3201
Fallout 76
  • PiszkosFred
    Hat, en teljesen kezdo vagyok, hobbibol rogzitem neha a gameplayt - foleg a tanulo idoszakban, vagy ha eppen guidet irok hozza -, igy sorry, de a bonyolult dolgokhoz nem ertek az OBS-ben, csak a nagyon alap dolgokhoz.
  • gregoryan
    és ki ez a szomorú Troll ott a jobbszélen? :)
  • Irgum76
    köszönöm
    megpróbálom a widgetekből már csináltam párat
    ez itt a follow (lecsúszik a warningsból, csináltam egy animációt ami 76 szintlépésre hasonlít azt lejátssza és utána a név közben egy welcomme felkiáltás és sztending ovátion) :
  • PiszkosFred
    Csak jatekosok altal epitett objektumokat/targyakat tudsz szetkapni, a jatekterhez tartozo epuleteket nem. Maximum a hatrahagyott hordokat, jarganyokat, stb., azokat ha lovod, akkor elfogy az "eleterjuk" es felrobbannak ugyanugy, mint a FO4-ben. Horda eventben jol tud jonni, betaban hasznaltam mar ki ezt, hogy 15+ darab schorcedre rarobbantottam egy benzinszallitot.
  • gregoryan
    óh azt hittem nem lehet robbantani.. ennyi erővel be tudsz menni egy lockolt ajtón is amit a gép lockol és hackelni kellene?? csak megkerülöd a szobát és berobbantod??
  • PiszkosFred
    stream / audio beallitasoknal a desktop audiot nezd meg, hogy mire van beallitva, aztan a kezelofeluleten nincs e lenemitva.

Nem, azok eleinte ott vannak szabadon (gazdatlanul). Van 1-2 ellenfel a kornyeken, de nem veszes. Odamegy, kinyirod oket es elfoglalod. Viszont ekkor jon egy event ra par percre - es utana is eleg surun -, miszerint X hullamban jonnek ellenfelek, vedd meg a bazist. Ha akarod. Van 1-2 perced epitkezni, ha akarsz, rakhatsz/epithetsz vedelmet. De, ugyanigy jatekosok is elfoglalhatjak toled, akkor viszont indul a pvp. Vagy hagyod :) Minden workshopnak van funkcioja, rendszerint termel neked javakat (illetve, ha elsore foglalod el, kapsz uj blueprinteket is, no meg neha egy-egy daily feladat is lehez az, hogy foglald el X-t), de ehhez elobb mukodesre kell birni oket, meg kell javitani, fel kell tolteni X nyersanyaggal, stb.. Illetve, ingyen oda tudsz ugrani barhonnan - mint a bazisodra -, nem kell 5-10 kupakot fizetni ugrasonkent.

Vetemenyes olyan, mint a FO4, lerakod a Tato/Mutfruit/Corn/Melon, stb zoldseget es gyumolcsot, majd azok x ido utan termest hoznak, amelyet leszuretelhetsz es vagy megeszed, vagy megfozod, vagy hagyod megromlani es az igy kapott romlott cuccbol csinalsz mast (ha jol emlekszem achemy munkapadon lehet a rohadt/romlott husbol/gyumolcsbol csinalni valamit). Hogy mas is le tudja e szedni? Passz, siman el tudom kepzelni, hogy igen, de meg nem probaltam.

Hat, ott van egy bazis, ami nem a tied, nem a csapattarsade, akkor ha elkezded loni/utni/robbantani, akkor az a fal elobb utobb osszeomlik es be tudsz jutni a hazba. Ez akkor hasznos, ha valaki mar tud epiteni zarhato ajtokat, es az emeleti loallasokbol lovoldozik rad, mert azt hiszi, megkozelithetetlen. Hat, nem az, ilyenkor jon a falon at modszer :) Nyilvan nem konnyu a falat lebontani, de valamit, valamiert. A jatekban minden elpusztithato a stasht leszamitva.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.14. 11:55:44
  • gregoryan
    Én Szeretnék világsztár lenni, csak egy kis Hollywood-i ismeretség kellene.. tudtok segíteni picit benne, pár stúdiót meg kokóárust felhivni?
  • Irgum76
    nem pont ide tartozik de szeretnék Twitch sztár lenni viszont a játékhangot nem küldi ki
    a twitches obs használom
  • sata75
    Oh... értem, köszi.
    Pedig spóroltam a steamen rá:)
  • gregoryan
    Azok a workshopok amiket elfoglaltatok AI-tól kell visszavenni? vagy event az is? vagy hogy van az?
    A veteményes, stb pedig úgy kell elképzelni, hogy a CAMP ben csináltál ilyet, majd a végén összeszedted? vagy a te CAMpedet nem átják mások is?
    Illetve mi az h kibontotta a falat??
  • Irgum76
    én viszont kapok bobblehead-et is :P

de azért kedves a Bethesdától, hogy xboxra reklámozták aszt PC-n fut először...
  • PiszkosFred
    Egyelore nem elerheto steamen, csak a bethesda.net launcherebol futtathato. Majd ha rendbeszedtek az egeszet, akkor talan (lasd a Fallout Sheltert vagy ESO-t). Tippre 6-7 honap es megjelenik ott is. (De az is lehet, hogy nem, mostansag divat a sajat launcher es a bethesda is bevasarolt az utobbi idoben)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.14. 11:29:37
  • sata75
    Most ebbe ne menjünk bele, hosszú és véres történet...:)
    Ezért kérdezem, gondolom egy tömörített verzióban el tudod/tudjátok mondani a lényeget :)
    Had ne nyálazzam már át ezt a 937 hozzászólást.
    TY:)
  • PiszkosFred
    Nem frissult a kliens a mult heti beta ota, igy semmi lenyeges nem valtozott. Majd a kovetkezo patchcsel.

En kb 20:00-tol jatszottam 23:30-ig (nagyreszt teamben), es csak annyi valtozast tapasztaltam, hogy most nem volt akadas, se lag, mint a stress teszt idejen. Egyuttal feltekertem mindent a maximumra (settings - grafika) es eskuszom jobban futott. :)

Komolyabb buggal ismet nem talalkoztam, bar egyszer egy szupermutans csapatnal volt egy mutans kutya, akinek a texturaja nem toltodott be, igy sokaig nem lattam, mi tamad :) Ha belegondolok, hogy
    - megcsinaltam az osszes daily feladatot (fontos, hogy a "trade with someone" feladatnal nem eleg atadni a cuccost, penzt is kell kerni erte, csak akkor teljesul, ha ingyen adod, nem)
    - teamben megcsinaltunk 10-12 eventet
    - elfoglalam/tunk 3 workshopot (eromu, toparti kabin, repter)
    - pvpztunk egyet: egy wanted csavokat kaptunk ki a bazisarol ugy, hogy cimbora kibontotta a bazis falat, amig en elolrol tuz alatt tartottam. Ahogy begyujtottuk a verdijat, az emberunk le is lepett.
    - osszeszedtem 3-4 air dropot
    - osszeraktam a kis vetemenyes kertemet es a gyumolcsokbol csinaltam kajat
    - kukaztam egy rakas plasticot, vegre megint tudtam tombositeni (bulk) a cuccaimat, mert a 400 ferohely egy vicc, mar a betaban tele volt.
    - vadasztam rastagot, mert a +carry weight kaja nagyon jol tud jonni.
    - stb.
    es akkor azt mondom, egy lathatatlan "kutya" belefer.

A menurendszer tovabbra is botranyosan szar es korulmenyes.
    Az p2p interakcio szinten, mire atadsz valakinek valamit, beleoszulsz.
    Uj karaktert kezdve a Stash nem kozos, tenyleg nullarol indulsz - en orultem volna egy kozos stashnek, mint diabloban, vagy a legtobb mmoban.
  • gregoryan
    Jesszus.... nem maradtál le egy picit az infókkal??
  • sata75
    Üdv, csak most találtam ide:)
    Jól látom, hogy nem látom a steamen a játékot?
  • gregoryan
    ne már... mindenki kijátszotta.. kiürültek a szerverek, és te még meg se kaptad??
    Online rendelés legközelebb instant delivery
  • Irgum76
    én nem, még mindig várok a futárra... :)
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.14. 11:13:43
  • drop
    kérdés nem tudod hogy lehet bővíteni a bázis építési lehetőséged mert alig tetem le valamit és már nem enged letenni semmit írja, meg van egy csík ami tele van,köszi csak te elég képbe vagy a játékba
    Utoljára szerkesztette: drop, 2018.11.14. 11:12:09
  • gregoryan
    Amúgy a játék maga amiről a fórum szól, így megjelenés után, hogy tetszik nektek tapasztaltabbaknak?
    Éreztek bármi változást a bétához képest?
  • gregoryan
    Annyit hozzáfŐznék, hogy egy valamirevaló Reddit kommentszekció kicsit disztingváltabb tud lenni, és nem kel ki ennyire magából.. azért " Magyar" ez mert ahogy én beszélgettem emberekkel, az egyik fő érv amellett, hogy elhagyták az országot többek között ez is.. a hangulat és a hangulatkeltés. továbbá az egymáshoz való viszonyulás ami feledtébb ellenséges már a kiindulóponton, ami képes enyhülni egy beszélgetés alatt, de a start akkor is agresszív sokszor.. tisztelet a kivételnek.
  • PiszkosFred
    Hat, konnyebb es egyszerubb lenne az eletem egy "kényszertömörítésű szilárd hulladékgyűjtő és szállító gépen" - csak hogy a pontos megnevezest hasznaljuk -, az biztos :D
  • Sunsetjoy
    Az a harci helyzet, hogy ez nem kizárólag "magyar" és nem kizárólag "gamer" mentalitás. Az online felületek védvonala mögött a szekértáborok "hangadói" bármikor, bármiről képesek undorítóan vagdalkozni (néha konszolidáltabban vitát folytatni - mert az előbbi nem az).
    Így ilyen téren ilyenekbe bele se érdemes menni, csak vérmérséklettől függően átgörgetni rajtuk, vagy elővenni a pattogatott kukoricát :)
  • gregoryan
    nem azt mondtad, hogy Kukásautón állsz hátul, és 2 meg-megálló közt olvasod a fórumot telefonról? :))))
    Utoljára szerkesztette: gregoryan, 2018.11.14. 09:57:21
  • gregoryan
    de igaz!!

except:
    Én annyira én igy nem szeretlek... :) jó lenne ha konszolidálódna kissé...
  • PiszkosFred
    Minden reggel az ember leul a meloban a gep ele, es mivel dolgozni nem nagyon akar (ha megfizetik anelkul is, akkor minek ugyebar?), megnezi a forumokat, es omlik a szar kifele a monitorbol. Akarmit ir az egyik, a masik azonnal elkuldi a kurva anyjaba, mert a masik egy szarhazi hater/fanboy, aki hazudik es majd "en" megmondom a tutit... Be kellene ulnotok a parlamentbe, mert siman hozzatok azt a szintet.

Magyar "gamer" kozosseg, 2018, en igy szeretlek! :)
  • gregoryan
    És ha neked nincs, akkor gyere velünk játszani este :) Nyugodt pace , semmi rohanás, igyekszünk odafigyelni a másikra :)
    illetve tanuljuk ajátékot még FO4 után is.
  • Myselor
    azért tényleg beláthatnák itt is és mindenhol az emberek hogy a játék egy full bug.olyan dolgokat láttam tegnap este is hogy ihaj mellesleg meg nem értem mivel indokolják az egyszerű npc emberek hiányát elder schrolls online-ban vannak minden más online multi lövöldében.nagyon sok hiba van nem véletlenül jött akkora patch ugye.másrészt egyedül unalmas is elég hamar nem kell úgycsinálni mintha semmi probléma nem lenne vele.jó annak akinek van legalább 1-2 haverja akivel mindig tudja nyomni akinek nincs az nem élvezi ennyire a játékot
  • gregoryan
    Tudtok arról vaalmit, vagy csak én vagyok hülye esetleg valóban nem lehet pl 2 ugyanoyan fegyvernek a modjait cserélgetni?
    Adott volt az eset, hogy találtam egy Hunting Rifle-t, lvl5... klassz meg midnen, módosítva is van, de tegnap bele akadtam egy lvl10-esbe ami nyilván job stattal rendelkezik.

Át tudom tenni a cuccokat mint célzó stb rá, vagy cseszhetem? mert amikor a felpimpeltet vissza akarom állítani alapra, azt mondja,
    1, alapanyagba keről,
    2, akkor a jelenlego modot be scrappeli..
    Kérdem én, miért is???

• gregoryan
    Hali.

én megvettem a játékot, játszottam a játékkal, szerintem HAAA mondom HAA van társaság akivel Coop-ozni lehet és együtt tolni akkor jópofa a játék, DE azért lássuk már, hogy igencsak van igazság abban amit a Kolléga mond. Illetve ha lehet, őrízzük meg a tiszetletet mindenki fele. Nem kell lehordani mert mást gondol. Ez amolyan "manapság magyaros" hozzáállás.. Bocs de szúrja a szememet.
    Alapvetően amúgy a játék full bug-os. És igen, MA már kijött hivatalosan is.. változott valami tegnap este óta? Kétlem. Nincs hivatalos felbontás a monitoromhoz ami 21:9 es, pedig stem nem én vagyok az egyetlen ilyen aránnyal. az AI bugos mint a szar, rám sem mozdul sokszor, ott áll mit amit még be sem triggereltek.. beleakad mindenbe, összeolvad néha tereptárgyal, a haver karaktere derékig benne van a földben.. sztem ez ultragáz egy így beharangozott játéktól, fképp hogy egy jó része copy/paste a 4 ből.

mindazonáltal jót játszottunk tegnap röpke 4 órát egy sráccal. Így azt mondom ténleg poén a fallout világában bolyongani, mert személy szerint nekem PONT ez hiányzott a 4 ből.

Peace.. ha lehet kérni :)
  • lwb
    Szerintem egy fórumba lehet negatív véleményt, kritikát is megfogalmazni. Akinek meg annyi az érve, hogy ha nem tetszik, akkor kotródj, az inkább nézzen magába, esetleg fogadja meg a saját javaslatát. Ez nem echo chamber, hanem fórum. Ha valaki - egyébként teljesen jogosan - kritizálja a játékot, pl. mert a béta alapján lószart sem változtattak, akkor az pontosan ugyanúgy a megfelelő helyen jár, mint aki dícsérni szeretné.
  • Gibor
    Azért mert valaki élvezi és szórakozik a játékkal még nem fanboy. Nem mellesleg az áhított bf5 a béta alatt kb jatszhatatlanul bugos volt, hozzá képest a fo76 bugmentes. De szerintem felesleges a robotkaru közösségre épített csucsjatekot itt emlegetni, ha ennyife rossz a fo76 - fav és ne írj ide.
  • nordan
    fanboi-al nem lehet konstruktívan diskurálni nem is fogok
  • Andule
    es mi lenne ha a frusztraltsagodat nem ide sirnad ki hanem pl a beth forumara? ott is pont ugyanekkora hatasa lenne.
    btw remelem h akkor is hisztiztel mikor kijott az oblivion, fallout3, skyrim meg a F4 mert h detto ugyanezzel a mentalitassal keszultek azok is. (meg minden mas is amig nem kapnak egy ordenare anyagi zakot ... mondjuk a tes6-al a 20oneves engine-juk miatt)

az meg h miattunk jutott ide a jatekipar olyan szinten leegyszerusitett netto ostobasag h inkabb nem kommentalom. jatszal inkabb vmivel amit szeretsz ezt a f4 multi modot meg felejtsd el, mindenkinek jobb lesz.
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.11.14. 00:46:43
  • gregoryan
    esetleg gyere discordra
    https://discord.gg/GkXpZV
  • foxxi
    Valaki felvett, aztán mégsem. Vagy nem jelent meg a friend-en.
  • foxxi
    KisCsajszi karakternévvel és Foxxika felhasználónévvel megtaláltok :) - legyünk barátok és játszunk együtt :)
  • Munkie
    facepalm, hagyjuk inkább. hajrá BF5ben! :D
    Utoljára szerkesztette: Munkie, 2018.11.13. 18:42:53
  • nordan
    és miért engem kérdezel? kardoskodtam miatta valaha is? hívd a CEU-t őket kérdezd
  • Munkie
    wut? azt kérdeztem, hogy azt kivették-e a BF5ből