21
  • Tikal #21
    Minden faluban van egy bolond, vagy több..
  • ostoros
    #20
    Mindegyik szar felesleges bohócság. Az összes. Kivétel nincs.
    Felhasználói pedig divat buzik. Az összes. Kivétel nincs.
  • wraithLord
    #19
    Én nem mondtam, hogy a Polar cuccai jók, csak hogy nem olcsó... :D

    Nincs összehasonlítási alapom, mert csak egy nagyon régi training karórám van tőlük (RS300x) még a nem okos/online korszakból. Hiányosságai voltak, de amit tudott és a minőségével nem volt bajom.
    Amióta bejött az okosteló korszak, karpánton okostelóval futok free Runkeeperrel. Csak a HRM hiányzik. Arra jó, hogy hetente lenyomjam a 2x10 + 2x5 km-t, és lássam, mennyivel futok jobbat az időben előrehaladva. De félmaratonra is mentem már ilyen puritán felállással párszor, nem volt bajom vele (kényelmi sem). A cipővel viszont már többször megszívtam, úgyhogy most jobban odafigyelek, milyet veszek, és hány km van benne.
  • Tikal #18
    Nekem a km tárolás miatt kell ez a feature. Mivel 3 cipőm van párhuzamosan, ezt már kicsit nehéz lenne fejben tartani, hogy mikor melyikben futottam és hol. Ráadásul terepen az ember variálja az utvonalakat is, legtöbbször más a táv is stb...
  • Tikal #17
    Értelek, de egy átlag futonak ez nem létkérdés, mert papirra fel van neki irva, vagy a gépén van egy pdf-ben hogy mikor mennyit fusson, vagy csak elmegy futni minden másnap. Ne hidd már hogy mindenki vérkomolyan veszi ezt... Emberek millió futottak eddig is pulzus mérés nélkül, és teszik ezt még most is, jól érzik magukat most is, mert futnak. Sokaknak ez is elég. Ettől még a Strava nem lesz szar, mert az alap verzio pont azt nyujtja ami elég egy ilyen felhasználonak. Nem értelek minek feszülsz rá erre ennyire, el kéne fogadni hogy nem csak az a nézet van amit te képviselsz, és oda is el kellett jutnod, végig jártál egy utat.

    A challenge az ugyanaz a faszméregetés amit most itt csinálsz, csak azt a haverjaiddal...

    Nem védtem be a Polar vackait, mert mondjuk én se szeretem őket, csak annyit mondtam, hogy egy ilyen hiba máshol is becsúszhat, igen, még a Garminnál is.
    Gondolom te se Garminnal kezdtél mikor először elmentél futni, hanem csak valami telefonos app-ot használtál vagy még azt se.
    Nekem pl fontos volt, hogy legyen az órámban GPS, mert sokszor utvonal alapján futok, fontos volt, hogy ne törjön össze ha elesek, és tudjam más sportokra is használni. Na most ezek nem valószínu hogy minden futonak szempontok, nekik miért ne lenne jó egy Strava app?

    Én meg eleve nem veszek olyan cipőt ami mindenhova jó, mert az olyan is. Neked az jó, nekem nem. Te nem szeretsz sárban futni, több millió másik meg én is imádja.

  • kvp
    #16
    Azert az amerikai hadsereg is atallhatna arra a szabalyra, hogy titkos letesitmenybe / katonai bazisra semmilyen civil eszkozt nem vihet be senki, onnan netes kacsolatot csak vedett es megfelelo modon anonimizalt keszuleken at bonyolithat. Erre a celra akar dedikalt telefonokat is osztogathatnanak, termeszetesen dedikalt es tuzfalazott bazisallomasokkal egyutt.

    ps: Utobbi egyebkent a bortonok telefon problemajat is megoldana, lenne bent terero, de csak a BVcom :D szolgaltatohoz es csak a jovahagyott keszulekeknek. Minden mast naploz, haromszogel es letilt a rendszer.
  • Macropus Rufus
    #15
    amúgy én nem állnék meg egy appnál amiben tudom tárolni pl. a futó cipőm márkáját. (mondjuk értelme?)
    Tovább fűzném: a cipő talpának a mintázata. Mélysége. Futás után a mélysége (értsd: mennyit kopott).
    A pulzus mellett vérnyomás és vér oxigén szint mérés. Plusz egy maszk és a kifújt levegőt is mérném. (mint egy terheléses teszt esetében). Biztos van még pár dolog amit lehetne mérni.
    Viszont értelme? Okés, a távolságnak talán van, ha más nem akkor annyi, hogy az FB-on lehet mutogatni, hogy 123km futottam egy huszad másodperc alatt. De a többinek? Ha valakinek appban kell tartani azt, hogy pl. milyen cipőt viselt a legutóbbi terepezésnél az már régen rossz, mivel nem 345db cipőről van szó és nem 400 helyszínről. Tehát pár adatot kell fejben tartani, de ehhez már app kell.
    Mind1. Akinek van az biztos, hogy met tudja indokolni, hogy miért is kell.


    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2018.07.11. 11:39:53
  • Macropus Rufus
    #14
    " Edzésterv nélkül mi a futás célja?"
    pl. a mozgás. Na mit szólsz? :)

  • Renegade
    #13
    te tényleg nem veszed észre, hogy csak villantasz meg lefikázod azt, aki nem a kedvenc márkádat választja, vagy nem úgy sportol ahogy azt te elképzeled?

    mi köze ennek a cikkhez?

    elhívatott, ügyes futó vagy és ezt világa akarod kürtölni? klassz!
    de lehet azt kevésbé sportfasisztán is interpretálni :)
  • Tinman #12
    Hogy jött elő? ^^ Az ingyenesekben az edzéstervek fizetős kategória, pontosabban a prémiumhoz jár. Edzésterv nélkül mi a futás célja? Időelbaszás? Még az egészségmegőrzéshez is erősen ajánlott edzéstervet tolni, nem csak kimenni napi 30 percre, aztán lesz ami lesz. A terhelést változtatni kell, kellene regenerálós futások, intervallumos edzések, dombozások, stb. Persze ezt 8 év után elvileg te is nagyon jól tudod.

    Engem az edzéstervek húztak föl szó szerint a nulláról arra a szintre amin most vagyok. Az edzéstervek pontosan annyira fontosak, mint a pulzusmérés. Már pedig utóbbi esetben hangutasításokat a free appok nem akaródznak tolni, csak a prémium verziók. Ez meg azért fontos egy kezdőnek, mert a kezdők mindig túl gyorsan futnak a szintjükhöz képest, túl magas pulzustartományban, így borítékolható, hogy előbb-utóbb lesérülnek.

    Ismétlem soha nem használtam challenge-t, az értelmét se látom, edzésterv mellett.

    Az a vicces, hogy a Polar/Strava vackait bevéded, közben Garmint használsz azért te is. Vajh miért :-D

    Eleve olyan cipőt vettem, ami terepre, aszfaltra is jó... 1200 km után szoktam őket félretenni és max ilyen otthoni melós cipőnek használni. Nyilván 2 méteres sárba nem futok, annak sok köze amúgy sincs a futáshoz.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.07.11. 11:10:46
  • Tikal #11
    Nem tudom ez az edzesterv hogy jott most elo, vagy mire akartal ezzel ravilagitani. Egy atlagos futo nem azzal fut, eppen ezert nekik egy fapados strava is eleg vagy egy nike app, bar abban meg ugye van ilyen.

    A challenge-nek semmi koze az edzestervnek. A ketto mehet egymas mellett.

    Nem tudom mi a vicces abban hogy van egy Garminom es hogy miota futok, , de te tudod. en nem nevettelek ki mikor ezt igy bedobtad csak hogy erositsd a velemenyed vele....

    Futas utan az oramban nem tudom megadni hogy miben futottam, ugyanis van tobb cipom, hol terepen futok, hol aszfalton, es terepre is van kétféle. Nekem eleg maceras mindig app-et nyitogatni es ezzel szarakodni.
  • Tinman #10
    Ezt még soha nem használtam. Szigorúan edzéstervet követek.
  • Tinman #9
    Nem jó, próbáltam. Eleve az edzéstervek nélkülözhetetlenek egy futónak, mert az, hogy kimész és futsz az úgy lófasz, sehová nem vezet. Ha a pulzusodra nem figyelsz még rosszul is leszel, aztán kiposztolod a facséra', hogy a futás nem neked való. A tracking része hosszabb távokon mondanom sem kell talán, hogy mennyire fontos. Amikor elmész futni este és a családod nem tudja merre jársz, az már egy mezei futónál sem oké... nem mellesleg rád nézhetnek, hogy a pulzusoddal is minden oké-e, adott esetben életet menthet, ha van egy "felügyelőd".

    A Garmin-ból ami kegyetlenül hiányzik az a Live Tracking közbeni hangos üzenet küldés. A Runtastic fizetőse tud ilyet. Priceless. De a Runtastic meg egy csomó más dologban szar.

    Bárhogy is vakaróztam éveken át, végül a Garmin + egy 920XT Tri Bundle mellett kötöttem ki. Ez már simán az autók Porsche szintje.

    Persze, hogy nem ingyenes hiszen eszközt veszel, de pont erről dumáltam, hogy az olcsó húsnak híg a leve.

    "8 éve futok, használtam már egy pár appot, most Garminom van"

    Na most szakadok igazán :-DDDDDDD

    "olyan faszságokat csinál, mint hogy nem tudja belőni pontosan hogy hol is futottam, kb 30-40km-el odébb lévő városokkal címkézi fel a futásaimat"

    Soha a büdös életben nem történt nálam ilyen.

    "Nem tud magától cipőt elmenteni a futáshoz, nekem kell mindig megadni"

    Ezt értelmezni se tudom. Az elején felvittem az aktuális futócipőmet, megadtam neki, hogy milyen sporttevékenységekhez használom, azóta automatikusan menti a tevékenységeimhez és adja hozzá a beletett kilométereket.

    Amúgy hogy állsz eddig? Nem faszméregetésből, de jöhetnének adatok. Kezdem én:

    5k legjobb: 22:47
    10k legjobb: 49:11
    Félmaraton legjobb: 1h 59p (Tavaly július-augusztusban 6 db-ot futottam 21k felett.)
    Leghosszabb pihenés nélkül lefutott távom: 33 km, de ez terepen, dombokon, az idő nem releváns (3 óra 55 perc)

    Maximális pulzusom: 202 ütem/p
    Nyugalmi pulzusom: 49 ütem/p

    Vo2 MAX= 47.6
    (Ez változik nyilván, télen az edzések számának és intenzitásának csökkenése miatt.)

    Éves lefutott km: 1400-1500k

    Legnagyobb elért sebesség sík terepen: 24.8 km/h
  • Tikal #8
    Még egy idegesítő dolog a Garmin-hoz. Ha létre akarsz hozni egy Challenge-t, akkor egy hónapnál hosszabb időtávot nem tudsz beállítani. Oka? Biztos sokba kerülnek a bitek amik számolják....Mindegyikben lehet találni hibát, egyik sem tökéletes app.
  • Tikal #7
    Amit ingyen ad a strava az bőven jó egy mezei futónak, aki meg komolyan nyomja és kell neki az extra adat, amit nem kap meg a kütyüjéből, az csenget. A garmin appja sem ingyenes, kifizetted a 150 ezer forintos Fenix-szel.

    Honnan tudod, hogy nem alapból privátban ment? Mert hogy abban ment alapból. És igen, a heat map-re se kerülsz ki, hacsak te nem engedélyezed.

    Mielőtt még... 8 éve futok, használtam már egy pár appot, most Garminom van , tesomnak Suunto, láttam már egy pár cuccot.

    Mellesleg szerintem a Garmin appja se egy nagy eresztés, olyan faszságokat csinál, mint hogy nem tudja belőni pontosan hogy hol is futottam, kb 30-40km-el odébb lévő városokkal címkézi fel a futásaimat. Nem tud magától cipőt elmenteni a futáshoz, nekem kell mindig megadni. Ezt a két alap dolgot még a fapados Nike app is tudja.
  • Tinman #6
    Már, hogyne árulna. Az appját, amiből az ingyenes useless shit.

    Semmi köze ennek semmilyen API hibához. Ez így lett megírva. Ha eleve privátban ment, nem kell rá odafigyelni. A heat map adatok sem kerülnek így ki publicra, ha csak te nem engedélyezed.

    Mert a Strava pénzért tudja azt amit más appok ingyen, ráadásul a pénzedért még kiderül, hogy kilóg a lóláb. Szániszar.

    Mielőtt még... 5 éve futok, mindent kipróbáltam, mint egy drogos. Nem véletlenül ekézem a Polar és a Strava szarjait. Kínos mind a 2 banda, nem kicsit.


    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.07.10. 22:33:34
  • Tinman #5
    A Strava ingyenes verziója hulladék. A fizetős jobb, de nincs egy ligában a Garminnal.

    (Írtam, hogy a Garmin ezer éve privátban tolja.)

    A Polar cuccok gagyibbak voltak mindig is Garminnál. Az csúcs vackaik is 1 gennel le vannak maradva...
  • Tikal #4
    Akkor az is fos lesz, mint az Internet Explorer...
  • Tikal #3
    Strava az nem igazán árul semmit, max havi előfizetés fejében kapsz egy két extra szolgáltatást. És nem olcsó :)

    Egy ilyen API hiba a Garminnál is előjöhet, ennek semmi köze ahhoz hogy alapból privátként menti a futásaid. A Strava is privátban ment, ott az volt a gond ha jól emlékszem, hogy a katonák basztak odafigyelni erre, felkerültek a heat map-re amiből ki lehetett következtetni, hogy hol vannak bázisok.

    Szóval nem igazán értem, miért kell a Strava-t a Netscape-hez hasonlítani, mikor az egyik legjobb platform...
  • wraithLord
    #2
    "Tehát akkor összegezzük: Az olcsó fosok szarok. Értem. Nahát."

    Nem akarok beleszólni, de a Strava egy fitness tracker app és egy social network, amit (feltételezem) ingyen is lehet használni. A Polar pedig viselhető fitness/training kütyüket fejlesztő cég, ugyanolyan árkategóriákkal, mint amilyenek a Garminnál is vannak.

    Persze ettől még valamit elb*sztak a szoftveres részlegen. De mi van, ha legközelebb a Garmin Connectről olvasunk hasonlót?
  • Tinman #1
    Polar, meg Strava... szakadok. Jóhogy' mindjárt nem Netscape Navigator meg 6.22-es DOS bazmeg.

    Garmin 4 millió éve alapból privátként menti el a futásod, de olyan opció is van, hogy csak 24 órán át jeleníthető meg csak annak, akinek TE automatikusan elküldöd a linket a futásod kezdetekor.

    Tehát akkor összegezzük: Az olcsó fosok szarok. Értem. Nahát.