57
 • bmw
  #57
  Talan be kellene fejezni a szennyezest es nem kell fal....
  Uj technikak kellenenek es valtani...
 • ReszegKoldus
  #56
  Nyilván van különbség köztük, a közös viszont az bennük, hogy nem (lett volna) szabad Európába engedni egyiket se.
 • ostoros
  #55
  Ja értem, akkor tényleg libbant vagy, én kérek elnézést.
 • ostoros
  #54
  Na, kivontad? Vagy csak a szád nagy?
 • cateran
  #53
  Ez majd akkor lesz izgalmasabb a szamodra, ha az agykapacitasod eleri azt a szintet, hogy ertsd a kulonbseget "migrant" es "refugee" kozt.....Addig valoban unalmas....
 • ReszegKoldus
  #52
  Elég unalmas már ez a migránsozás...és ha már én unom, akkor el tudom képzelni mennyire unhatja a sok "refugees welcome" agyhalott libbant. Szóval végül is megéri
 • cateran
  #51
  Hat nehez valasztas, hogy te a "turbomagyar," vagy overseer a "chemtrail-gyikember-illuminatus-Soros" osszeeskuves hivo a szanalmasabb figura...Pedig ez az SG, itt eles harc folyik, amibe meg a cikkek szerzoi is beszallnak......(pedig aztan en sem vagyok 1 matyohimzes....)
 • molnibalage83
  #50
  Az egyik legirritálóbb személy az sg-n. Minden hírt minden topikot szanaszét spammal áltudományos, félezos, műszaki és természettudományos ökörségeivel.
 • ostoros
  #49
  " 4,5% gazdasági növekedés? Vond már ki belőle az EU támogatást, és SÍRJ. MESSZE a legrosszabb a régióban."
  Miért nem te vonod ki? Meg fogsz lepődni...
 • NEXUS6
  #48
  Erről az egészről az Airport sorozat valamelyik része jut eszembe, amikor a pilóták kiesése után a sztyuvi beül a fülkébe, hogy levigye a Dzsambót a kifutóra.
  Lehet itt ötletelgetni, de amíg sokkal jobban nem ismerjük a klíma globális rendszerét nem tudjuk, hogy mi a természetes folyamat, mi mit okoztunk, és mit kéne tennünk ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki.

  Olyan területeken ahol az árapály akár 10 méterekben mérhető a 3 m-es tengerszint emelkedésnek is valszeg kisebb lesz a hatása arányaiban. A karibi térségben viszonylag kicsi az árapály nagysága ott jelentős probléma a tengerszint emelkedés már cm-ekben is.
 • TokraFan
  #47
  Hagyd! nyilvánvaló, hogy az elmeháborodott Szaniszlón nőtt fel, vagy azt nézi reggeltől estig az Echo-n...
 • Szefmester
  #46
  Aztakurva... És még én vagyok az agymosott propagandista.... :D

  Segítek egy remek kis kérdéssel.

  Melyik a rosszabb szituáció. Ha egy minielnök haverjai nyerik el sorra az állami közbeszerzéseket (nem ritka hogy véletlen pont előtte vettek meg egy olyan céget amivel indulni tudnak) és tesznek szert milliárdos bevételekre, vagy az ha az ország vezetője millió feletti nettó jövedelemmel, mindenféle extra támogatással (szolgálati kocsi, lakástámogatás, kajálni is gondolom a mi pénzünkön zabál a parlamentben, vagy a külföldi látogatásain, és nem sajátból megy étterembe) képes volt egy teljes év alatt 50ezer forinttal növelni a megtakarításait, vagy pedig hazudik a vagyonnyilatkozatában (publikus adat ugyebár).

  Na melyik a rosszabb szitu? Hogy korrupt, hogy szarul bánik a pénzzel, vagy hogy hazudik?

  Ez nem propaganda.. ez az Ő (a fidesz és a geci) állítása! Vagy az is hazugság? :D

  Bammeg.. olyan zseniális ember a pénzügyi vezér aki fél a 8as és a 13as számtól!!! Menj ki a parkolóba az MNB elé, és láthatod hogy felfestve sincsenek... miközben a köcsög kuszaszem numerológushoz jár... De gondolom az sem zavar hogy a szeretője (a jógaoktató) hirtelen mindenhez is ért, és több kuszaszem alá tartozó intézményben kapott tanácsadói, vagy vezetőhelyettesi posztot horror összegekért?

  Mit árul el a szeretett fényességes vezérről az hogy nem áll ki vitázni, ha pedig mégis akkor lábujjhegyen áll a kamerák előtt (vagy 20 centis dobogón) csak mert a vitapartnere magasabb? Érted? Az sérti ha valaki magasabb nála, és kompenzálni akarja.. Milyen sérült elme az ilyen?

  Mit árul el a főniről hogy olyan fickó a tanácsadója aki hasba rúg egy nyugdíjast csak mert az átmenne a zebrán ahol elsőbbsége van, és útba van neki?

  A minielnök kicsi fia mint egy értelmi fogyatékos megszállott alapít egy "új" vallást, és egyből kapja a támogatásokat... Miközben kibaszottul keresztények vagyunk ám! A kereszténység meg nem igen szereti a többi vallás létét.

  Senkit sem halgattatunk el aki nem ért velünk egyet.... aha... de ha véletlen kritikát fogalmazol meg akkor buktad a melód, de minimum buktad a hozzászólást (pl fészen...) Letesztelheted magad is. Keress egy véletlenszerű fideszes képviselőt, és kérdezz rá egy posztja alatt valami "lipsi kitalációs" balhéjára. Pár órán belül törölni fogják, téged meg tiltanak, és ehhez még ordenáré parasztnak sem kell lenni, csak egy sima valódi kérdést kell feltenni. Ha meg véletlen közalkalmazottként melózol, tegyél fel egy olyan kérdést, hogy miért nem szakértők döntenek a dolgokról, miért politikusok? Örülhetsz ha nem citálnak a szőnyeg szélére lebaszásra...

  A történelmet meg komolyan javaslom átolvasásra... mielőtt odáig lennél a magyarságodra... Arra büszke vagy hogy ide születtél. De mit tegyen mondjuk egy második generációs vietnámi felmenőkkel rendelkező gyerek... tisztán magyar állampolgár.. Józsikának hívják... ő nem magyar? Ha ő nem akkor te mitől?

  Az összeesküvésekben meg az a szép, hogy bármilyen faszságra fel lehet használni. Gyíkemberek, illuminátus, szabadkőművesek... Tök mindegy mi a gond... nem te vagy a felelős, hanem ők... mert 39 lépcsőn keresztül akarják megfingatni a szabadon gondolkodó kisembert...

  De még kérdés: Mi a vélemény arról hogy vendégmunkásokkal akarják feltölteni a munkahelyeket? Mi a vélemény az egy kis lakásba 100 bejelentett kettős állampolgár? Mi a vélemény a választási körzetek határainak a módosításáról? (kövér is elismerte... sőt, ő jelentette be hogy az rendben van) Mi a vélemény a választási rendszer elbaszásáról, ahol nem a vesztest, hanem a győztest kompenzálják... (kompenzálni akkor szokás ha veszteség éri ;) ) Mi a vélemény a "nem emelünk adót" utáni 43 új adónemről? Mi a véleményed a "csökkentjük a kormányzat működésének a költségein"-re megtörtént jelentős kiadásnövekedést (nem a fizetésemelés, a különféle helyettesek duplájára emelése miatti)? Mi a véleményed arról, hogy tiltakozni sem lehet mert hirtelen feloszlatja a rendőrség? Mi a vélemény arról hogy a jehovisták kis pulpitusát nem kell szétszedni, de a nemzetközi ügyészségre aláírásgyűjtőét már szétszedetik? Miként lehet az, hogy a helyi polgármester azután szerződik le egy szemétszállításért felelős céggel hogy abba résztulajdonos lett, megemelik a szemétszállítási díjat, de csökken a minősége a szolgáltatásnak? (amúgy a cége csak megbízza azt aki addig szállította el, és most is szállítja el...)

  Sok sok kérdés.. és gondolom mind mind lipsi ármány... :D Az sem igaz hogy a fidesznyik sajtófőnök arra utasítja a fidesznyikeket, hogy ne mondjanak semmit a jó hírekről, és gyűjtsék a rosszakat "hogy készüljünk a csatára".... Ugye milyen kedvesek? Nehogy azt lássa már valaki hogy történik valami olyan amivel egyet értenek... nem nem.. az ellenzék az ellenség.

  Remélem lesz hamar valami polgárháború és mi ketten összefutunk... Öröm lenne egy ennyire vakhitű gyökérrel elbánni.
 • fonak
  #45
  Része hát, mindenki része valamilyen szinten. Akik kevésbé (mondjuk akik a legkevésbé azok pl. Irán, Észak-Korea vagy Eritrea), azok általában szar helyek, mert "széllel szemben nem lehet pisálni". De vannak fokozatok. A korrupció pedig más téma, max. annyiban tartozik ide, hogy a globalisták az antirasszizmus, feminizmus, melegjogi aktivizmus, a szabad bevándorlás stb. mellett a "korrupció elleni harc" támogatásával szokják bomlasztani a helyi, nem globalista eliteket, azaz végső soron a nemzetállamokat.
 • TokraFan
  #44
  "Az egész baloldal a pénzvagyonos elit érdekeit szolgálja ki."

  Egyrészt, a közpénzlopás pártállástól független. "Baloldali" kormányoknál a "baloldali" elit teszi zsebre, a "jobboldalinál" meg a "jobboldali" haverok. Pont.

  Mellesleg, meséld már el, hol látsz te itt jobb/baloldalt? A gazember semjén féle ál-vallásos katyvaszt leszámítva, amivel megpróbálják a hülyébbeknek ezt eladni? Mert a jelenleg épülő rendszerben már lényegesen több a baloldali, poszt-kádári rendszerre hajazó elem, mint bármilyen konzervatív jobboldali érték mentén létrehozott. A liberálisnak hazudott pártok soha nem voltak liberálisok, a baloldaliak meg nem baloldali pártok, élükön a másik gazember csótányival.

  A migráció valós probléma, senki nem akarja a tanulatlan bunkókat itt látni, de ha te komolyan elhitted, hogy orbányi kerítése állította meg őket, akkor ostobább vagy mint eddig mutattad. Attól a foshalmaztól még lazán jöttek volna, a szárazföldön főleg a Törökök állítják meg őket, illetve a Macedónok, k*rva sok pénzért cserébe. Ha ezek elengedik őket, b*szhatjuk a kerítést is sajnos.

  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.29. 22:27:07
 • dyra
  #43
  Ha van ilyen amiről te beszélsz annak Orbán pont ugyanúgy a része mint a baloldal. Ki ne találd már, hogy egy ilyen kicsi ország tud a széllel szembe p*salni. Mellesleg akkor miért kell a kislányának 12 millkás óra?
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.09.29. 08:11:34
 • overseer-7
  #42
  épp ez a probléma, hogy megformálták a véleményeteket..

  Legyen nektek igazatok.. előbb utóbb valamelyik ciklusban a baloldal hatalomra fog kerülni...

  Majd akkor meglátjátok, hogy mi fog történni az országgal.

  Csődbe fogják megint dönteni az országot.. és majd meglátjátok, hogy LÉTEZIK E VAGY SEM.. a kalergi terv.. alias soros terv.

  Minden hülye balos birka azt gondolja, hogy ez csak kitaláció és összeesküvés elmélet.. még akkor is ezt gondolja amikor a szeme előtt megy át rajta a lánctalpas valóság.

  Én majd csak röhögni fogok a birka liberális honfi társaimon.
  A nyakunkra hozzátok a sz*art.

  Az egész liberális baloldal egy..ugyan azon kottából játszik.
  Ugyan azt az érdeket képviselik... ugyan azért politizálnak.
  ..és ez nem a polgárok, emberek érdekét szolgálja.

  Az egész baloldal a pénzvagyonos elit érdekeit szolgálja ki.
  Ez a napnál is világosabb.. csak az nem veszi észre, aki nem akarja észre venni.. vagy akit azért fizetnek, hogy ne vegye észre.
 • TokraFan
  #41
  Te mit szívsz? Ennyi agymosott baromságot összehordani egyetlen posztben, rég láttam még ezen a nyomorult SG-n is, pedig itt aztán kijut nekünk a konteós és vallási fanatikus idiótákból bőven...
 • Dante73
  #40
  Igazad is van. Ezt se tudtam ugyan végigolvasni, mert van az az idiótaság, ami már nekem is sok, de meggyőztél. A szabadkőművesek, a pénzhatalom, a zsidók, a migráncsok, csak és kizárólag szent Orbánt akarják megbuktatni.
  Csak ravaszul csinálja az a mocsok sorosgyerek, mert nem egy óra alatt bedönti a forintot, amin nyerne egy raklap pénzt, és az életbe nem tudnád meg, hogy Ő volt, mi több, Te magad rugdalnád végig szent orbán még szentebb valagát a váci úton, hanem migráncsokat telepít be, meg le akarja bontani a kerítést.

  Mondd. Te gondolkodni is szoktál időnkét, vagy csak böfögöd vissza, amit az "elfogulatlan" "nagyonmagyar" sajtóban olvasol, hallasz, látsz?
 • Dante73
  #39
  Jézus ereje, ne hagyj el!
  4,5% gazdasági növekedés? Vond már ki belőle az EU támogatást, és SÍRJ. MESSZE a legrosszabb a régióban.
  700Mrd? Mennyi is az REÁLÉRTÉKEN? A 100Ft-os eurot hasonlítod a 320-assal?
  Apám, a negró világít a szádban. Mint egy reflektor, B+ És az ilyenek miatt mint Te, megy tönkre az ország.

  Valld már be az igazat!
  [email protected] te a a hazádra. Mit érdekel az adórendszer, (Ami egyszerűen botrányos. Nyitja a társadalmi ollót) A nyugdíjrendszer, (amiből kiloptak 3000Mrd forintot, ami mostanra már sehol nincsen, és ha 50 év alatt vagy, megnézheted, mit kapsz majd nyugdíj helyett) Oktatás, ami csak úgy 100-150 évvel ezelőtti, ontja a gyári melóst, amire pár év múlva semmi szükség nem lesz. Ahelyett, hogy a tudás alapú társadalmat építenénk. Ami MINDEN SIKERES TÁRSADALOM ALAPJA! Kórházak, amik az elmúlt kilenc évben tovább gatyásodtak lefelé, terelve a fidesses kézben lévő magánegészségügy felé azokat, akiknek pénze van, a többi meg forduljon fel.
  Te egyet akarsz. LEGYEN KIT GYŰLÖLNI.
  És még Te mersz hazug sajtóról beszélni....
 • overseer-7
  #38
  amiről írsz.. mind olyan dolgok amiket a balliberális propagandisták TALÁLTAK KI.. Nekik ez a szakmájuk.. szakmányban rágalmaznak.. hazudnak és USZÍTANAK.

  Az a céljuk a munkájukkal, hogy HARAGOT, GYŰLÖLETET keltsenek a jobb oldali kormány iránt az emberekben.

  Óriási erőforrásokkal rendelkeznek, a nemzetközi szabadkőműves hálózat áll a hátterükben. Ez a globális hálózat és a mögöttük álló szupergazdag bankár dinasztiák akarják lejáratni a jobb oldali kormányokat. Nem csak magyarországon dúl ez a háború.

  Hiába mondod azt, hogy így rossz.. úgy rossz minden.
  HA.. ha olyan kormány lenne most hatalmon, amelyik a nemzetközi pénzhatalom szolgálatában állna... mint már VOLT ILYEN.. ilyen már történt itt nálunk is.

  Akkor azt tapasztalnád, hogy EZERSZER ROSSZABB lenne minden. Csődben lenne az ország.. óriási mértékű korrupció lenne, Teli lennénk IMF Hitelekkel..
  Most gyurcsány nem 20 milliárd dollárt venne fel.. hanem vagy 100 at.
  Sokkal rosszabb helyzetbe lennénk.. nem lenne fejlődés az országban.. a munkanélküliség óriási lenne.. soha nem látott szintű. A bérek meg.. kb fele lenne mint amit most kapnak az emberek... Infláció???.. én olyan 10-20 % közé tenném. Emlékezzünk a bokros csomagra.. a szabadkőműves, bilderberg ügynök bokros elintézte nekünk 30% os inflációt...SZÁNDÉKOSAN.

  Nem azért ilyenek ezek mert nem értenek hozzá... hanem mert UTASÍTJÁK RÁ ŐKET. Ez a nemzetközi pénz elit érdeke, hogy a nemzetállamokat szétverjék.. és gazdaságilag kivéreztessék.. és a lehető legnagyobb pénzeket vonják el az országból törvényesen és törvénytelenül is.

  Ez így van. Ez biztosan így történne.
  Most rossz?... majd meglátod milyen rossz lesz..ha ezek a vadállatok VISSZAJÖNNEK.. Mert vissza fognak jönni. A média hadjárat működik.
  Mindig könnyebb támadni.. rágalmazni, uszítani. mint védekezni ellene.
  Ezért biztosan megdöntik a kormányt.. idő kérdése csak.. az emberekkel mint ahogy veled is.. el lehet hitetni minden rágalmat.. Be lehet őket zsongatni, hogy gyűlöljék a kormányt meg az orbánt.

  Most úgy sem hiszel nekem.. DE.. MAJD.. meglátod, hogy így lesz.
  Majd meglátod, MEGINT hogy mi van akkor ha a globális pénz elit akarata szerint irányítja az országot egy hazaáruló mameluk kiszolgáló rezsim.

  Már volt ilyen.. csőd és szemkilövetések volt az eredménye.

  Megint lesz ilyen.. mert az ember BUTA.. és az ember SOHA NEM TANUL.
 • ostoros
  #37
  Hát ennek a fele sem volt igaz....
 • dyra
  #36
  Nézd! Már belefáradtam ebbe a hazafias hülyeségbe meg már nem is hiszek benne, a mostani kormány verheti a mellét de amíg ezek a siralmas bérek vannak addig csak üres pofázás. Lové van, a főnök kislánya 12 millkás órában járkál csak tessék szépen vissza is osztani.
 • Szefmester
  #35
  Téged nagyon beetettek. A magyarok jövedelmének a módusza (középértéke) alig 175000Ft... azaz az ország fele ennél KEVESEBBből kell hogy megéljen. A mediánja meg 340000Ft... Ez az az összeg amit ha mindenki fizetését összeadod, és elosztod a lakosokkal kapsz meg. Fura mi, hogy a lakosság fele kevesebbet keres mint az átlagfizetés fele.. (majdnem).

  Jól megy a gazdaság jah... Csak épp az államháztartási hiány már most bődületes, és még csak most jön a tél, amikor fűteni kell, és amikor ki kell osztani erre a támogatásokat a családoknak. Tavaly is az volt a mázlink hogy relatíve enyhe volt a tél, és csak kevés volt az igazán durva hideg.

  Nemzetiskedsz egy olyan világban amikor már csak a sötét középkort támogatók között lehet előnyként felhozni hogy hova születtél. Kit érdekel hogy hova születtél! Attól nem leszel jó vagy rossz ember! Az a lényeg ahogy élsz, te pedig a bűnöző és korrupt szemeteket támogatod.
  A kerítéssel is jól megvédték az országot. Idén havi 20 határátkelő volt illegálisan az egész országhatáron, nem csak a kerítés mentén... De azért gondolom élvezed hogy a 20 határátkelő miatt meghosszabbították a válsághelyzetet.
  Ráadásul ez a kerítés olyan mintha a telkeden a kapu mentén lenne pár méter kerítés, de amúgy minden irányból akkor és úgy mennek be ahogy akarnak... röhej.

  A fidesznyikek habzó szájjal estek neki régebben azoknak akik saját pénzből elmentek nyaralni külföldre (mert hogy 10 ezerrel olcsóbb lett volna két hét a Balatonton!!!), de leszarják azt hogy a minielnök magánrepülővel jár megye kettes szintű csapat idegenbeli focimeccseire.
  Vinnyogtak Botka 2 milliós karórája miatt "luxusbaloldal" ugyebár.. de saját láb szarospelus Ráhel 12 millás órája rendben van... a fogyatékos gázszerelő senkiből 7 év alatt (saját bevallással Orbán segítségével) az ország 5. leggazdagabbjává váljon szintén rendben van, pont úgy ahogy a siessünk a celeb esküvőre helikopterrel (ami óránként 500k HUF) mert csak...

  Több pénz folyik az oktatásba? Hmm.. abszolút számokat nézve igazad van. A gond hogy a "mocskos szocik" iskolákra költése óta volt olyan varázslatos jelenség hogy "infláció", ami miatt épp csak annyit adnak rá amennyit akkor adtak. CSAKHOGY!!! Azok a mocskos sorosista szemét rabló szocik az önkormányzatoknak is adtak pénzt amit az iskolákra költhettek! Ma ezek az önkormányzatis pénzek eltűntek, plusz az oktatásra ráültették a tankerület fenntartó nevezetű vízfejet is, ami csak egy extra réteg a pénzek elosztásában (ami mint olyan le is emeli a kis megélhetési költségét)! Az meg hogy a minielnök szerint "minden gyermek egyformán fontos" ott dől meg, hogy az állami iskolákhoz képest, az egyházi iskolák 3x annyi pénzt kapnak tanulónként!

  Az oktatásba GDP arányosan kevesebb pénz áramlik mint régen. Jó mi? Dől a lé.. tapasztalom nap mint nap....

  A helyi fideszes polgi társtulaj a szemétszállításért felelős vízfej cégben, és milyen meglepő, mióta ők intézik a szemétszállítást gyakran történik olyan hogy nem szállítódik el a szemét egy egy környékről. Legutóbb egy lakótelepről két hétig nem vitték el a szemetet (ahol egy lmp-s képviselő lakik), mert csak... szerveztek is magánúton járműveket, amikkel el tudták szállítani a mocskot. És persze mi is történt? Az jött le a hírekben (vagyis azt szerették volna kommunikálni) hogy a helyiek mennyire igénytelenek és hogy dobálják szét a szemetüket a kukák mellé.... mert hát Ráhelke is csak összeszedte a szarospelust a migrik után, nem ő dobta. A logikai sorrend meg nem gond a képeken.. távolodik a kocsitól pelussal, közeledik anélkül... De megvan! Biztos csavaros módon hátrálva közlekedik, mert az vicces!

  A kerítés mindent megold.. a migrik távol lesznek, a jég nem olvad, a bajtól is megóv.. az ózonlyukat is be kell falazni.. SŐT, le kell TÉRKÖVEZNI! AZ majd befoltozza a lyukakat!

  Amúgy te kibaszottul nagyonmagyar... csináltattál valaha is családfát? Kíváncsi lennék hanyadik generáció után derülne ki hogy idegenvérű bevándorló vagy.

  Ha meg nagyon vágod a történelmet, akkor sejtheted hogy a fosztogató, rabló hadjárattal érkező "kalandozó" magyarok, nem irtottak ki mindenkit csak úgy, és foglalták el a helyeket. Nem ne... keveredtek. Aztán volt ilyen tatárjárás vagy mi a fene... utána is a király betelepített egy rakat egyéb nációt az országba. Nyilván ők külföldre szorult periféria magyarok voltak, és így velük nem hígult a magyar vér! Az sosem hígul, hiszen a magyarok a szent nép, a szíriuszról jöttünk! Lyézus is magyar volt! Mindenki magyar, csak nem ismeri el!

  Szánalmas...
 • ostoros
  #34
  :D
 • wraithLord
  #33
  Szerintem kérjük el Dark Helmettől a Spaceball 2-t. Talán az már szelektíven vizet is tud porszívózni.  Vagy új munkalehetőség: Az Egyenlítő környékén hajókra lapátoljuk a tengervizet, és a sarkoknál kiöntjük. :D
 • ostoros
  #32
  Én nem tudom, hogy pénz elit vagy sem, de akárkik támogatják ezt, ostobák mint a föld... Minél nagyobb egy birodalom,annál kevesebbre becsüli az embert. A legnagyobb kárt emberéletben mindig birodalmak csinálták. Egy globális birodalom már akár globális méretekben is csinálhatja az ember irtást, vagy épp a nyomorba lökést, ha ahhoz van kedve.
  És akkor már nem lesz hova emigrálni. Olyan remek vezetőink voltak a történelem során, biztos kurva jó ötlet egész fajunk nyakát egyetlen kézbe helyezni...
 • overseer-7
  #31
  igen..tudok a jelenségről és problémáról..
  Egy IMF szerződés kötelezvénye volt az aglomeráció lerohasztása és az urbánosítás erősítése...sok egyéb mellett.
  Mint pl a korházi ágyak csökkentése.. megszorítások bevezetése.. stb
  Ilyen dolgokról döntenek egy IMF hitelkölcsönben... ugye, hogy milyen érdekes?

  Az IMF et.. világbankot.. kik irányítják?
  A nem létező globális pénz elit?
 • overseer-7
  #30
  most nagyon sok ember azért gondolja azt, hogy a "nemzet".. ez a fogalom már meghaladott.. eljárt felette az idő.. egy nagyon rossz dolog..
  mert van egy globális pénzügyi elit.. bankár dinasztiák, akik arra a következtetésre jutottak, hogy a nemzetek.. a nemzetben gondolkodó országok, nemzet államok akadályozzák őket a terveik végrehajtásában, az akaratuk és érdekük érvényesítésében.

  és ezért a kezükben lévő médiával.. jogi és politikai eszközökkel rávették az emberek egy JELENTŐS részét arra, hogy azt gondolja, hogy a nemzet az egy rossz dolog.

  Igen..ezt valóban meg lehet tenni.
  Az embernek valóban irányítani lehet a gondolatait.. irányítani lehet a VÉLEMÉNYÉT.

  Erre SZÁMOS jelenkori és történelmi bizonyítékok vannak.
  Addig nem lesz vége ennek amíg a pénz elit kezéből végleg ki nem vesszük a pénz és a média irányítását.
 • ostoros
  #29
  Én azért nem látom ilyen felhőtlenül a helyzetet. Nem teljesen fedi a témát, de idevág, ezért bemásolok valamit, amit korábban írtam, de túl lusta vagyok még egyszer leírni.

  "Pontosan így van. Elég megnézni Budapestet. Már a 40-es években kevesebb gyerek született a fővárosban, mint ami a lakosság fenntartásához kell. Azért lett akkora vízfej, mert vidékről költöztek be az emberek. Ami meg azért volt, mert a jó kommunista rendszer szinte minden ipart a fővárosba telepített, munkaerővel együtt. (szélsőjobb vélemények szerint azért, mert csak a fővárosban elég magas a macesz jelenléte.)
  Ma is ez történik amúgy, de ma már nem a kommunista párt telepíti be százezrével az embereket, hanem annyi történik, hogy Budapest és környéke elszív (lerabol) minden befektetést ami az országba érkezik. És mivel csak ott van munka vidék (főleg kelet-Magyarország) kiürül, és csak a legcsóróbbak, a nyugdíjasok és a cigányok maradnak.
  Aminek legfőbb oka a Budapesti döntéshozók csőlátása.
  Mert mi történik? Kis, vagy közepes (legyen mondjuk osztrák) cég úgy dönt befektet hazánkba. Első dolga mi? Irodát nyitni Budapesten. Aztán a budapesti alkalmazottainak ki adja a parancsot: keressetek befektetésre alkalmas helyszínt.
  Mire egy hét múlva elé tesznek 15 Budapesti, 9 Pest megyei, meg két Dunántúli helyszínt, hogy válasszon a főnök.
  Mert a budapesti ember agyában csak Budapest létezik. Csőlátás.
  Aztán meg csodálkoznak, hogy a vidéki ember gombokért, meg egy beígért állami befektetésért leszavaz a fityeszre. Mert a másik oldaltól még ennyit sem kapott soha, csak a dumát, hogy "társadalmi mobilitás" költözz te is Budapestre a többi mellé. Meg a lenézést, megvetést, mert a budapesti ember azt hiszi, hogy vidéken még mindig a gémeskút a menő.
  .
  Közben meg pont így születnek a gettók. Eltűnt a munkahely egy adott területről? Jaj, nehogy valamilyen állami befektetést csináljunk a térségben, nem inkább hagyjuk az egészet lerohadni, és adjunk munkanélküli segélyt. Ez történt Borsodban a rendszerváltás után. Állambácsi nem akarta megoldani a helyi krízist, inkább segélyezett, hogy a problémát megőrizze.
  Miközben egy meghirdetett villanyszerelői állásra (ipari áram) Győrön és Budapesten 6-an jelentkeztek, Miskolcon pedig 112-en. Igen. Száztizenketten, ugyanarra a hirdetésre.
  Szóval összegezve: a budapesti ember nem szaporodik, hát költöztessünk oda vidékről mindenkit, hogy azok se szaporodjanak, és kiürüljön az ország. "

 • overseer-7
  #28
  hol olvastad ezt a hülyeséget, hogy a fél ország nyomorog?
  csak nem valami hazugsággyár propaganda oldalon?

  miért olvasol olyan lapokat amiről tudod te is, hogy hazudik neked?

  Az ország gazdasága soha nem volt még ilyen erős.
  Soha nem voltak még ilyen magas bérek.. soha nem volt ilyen alacsony az infláció mint most. Soha nem volt még ilyen erős a GDP növekedés, 4.5%.

  Soha nem költöttünk ilyen sokat az egészségügyre... 700 milliárddal többet költünk évente mint az előző rezsim.
  600 Milliárddal többet adunk az oktatásra is.
  Miközben ezek a pénzek költséghatékonyabban vannak felhasználva..
  nem költünk milliárdokat 1 millió forintos "kakaóbiztos" vízálló.. számítógépekre.. az óvodások számára..
  Nem veszünk 200 millió forintos kutyaházakat a rendőrség számára.
  és nem veszünk biztonsági beléptető kapukat 800 millió forintért mint a liberális rezsim alatt. ..és még nap estig sorolhatnám.

  De nem.. akkor is rossz minden.. mert van egy olyan hazaáruló elit ebben az országban..aki képes becsapni az embereket, minden eszköze megvan hozzá... és az lakosságot, az embereket egymás ellen uszítja.
  Szándékosan tönkre akarják tenni az országot.
  A hatalmat minden eszközzel meg akarják szerezni.
  Viszont azok akiket becsaptak.. megvezettek, agymosással, hazugsággal, ők azt látják, amit ez a hazaáruló elit el akar hitetni velük.. hogy ők olyan jók.. olyan igazak és szentek.. és csak jót akarnak, miközben minden rossz az országban.. minden korrupt.. semmi nem működik.. nyomorognak az emberek, diktatúra van, korrupció van, elnyomás van, terror van, stb..stb
  A hazugságoknak se vége se hossza..

  Ez a szervezett gonoszság egy nagyon magas formája.
 • ostoros
  #27
  Ebben viszont igazad van.
 • ostoros
  #26
  "Itt egy globális politikai akarat kell, de az meg kb sose lesz mert ne hogy már valamelyik "nemzet" állam szarul járjon. Ez a nemzet dolog a legnagyobb kamu ami teljesen elhülyít mindenkit. Ugyanannak a fajnak a tagjai vagyunk ugyanazon a földön osztozunk ugyanazon a problémáink vannak.
  "

  Hülyeség.
 • dyra
  #25
  Keress te másikat, a hazafiság nem egyenlő azzal, hogy nézem, hogyan lopják szanaszét az országot miközben a fél ország nyomorog (és még tapsikoljak is hozzá?). Mindezt a magyar elit hozta létre 28 év alatt (az előtte lévők is csak a népet cumiztatták). A komcsi rendszerben legalább igazságosabb volt a javak felosztása (az más miatt volt rossz).
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.09.27. 18:24:53
 • Garga Pitic #24
  Nem lehetetlen, hogy Gyurcsány mondott ilyet. Ám sokkal valószínűbb, hogy munkaadóknak és főleg Széles Gábornak szánt kirohanását idézed pontatlanul és a helyzetre teljesen alkalmatlan módon.
 • Cefet
  #23
  Neked kéne előbb menni, jóbarát!
  dyra: Neked szintúgy. Fölösleges itt károgni. Ha ez a nemzet nem tetszik, akkor, mint ElQuró mondta, keress másikat! És még Te vagy hazafi, bah!
 • SanMaster
  #22
  Ezt az orbitális baromságot, egy jó nagy falat nyomjuk bele a tengerbe BAZMEG! Élővilág: leszarva. Szennyezés\környezetkárosítás: leszarva. Tudósok, a faszomat! 100 millió trillió dollárba kerülne, és soha nem készülne el.... egyébként ezt soha nem fogják megcsinálni, leírni is szégyen.
 • quatlander
  #21
  Lenne megint Pannon-tenger. :D
 • dyra
  #20
  Ezeket neked ki mondja a Drábik János?

  Összefogtak ellenünk mi és a mostani politikai vezetés megvéd téged? Na ne röhögtess ki. Ha nem lennének itt a multik nem lenne cég ahol bejelentve tisztességesen tudnál dolgozni ugyanis a magyar kis és középvállakozók sz*rrágók.

  Fizetés mutyiba félig bejelentve 4 órára a felét zsebbe stb..

  A legjobb dolog ami történne velünk ha a nemzetközi pénzpiac irányítana az országot.

  A lakosságot a magyar politikusok és annak vállalkozói rétege hagyta cserbe. Csak magukra gondolnak (kinek is van 12 millkás órája?) szociális juttatások meg már lassan nem lesznek (3 hónap munkanélküli segély, riogatás a nyugdíjjal, egészségügy ha komoly bajod van inkább löd fejbe magad stb..).

  "VÉGRE.. tudunk élni az ön irányítás, önrendelkezés lehetőségével.."

  Na ez az ami kösz de nem. Dilettáns, mohó banda a magyar elit. És nagy ívben tojik a magyar lakosságra.

  "A rendszer váltás óta látható egy elit réteg az országban.. akik minden eszközzel.. hatalommal, médiával, pénzzel, befolyással.. mindennel azért küzdenek, hogy az országot ne a nemzet.. ne a nép irányítsa.. hanem a külföldi és globális pénzhatalom és annak befolyása alatt maradjon."

  Én hazafi vagyok. Pont ezért küzdenék. A mi népünk buta, visszamaradott. Ha nem bomlik fel a monarchia most kb osztrák életszínvonal lenne bánná a fene, hogy "idegen" király a főnök.

  Semmit nem tudsz felmutatni azon kívül, hogy "magyarok nyilaitól ment meg uram minket" más nemzetek az építményeinkre büszkék vagy a kultúrájukra nekünk meg kb ennyi van.
 • molnibalage83
  #19
  Ok, sorold a külföldiek által elkövetett terrorcselekményeket.
  Úgy vágnálak ki innen, hogy a lábad nem éri a földet,
 • overseer-7
  #18
  ne pofázzál bele mindenbe amihez nem értesz..
  minden topikba bele kell piszkítanod.
  nem bírod elviselni a nyugalmat és békességet..