7
  • kvp
    #7
    Egy szalag melle nem gondolkodo robot kell, hanem olcso szalagmunkas ami ugyanazt az egy lepessort ismetli ameddig kell. A tomlos veszleallitas tunik a legolcsobb megoldasnak hogy a robotokkal dolgozo embereket minel kevesebbszer csapjak agyon. A demo robotok suketek es vakok, tovabba egy atlagos gepi szovoszek intelligenciajat hozzak. Cserebe a veszleallito szenzorok is csak par gumibelso araba kerulnek es megis mukodik az egesz.

    Intelligens robotot meg csinaljon akinek a terminator volt a dajkaja... (igen, sajnos olyat is fejleszt valaki, mar egy ikeas szeket osszeraknak a rajz alapjan)
  • molnibalage83
    #5
    Te valami félelmetesen el vagy szakadva a valóságtól. Minden topikban megjelensz és olyanokat fantáziálsz, hogy az ember nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön.
  • overseer-7
    #4
    rossz irányba fejlődik a dolog..

    a fejlesztési pénzt értelmesebb dolgokra kell elkölteni.
    Hol vannak a legnagyobb problémák?

    olcsóbbá kell tenni a robotokat.. egyszerűbben működőkké.

    még precízebb finomságú és gyorsabb mozgások kellenek
    a robotból hiányzik az autonóm mozgás megtervezés..
    saját maga észleli a környezetét.. felfogja mi történik éppen, alkalmazkodik a jelen és változóban lévő környezetéhez..ezért megtervez egy optimális mozgási tervet egy előre megadott cél szerint.

    Tehát saját maga észlel és cselekszik.
    Ez még hiányzik...és erre érdemes tovább fejlődni.
    miközben lehet gyorsítani a roboton.. és finomítani a mozgását.

    Olyan robot kell ..amelyiknek mutatsz egy kész biciklit.. és elmondod neki, hogy ezt akarom..ezt csináld meg.
    Majd egy zsákból elé szórsz bicikli alkatrészeket.. és a robot, gondolkodik.. majd elkezdi összeszerelni a biciklit az alkatrészeiből..
    miközben tévedhet.. megáll, visszabontja a bicajt.. majd korrigálja a tévedését... de a végén összeszereli és lerakja a lábad elé.

    ilyen robot kell.. ilyen hülye műbőrborításokra kár volt kidobni dollár milliókat.
  • norbre
    #3
    júúúj.. és ebben mi az újdonság? évek óta van már ez a technológia
  • kvp
    #2
    Igen. A ket karosszerialemez kozze beheggesztett patkany nem tul jo marketing, foleg ha a festorobotok nem veszik eszre es szinrefujva kerul beepitesre es leszallitasra. Arrol nem beszelve, hogy ha valahol megragja a robotot, ami a szalagra rakas helyett vallbol elodbja az autot, akkor az sokkal nagyobb baleseteket okozhat, mintha minden leallt volna idoben.

    Tomoren szolva ezek a legparnak sima erintesszenzoros veszleallitok, csak igy olcsobban oldhato meg mintha mikrokapcsolokat szerelnek mindenhova.
  • ostoros
    #1
    Szóval, ha mondjuk patkány van az üzemben, simán leállítják a technológiai folyamatot, ha megérintik a robotot? Akár úgy is, hogy az közben kárt is okozhat a robotban?