3201
Fallout 76
  • PiszkosFred
    Hat, ez ilyen :D A szerencse az, hogy epito modban latszik, hogy mit vertek szet es konnyu ujraepiteni 1-2 steel/wood alapanyagokert cserebe. En is jartam mar igy, hogy mire hazaertem, eppen amortizaltak a bazisomat ketten. Mondjuk velem rossz lora tettek, mert az egyiket kiszedtem sneakbol, a masikat meg kozelrol pimpelt combat shotgunnal megsoroztam. Aztan koszontem a kis nyersanyagot, amit lootoltam es mentem masik sessionbe.

Azt speciel nem ertem, hogy miert kaptam ezek utan en is wanted feliratot (lehet a lootolt cucc miatt?), de lepakoltam minden junkot a stashba, elugrottam a kezdo varoskaba (flatwood kornyekere), es megalltam a foteren, varva, hogy valaki nyirjon ki. Megtortent, folytattam az eletet tovabb verdij nelkul :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.22. 21:33:23
  • Irgum76
    bazz tegnap kicsit helyreráztam unokaöcsém karakterét
    páncél, fegyver, lőszer, camp
    soha nem hittem volna, hogy ilyet kell tennem de steelt farmoltam neki :)
    mondom még elmegyek a fatelepre is egy 100-150-et begyűjteni ha építkezni szeretne
    ott szedegetem a rőzsét egyszer csak hátba vág egy Harlekin csaj megfordulok küldi a hüvelykujjat meg a szivecskét
    mondom "anyádnak küld bazz most basztál hátba" szóval folytatom a gyűjtögetést megint hátba vág
    (ő 30.szintű uncsiöcsié 14)
    aszt fordulok meg, hogy "mi a fasz?" erre jön mögötte két power armor-os csóka mind a hármukon fejenként 40-50 caps vérdíj
    mondom akkor én innen lépnék
    vissza gyorsan a campbe gondolkoztam rajta, hogy kilogolok de mondom a turetek miatt csak nem követnek
    pedig de
    szétverték az egész campet mire gyorsan kilogoltam
    nem igazán fair play de hát ők sem voltak azok
    igazából a motivációt sem értem azonkívül, hogy "basszunk ki a kicsikkel"
    mert attól nekik nem lesz jobb ha szétverik a generátorokat meg a víztisztítót meg mindent amit érnek
    na mindegy visszamentem egy másik szerverre aszt farmoltam tovább nyugiban
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.12.22. 21:16:55
  • Andule
    Csak annyit tennek hozza h a camp jo helyre ledobva es par, alapbol egymastol tavoleso workshopot befoglalva alig kell majd utazasra kolteni es a vedesi Q-ekbol johet ertelmes loot is. (Nem legendary cucc ofc de vmi jobb tervrajz)
    Ha es utobbiakbol mindig lesz eleg stimpak es xp. (Csak idegesito kicsit h milyen gyakoriak a tamadasok meg h neha perceket kell varni h bespawnoljon az utolso par leny az adott hullambol)
  • Irgum76
    - Camp Meatlock vagy McClintlock vagy mi a neve a kezdo zonakban a robotos kikepzotabornak, en ott szoktam osszegyujteni az Ammo zsakokat es a Millitary Grade ragasztokat.

dettó
    de elég gyakran ki van pucolva a hely szóval vagy ki-be logolsz vagy néha-néha elnézel oda akkor is ha épp van nálad
    de csak legendary páncélt érdemes javítani a többit simán újra lehet gyártani és nem kell ballistic fiber
    logikus...

caps-et meg szuper mutiktól lehet farmolni 5-10 szintűeket alacsony szinten is könnyen le lehet gyakni és 10-15 caps szokott náluk lenni

a vendor egy vicc nincs sok értelme eladogatni a cuccokat mert tized áron veszi meg és tízszeres áron árulja
    ezen egy picit segít a barter perk de nem sokat

illetve még a camp megfelelő lerakásával tudsz spórolni az utazásokon plusz a vault ingyenes szóval ha jól helyezed el a camp-et 5-10 caps-es utazások lesznek
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.12.20. 18:13:51
  • PiszkosFred
    Tudom, ismerem a mukodest. :) Nekem mindig mutatja a terkep es az UI, hogy hol van az utolso 1-2 darab ellenfel. A megvedesnel nincs gond, ott altalaban ok jonnek hozzad (bar neha beakad egy-egy ellenfel es neked kell levadaszni, de az ritkabb). Mindenesetre a kornyezo teruleten kell lenniuk mindig, de nem feltetlen a workshop kozponti modulja korul - nezz szet a terkepen jelzett hatosugaron belul! Vagy, bugos, akkor meg ugyis mindegy :D
  • Paradoxon74
    Szia!

Köszönöm a gyors válaszokat!
    Az elsőhöz: nem a defend fázisban van kérdés, hanem mikor odamész, nem látsz senkit, majd claim és kiírja, hogy előbb nyomj le mindenkit, utána tudod csak elindítani az egészet. Legtöbbször nyomát sem látom (élő)lénynek, csak tekergek, a vérnyomásom meg exponenciálisan emelkedik :D
  • PiszkosFred
    - Az utolso 2-3 ellenfelet jelzi a "radar", az alapjan keresd meg oket. Neha elbujnak, vagy pinceben/padlason vannak.

- Camp Meatlock vagy McClintlock vagy mi a neve a kezdo zonakban a robotos kikepzotabornak, en ott szoktam osszegyujteni az Ammo zsakokat es a Millitary Grade ragasztokat.

- Siman kiveszed a kartyat es beraksz helyette mast, barmikor varialhato a Perk kartyak osszetetele. 50-es szint utan mar nincs tobb pont a SPECIAL-ra, igy elore erdemes eltervezni, hogy mit szeretnel. En peldaul 6-os INT miatt minden zar feltorese elott berakom a +lockpick kartyaimat, majd kiveszem.

- naponta resetelodnek, de a vendoroknak is van frakcioja, es egy-egy vendor egy-egy frakcioban kozos 200 pengos osszeggel rendelkezik. Az alabbi terkepen (dulfytol nyulva) a kulonbozo szinu vendorok rendelkeznek 200-200 kupak kozos vagyonnal.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.20. 15:09:22
  • Paradoxon74
    Kb. 50 óra után hasonló véleményen vagyok (280 órám van F4+DLC-kben). Az idegesít, hogy fél évig hiteleztem nekik, majd ezt meghálálva kaptam 500 atomot :D Soha többet - majd 1-2 hónap múlva - már, ha lesz még új játékuk :D
  • Paradoxon74
    Sziasztok!

Lenne pár játéktechnikai kérdésem a tapasztaltabbaktól, hátha van valami támogató hozzáfűzni valótok :)

- ha egy workshop claim-elése nem lehetséges, mert ellenfelek vannak, és már jó sok időt el..tam, hogy megtaláljam, ki/mi/hol - erre mi az optimális? Legtöbbször feladom és továbbállok :)
    - ballistic fiber-t hol érdemes farmolni? Vagy rohangásszak PA-ban ls kész?
    - Hogy szerzek új kártyát, ha egy skill 15-ös szinten van, de pl szeretném jobbra/másra cserélni?
    - a vendorok mennyi időnként resetelődnek? folyamatos likviditási gondjaim vannak, mert mikor belépek, legatyásodott kereskedőkkel van tele a környék, a fast travellel sokkal több pénzt elherdálok, mint amennyi bejön tőlük :(

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • j0nNyKa
  • PiszkosFred
    Szia!

A kovetkezo mondatok teljesen szubjektivek, azt azert szogezzuk le, es nem biztos, hogy masok is egyetertenek ezekkel. En igy latom. :)

Allapot?
    Hetrol hetre jobb, de tovabbra is vannak bugok (aprok) es a motor nagyon regi, ez latszik a jatek egyes reszen. De egyebkent teljesen jatszhato, rendben van mostanra az egesz, bar szamolni kell azzal, hogy neha jon egy disconnect es emiatt uj sessionbe kerulsz.

Jatekosok szama?
    A rengeteg negativ hir es a sajat maguk keltette szarcunami ellenere egyelore rengetegen jatszanak vele. Mindig van szerver, bar itt dinamikusan kell elkepzelni a dolgot, mint a GTA Online sessionjeit, vagyis megnyit egy "szervert" es oda engedi be a jatekosokat (24-25 fot), majd ha tele van, nyit es masodikat, harmadikat, stb. Emiatt van az, hogy ha egy disconnect vagy kilepes miatt kilepsz a session 1-bol, akkor lehet, hogy csak a session25-be tud visszarakni a jatek.

Lootbox?
    Passz. Ruhellem oket, es egyelore itt nincsenek. Volt arrol szo, hogy majd ha ev elejen jonnek a dinamikus eventek/unnepek, akkor annak a jutalma lesz egy random cuccot tartalmazo dobozka/lunchbox (lasd Fallout Shelter), de ez csak pletyka volt nyaron. Hogy mi lesz a vege, nem tudom, egyelore nincs lootbox a jatekban, az biztos. Viszont, mivel a Bethesda istentelen modon elszallt jelenleg ami a realitast illeti (20 dollar egy telapo skinert? - apjuk f*szat), siman el tudom kepzelni, hogy belerakjak.

Teendok?
    Felfedezes: iszonyu nagy a terep, engem csak az tart a jatekban, hogy kivancsi vagyok ezekre es emiatt megyek es felfedezek.
    Epitkezes: kisse fapados, de jopofa feature, csak sok a korlatozas (felhasznalhato targy limit) igy nem tudsz olyan nagy bazisokat epiteni, mint a fallout 4-ben. Egyelore ertelme semmi, ha a foldre lerakod azt a par workstationt ugyanott vagy, mint amikor epitettel egy franko bazist. En speciel szeretek epitkezni, elvagyok vele orakig :) Neha meg kell vedened, mert itt is tamadnak az npck.
    Loot: rengeteg a loot, mint a Fallout 4-ben, csak gyozd elvinni magaddal a sok alkatreszt es fegyvert. 50-es szinttol kezdve mar inkabb a legendary cuccokat farmolod/gyujtod, amelyekbol is van 1-5 szintu, azok is random tulajdonsaggal rendelkeznek, igy van cel. Ez a resze rendben van, olyan mint barmelyik mmoban a fejlodes es a gearelodes.
    Questek, eventek: rengeteg teendo van a jatekban, nincs olyan perc, hogy ne talalj egy kuldetest, egy eventet, barmit, amit eppen meg kellene oldani. Eventek ismetlodnek, igy azok idovel unalmasak lehetnek.
    Bossok: ha atomot dobsz egy teruletre, az ott "elo" mobok kapnak kb. +50 szintet es az a terulet endgame terulet lesz 1-2 orara az adott sessionben. Sajnos itt jon vissza az, hogy ha kapsz egy disconnectet es egyedul vagy, akkor nem biztos, hogy ugyanoda rak vissza a jatek. ha viszont partyban vagy, akkor van ra lehetoseg, hogy a tarsakhoz csatlakozz vissza - felteve, hogy nem estek ok is ki abbol a sessionbol. Egyes bossok kemenyek, 8-10 jatekos is kellhet hozza, de ha sikerul leverni idore,akkor dob josagokat.
    PVP: nem probaltam, de a rendszer olyan, hogy nem tud sebezni teged senki, ha nem akarod. Ha viszont visszalosz, akkor mehet a pvp.

Megvenni, nem venni?
    Van benne kozel 140 oram, nekem megerte az a 60 euro. A hibai es idiota megoldasai ellenere en nagyon jol szorakozok, olyan mint egy online fallout 4 npc-k nelkul egy negyszer akkora teruleten, vagyis en elvagyok, nekem megfelel. Lehetne sokkal de sokkal jobb is, de en szeretem a sandbox jatekokat, szeretem ha online valami, igy nalam ennyi eleg is, nekem megerte belevagnom. Szeretek ugy elindulni, hogy nem tudom mi van a domb mogott, szeretek kituzni magamnak egy feladatot es azt teljesiteni, szeretek minden epuletet vegignezni, hogy hatha van valahol valami ertekes, stb. Mint egy ujkori fallout jatekban. Hogy masnak megeri e, azt nem tudom, nektek kell tudnotok :) A Fallout 1-2hoz semmi koze sincs, azok a vilag legjobb szerepjatekai voltak, sok dontessel, erdekes npckkel, stb. - ebben a jatekban a szerepjatek elemek csak a fejlodes/perk rendszerben koszonnek vissza, semmi masban. Bar a fanyar humor itt is megvan :)

A Bethesda nyilvan nem szunik meg, de szerintem (!) hamarosan atszervezik oket, mert a Fallout 76-tal kapcsolatban tortentek (mind szakmai, mind marketing szempontbol) miatt biztos, hogy a Zenimax lepni fog. Az elmult ket honapban olyan rossz donteseket hoztak vezeto beosztasu emberek, amelyeket egy profi elnokseg - marpedig a Zenimax elnokei kogazdag filmes producerek (lasd Bruckheimert, Altmant, stb.) -, nem hagy szo nelkul. Ezert gondolom azt, hogy nem veletlenul kapott "nyilatkozat stoppot" a PR reszleg ugyanugy, mint a Bethesda fejlesztok. Lesznek valtozasok, hamarosan, es nagyok. De, megegyszer, ez csak az en joslatom, ismerve az iparagi standardeket. Ha pedig megtortenik az atszervezes, az a jatekokat nem fogja erinteni, azok a szolgaltatasok mennek tovabb, csak a fejek fognak hullani, vagy atkerulni mashova.

Roviden ennyi igy hirtelen :)
  • T800
    Igen, itt PiszkosFred írt róla még pár üzenettel lejjebb, és mivel tervezem a játék megvásárlását eléggé elriaszt ez a Hír most....
  • Munkie
    Sehol nem találni róla infót, augusztusban lett pont egy új alcég Dallasban hozzácsapva. :)
  • T800
    Szia!

Ez komoly, hogy megszűnik a bethesda, és ezzel együtt a játék támogatásai is, ami kb. 1 hónapja jelent meg?

Van valami link ami megerősíti ezt a hírt?
  • Alanw
    https://www.allkeyshop.com/blog/buy-fallout-76-cd-key-compare-prices/ szo sincs steamrol
  • Alanw
    Allkeyshop gyujtooldal az arak osszehasonlitasahoz.....igy mindig a legjobb ajanlatot talalod meg
  • Munkie
    Teljesen legális, én is onnan veszem a játékok X százalékat (ha ott olcsóbban kapható az a verzió ami nekem kell). Megveszed a kulcsot, azt Redeemeled (aktiválod) a Bethesda oldalán vagy a launcherükben és kész.
  • T800
    Sziasztok!

Egy barátommal karácsonyra meg akarjuk lepni magunkat a játékkal viszont érdekelne a vásárlás előtt néhány dolog.

Milyen állapotban van most a játék, mennyire bugos, játszható/játszhatatlan?

Nagyjából mekkora a játékosbázis? Mindig van szerver ahova fel lehet menni, vagy hogy kell elképzelni a csatlakozást?

Mit lehet tudni az érkező "loot boxokról" úgy tudom elvileg nem is lett volna benne, most viszont adathalászok még is rábukkantak 1-2 infóra ami arra utal, hogy mégis csak lesz. Mennyire teheti tönkre a játékot?

Mik a lehetőségek a játékban a lootoláson/építkezésen kívül? Néztem róla sok videót, Fallout 2-n nevelkedtem általános iskola 4. osztályában, imádom a világot (még ha a jelenlegi picit bugos is.)

Ki mit szól? Vegyük meg vagy ne vegyük meg? (Kérlek titeket indokoljátok meg a miértjét a válaszotoknak.)

Nagyon szépen köszönöm minden kedves kommentelő válaszát!

S.M.U.É.K!
  • Ellaberin
    Ez mennyire legális? Egyébként Steamról írnak, holott onnan tuti nem tölti le az ember, mivel onlány csak a Beth-nél kapható.
  • PiszkosFred
    34 napja jelent meg, azota osszegrindelt 136 ora NALAM (!) azt jelenti, hogy egyelore beszippantott, massal nem is nagyon jatszogatok, hiaba tiltakozik minden porcikam ez ellen a fos ellen :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.18. 18:38:38
  • kipeti
    Na azért egy jó sandboxnál 100óra kismiska
  • PiszkosFred
    Sot, 136+ ora :)
  • Munkie
    allkeyshopon 15 euro a game (4800) :) 240 óránál járok, elszórakozok benne, discordon most is 10en nyomjuk egy szobában :D
    ki partyban ki soloban (én speciel épp kereskedek redditen)
  • Although
    Ez honnan van, hogy bezár? Sehol nem látni ennek nyomát. Most bővültek márciusban.
  • PiszkosFred
    Az egesz FO76 projekt az iskolapeldaja annak, hogyan NE csinalj AAA jatekot :) Ennek ellenere szerintem szorakoztato, tobb mint 100 oraval a hatam mogott mondhatom, hogy aki szereti a sandbox jatekokat, az el tud vele bohockodni, de fel kell arra is keszulni, hogy minden, de minden elemeben vagy fapados, vagy olyan idiota koncepciot kovet es valosit meg, amelyre 10 jozan paraszti esszel rendelkezo egyszeri jatekosbol 10 azt mondja, hogy faszsag.

Ha eddig nem kezdtel bele, akkor szerintem varj vele fel evet, es ha addigra nem zarja be a kapuit a jatek (van ra esely, hogy a Bethesda Game Studios megszunesevel ez is megy a levesbe hamarosan), akkor akkorra talan rendbeszedik valamennyire. De, ha most kezdesz bele, az is jarhato ut, csak legyen turelmed. Sok. :)
  • Ellaberin
    Na most olvastam az SG kritikát. Lehet, hogy az általános vélekedés miatt zuhant felére, harmadára az ára? (Igaz a Beth-nél még akciósan is 40 EU.)
    Lehet mégis lepasszolják majd a Steamnek? Már, hogy ott legalább még elmenne egy pár db akciósan.
  • Ellaberin
    Ejj lemaradtam :( Az Alzán volt 6000 pénzért pc-re, x/ps-re még van 10ezerért.
  • goofey84
    Köszönöm mindenkinek a tippeket ki fogom próbálni. Amúgy már hetek óta nem játszottam vele, majd az ünnepek alatt...
  • Munkie
    Na gondolj bele, power armort még ennyire sem lehet egyedivé tenni :( :D
  • Irgum76
    vagy told fel a medic keresést 3-asra szinte mindig dob valamit
  • PiszkosFred
    Hat, ahogy en szoktam:
    - Visszamegyek a kezdo zonakba es ott fosztogatok, sokkal tobb talalhato ott, mint kesobbi high lvl zonakban.
    - Csinalok magamnak Healing Salve cuccost (blood leaf kell hozza a folyokbol es Soot flower a mezokrol, elobbi piros szinu a viz felszinen vagy a partjan, utobbi kek szinu virag es szinte mindenhol megtalalhato + boiled water, amit meg sima ugy egy cooking stationben)
    - Eventek, ahogy Gibor javasolta

En ket-harom outfitet hasznalok, kedv es hangulat alapjan. Az egyik pont az altalad nem kedvelt zsaru outfit, amelyet en speciel kifejezetten kedvelek. :)
  • Gibor
    Csinálj eventet, rendszeres jutalom.
  • goofey84
    Én valamiért az utóbbi időben bármerre megyek nem találok stimpakot. Van még talán 2 db nálam.
  • Irgum76
    jelenleg így nézek ki:

festésre rákerestem de csak power armoros festéseket dob fel
  • Irgum76
    tud valaki valami klafa festést sima fém páncélra?

a bőrszerkót olyan szépre megcsinálták pont mint a 4-ben
    de a fémpáncél hányadék pont mint a 4-ben de még lehet fokozni narancssárga festéssel...
    vagy a zatomból gyönyörű kék-sárga...
    jelenleg Surveyor outfit-ben vagyok még ez tűnik számomra a legelfogadhatóbbnak de a Longshoreman is tetszik
    csak némiképp badassebb szeretnék lenni nem sokkal mégis csak nemrég hagytam el a jó meleg vaultot
    a Raider leathers is bejön de arra meg rájönne az az ocsmány páncél

sok dologban kötök kompromisszumot pl nem fejlesztettem a hunting rifle tárméretét, shotgun csövét is csak közepesre tettem mert nekem úgy tetszenek

de ne keljen már bohócruhában, kiskosztümben vagy zsaru ruciban feszítenem
    bőrszerkó meg nagyon gyenge a fémhez képest ólom ellen
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.12.16. 02:24:45
  • Munkie
    és erre javasoltak is egy jónak tűnő megoldást redditen (ez konkrétan azért lenne jó, mert akkor lehetne növelni a stash méretet), hogy az itemeket (főleg a junkokat, hiszen abból pakol fel az ember sokat) ne darabonként vegye egy itemnek, hanem a mennyiséget mint tulajdonságot számolja. így nem kellene a szervernek minden egyes hugyos szaros nyersanyag darabkát is "észben tartania"

más:
    számomra az lenne az ideális megoldás, ha lenne egy 1000-es méretű stash (mondjuk) amihez viszont account szinten hozzáférsz minden kariddal (shared stash -> ARPG-k), mert így hiába találok X karimmal egy Y-nak tök jó valamit, hát már alig van ismerősöm aki játszik és átadhatná :D arról nem is beszélve, hogy na most minden karira farmoljak ki több száz nyersanyagot? :) ha már online RPG szeretne lenni, a userek életét megkönnyítő dolgokat kéne implementálni
  • PiszkosFred
    Ha jol olvastam r/ posztokban, akkor azert lagol a jatek sokszor, mert a session/server real time koveti a targyak es objektumot allapotat, helyzetet es barmit is csinalsz/krealsz/bontasz/mozogsz vele, stb., az azonnal lekozvetiti/szinkronizalja egy adatazisnak/sal.

Peldaul ha egy-ket ember, 1400-as tulsullyal es kismillio junkkal a zsebeben elmegy melletted, erezheto a lassulas es a lag :) Idiotan van megoldva, na. De, ebbol fakadoan ki lehet szurni, hogy ki dupeolt es ki nem. Kerdes csak az, hogy a Bethesda akarja e.
  • Munkie
    a szint önmagában nem előny egyáltalán, esetleg a "végtelen" stash jelenthetett némi előnyt (bár tekintve h napi 1400 kupakot lehet max eladni árusoknak) hát, több vele a szívás, mint amit nyert rajta az ember

az item duplikálás, na az viszont igen, gáz, azzal jókora előnyhöz lehetett jutni (HA volt olyan szerencsés az illető, hogy valami nagyon értékes cucca volt amit duplikált -akár többször is-)
  • Irgum76
    na ez jó hír
    de aki feltápolta magát így 100+ szintre az már úgy marad
  • Munkie
    ezeket mind javították a mostani patchel, egyik sem működik már (szerencsére)