373
Pathfinder Kingmaker
  • fluency
    #373
    Morti csinált róla egy összefoglaló videót:

  • lwb
    #372
    Éles a WH40k Rogue Trader beta minden előrendelőnek.
  • fluency
    #371
    "Biztos fun lesz… " Ha jól megtervezed, akkor tuti. A Shaman Slumber hex-e már-már csalás, ha nagy DC-vel tolod (nálam egy hex használó alap a partiba). Meg néztem, hogy kaptak a nature varázslatokat használók, egy tuningolt grease helyettesítőt a Winter's Grasp-ot. Gondolom nem véletlenül lett 2-es szintű, nehogy a trickster varázslat csökkentőjével le lehessen vinni a cantrip-ek közé, mint a grease-t. :D

    Nem rosszak ezek e Shifterek. A Manticore és a Fey elsőre durvábbnak tűnik, mint a többi. Csináltam egy Slames csávót, de a taposós animációja kicsit lassú, viszont érdekes. Majd elválik, hogy megmarad-e. :)
  • Daermon
    #370
    Jó a lett a DLC, nekem bejött az új küldetések is, és még az act 5-ös rész hátra van.
    Az tuti, hogy a kövi végigjátszásom egy saját partys Sarkorians csapat lesz: 2 shifter, 2 barbár, 1 sámán, 1 druid. Biztos fun lesz… :D
  • fluency
    #369
    Jó hosszú lett a patch notes. Rengeteg dolgot javítottak és változtattak is. Majd, ha lesz időm én is megnézem az új kasztot, érdekesnek tűnik.
  • Daermon
    #367
    Jó nagy patch mellett tegnap kijött a The last Sarkorians DLC. Most kezdtem új sztorit emiatt, egyelőre az új companion Ulbrig jópofa.
    Az új Shifter class is elég bejövős nekem.
  • Demiurge
    #366
    A Paizo pattoghat ahogyan akar, nem egy súlycsoport a Wizards és a mögött álló Hasbro-val. Ezt az OGL-t akkor is keresztülverik csak más formában vagy szépen apránként. Ez az új irány, hasonlókat lépett a Blizzard a W3: Reforged map készítővel és a GW a W40K rajongók által készített youtube videókkal
  • fluency
    #365
    A WOTC kiadott egy közleményt, ami már bíztatóbb: Link . De azért azzal indítani az írást, hogy meg akarják védeni a D&D-t a gyűlöletkeltő és diszkriminatív tartalmakban való használattól, az kicsit meredek. Nem ez volt az, ami kiverte a biztosítékot sokaknál. Ha szerintük ez az egyik fő priortás, akkor gond van (szerintem).

    Kíváncsi vagyok milyen lesz a végleges dokumentum, de az ORC mögé beálló cégeknél már úgy tűnik, hogy eljátszották a bizalmat. Meg különben is, semmi sem garantálja, hogy ha lecsillapodnak a kedélyek, szépen lassan elkezdjék visszacsepegtetni az eredeti elképzeléseiket az új OGL-(ek)be.
  • BEAST #364
    Én még mindig remélem, hogy a visszajelzések miatt lemond erről a marhaságról a wotc
  • fluency
    #363
    Na úgy néz ki, hogy a Paizo nem akar az OGL1.1 alatt dolgozni. Helyette egy ORC (Open RPG Creative License) nyilt licenszt fognak használni és jogilag is felveszik a kesztyűt a Wizards of the Coast-al. :)
    A Paizo nyilatkozat: link
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2023.01.13. 19:47:42
  • Crasher99
    #362
    Talán jobb is, hogy nem változtatnak az alapjátékon. A hirtelen változások feldolgozhatatlanok lennének az itteni "játékosoknak" és a hikomatos karaktereiknek. Így mindegyikőtök nyugodtan ökörködhetet tovább az elcseszett karakterötleteivel büntetlenül.
  • lwb
    #361
    Nekem igazából egyik dlc sem jött be eddig, amit az Owlcat a játékaihoz kiadott. Ezzel is az a bajom, hogy új játékmódot csinál, nem a főkampányhoz ad hozzá valami pluszt. Jobban szeretem az olyan dlc-ket, mint amilyen a Pillars 2-höz volt, hogy adott egy új küldetéscsomagot meg helyszínt, amit bármikor meglátogathattunk a főkampány alatt.
  • fluency
    #360
    Megjelent a 3. DLC. Egész jónak ígérkezik.

  • MarkBlade
    #359
    Atyaég..te aztán belevaló 8 éves vagy :) na jó befejeztem.. :)
  • Crasher99
    #358
    Kedves MarkBlade!

    Én nem akarok kilépni sehonnan. Nincsenek beteges fantáziáim amiket ki akarok élni egy játékban azzal, hogy másnak tettetem magam. A KM tegye elém a szörnyeket aztán meglátjuk ki a jobb. Én a játék szabályainak keretein belül ténykedem, nekem az bőven elég.

    A kötekedő stílusodtól pedig eltekintek. Nyilvánvaló, hogy nem vagyok egy szinten ha D&D-ről vagy bármilyen más szabályrendszerről van szó ezért elnézem neked de sajnálom, hogy megrekedtél a történet=játék szinten. És ez mindenki másra is vonatkozik. Remélem egy nagy megértitek ti is de addig csak körbe-körbe megyünk itt az idétlenkedéseitek miatt. Menjetek vissza a hikomatos karaktereitekkel játszani én pedig megyek és végigtolok valami CRPG játékot a legnehezebb szinten, hogy egy kis kihívás is legyen, mert annak is híján vagyunk manapság. Az átlag játékos képességeiről és játéktudásáról már nem is beszéljünk.

    Kívánnék nektek jó szórakozást de tudom, hogy igazából fogalmatok sincs róla, hogy mi az.
    Utoljára szerkesztette: Crasher99, 2022.08.02. 17:18:55
  • MarkBlade
    #357
    Szerintem nem voltam személyeskedő ha így érzed bocsás meg kérlek..
    Lehet pont a kioktató, kötekedő, stilusod, a mindent jobban tudok mint mások érzés kelltése hozzta ki belőlem de úgy látszik tévedtem és nem is tudod jobban. Az biztos hogy nem az én klubjaim voltak mert akkor most jobban élnék de mivel a d&d egy történet alapú mese /határozottan mese/ ezért nehéz egyeztettnem a borg logikáddal.. ne meneküljenek békések a szándékaink.. /támad a mars/ egyszóval ha mindenki azt mondja neked hogy ne hajts fel a forgalommal szembe a pályára kérlek figyelj rájuk jót akarnak. Több hasonlatotnem írok igérem. Ez a játék jó és bár a karakteralkotásnál nem kell dobni bármilyen karakterrel lehet élvezni a játékot a nehézség beallításával. Amit a szerepjátéknál a km ha így tetszik felügyel. Mert nem az a célja hogy kinyírja a csapatot hanem az önfeledt szorakozás és a többiek ismerete. Ez a játék célja és ezért volt sikeres mert kiléphettél a világból és szó szerint bármi lehettél.. és nem a kockákon múlt a játék az csak izgalmasabbá tette a random faktorral.
  • Crasher99
    #356
    Kedves MarkBlade!

    Tisztában vagyok azzal, hogy van kockadobással eldöntendő illetve úgynevezett "point buy" rendszer is. Ezzel ismételten nem mondtál újat. A "klubjaid" nem érdekelnek de elég hígagyúnak kell lenniük, hogy a "Dungeon Master"-ből "Mesélő" legyen. De legyen, elismerem, hogy a "Kalandmester" sem egészen jó fordítás. Annak viszont örülök, hogy felhoztad miként is működne nálam a random dobással kell kihozni a statokat. Először is, én sosem csalok. Akkor is min-maxolok amennyire lehet de amikor már látszik, hogy a karakter elérte az amit el tud akkor egyszerűen feláldozom, nem kötődöm hozzájuk semmilyen szinten. Így az én szórakozásom is örök. Illetve nem kell semmilyen karakterötlettel előállnod, hogy tisztán lássam milyenekkel játszatok. Ott vannak a példák az előző hozzászólásomban.

    Kedves fluency!

    Kár, hogy a döntések amiket a játékban hozol végül mindig egy kockadobáshoz vezetnek. :) Ez rém gyenge meghatározás. Egy szerepjátékban a szereped az, hogy te most tank leszel, a gyógyító, a skilles ember vagy aki osztja a sebzést. Ez a szerep, nem pedig, hogy "lemészárolták a családomat és bosszút akarok állni a gyilkosain" ökörködés n+1 alkalommal. A játék lényege a szabályrendszere és a szereped határozza meg, hogy milyen módon és melyik aspektusával kell többet foglalkoznod és abból kihozni a maximumot. Az egész onnan indult, hogy DM versus a játékosok, semmi történet. Ez a legtisztább mód ahogyan játszhatsz bármit is.

    A személyeskedéssel pedig nem sokra mentek. Olvastam és hallottam már az összes storyfag megjegyzéseit a játékstílusomra. Sosem csinálnám másképp és nem bántam meg semmit.
  • MarkBlade
    #355
    lol :D
  • lwb
    #354
    Ja, ez a "mesélő" dolog, ez azért picit sok volt. Addig viszont 10/10. :D
  • fluency
    #353
    Nem sokat játszottál asztali szerepjátékokkal úgy nézem. A D&D és a legtöbb szerepjáték esszenciája (bármennyire is fáj neked) ez:
    "At its heart, D&D is a game that focuses on storytelling. The dice just help you along. Everything is your decision, from what you look like, to how you act, to what happens next." :)
  • Nephin
    #352
    Esélyes, a #347-ben kicsit túltolta, de addig megettem. :D
  • MarkBlade
    #351
    Így közel 30 éve játszottam a d&d 2 verzióval. Akkor még mesélő volt.. a klubokban is így hívták. Nem tudom te hol éltél akkor azonban akkor még nem volt ennyi lehetőség a asztali szerepjátékokban. Megsúgom nem óvoda volt. Tény hogy össze lehet jól rakni egy karaktert és lehet rosszul is ami megnehezíti a dolgokat de a szorakozás örök. Amikor a karaktert készíted a statokat is kidobod és ha rosszat sikerült godolom te inkább hazamész vagy becsalod mert hát a nélkül nem játék a játék. Te a játékból 1eseket meg 6 osokat látsz ami elég sivár tekintve hogy nem számít a történet és gondolom végig is csalod az egészet mert hát a számok és a győzelem.. ennyi a maximum amit tudsz? Én egy karakterötletet sem mondtam amúgy sőt más sem ahogy néztem csak próbálsz jóképű troll lenni akit a még gyengén összerakott karakterek is lenyomnak. Nem nem vagy Vecna..
  • lwb
    #350
    Hagyd, szerintem csak trollkodik. :)
  • Crasher99
    #349
    Kedves MarkBlade!

    Az egésznek a lényege, hogy megbirkózza KM által eléd állított kihívásokkal. Legyen az szörny vagy valami skill check. Tökmindegy, hogy mi a mellékes sallang. A szabályrendszer a lényeg, a többi csak köret. Annak is csak nagyon kicsi. Egy jól optimalizált karakterrel messzebbre juthatsz és többet segíthetsz az asztalnál ülőknek mint egy ócska "karakterötlettel" . Elképesztően sokat láttam már azokból. Alacsony erejő harcosok, alig látó íjászok, elmesérült varázslók stb. Nem is húzták sokáig. Eszem megáll attól, hogy mennyi hülyeséget képesek az emberek összerakni pedig nem kell 150-es IQ a szabálykönyvek értelmezéséhez és megnézni hol és mik az ütős bónuszok.

    Egyébként nem "mesélő" van hanem Kalandmester. Ő tolja eléd a szörnyeket amiket le kell mészárolni és kifosztani a rejtekhelyeiket. "Mesélő" az óvodában van.

    Tudom, hogy fáj amikor rámutat valaki arra, hogy elpocsékoltátok az időtöket mindenféle beteges fantáziák kergetésére az ízléstelen karakterötleteitekkel de próbáljatok egy kis komolyságot magatokra erőltetni mert amiket ellenérveknek szántok azok rém gyengék.
  • MarkBlade
    #348
    Akkor elég lenne ha csak a kockákat dobálod magadban.. már ha a történet nem számít. Csinálsz pár karit azt az arrénában öszeütöd a szörnyekkel. Izgin hangzik.. ja nem. A szerepjáték mesélő/történet nélkül nem ér semmit. A szabályrendszer csak a keret amire a történetet ráhúzzák.
  • Crasher99
    #347
    Kedves Nephin!

    Örülök, hogy ebben egyet értünk. A kockadobás az igazi esszenciája. A mai naping a kockadobások döntenek még az asztali szerepjátékokban is. Ezért kell minden lehetséges bónuszt kisajtolni a szabályrendszerből, hogy érdemileg fejlődjön a karakter. Utánozhatod a Critical Role féle ökörködést az asztalnál, semmire nem mész vele ha fosok a karaktered statjai és bónuszai. Csak hátráltatod magad és a többieket az asztalnál.

    Az igazi játék magában a játékmechanizmusokban van nem pedig az írók beteges fantáziáiban amiket virtuális karakterekkel élnek ki.
  • Nephin
    #346
    Nem, te a karakterek kiiktatásával egy kockadobós randomgenerátorhoz vagy közelebb, nem a szerepjáték "esszenciájához"... :D
  • lwb
    #345
    Ezzel azért nem értek egyet, mert van egy rakás játék, ahol maga a főszál sz.rt sem ér vagy max közepes és a karakterek egyéni sztorijai viszik a hátukon az egész játékot. A legismertebb példa nyilván a ME2, de én a PoE2: Deadfire-t is idesorolom.

    De ahol ez nem is igaz, ott is színesíti a játékélményt a party banter. Nekem a kockadobálás kevés, amikor asztalnál játszottam, ott is kevés volt, számítógépnél is az.
  • Crasher99
    #344
    Kedves Iwb!

    A történet akkor is közepes marad ha az összes szófosó csapattagot magad mellé veszed. Akkor már inkább rá kell menni a száraz kockadobás részére mert az a játék igazi lényege mert kb. arra épül minden.


    Kedves Nephin!

    Szerintem az én módszeremmel sokkal közelebb vagyok a játék igazi esszenciájához mint vég és cél nélküli rinyálások olvasásával.
  • fluency
    #343
    Nincs mit. Ha a kettőhöz érsz, előtte nézd át milyen milyen mythic karakter akarsz lenni, mert a küldiken túl van jellembeli megkötés is. Érdemes már karakteralkotáskor ezt is szem előtt tartani...Mythic Paths
  • Daermon
    #342
    Rendben, köszi! :)
  • fluency
    #341
    Én nem láttam, hogy lehetne importálni. Azt nem néztem, hogy mod van-e rá. Teljesen más helyen játszódik a 2. rész.

    De ha már belőtted mit akarsz, akkor nem lesz gond, mert a rendszer ugyan az. Mondjuk a 2. részben a 15 helyett 25 kaszt van. :)
  • Daermon
    #340
    A játék 2. részéhez importálni lehet majd a Kingmakeres karaktert? Vagy új szereplője van a WotR-nak?
  • Daermon
    #339
    Én max sokadik vegigjátszásnál szoktam custom társakat használni, de max 1-2t. Mert ha mindenki custom, akkor az elég uncsi lesz, mert semmire nem reagálnak.
    Amúgy BG2-ben nem csak oltották egymást a karik, hanem volt összeférhetetlenség (pl Keldorn és Viconia), igy pár vita után valamelyik party tag kilépett és elment.
  • lwb
    #338
    Gondoltam rá, de akkor meg olyan élettelen lesz a játék. Az ilyen partialapú játékoknál az élményhez tartozik a csapattagokkal az interakció. Még a régi BG-ben is óriási volt, ahogy osztották egymást a csapattagok, pl. Edwint kb mindenki. Erről nem szeretnék lemondani. Akkor a nap végén egy közepes történet és egy száraz kockadobáló-szimulátor marad csak.
  • fluency
    #337
    Frankó Daermon. :)

    Jó játék mind a kettő Pathfinder. Nem lőttél mellé velük. Jó sok órát bele lehet ezekbe pakolni. :)
  • Nephin
    #336
    Vagyis kiheréli a játékot. Igazán profi!
  • Crasher99
    #335
    Kedves Iwb!

    Az igazi profi játékos nem foglalkozik ilyenekkel. Amint lehetősége nyílik rá (legyen az akármelyik eddigi Pathfinder vagy Pillars játék) az összes csapattársat a megvehető és optimalizált, és ami a legjobb, semmit sem beszélő zsoldosokkal helyettesíti. Könnyebben és gyorsabban halad velük minden.
  • Daermon
    #334
    Pillars of Eternity 1-2be belement 1-2 száz óra :D
    A Baldurs Gate 3-ra nekem is jó a benyomásom EA alapján (25 óra kb igy is belement), és úgy gondolom, hogy egy jó játék lesz, de nem ér fel majd az elődhökhöz.
  • lwb
    #333
    Én mindkét DOS-t félbehagytam. Nagyon nem jön be a Larian írásvilága. Az egész félpoénra vett izé keverve edgy grimdark elemekkel nem az én világom. Pedig technikailag jó játékok, de inkább egy Pillars 1 vagy 2 bármikor. Ezért tartok picit a BG3-tól. EA-ben megvan, pár órám van is benne, jobb a benyomásom, mint DOS-oknál, de messze nem eredeti BG szint sajnos.

    Avowed az várós.