6
  • gforce9
    #6
    "Ezzel csak a terroristák,iskolai ámokfutók,géprablók példátlan elszaporodását segítik elő."

    Akármennyire is fura, de ezekhez szemernyit sem járul hozzá az, hogy ki lehet nyomtatni műanyagfegyvert. Ugyanis a párszázezer forintos 3d nyomtatóval, működő fegyvert nem lehet nyomtatni, akinek meg ennél is több pénze van megveszi a fegyvert kilóra és kész.
  • Macropus Rufus
    #5
    "Persze azzal nem lehet embert ölni."
    de meg tudom vele fizetni aki tud. :p aztán mikor rájön, hogy át van b@szva őt is hidegre tesszük. És a kör bezárult. Mindenki halott aki tudna a dologról :)
  • Macropus Rufus
    #4
    én élek a gyanuval, hogy nyomtatva max. a burkolat volt. Nem hinném, hogy egy közönséges 3d nyomtatóban lévő anyag szilárdulás után kibírja a csőben táguló gáz nyomását. Anno volt már nyomtatott pisztoly, szét is szállt az első lövéskor. Aztán jött egy másik verzió, az már legalább 3 lövést bírt mire szétrobbant.
    Szóval élek a gyanuval, hogy van még 1-2 dolog a műanyagban ami miatt kibírja az erőket.
  • TokraFan
    #3
    Ennél triviálisabb példa, a pénz nyomtatása. Persze ma már a vízjelek miatt ez önmagában nem elég, de azért egy jó lézerrel még ma is nyomtatható olyan bankjegy, amit egy szimpla boltos gépi ellenőrzés nélkül valódinak nézhet. Persze azzal nem lehet embert ölni. Ez egy elég jelentős különbség...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.01. 20:00:04
  • Senkhy
    #2
    Az a probléma ezzel, hogy ezt nem "gyártják".
    3d nyomtatót szabad vásárolni otthonra is. Azzal - elvileg - bármit ki lehet nyomtatni. Ha megfelelő vezérlőprogramot kap, akkor fegyvert nyomtat.
    Hadd éljek egy hasonlattal: Hagyományos (2d) nyomtatóval, papírra bármit ki tudsz nyomtatni. Olyan szavakat is egymás után, amelyek alkalmasak arra, hogy az emberek gondolkodásmódját megváltoztassák, ha valaki elolvassa azokat. Ezután mit tiltsunk be? A nyomtatót, vagy csak ne lehessen ilyen szöveget letölteni az Internetről?
    --
    https://www.youtube.com/watch?v=cLhreISzYTg
  • esztyopa
    #1
    Hát ez valami elképesztő!
    Vezető pozicióban lévő,a választóknak felelősséggel tartozó emberek képtelenek ilyen közvetlen veszélyforrások felszámolására !
    Azonnal be kéne tiltani,sőt ! súlyosan büntetni azokat,akik ilyen fegyvereket,gyártanak,pláne forgalmaznak.
    Ezzel csak a terroristák,iskolai ámokfutók,géprablók példátlan elszaporodását segítik elő./Egy műanyag fegyver ellen gyk. a reptéri ellenőrzés tehetetlen/
    Kíváncsi lennék,hogy mit mondanának/tennének ezek a pipotya bírók,ha a családjukat valami zakkant kinyírná egy eltérített gépen - műanyag fegyverrel?
    /Vajjon hány % profitnövekedés *elfogadható* 100 emberéletért?/