban tamadjak az oroszokat es a szankciokat, de kozben ujabb gazveteket epitenek felejuk)"

    Ez csak azt jelenti, hogy a stratégiát a németek nem keverik össze a PC dumával ( a migri kérdést kivéve).
  • kvp
    #3
    "Ha nem szállnak le rólunk.. komolyan mondom, hogy nekünk is atombomba építésbe kellene kezdenünk. Na ne azért, hogy be is fejezzük az építését..
    csak egy kicsit elkezdenénk, hogy legyen alku pozíciónk és politikai játék alapunk."

    Eleg nagy mennyisegu fegyverminosegu plutonium volt a KFKI-ban az oktoberi esemenyekig. Akkor picit megijedtek a nyugati es a keleti kormanyok is es az USA segitsegevel visszajuttatak az oroszoknak az anno gyorsreaktor kiserletekre felretett kb. egy tucat bombara eleg hasadoanyagot. (anno az USA-ban bekotott a futoanyag a reaktorba, a szovjet felrobbant, a magyarok meg ezek utan nem mertek bekapcsolni a sajatjukat) Szoval volt, de most mar a 'gyurcsanyinak' koszonhetoen nincs. Nem mintha barki is akart volna bombat kesziteni, mert minek.

    Az orszag egyebkent viszonylag jo biologiai kutatasokban, pl. genetikailag szelektiv novenyellenes technologiakban, amikkel a vilag GMO keszletet lehetne viszonylag gyorsan megsemmisiteni. (koszonhetoen a GMO-kban levo gyartoi markereknek) Persze nem hasznaljuk semmire, de ilyesztobb lenne ha a fel vilag (a nyugati fele) hirtelen ehezne par evtizedig, mintha lenne az orszagban egy tucat hordozorendszer nelkuli atombomba.

    Mindezek mellett kb. annyira tudnank kimaradni egy konflitusbol mint anno a masodik vilaghaboruban Belgium a nemet-francia kuzdelembol. Egyszeruen nem vagyunk tenyezo es mindket fel atgazolna rajtunk, fuggetlenul melyik oldalhoz tartozunk vagy fuggetlenek vagyunk-e. Az egyetlen jo megoldas ha nincs semmilyen globalis konfliktus. Persze egy vilagkormany se lenne jo, mert akkor meg a jelentektelenseg miatt vagnak szet az orszagot regiok szerint 4-5 darabra es csapnak a nagyobb tersegekhez. (az EU-nak erre mondjuk pont volt is kidolgozott terve, csak aztan masok sem szavaztak meg)

    Ujabban egyebkent mindenhol ez a mindenki mindenki ellen hozzaallas a jellemzo es ez a sziriai stilus kezd az egesz vilagra atterjedni. (pl. a nemetek szoban tamadjak az oroszokat es a szankciokat, de kozben ujabb gazveteket epitenek felejuk) Nem igazan latni, hogy ki kinek az ellensege es a kis allamoknak kivel lehetne valamilyen hatasosabb szovetseget letrehozni.
  • end3
    #2
    Kb. esélytelen politikai eszközökkel kimaradni. Ha a békegalambnak végül kitekerik a nyakát, nyugat és kelet stratégiája-taktikája már jelenleg is arrafelé visz, hogy a harcokat felvonulási területeken vívják, ne a saját országukban. (Épp kapóra jönnek olyan ütközőzónás országok ehhez, mint pl. Ukrajna, Magyarország, stb. és megint nem Svájc lesz az egymással szemben álló felek kilőtt tankjainak rozsdatemetője.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2018.10.07. 22:13:56
  • overseer-7
    #1
    miaz, hogy panaszkodik?

    ..és a hackerek?
    Az orosz és kínai hackerek mióta panaszkodnak már, hogy a nyugati sajtó állandóan lejáratja és kriminalizálja őket.

    Az orosz hackerek állandóan azért nyávognak mert bűnözőknek állítják be őket az usában és europában. =((
    Miközben putyinék és az orosz hadsereg megint vissza álltak a posta galambra és az írógéppel írt parancsokra, mert az usa szőröstől bőröstől lehallgatja őket.

    Az usa előbb tudja mi lesz a parancs mielőtt még putyin bemondaná a telefonba. =((

    Ez nem aggályos?
    Ez senkinek nem gond?

    Nem azt mondom, hogy annektáljuk az országunkat putyinékhoz.
    Dehogy.
    Csak azt mondom, hogy az usához és nyugat europához sem kellene annyira dörgölőzni.

    Hagyjanak minket békén. Hagyjanak minket figyelmen kívül.
    Ha nem szállnak le rólunk.. komolyan mondom, hogy nekünk is atombomba építésbe kellene kezdenünk.
    Na ne azért, hogy be is fejezzük az építését..
    csak egy kicsit elkezdenénk, hogy legyen alku pozíciónk és politikai játék alapunk.

    Egyszerűen.. halálosan komoly dolog, az, hogy ki tudunk e maradni a jövőbeli világméretű katonai bulikból.. vagy megint belerángatnak minket valami hülyeségbe.