Szekeres Viktor

Több új Star Trek-tévésorozat készül

A Discovery mellé újabb Star Trek-sorozatok érkezhetnek.

Sok évnyi koplalás után már eddig is nagyon jó volt a Star Trek-rajongók élete, hiszen a rendszeres filmek mellé tavaly fellépett a tévésorozat, a Discovery is, de nemsokára még ennél is jobbá válhat minden, hiszen újabb Star Trek-tévésorozatok készülhetnek és kerülhetnek képernyőre annak köszönhetően, hogy a CBS tévéstúdió készítői szerződést kötött Alex Kurtzmannal, aki az STD egyik executive producere, és ő lett nemrég a 2. évad második felének a showrunnerje is.

Kurtzman 5 éven át évi 5 millió dollárt fog kapni azért, hogy Star Trek-sorozatokat és egyéb szériákat fejlesszen a stúdiónak. Sajtóhírek szerint első nekifutás gyanánt három projektnek állt neki, azonban ezekről egyelőre semmi hivatalosat nem lehet tudni, bár rebesgetik, hogy az egyiknek Patrick Stewart lehetne a főszereplője, aki a Star Trek: The Next Generationbéli karakterét, Jean-Luc Picard kapitányt hozhatná vissza a képernyőre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #9
    Van köze a Discovery-nek a Kelvin idővonalhoz. Az összekötő kapocs Kurtzmann, aki a 2009-es rebootot írta, a Discovery-nél pedig producer... És bár Fuller kijelentette, hogy a Discovery persze hogy az eredeti timeline-ban játszódik, mégis hol máshol... Kurtzmann azért elég jól beködösített (aztán David Mack, a Discovery-hez kapcsolódó regény írója is bekavart kicsit).
    Sok mindent átvett a Discovery a reboot filmekből (a legszembetűnőbb, a stílus, dizájn.) Szóval biztos lesz itt még meglepetés.
    A Star Trekben eddig is voltak párhuzamos univerzumok (pl. a Tüköruniverzum), a Kelvin idővonal gyakorlatilag egy új párhuzamos univerzum lett.
    Igazából a CBS-en múlik, hogy szerepelni fog-e a Kelvin idővonal a sorozatokban vagy nem. Összefüggően csak az az idővonal valószínűleg nem lesz. Max. most már nem csak a fő idővonal karaktereinek Mirror universe-es gonosz megfelelői lesznek benne a sorozatokban, hanem a Kelvin timeline (vagy univerzum) megfelelőjük is, esetleg a fő idővonal szereplői időnként átmennek a Kelvin idővonalba, ahogy a Mirror univerzumnál is előfordult ilyen pl. a DS9-ben. Ki tudja. :D
  • Cyberdog #8
    Húúú... ezt jobban meg sem tudták volna kutyulni.

    Valami ilyesmi kéne SW szinten is. Disney kutyuljon kavarjon az Ő kis boszorkánykonyhájában, míg valaki más meg a Legends történéseit csinálja meg (Timothy Zahn féle folytatást). Az sem gond 3D animáció formájában. Van jó néhány animációs stúdió aki erre képes le.nne, mind az USA-ban, mind Japánban is. Bár tudom, hogy felébredek és ráeszmélek, hogy bilibe lóg a kezem. Bár kíváncsi lennék, ha versenyeznie kéne a Disney-nek a Legends történetekkel, mi sülne ki belőle.

    De vissza a Star Trek-hez. Azért én remélem, hogy az új idősíkból is fognak készülni, jó kis sorozatok, bár az elmondottak alapján kevés az esély rá, de azért még nem lehetetlen.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.22. 15:04:34
  • wraithLord #7
    Úgy tudom, hogy amikor a CBS kivált a Viacom-ból, magával húzta a Paramount Televisiont is (ezért vannak nála a sorozat jogai - a Paramount név azóta már nincs benne a nevükben), de a Paramount Pictures az maradt ott. Azóta a Paramount Pictures-nél vannak a mozifilm jogok, és a CBS-nél a sorozatjogok (a régiekre is), és a Paramount Pictures Abrams ötlete miatt kunyizta el az új timeline linceszét a CBS-től.
    Persze azóta (2013) már van új Paramount Television a Viacom alatt, de az nem az, amit a CBS elvitt anno a Viacomból, hanem a Viacom újraindította a semmiből.
    Jogilag a CBS az eredeti cég, a régi Viacom. Az CBS lett (vagyis eredetileg is az volt mielőtt Viacom lett :D), és a maradéka maradt Viacom.

    Szóval jogok szintjén úgy tudom, ilyesmi van.
  • kalapos01 #6
    de a cbs és a paramount az egy és ugyanaz, nem? a tévé és a filmstúdió olyan, mint a marvel studios és a marvel television.
  • wraithLord #5
    Elég egyszerű a helyzet. A Paramount licenszelte a CBS-től a Kelvin idővonalat, a CBS-é az eredeti idővonal. Amíg a CBS-t nem zavarja, hogy a Paramount kezében van a Star Trek (értsd, ő csinálja a filmeket, és a Discovery is gyak. az övé), addig a Kelvin idővonal fog szerepelni mindenhol.
    Amint kezd leülni az Abramsék által kitalált reboot "uralma", és közbelép a CBS, visszatér az eredeti idővonal.

    (Mondjuk nem tudom, te hogy vagy vele, de amikor szóba kerül Picard, nekem eszembe nem jut a Kelvin idővonal, hanem hogy jajjdejó, Picard..., aki nem mellesleg ugye az eredeti idővonal egyik fő alakja. A TOS karakterek azért szerepelnek a Kelvin idővonalban, mert Abrams pont azért akarta ezt az új idővonalat, hogy csinálhasson fiatal Kirk-ös mozifilmeket, semmi másért...)
  • Cyberdog #4
    Azért azt ne feledjük, hogy az új Star Trek filmekkel, egy új és alternatív idősíkot nyitottak. Akárhogy is nézzük így az új idővonallal, a Dominion elleni háború, a Voyager útja is kérdésessé vált. Viszont így teljesen új cselekményeket tudnak behelyezni a Föderáció történéseibe.

    Az ST univerzum régi idővonalán, a Vulcan létezett és Spock sem találkozott öregebb önmagával és a vulcaniak sem voltak veszélyeztetett faj, s Kirk-t az apja nevelte fel, nem pedig egy nevelőapa.

    Az új idősíkkal számos új történetszálat tudnak majd megnyitni.

    A Memory Alpha szerint is, az alternatív valóság az új irányvonal.
    Gondolom lesznek hasonlóságok a két idősík között, de a készítőknek így teljes szabadságot adhatnak az új sorozatokkal kapcsolatban is.

    Legalábbis én így látom.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.21. 20:09:35
  • Ender Wiggin #3
    Az orci/kurzman/abrams-féle st univerzum rosszabb, mint egy std...
  • wraithLord #1
    De úgy tűnik, mindegyik minisorozat vagy animációs sorozat lesz, nem lesz rendes sorozat a Discovery mellett, ami tovább megy az idővonalon (Dominion legyőzve, Voyager hazaért + az a kis romulánozás TNG vonalon a Nemesis-szel).

    Mondjuk sejthető volt, hogy a Discovery marad a fő produkció, a többi pedig kisebb lesz, nem fognak egyszerre 2 rendes sorozatot (sem) tolni egymás mellett... talán jobb is...

    Azért a Picard-osra nagyon kíváncsi leszek. A többire a téma alapján annyira nem.