6
  • molnibalage83
    #6
    Pont ez jutott eszembe. Maga a készülék viselése is jelzi a külvilág felé a viselőjének állapotát. Ez lehet jó és rossz is, de én inkább előnyösnek gondolnám, mert így mindenki felkészülhet arra, hogy kicsit másféle hozállás szükséges az adott személyhez.
  • Neocortex
    #5
  • kvp
    #4
    "Egy vak ember esetében viszonylag könnyen észrevehető ha megjátsza a vakot. Egy autista esetében ez már nem ilyen 1xü."

    Egyertelmuen azonosithatova kell tenni a keszuleket, ami jelzi, hogy csak limitalt a tudasa. Az illetonek pedig igazolvany kell, amivel bizonyitani tudja, hogy neki erre szuksege van. Ugyanugy ahogy a mozagasserult igazolvany is kell a mozgasserult parkolohely hasznalatahoz. De a vakvezeto kutyahoz is jar megfelelo kisero papir. Moziba vagy muzeumba a belepeskor ellenorizni kell, hogy valodi-e az igazolvany, tenyleg az abban szereplo ember hasznalja-e a keszuleket es tenyleg modositatlan segedeszkozrol van szo. Barmelyik nem teljesul, az buncselekmeny (sokkal sulyosabb mint a titkokban filmezes).

    Egyebkent a fenti megoldas azzal a hatalmas elonnyel jar, hogy a tobbi ember is tudomast szerez arrol, hogy az illeto autista, hiszen ra van irva a homlokara. (marmint a keszulekre) Azzal jopar konflitkus elkerulheto ha az emberek legalabb egy resze tisztaban van a problemaval.
  • Macropus Rufus
    #3
    értem mire gondolsz. De - csak a vita miatt ;) - a kutya nem fog titokban filmezni. ;) mondjuk egy ilyen kisrác nem mehet be vele a moziba. De múzeumba sem. Egy vak ember esetében viszonylag könnyen észrevehető ha megjátsza a vakot. Egy autista esetében ez már nem ilyen 1xü. Értem ez alatt: ránézésre honnan tudjuk eldönteni, hogy autista vagy sem? Kell-e neki a szemüveg vagy sem.

    Szóval az alap 5let király. És biztos, hogy sokat segít az autistákon, de jelneleg szinte mindehol tilos az ilyen eszközt nyílvános helyen haszálni.
  • kvp
    #2
    Ez olyan mint a vakvezeto kutyak esete. Siman nem engednek be a legtobb helyre egy kutyat, foleg nem poraz es szajkosar nelkul. Ellenben egy vakvezeto kutyat a torveny szerint be kell. Cserebe ezek a kutyak biztosan nem fognak korberohangalni es mindenkit megharapni.

    Valami ilyesmire szamithatunk itt is. Akinek orvosi celbol kell, az hordhatja majd, cserebe ezeken nem tetszoleges szoftver fut majd, hanem az orvosilag engedelyezett, ami csak azt tudja amit kell. (tehat nem vesz fel videot, csak elemzi az elokepet es kiirja az infokat) Varhato, hogy hasonlo orvosi megkulonbozteto jelzes is lesz ezeken a keszulekeken, ahogy a vakvezeto kutyaknal is jellemzo. Igy mindenki ranezesre latja, hogy ez orvosi segedeszkoz.
  • Macropus Rufus
    #1
    ez tényleg marha jó 5let. De komolyan. Kár, hogy a bőlcs előrelátó emberek kitíltották szinte minden létező helyről pl. a google szemüvegét. Szóval szerencséten autista baszhatja, pl. egy bevásárló központba kellene bemennie. Jó eséllyel kirakják őt a tecnhológiájával együt.