19
  • Macropus Rufus
    #19
    "dehogy, Amerikában a rablások 90%át fegyveresen követik el, európában nem."
    a cikk a jenkikről szólt. Egyenlőre. Aztán majd jól meglássuk mit lesz késöbbiekben.
  • Macropus Rufus
    #18
    "Fegyvernek számított a fagyasztott csirke"
    okés. Fegyver bármi lehet. Egy össze csavart újság is simán lehet támadó fegyver.
    De esernyő is. Pláne a klasszikus fémtüskék. És temrészetesen az ember keze/lábe/feje
  • kvp
    #17
    "Durván 4-500 dolcsiból kijön egy ilyen félig nyomtatott, félig megvett fegyver, ami nem egy lövésre jó. Természetesen nem veszi fel a versenyt egy 2-3 ezer dolláros fegyverrel, de arra elég, hogy a suliban őrültként szaladgálj és lövöldözz össze-vissza."

    Sokkal olcsobban lehet venni illegalisan is fegyvert, sot meg automatat is. Ha pedig valaki mindenaron maga akarna gyartani, fembol sokkal egyszerubb es csak nehany keziszerszam, minimalis tudas es egy kis turelem kell hozza. (meg egy rendes gepfegyverhez is)

    A torvenyi szabalyozas inkabb csak azokra vonatkozik akik be akarjak tartani a torvenyt. Aki amugy is meg akarja szegni a torvenyeket, azt nem fogja megallitani, max. lelassitani ha illegalissa tesznek par dolgot. Jellemzoen az a cel, hogy nehezebb es bonyolultabb legyen fegyverhez jutnia annak aki illegalis celra akarja azt felhasznalni. Ezzel jellemzoen a butabb es/vagy kevesbe elszant embereket hatasosan ki is szurik, ami csak a karok csokkentesere eleg, de a torvenyhozok jellemzoen ezt probaljak a normalis emberek jogainak jelentos csokkentese nelkul osszehozni.
  • barret
    #16
    Francia országban bárki vehet fegyvert az élelmiszer boltban engedély nélkül is :D

    Esettanulmány: Fegyvernek számított a fagyasztott csirke
    2014-ben történt meg, hogy egy 35 éves francia férfi erősen illuminált állapotban jelent meg a szintén nem szomjas barátnőjénél, ahol valószínűleg a megemelkedett véralkoholszintnek köszönhetően azonnal heves vitába kezdtek. A feldúlt férfi nem állt meg a fenyegetőzésnél és néhány pofonnál, hanem egy hirtelen ötlettől vezérelve a nő mélyhűtőjéből elővett egy kőkeményre fagyott egész csirkét, mellyel ütlegelni kezdte a nőt. Tekintettel arra, hogy a barátnő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a bántalmazás során, a francia rendőrség rövid úton fegyvernek minősítette a fagyasztott csirkehúst, s mivel a férfi nem először bántotta barátnőjét, ezért börtönbüntetésre is ítélték. Az eset tanulsága, hogy nemcsak a fegyverként vásárolt eszköz számíthat fegyvernek, hanem minden olyan tárgy, amely alkalmas az emberi élet kioltására.
  • Fefy
    #14
    Elég ha a fő részeit kinyomtatod, (markolat, tár, elsütő rész), a többit pedig boltban/neten is megveheted, a kutya nem kérdezi, hogy minek az neked.
    Például a cső részét 150-200 dolcsiért simán megkapod (gugli, első találat, biztos van olcsóbban is). Durván 4-500 dolcsiból kijön egy ilyen félig nyomtatott, félig megvett fegyver, ami nem egy lövésre jó. Természetesen nem veszi fel a versenyt egy 2-3 ezer dolláros fegyverrel, de arra elég, hogy a suliban őrültként szaladgálj és lövöldözz össze-vissza.
  • bPatrik0521
    #13
    Nem tudom miért akarna különösebben nyomtatott fegyvert egy amerikai amikor bemehet a boltba és leveszi a polcról az igazit ami nem törik szét egy tár után. Talán még olcsóbban is kijön mint megvenni a licenszt a fájlra aztán 2 nap alatt kinyomtatja a darabjait ~800-1200 USD-ért, amit még össze is kell rakosgatni. Maximum makettezés célból jó móka.

    Amúgy MO-n se olyan nagy művészet fegyverhez jutni. Sportcéllal vehetsz ha elintézed a papírokat, csak nem viselheted.
  • Neocortex
    #12
    az usában a törvény szerint ez számít fegyvernek, minden egyéb alkatrésze bárki által szabadon beszerezhető akár neten is


    Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2018.08.29. 18:49:23
  • zola2000
    #11
    "Viszont az is igaz, hogy a bűnöző meg gond nélkül hozzá jut bármihez. "

    dehogy, Amerikában a rablások 90%át fegyveresen követik el, európában nem. attól hogy valaki bűnözésre adja a fejét még nem lesz hirtelen a szakértője annak hogy honnan lehetne fegyvert szerezni itt ahol nehéz, azért lenne fontos fenntartani a jelenlegi állapotot itt.

    (az hogy mi a helyzet a világ másik felén hogy minden hétre jut egy többször tíz halottas lövöldözés ... szerencsére minket nem érint)

    egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem csak Amerikában van sok ilyen de például Afrikában is csak azt a nyugati média elhallgatja de pl a CGTN nem.
  • Tetsuo
    #10
    Azt írtam, hogy "talán". Mindenesetre jóval nagyobb médiafelhajtás van az eset körül, mint amennyit érdemelne.
  • Macropus Rufus
    #9
    a kérdésed jó, de igazából te is tudod sztem a választ rá... Az emberi mentalitás nem homogén. Értem ez alatt, hogy ugyan arról a dologról te és én is mást gondolunk. Ezt egy vitában lehet a legjobban látni. Valaki a verbális megoldás felé tereli a dolgot, valaki a fizikai tetlegesség felé. És nem, most nem a félművelt barmokra gondolok. Komoly emberek sem tudnak uralkodni az indulataikon. Tehát olyat biztos, hogy nem lehet csinálni, hogy mindenkinek süzletésétől jár a fegyver. Valamilyen feltételhez kell kötni a dolgot, ami egységes. Ezért van az, hogy különböző tesztekhez kötik a fegyvertartást. Viszont az is igaz, hogy a bűnöző meg gond nélkül hozzá jut bármihez.
    Na ezt kellene valahogy megoldani. És igen sajnos sok embert egy óvodás szintjén kell kezelni. Mert szellemileg annyit tud, hogy ne szarja körbe az udvart. Viszont egy ravasz meghúzásához ennyi is elég.
  • kvp
    #8
    Ezek joreszt 100%-ban nyomtatott fegyverek. Nem veletlen hogy sok csak 1 lovest bir ki, utanna kuka. A cel a jogi helyzet tisztazasa, nem a hasznalhato fegyverek keszitese.
  • barret
    #7
    Én is így gondolom,és akkor a hajukra kenhetik a programjukat,mert a fele alkatrészt nem tudják kinyomtatni...
  • Sydra
    #6
    Döntsük el, hogy az ember hány éves kortól számít felelős, felnőtt, szabad embernek és onnantól kezeljük is úgy! Ha meg nem kor függő, akkor vezessünk be két szintű állampolgárságot, mert ez így röhejes, hogy a központból néhány bácsi és néni mondja meg több százmillió kisgyereknek, hogy otthon megvédheti-e önmagát, vagy nem.
  • Macropus Rufus
    #5
    ezen már én is filóztam. A csőnek tuti valami erős anyagből kell lennie. Az nem nyomtatva van. Ez fix. Sztem csak a markolat az elsütő és hasnoló van nyomtatva, a többi nincs. De az jobban hangzik, hogy nyomtatott fegyver. Ez olyan mint a nyomtatott ház. Az sem 100%-ban nyomtatott. De jól hangzik. Marketing
  • kvp
    #4
    A ceg nagyjabol nonprofit es eleve polgarjogi indittatasbol jott letre. A nyomtatott fegyverek kvazi szemet kategoriasok, a tobbseguk 1 lovest bir.

    Ez nalluk elvi kerdes, ugyanis elvileg minden amerikainak joga van sajat jeloletlen (maximum felautomata) fegyvert kesziteni de azt nem adhatja vagy ajandekozhatja el. Sok ember nem fegyverkovacs, de 3d nyomtatoval konnyebb.

    A helyzet az, hogy szeretnek kiprovokalni az alkotmany megvaltoztatasat vagy a torvenyi szabalyozas eltorleset. Ez ket eltero elojelu eredmeny lenne, a lenyeg hogy rakjanak mar rendet a hibas szabalyozasban.
  • barret
    #3
    A csövet hogy nyomtatják? Van benne huzagolás?
  • TokraFan
    #2
    Szerintem ez már betegség nálad, hogy mindenhol összeesküvést látsz. Ez szimpla üzlet, egy balfék ökör éppen ebben látott pénz és csinált rá egy céget. Ennyi a történet. Aki öldökölni akart, annak eddig sem okozott problémát fegyvert szerezni, a nyomtatott verzióval az a baj, hogy nincs sorszáma és nagyjából lekövethetetlen. Sajnos megint meg kell várni, amíg egy ilyennel kinyírnak valakit, lehetőleg gyereket mert arra érzékenyebb a tömeg, és majd csak akkor darálják be a kis nyálképű cégét, ha kellő médiapánik lesz belőle...
  • Tetsuo
    #1
    Gondolom, hatékonyságban elmaradnak a hagyományosan gyártott fegyverektől, talán még Állambácsi által elrendelt hibákat is belerejtettek.
    A csinnadratta azért kell, hogy sok legyen a tenorista vásárló, akiket majd le lehet nyomozni. :-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.08.29. 00:44:01