1078
New World - Az Amazon Survival/MMO hibridje.

SG.hu Discord
  • AnuluWork #502
    300? OMFG. 27es vagyok a kezdővárosomban, Everfallban ... :)
  • AnuluWork #501
    Eddig 1x haltam meg egy macitól a lagg miatt, tehát nem ezen múlik.
  • PiszkosFred
    300

(1500-1600 körülig tudod felvinni a városi raktáradat, ha ezért kérdezed, de mivel nagyon randomnak tűnik a felajánlott "kártyák" kombinációja, így vélhetően változó, hogy ki mikor ér el oda)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.06. 10:22:51
  • PiszkosFred
    > Az nekem egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a nem boundolt cuccok közül jópárat miért nem enged berakodni a marketre

Valószínűleg már a zsákodban volt és meghaltál, így vesztett a durability-jéből, és csak 100%-osan ép cuccot tehetsz be. A "repair all" opció csak a hordott dolgokra vonatkozik, a zsákodban tároltakra nem, viszont amikor meghalsz - mondjuk gyorsutazás miatt szoktunk sokat halni -, akkor romlik a szajré is.

Pl a Corruption portálokért és egyéb eseményekért kapott ládákat nem érdemes az event közben kinyitni, mert addig, amíg a ládában van a cucc, nem sérül, így a városba visszaérve, majd ott "kicsomagolva" már mehet is a marketre, vagy bonthatod szét - loottól függően.
  • AnuluWork #498
    Városnál mi a max. szint? 60? 100?

Esküszöm, ha a storeban lenne storage capacity maniért, ez lenne az egyedüli amit vennék pénzért. Sajnos, most már át kell szervezkednem több városba, mert nem férek el, így az egyik városba fogom hordani az egyik craft, más városokba pedig a másik craft cuccokat. 1175 a raktárom eddig maxon, de ez irtó kevés.
  • AnuluWork #497
    Én csináltam ilyet. :) Rémálom volt az elején, de utána ha nem rohant el amint meglátott, megfeküdt három ütésből.
  • AnuluWork #496
    Maga a harc tetszik. A látvány zseniális. Az időtöltés ehető, majdnem tízes, a horgászás ebben a legjobban megoldott és élvezhető. Legalábbis olyan mmoban amivel valaha játszottam. A küldetések, a fejlődés és minden más, pl. az elavult ha egyik városban teszed be, akkor csak ott látod market, a limitált, nem channeles szerverkedés, és ez a belépési sorban állós mizéria viszont kritikán aluli.

Tele van a játék jó dolgok ötletes megvalósításával, még a három skillt se nagyon qurogatnám, elfogadható, de ahogy minden mást már-már majdnem elbasztak, az állatok hülye menekülésétől (pl. szarvas, őz, stb.), a még hülyébben viselkedőkig (birka nekem megy fejjel, majd csodálkozik, hogy megölöm) az viszont segítségre szorul. Mellé ott van a folyamatos, sokszor felesleges gyaloglás, és több gyártási területen érezhetően ultragáz választék.

Az nekem egyelőre nem teljesen tiszta, hogy a nem boundolt cuccok közül jópárat miért nem enged berakodni a marketre, ill. miért vannak bent adózási feehez képest alacsonyabb áron cuccok. Némelyikért ezreket kérnek, némelyiket meg 5-6 maniért meg lehet venni.

Nem átlátható pár cselekedet, pl. a marketen. Be van téve mondjuk 1500 baszom jobbfajta pósön a marketra áron alul, 0,05 maniért. Mondom, ez hülye. Megveszed, felteszed drágábban,majd magad érzed hülyének, mert valaki szinte azonnal betesz 0,05 maniért 5000t ... Szerintem a tax feet nem keresi meg rajta, de csinálják. stb
  • PiszkosFred
    Szarvast meg bolenyt aki levadaszik melee karakterrel (2nd slotban ranged cucc nelkul), az elott le a kalappal. Kergettem oket eleget, aztan "rohadjon meg aki kitalalta" es kukaztam en is a kuldetest.
  • PiszkosFred
    Meg kell szokni a harcot es a skillek hasznalatanak utemezeset, aztan mar nem annyira furcsa. Eleinte eskuszom 90%-ban a levegot vagy foldet utottem, mert a nyomorult AI ellenfel mar regen nem volt ott. Ennyire ossze-vissza mozgo celpontot regen lattam, talan a diablos kis monsztak ilyenek, akik a szelrozsa minden iranyaba rohannak a tamadas utan, de ott van aoe. Mas mmoban az animacio siman megszakithato (direkt vagy indirekt), itt nem csak hogy vegig kell varnom a mozdulatsort, de meg utana jo, ha van az ember egy fel masodpercet, mert addig ugysem erzekeli a kliens a kovetkezo skill "lenyomasat".

Ami a legjobban zavar, az a blokk vagy dodge. Akarhol jatszottam eddig, szinte mindenhol top prioritast elvezett a dodge/blokk, vagyis barmit is csinaltal, azonnal abbahagyta (nyilvan a megszakitott folyamat/skill resource az kuka ilyenkor) es igy instant tudtal vedekezni. Itt? Utsz egy heave attackot, mire az animacio vegigmegy majd magahoz ter a karaktered es vegre tud ugrani vagy blokkolni, az neha akar 2-3 seces kesedelem, amit egy elite koszon szepen, es mar beled is vagott egy nagyott. A fegyver/skillset valtas lassusagarol nem is beszelve...

Partyban utod az utolso 5%-nal az explosive bosst, az utolso tamadas utan (ami mondjuk egy skill vagy heavy attack) probalsz gyorsan tavolodni (dodgeolva is akar), de mire vegigmegy a tamadasod animacioja, mar el is tunt az 5% es persze, hogy meg mindig kozel vagy a pukkanasnal. Nem ol meg legtobbszor, ha meg igen, felkapnak, nem ez a gond, hanem a frusztracio, hogy baszki, ennyire furcsan oldottak meg a dolgokat.

Na de, ha veteran mmo jatekoskent tudsz aklimatizalodni es ezeket meg tudod szokni - es ezen szarsagok tudataban allunk oda -, akkor ugy mar mas a helyzet. Tovabbra is bosszanto a dolog, es a harcok is sokkal lassabbak, de mar nagyobb a hatekonysag. :)
  • AnuluWork #493
    A szarvasos és medvés küldiket dobom a fenébe, főleg amikor egy darab 5 percenként spawnoló medvét kell levadászni és ott állunk heten, meg hasonlók.
  • nordan
    igen, furcsamód a világa meg a mászkálás magával ragadó ez 10-es
  • nordan
    azért zavar,mert annyira amatőr módon vannak megoldva, konkrétan beépített cheat szint! milyen faszság az,hogy egy őzgida kajak slalomozva fut mikor ráviszed a célkereszted :) és az hogy minden knkockback-el letépem a hajam tőle
  • AnuluWork #490
    Jó benne kalandozni, és még ez csak egy kicsi szeglete a világnak, amit ígértek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

pl. ezek a Graveyardok gci hangulatosak:

• AnuluWork #489
    A hangulata továbbra is remek, de most, hogy szeptemberben az SWGben felélesztették a JTLt egy EMUval, tuti, hogy a NWbe hétvégén már belépni se fogok.

• AnuluWork #488
    A L30+ feletti farkasok detto. Rázzák a picsájukat, ide-oda ugrálnak, mint a kutyám, ha hazajövök és örül, hogy megyünk sétálni. :)
  • Hexex86 #487
    Igen igen. Én szeretem a játékot a hibái/hiányai ellenére is mert jó hangulata van és vissza hívogat a világa. :)
  • Ironman2
    Majd jönnek dlc-k amivel életben tartják
  • Hexex86 #485
    A legtöbb játéknál mindig esik a játékos létszám kivéve, ha: Ingyenes a játék (Fosnite) vagy, ha eléggé olcsók (Csgo, gta5 stb). Ez van. Főleg ez még jó nagy hype-ot is kapott plusz olyan időben jött ki amikor egy ideje nem volt nagy durranás game ugye. Sokan elmennek, de majd kialakul ez. ESO, GW2-nél is mentek azok, hogy 2 hónap és bezár meg még sok mmo-nél szerintem. Lehet kevesebben lesznek (sőt biztos), de talán nem megy majd csődbe a game. Max összevonogatják a szervereket és annyi.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.10.06. 01:28:02
  • nordan
    olyan beszélgetések mennek discordon,hogy égnek áll a hajam,de megvárom amíg eltipliznek :)

sajnos a játéknak még kell egy laza fél év,de csúnyát fog addig lefelé ívelni, kár érte

ráviszem a dobófegyvert a bivalyra és a dobás pillanatában elmozdul és nem találod el olyanokat driftel a fegyver elől,hogy agyam eldobom, próbáld ki egy szarvason vagy bivalyon
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.06. 00:39:09
  • Hexex86 #483
    Pont ezt jósoltam meg a guide emberkékről. Végigtolják guidok alapján aztán meg meglepődnek, hogy ennyi volt? Vicc. Igazából az epéniszes emberkék talán nem is baj, ha eltünnek a játékból nem? Amikor a lv44-es Nagy Magyar klán
    tagja megkérdezi miért jó szétszedni a cuccait és akkor tudta meg, hogy abból jön a Repair Kit...Végigrohannak, de felét nem is értik csak mennek előre, hogy elsők legyenek egy mmorpg-ben ami mindig is nevetséges volt. Szerk.: Expeditionbe csak az elsőben voltam. Az nem volt nagy cucc ja.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.10.05. 23:56:45
  • nordan
    Hát gyerekek voltatok már instában :D ez valami vicc???!!! ez még ALPHA phase-nek is szánalmas.....a mobok tolnak bele a texturába minden,de minden knockbackel/marha változatos/ össze-vissza aggró, a tauntot le se szarják, nem regisztrál egy csomó sebzést, healt, CD-t, statot, skillt....a Bossok bugosak ,de legalább ők is tolnak bele a texturába minden playert...bohóckomédia ez a játék. Nem is csoda,hogy ma már sor se volt, a rengeteg életében nem mmo-zott ember már le is offolta a játékot

a guildünkbe már unják LOL a szintezést, a 60-as playerek is unják :D meg se mertem nekik mondani ember még csak most kezdődik :) látszik,hogy a többség sose mmo-zott

sajnálatos,de 3-4 hónapot mondtam a játéknak,de sztem decemberre már szerver összevonások lesznek

próbáltam nem ilyen negatív lenni,de amit ma a kispajtások instába teljesítettek teljesen elvette a kedvem, pedig ez csak egy szintezős 45-ös insta
  • Vampy
    Leirjak, pl van olyan, hogy elj tul masfel percet ellenseges terulten. (quest tracker mutatja, hova kell menni) Ha elvallalod a kuldit, automatikusan folflaggel PVP-re es addig az maradsz, mig nem teljesited, vagy nem dobod el a questet.
  • Ironman2
    Canopison vagyunk páran,és no problem,simán beenged,viszont már megjelentek ezek a corrupted portálok,mellettük pár obeliszkkel,meg elég erős ellenféllel.Át kell menni a portálokon,vagy hogyan kell semmisiteni ezeket?
    Másik meg a frakció küldetésnél,felső 3 pve kipipálva,alsó 2 pvp küldi,de ezeket nem tudom hogyan csináljuk meg.Tudom hogy az U betü a pvp,de azt nem hogy a küldetés hogyan menjen végbe.
  • PiszkosFred
    Hat irtam itt is, 0 day megvettem aztan teljesen vakon beletrafaltam a misspelheim vagymi magyar szerverbe. Mentem tovabb Wonderlandra, de masnapra az is 500+ sorral fogadott, igy mentem tovabb az aznap indult Vinetara, mert FB-n akkor szervezodott az indulas es a csapat, azota ott vagyok es eddig elvezem a jatek minden percet. Sot, kezdem mar at is latni a dolgokat. :)

Nem tudom miert, de nagyon regen nem szippantott be ennyire egy jatek, mint ez, pedig - legyunk oszintek - nagyon fapados bizonyos egyes reszei es ha veteran mmo jatekos vagy, akkor semmi olyan ujdonsag nincs benne, amit mashol ne lattal volna mar (dinamikus action alapu combat, feladatalapu es openworld pvp, fetch feladatok, town menedzseles, egybites gathering kuldetesek, vagy akar a szinte minden reszleteben konfigolhato crafting, stb. - legalabb egy mmot fel lehet sorolni, ahol ezek szinte ugyanigy lettek megoldva). Viszont itt most minden klappol egyelore, a gyerekbetegsegei ellenere is.
  • Caliph
    én ezért várok karácsonyig,addigra érik még,illetve kijönnek az esetleges late game hibák :) meg persze a sor is eltűnik :D
  • undY1ng #477
    Haverjaim is azt mondogatják, hogy nem adnak nekem 1-2 hónapot és már megunom. Egyelőre még a közelében se vagyok.
    Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2021.10.05. 12:23:47
  • PiszkosFred
    "és a karakter készítés lezárásának hála eléggé szétszéledt a magyar játékos közösség."

Istenigazabol mar akkor halott ugy volt a kozpontositas, amikor 2000-ben hatarozta meg az Amazon a jatekosok max. szamat. A legrosszabb kis mmoval is jatszik minimum 2k magyar, nem hogy egy hypeolt nagyobb jatekkal. Nagyon raharapott erre most mindenki, nagyon kivancsi vagyok 1-2-6 honap mulva hol tart a lelkesedes globalisan es ugy helyi szinten.
  • Deworth
    Kedves játékosok!
    A hamarosan elérhető server transfer segítségével a meglévő karakterünket átkérhetjük egy másik szerverre.
    A most fullon lévő szerverekre 99% hogy nem mehetünk majd át és a karakter készítés lezárásának hála eléggé szétszéledt a magyar játékos közösség.
    Aki hajlandó lenne egy, a server transfer BEVEZETÉSEKOR ÜRES szerverre jönni velünk, létrehoztam egy discord szervert ahol leendő/meglévő frakciókba/companykba szerveződhettek.
    Amint elérhetővé válik a transfer,szavazással döntenénk el hogy pontosan melyik is lenne az a szerver.
    https://discord.gg/nQHrcPrM
  • AnuluWork #474
    3x vágott ki a sorból, de most tölti be. Mennyi is volt ez a 894? 2,5 óra ...
  • AnuluWork #473
    Az a baj ezzel, hogy most már ha fent vagy és játszol 4-5 óránál többet, már le akar dobni.
  • undY1ng #472
    Most már vigyázni kell bármilyen jellegű AFK-val.
    Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2021.10.04. 18:51:53
  • howey74
    Sziasztok! Ha most kezdeném a játékot mit javasolnátok melyik szervert válasszam?
  • AnuluWork #470
    Mennyi az esély arra, hogy a népszerűbb szerverek a sorok miatt kiürülnek és a nép átmegy más szerverre?
  • AnuluWork #469
    Ez bakker nem igaz. Kidobott sorbanállásban. Úgy látom délután itt nincs játék ...
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.04. 16:49:34
  • AnuluWork #468
    Szerintetek, mennyi a még elviselhető sorban állás? 500? 100 úgy 10 perc alatt megy le Muspelheimen. Amúgy van már karakter transfer? Csak mert délutánonként múlt héten nem 894, hanem 3894 embert kellett megvárnom.
  • AnuluWork #467
    Ami szimpatikus.
  • PiszkosFred
    Világos, PVE-ben szoktam, de tudod a hoarder életmód... nem fogjuk otthagyni az út szélén a drága holmit csak azért, mert épp PVP küldetésre indultunk :)
  • AnuluWork #465
    cirka 70 órányi játékot mutatás után megvolt az első bugos küldi, ami nem rossz eredmény. Egy reset azt is megoldotta. Viszont, ledobott városban (el kellett ugranom a gyerekért, ez van bakker ... :D), és hibaüzivel kivágott 10 perc inaktivitás után. Tehát városban nem 25 perc. Pusztában eddig 20 perc volt amit afkztam, semmi macro, sem leragasztás, és ennyi idő alatt nem vágott ki. Szóval, ne városban lépjetek ki.
  • undY1ng #464
    Ilyen ércfarm köröknél szerintem érdemesebb kikapcsolt PVP módban menni, ha csak nem az adott frakciós küldik mennek.
  • PiszkosFred
    Hat, benne van a pakliban :) Erc banyaszat kozben vettem eszre magamon, hogy elobb mindig a kisebbekkel kezdem, mert azok gyorsabban megvannak es igy "tuti" a loot :D, mig a nagyobbakat hagyom a vegere, mert ha a nyakamba ugranak valamik/valakik, akkor visznek mindent - tobbiek meseltek, hogy van aki direkt megvarja, amig 2-3 utes van hatra a banyaszatbol es akkor tamad meg, mert igy neki mar csak azt a maradek 2-3 utest kell bevinnie a teljes mennyiseghez. Frusztralo lehet ez azert egy dragabb ercnel :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.04. 14:02:14