7
-
csicso82 #7 A modern asztali operációs rendszerek működtetésénél még mindig elvéreznek ezek a mobil processzorok oka: jóval gyengébbek a többszálú adatfeldolgozásban mint az x86-os társaik. Elég megnézni a Windows feladatkezelőjében hogy egy időben hány folyamatot futtat a gép simán van 40-50.
Persze már csak idő kérdése, hiszen az oprendszerek - szoftver - nem fejlődik olyan gyorsan mint a mobil cpu - hardver - szerintem 3-5 év és simán gördülékenyen fog működni egy Windows 10 -is egy telóról.
Utoljára szerkesztette: csicso82, 2018.12.08. 09:41:29 -
#6 Olyan kéne hogy telefon, de valami igényes dokkolóval bill-egér-monitor kombóval windows, és akkor tényleg a mobil lehetne az általános it eszköz (kivéve a játékokat, de arra is van próbálkozás a Nintendo részéről) -
muerte2 #5 Tevedtem, a 855 böl SMD8150 lesz..
The Snapdragon SDM8150 for smartphones and the Qualcomm SCX8180 for PCs running Windows 10 on ARM will both be manufactured by TSMC at its 7nm process. -
muerte2 #4 Egy csomo helyen a 855-öt varjak, pedig ha jol tudom, az kimondottan Windows ra lesz kitalalva
-
#3 Max. akkor lenne értelme, ha lehetne asztali gépként használni, mint pl. a Samsungokat.
De így ez még akkor is sok, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb ember össze-vissza installálgat minden szart a telefonjára, nem veszi észre, hogy egyszerre fut 800 használatlan app a telefonon, és nem tudja használni az Androidot normálisan.
Még az egyik laptopomban is csak 8 GB RAM van, amin relatíve memóriaigényes (munkával kapcsolatos) számolásokat is szoktam néha futtatni. -
M2 #2 Kíváncsi vagyok, hány év múlva előzik be az asztali gépemet (16GB memória, 500GB SSD). Meg ha kihagyják belőle a kamerát meg az aksit, akkor kapok 50 ezer forint körül egy kis hűtés nélküli csöndes dobozkát, ami erősebb lesz a desktop gépemnél?
Úgy érzem, itt az Intel meg a pc gyártók kicsit bealudtak. -
Cat #1 Hát valami kell, hogy felkapják az emberek a fejüket. Más értelme nincs.