10
tippek,ismertetok
  • lammaer
    #10
    Írj majd élménybeszámolót....
  • Hexex86 #9
    Hát sokadik az biztos. Legalább ebbe vannak küldetések. Akit érdekel hasonló témájú game az nézzen rá a Will to live online-ra. Sajnos az is early access, de nem rossz.
  • Ironman2
    #8
    Ki tudja hányadik DayZ klón ez már
  • Hexex86 #7
    Ez mondjuk régi videóm, de itt az alapokat meglesheted!
  • Ironman2
    #6
    Steamen van jópár magyar vélemény,eléggé dicsérik.Bár az értékelése meg vegyes.
  • Norbertboy
    #5
    Véleményetek a játékról?
  • Ironman2
    #4
    Lehet megveszem,9 euróért megéri.
  • Ironman2
    #3
    Érdekes hogy magyar barátaink milyen jó értékeléseket adtak a játékhoz.Egyet kiemeltem közülük:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval, éppen egy küldetés kellős közepén jártam, ahol 3 ellenséges frakcióbeli NPC-t kellett likvidálnom, hogy a szomszédos öreg remetének a cigarettáját visszaszerezzem.
    Ez meg is történt, sok fegyvert, jóféle öltözéket felszedtem előlük. Közben meg egy farkas rám támadott, azt is elintéztem. Gondoltam kifilézem, hogy a húsát megsüssem s megegyem. Igen ám, de nagyban filézem a döglött állatot, amikor látom, hogy egy csávó közelít felém trikóban, alsónadrágban, kezében egy baltával, odafut s azzal agyonver. :D :D

    Na kérem, ilyen egy igazi túlélő játék, ahol minden egyes lépést meg kell terveznetek, hogy az alapvető létszükségletek kielégítése és lootolás mellett arra is kell figyelni, nehogy más valaki meghallja tevékenységedet s elszedje életedet és legnagyobb gondossággal, verítékkel szerzett eddigi zsákmányodat.

    Egy elképzelt kelet-európai területen vagyunk, amit egy részében toxikus gáz lep el, az infrastruktúra nem létezik s a túlélők frakciókra oszlanak fel. Ebben a keserves helyzetben kell döntéseket hoznunk és legfőképpen túlélnünk.

    2+1+1+1 frakció várja a menekülteket, ahol két fő frakció között választhatunk: Civilek és Beszerzők. Mindkettő frakciónak van külön-külön bázisa, saját NPC-k által irányított őrei, kereskedői és küldetései. Alapjáraton semlegesként kezdünk, ahol a kiképző küldetéseket sajátíthatjuk el, ezzel egyidejűleg a harcrendszer és a túléleshez szükséges alapismereteket. Amint megvan minden ilyen küldetés választhatunk mely frakció katonái szeretnénk lenni. A másik ,,frakció", ami nem is frakció, hanem egy átmeneti büntetőidő, hogy többet eszedbe ne jusson saját frakciótársaidat megölni, legyen az NPC vagy ember.
    Az utolsó frakció -ahova ha akarnál sem kerülhetnél be soha- pedig a hadsereg. Ez NPC által irányított, jól felszerelt, igen kemény ellenfelek, akik gondolkodás nélkül leölnek, légy bármiylen frakció tagja. Viszont ha sikerül legyőznöd őket, értékes cuccok (öltözékek, fegyverek, hátizsákok stb.) ütheti markodat.

    A játékterület igen nagy, szabadon bejárhatóak. Amint írom e sorokat, most jött egy teljesen új pályarész, ami rengeteg kihívással és szabad kóborlás lehetőségével kecsegtet.

    Ez a világ tele van veszélyekkel, hiszen más játékosok, illetve NPC-k ellen az állatvilággal is meg kell küzdeni, úgy mint medvék és farkasok. De remélem a későbbiek során más veszélyes ragadozók ellen is harcolhatunk.

    S hogy az anyatermészeten kívül még mikkel kell dacoskodnunk -elvégre egy túlélő játékról beszélünk- alább a felsorolás a teljesség igénye nélkül:
    éhezés,
    szomjúság,
    kimerültség,
    megfázás (alulöltözöttség esetén)
    sebek (játékosok vagy állatok által).
    Ezeket természetesen kezelni kell, a legjobb az egészben, hogy egy-egy interakció során van egy animáció, mikor karakterünk eszik-iszik, vagy éppen begyűjt egy bokorból bogyókat.
    Ezért is fontos, hogy minden szükséges dolgot magunkkal vigyünk, amik elkélhetnek egy-egy nem várt konfrontáció alkalmával. Ez esetben segítségünkre lesz a hátizsákunk, amelyek variánsait a játék során be lehet szerezni. Különböző tömegű, más és más mennyiségű helyű táska áll rendelkezésünkre, hogy túléljük a másnapot.

    S itt szeretnék kicsit kitérni a játék nagy erényére: a lootra. Minden egyes elhagyatott társasházban viskóban, épületben találhatunk valamennyi lootot, ami szinte bármi lehet: fegyver, öltözék, kaja-ital széles kavalkádja. Amelyeket saját bázisunkban eladhatunk, vagy éppen tárolhatunk. Ha azt vesszük észre, hogy egy-egy társasház nagyon üres, akkor gyanakodhatunk, hogy előttünk már járt valaki. De akkor sem kell csüggedni, hiszen minden játékbeli nap hajnalán a lootok újrateremtődnek, nincs egyforma loot! Vannak speciális lootok, az úgynevezett humanitárius szállítmányok, amely minden játékbeli napon 12 óránként más-más helyszínen lesz ledobva. Érdemes rámenni, hiszen egy csomó nagyszerű fegyver, felszerelés vár ránk. De vigyázat! Más is arra készül, hogy azt megszerezze s nem fog tökölni sokat a ravaszon, ha látja te elszeded előle! :)

    Ami nagyon fontos, hogy minden egyes interakciónkkal növeljük immunitásunkat az anyatermészet által megkövetelt biológiai károsodásoktól. Hogy mire gondolok? Például minden nap szedni a vitaminokat jelentősen csökkenti a rég lejárt ételek elfogyasztásából adódó gyomorbajokat, amitől akár bele is halhatunk. Vagy minden egyes öléstől nő az adott fegyvetípusunkra a célzási és sebzési rátánk. Ezek mind a beépített RPG-elemeknek köszönhető, hogy sikeresebben küzdjük le az akadályokat. A játék nem babusgat, de nem engedi el teljesen a kezünket. Magunkra vagyunk utalva minden esetben.

    A másik érdekes mechanikai rész: a halál. Amint meghalunk, van lehetőségünk újraélednünk saját frakcióbázisunkon, ám ekkor teljesen alapfelszerelésben kell visszaszereznünk halálunk során odaveszett felszerelésünket, amit éles szemű ellenfeleink akár ki is lootolhatnak, ezzel jelentősen megcsorbítva és megnehezítve további túlélési esélyeinket másokkal szemben.

    Kraftolás tekintetében egyelőre elég szegényes a lista. De többféle apróbb alkatrészekből lehet igazán hasznos dolgokat eszkabálni, mint ismétlőpuska, balta, vagy éppen tábortűz, hogy kinn a szabadban megsüsd a húsodat. Pl. tábortűzhöz kell két köteg ág/gally, amit a bokrokról tudsz letépkedni, ezt az aljnövényzeten megcsinálod s kell egy gyufa/öngyújtó, hogy ezeket meg is gyújtsad. Sok cucc van, amit a fejlesztők későbbi kraftolási alapanyagnak szántak, de jelen pillanatban sehol sem használhatók fel, egyelőre csak eladásra érdemesek.

    Közösség tekintetében érzéseim vegyesek. Sajnos vannak olyan faszkalapok, akik arra élveznek, hogy rendkívül béna cuccban lévő játékost lelő. S ezt megteszi olyan helyeken, ahol safezone van. AMint ezen kívül megy egy játékos, azonnal lepuffantja. Ez a fajta bandita magatartás leginkább a Looterekre (Beszerzőkre) érvényes. Szerencsére van pozitív oldala is, amikor egy teljesen ismeretlen játékos, akinek rengeteg jó és számára felesleges cucca van, azt neked adja, hogy próbálj szerencsét. Ezt mindenképpen sportszerűnek és nemes dolognak tartom.

    Többfajta játékmód van: a PvP-től kezdve a PvE-n át az egyszemélyesig, illetve hátra van még a battle royal-szerű Last man standing mód is, amit nem kell magyaráznom mit takar.

    Mindegyik játékmód egy-egy szervert igényel, külön karakterrel, ahol annyi a különbség, hogy míg PvP-ben a másik frakció humán játékosai lelőhetnek, addig PvE-n keresztül már nem.

    Őszintén szólva egyetlen egy MMO-játék sem jött be úgy mint ez. Tökéletes hangulat, igazi csapatjáték, tele akcióval és izgalommal, tervezéssel és legfőképpen túléléssel. :)

    Most vegyétek meg, míg korai hozzáférésben van, mert nemsokára megjelenik a teljes verzió, ahol az ára +60%-kal megemelkedik. Vagy Humble Bundle-ben érdemes lecsapni rá, ahol leárazva kaparintottam meg.

    A következő nap, amit megtehetsz, hogy megveszed a játékot és hogy túléled benne a másnapot, hiszen a címe is utal reá:
    ,,Következő nap: Túlélés"
  • Ironman2
    #2
    Nagyon jó a kezdésed.Egyszerű és tömör! Így kell ezt csinálni,nézzen mindenki maga a játék után,és tényleg van ilyen játék!

    Next Day:Survival

  • Alanw
    #1
    Udv a forumban!