5
 • jovokutato
  #5
  Nem biztos,hogy ez a megoldás.
  https://index.hu/tudomany/2018/07/27/tobb_tizezer_eve_megfagyott_orsogilisztak_keltek_eletre/
  A cikk végén megemlítik az asztrobiológiát is..

  Ha már a Marson vannak,akkor ott már ki lehet alakítani megfelelő feltételeket a kolónia számára.
  Musk szerintem tudatosan alapította meg a Space X-et,a Tesla-t és a Boring Co.-t.Nézzük csak meg a cégeket a Mars szempontjából:a Space eljuttatja oda az első telepeseket,a Tesla az energiáért felel,a Boring pedig a lakhatási feltételeket teremti meg..
  https://index.hu/tudomany/2018/05/24/alagutfurassal_kezdodhez_az_elet_a_marson/
  Más cikkhez beírt ezzel kapcsolatos hozzászólásomra azzal reagáltak,hogy hülyeség,amit írtam azzal kapcsoaltban,hogy hogyan lehetne kolóniákat telepíteni a Marsra- a metróalagutakhoz hasonló alagutakat és az alagutak végén energiaforrásként az atommeghajtású tengeralattjárókban használt reaktorokra gondoltam-.
  Nos,ebből az alagutak ötlete úgy tűnik megerősítést nyer..
  Szerintem a reaktor sem lenne rossz ötlet,mert a felszínen a napenergia a porviharok miatt nem biztonságos,az Opportunity éppen most jár pórul egy globális porvihar miatt és a szél sem biztos energiaforrás,míg a nukleáris reaktor megbízható energiaforrás.Miért a tengeralattjárók reaktorára gondoltam?Kis hely és a függetlenség miatt..
  http://users.atw.hu/zmnenlaca/oktatas/12ora/paks/kulonleges.pdf

 • fonak
  #4
  Azért a Földön kívül huzamosabb élésnek vannak bizonyos biológiai, egészségügyi korlátai. Sugárzás, a kisebb gravitáció miatti egészségügyi problémák... Eddig 24 ember távolodott el a Földtől az alacsony Föld körüli pályán túl, és csak néhány napra. Nem feltétlenül leküzdhetetlenek ezek, de ha kolóniákat akarnánk létrehozni, akkor valószínűleg genetikailag módosított embereket kell majd "kitenyészteni", akik alkalmasabbak az ezeken való életre.
 • kvp
  #3
  Ez meg mindig csak egy urugras, azaz nem all palyara a jarmu. A Spacex raketai komolyabbak. Viszont elobb utobb lesz gazdasagi haszna az egesznek. Es onnantol hogy megeri embereknek elni barhol mashol mint a Foldon fognak is. Ez lenne az elso lepes ahhoz, hogy az emberiseg elterjedjen a vilagban.

  ps: Anno Kolombuszt is hulyenek neztek. Azutan pedig csak azok mentek az ujvilagba, akiknek nem nagyon volt vesztenivalojuk Europaban. A vegen meg az USA tudott eljutni a Holdra. Ha sikerul a Marson koloniakat letrehozni, akkor par (szaz) ev mulva mar akar a Mars is lehet ami tovabb tud lepni a csillagkozi terbe. Persze ezeket jo esellyel mi nem latjuk meg. (sot akar a Marsra eljutast sem) Viszont legalabb van valamekkora torekves arra, hogy fejlodjunk.
 • Nagybela28
  #2
  Ezaz! Űrmeghódíccsa! most aztán meghódítjuk az üröt! :)