12
  • lammaer
    #12
    Én benne vagyok abban is... nem véletlenül írtam hogy AHHOZ képest kevés amit tőlem nyúlnak le. Az adó közteherviselés az én szemszögemből...

    Plusz ahhoz képest hogy az EUs corporate tax mennyi... ahhoz képest is elég jelképes ez a 3%.

  • ostoros
    #11
    Seggnyaló vagy.
    Nem is, nem igaz, egy agymosott talpnyaló. Az a fajta ember aki a munkahelyével azonosul, és úgy érzi, ha a főnöke meghúzta a titkárnőt, az kicsit olyan, mintha ő is meghúzta volna. Ha bántják a multi uradat, akkor téged is bántanak, igaz-e?
    Szánalmas.

    Mindenesetre nem akarok vitatkozni vallási őrültekkel, úgyhogy inkább igazat adok neked.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.09.11. 20:22:27
  • Sydra
    #10
    Ne beszélj retardáltságokat! Irigykedés helyett inkább húzz el dolgozni kisgyerek!
  • ostoros
    #9
    A multik a paraziták, te barom. Mi adjuk össze a bevételüket, mi mindannyian. Mi adónkból épül az infrastruktúra amit használnak az utaktól kezdve az áramhálózatig MINDEN!

    És ők szépen használják, anélkül, hogy egy centtel is hozzájárulnának.

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.09.10. 23:19:09
  • Sydra
    #8
    Az adó 95%-a nem közügyekre megy el. Amit most fizetsz annak a nagy részét be sem kellene fizetned.
    Gyanítom te is a paraziták táborát gyarapítod és a multik adójából szeretnél magadnak szociális támogatást meg kórházi ellátást.
  • ostoros
    #7
    Jaj, de buta vagy... PONT AKKOR LESZ ALACSONY AZ ADÓ, HA MINDENKI BEFIZETI! Amíg milliárdok mennek adózatlanul, addig ne csodálkozz, hogy gipsz jakab jövedelemadója magas!
  • ostoros
    #6
    Nem igaz hogy tehetetlenek. Csak nem AKARNAK tenni semmit. Mert le vannak fizetve.

    Egyszerűen meg kell nekik mondani, hogy vagy adót fizetsz, vagy a céged országon belüli része, ami a helyi hirdetőkkel kommunikál, államosítva lesz. Egy héten belül megoldódna a dolog. Csak nem ez a cél.
  • Sydra
    #5
    "Keveslem a 3%ot.... legalábbis ahhoz képest hogy tőlem mit vesz el az állam :("
    Ha neked rossz másnak is legyen az? Miért az a cél, hogy mindenki szívjon? Miért nem az a cél, hogy alacsonyak legyenek az adók mindenkinek?
  • lammaer
    #4
    Keveslem a 3%ot.... legalábbis ahhoz képest hogy tőlem mit vesz el az állam :(
  • Sydra
    #3
    A facebooknál meg google-nál jobb helyen van az a pénz, mint az eukraták vagy a magyar állam kezében. Másrészt fizetni meg az fizessen bármiért, aki vesz valamit. Spekulatívan megvámolni mindenkit nem éppen erkölcsös.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2018.09.10. 14:41:29
  • Cat #2
    A közszolgáltatásokat (rendőrség, oktatás, utak stb.) adóból finanszírozza az állam. Ha hirdetsz egy újságban vagy egy plakáton, a cég a bevételből adót fizet, amely hozzájárul előbbiek fenntartásához. Viszont a Google és a Facebook kasszájába kerülő összegből semmi nem jut ezekre a célokra. Ezek a cégek nem fizetnek adót (vagy csak minimálisat a helyi irodák után), nem veszik ki a részüket a közterhekből. A nyereséget utaztatják országok között, és a végén eltüntetik. Ha ez szerinted oké és rendben van, akkor buta vagy. Ezt csak közös, nemzetek feletti együttműködéssel lehet megakadályozni, önmagában még a nagy nyugat-európai országok is tehetetlenek.
  • Sydra
    #1
    Az EU egy vírus. Az OECD egy adókartell. Minél tovább hagyjuk őket tenyészni, annál jobban összecseszik a gazdaságot.