7
  • csicso82
    A modern asztali operációs rendszerek működtetésénél még mindig elvéreznek ezek a mobil processzorok oka: jóval gyengébbek a többszálú adatfeldolgozásban mint az x86-os társaik. Elég megnézni a Windows feladatkezelőjében hogy egy időben hány folyamatot futtat a gép simán van 40-50.

Persze már csak idő kérdése, hiszen az oprendszerek - szoftver - nem fejlődik olyan gyorsan mint a mobil cpu - hardver - szerintem 3-5 év és simán gördülékenyen fog működni egy Windows 10 -is egy telóról.
    Utoljára szerkesztette: csicso82, 2018.12.08. 09:41:29
  • zola2000
    Olyan kéne hogy telefon, de valami igényes dokkolóval bill-egér-monitor kombóval windows, és akkor tényleg a mobil lehetne az általános it eszköz (kivéve a játékokat, de arra is van próbálkozás a Nintendo részéről)
  • muerte2
    Tevedtem, a 855 böl SMD8150 lesz..
    The Snapdragon SDM8150 for smartphones and the Qualcomm SCX8180 for PCs running Windows 10 on ARM will both be manufactured by TSMC at its 7nm process.
  • muerte2
    Egy csomo helyen a 855-öt varjak, pedig ha jol tudom, az kimondottan Windows ra lesz kitalalva
  • wraithLord
    Max. akkor lenne értelme, ha lehetne asztali gépként használni, mint pl. a Samsungokat.
    De így ez még akkor is sok, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb ember össze-vissza installálgat minden szart a telefonjára, nem veszi észre, hogy egyszerre fut 800 használatlan app a telefonon, és nem tudja használni az Androidot normálisan.

Még az egyik laptopomban is csak 8 GB RAM van, amin relatíve memóriaigényes (munkával kapcsolatos) számolásokat is szoktam néha futtatni.
  • M2 #2
    Kíváncsi vagyok, hány év múlva előzik be az asztali gépemet (16GB memória, 500GB SSD). Meg ha kihagyják belőle a kamerát meg az aksit, akkor kapok 50 ezer forint körül egy kis hűtés nélküli csöndes dobozkát, ami erősebb lesz a desktop gépemnél?

Úgy érzem, itt az Intel meg a pc gyártók kicsit bealudtak.
  • Cat #1
    Hát valami kell, hogy felkapják az emberek a fejüket. Más értelme nincs.