4
  • kvp
    #4
    Az elterites ellen egy biztos megoldas van, a kommunikacios csatorna digitalisan alairt kell legyen mindket iranyban. Erre pont alkalmas a sima SSL is, amennyiben mindket fel ellenorzi a masik tanusitvanyat. Raadasul van benne allithato keepalive is, azaz ha nincs is eppen kommunikacio, akkor is ellenorzi a csatorna megletet ping csomagokkal. Az SSH ugyanigy mukodik.

    Na most az hogy meg egy buta DJI is hazamegy ha elvesziti a jelet megint mas kerdes.

    Semmi uj nincs s szabadalomban amit ne hasznalnank regota...
  • Macropus Rufus
    #3
    ja és igen: a terroristák. Annyi elég, hogy bezavarják a kommunikációt. A cucc meg zuhan és robban és darabokra esik.
    Mert az nem volt a cikkben, hogy ha pl. város felett szűnik meg a kommunikáció akkor a dron autonóm módba vált, megkeresi a legnyugisabb terürlett és harakirit csinál.
  • Macropus Rufus
    #2
    nincs is szebb mint amikor ilyen-olyan hiba miatt megszakad a kapcsolat és Amazon dronok kezdenek hullani a levegőből. Darabokban.
    Értem én, hogy ez így annyira nem gáz, mert nem a 10kg DJI hullik a fejemre, de megkorák is azk a darabok? Mert egy 1dkg-os darabb 100m-ről simán tud nagyot is ütni, ha műanyag akkor is. Meg gondolom a szétesés után tompa élűek lesznek a darabok. Mert amiért agyon nem csap, azért miszlikre vághat.
    Egyáltalán: mi a tökömért kell a dronokat bevinni a szállításba? Nincs jobb mint amikor naponta 100-150 dron repked pl. Budapest felett. Mert 1 dron biztos, hogy nem fogja azt kiszállítani mint amit most egy 3.5tonnás kisbusz. (pl. Fedex, DHL és társai)
    Jó kis csúcsforgalom lesz odafent :)
  • NEXUS6
    #1
    Jézus!
    Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
    És ezt most komolyan írtam!