5
 • wraithLord
  #5
  Az mitől okos, hogy raknak bele egy béna számítógépet, ami 5 másodpercenként riportokat küldözget a fél világnak? Rendkívül hasznos. Mondjuk annak biztos, aki csinálja.
 • Mosdatlanfalusi
  #4
  Sosem fogom megérteni, minek MINDENT digitalizálni, okosítani, felhőbe/hálózatba kötni.
  Mechanikusan programozható mosógépeknél nincs megbízhatóbb (talán csak a kézi mosás :D)
  Kíváncsi lennék olyan statisztikákra, hogy a világ - vagy akár csak egy-egy "digitális" ország - internetforgalmának hány százalékát teszik ki ezek a kütyük. Frissítés, szinkronizálás, adatok küldözgetése (burkolt telemetriát már bele se számolom...).
  Aztán kikerül egy hibás update, találnak egy kritikus sebezhetőséget, vagy egyszerűen szét DDOS-elik a becses központi szerverüket, és az egész össze is dől, mint a kártyavár. Közben a "vidéki paraszt" továbbra is ki tudja mosni a ruháit az őskövület mosógépében. Ez aztán tényleg okos megoldás!
 • Tetsuo
  #3
  Nem csak utálom, hanem egyszerűen undorodom az érintőképernyőtől műszerfalon, mosógépen stb... ahogy az online (okos) háztartási berendezésektől is. :-S
 • Andrevv
  #2
  jó tudni, hogy mit kell kerülni...
 • kvp
  #1
  A butabb keszulekeik azert megbizhatobbak voltak. Kevesebb elektronika = kevesebb hibalehetoseg. Ertem en, hogy a ma mar egy szamitogep wifi-vel nem noveli annyira egy vizforralo arat sem, hogy ne lehetne beleepiteni egyet, csak nem latom sok hasznat, ami a pakolast nem tudjak automatizalni. Ha viszont ezt meg tudnak oldani, akkor az a robot akar a buta eszkozoket is jol tudna hasznalni, tehat akkor sem lenne ertelme mindenbe szamitogepet rakni.

  A samsung mikrosutok kozzul az utolso sorozat amit minden ismerosom tudott meg hasznalni, az a ket tarcsas volt, amin idot es energiat lehett allitani, de mar ez is tul bonyolult volt tobbuknek. Es a helyzet az, hogy fiatal es idos is van koztuk, tehat nem generaciofuggo az, hogy egy okos vagy annak szant keszuleket ki tud hasznalni es ki nem.

  ps: Meg az lenne nagy ujitas ha csak hozza valo samsung telefonnal lehetne ezeket a keszulekeket kezelni, tehat ha nincs folyamatosan frissitett samsung telefonod es hozza megfelelo kozossegi regisztraciod, akkor se teat nem fozhetsz, se pizzat nem melegithetsz az okos konyhadban. :-D