53
  • TokraFan
    Pontosan így van!
    Az általad említett jelenség létezik, de éppen az a szép a dologban, hogy ezt a piac maga szabályozza. Bárki kialakíthat irreális (vagy annak tűnő) haszon kulcsot, de ha a vásárlók/felhasználók zöme is irreálisnak tartja, akkor nem veszi meg, vagy nem veszi igénybe a szolgáltatást, következésképp, a cég kénytelen lesz a piacnak megfelelő árazásra, különben lehúzhatja a rolót. Ha mégsem teszi, akkor az árazára valójában nem irreális. És természetesen nem is beszélhetünk extra profitról.
  • TokraFan
    Elfogadom, hogy esetleg nem értem, de akkor vagy magyarázd el, vagy nem tudlak komolyan venni. Nos, mitől lesz egy megtermelt profit, extra profit?
  • mortep
    Egy létező fogalom a közgazdaságtanban (és a piacon egy létező jelenség), bár nem azt jelenti, amire @gforce9 utalt. Csak azért, mert nem érted, nem fog nemlétezővé válni.
  • cateran
    +1...ettol en is agyfaszt tudok kapni....Vannak ugyan olyan termekek/szolgaltatasok ahol velemenyem szerint az ar/ertek arany semmifele kozeli kapcsolatban sincs, de ettol fuggetlenul akkor sem extra profit, max -szamomra- tul pofatlan haszonkulcs...
  • TokraFan
    Valójában sosem értettem az "extra profit" kifejezés jelentését (azon túl, hogy a fityesz milyen kamu jelentést társított mellé)! Nincs olyan, hogy extra profit! Minden gazdasági szereplő arra törekszik, hogy a tevékenysége által profithoz jusson. Ez teljesen természetes. Senki nem kényszerít senkit vásárlásra, ha egy termék vagy szolgáltatás mégis sikeres (sok profitot termel), akkor az csak annyit jelent, hogy a vásárlók igénye találkozott a gyártó/szolgáltató ajánlatával. Mitől lenne egy sikeres üzleti modell nyeresége extra profit? Egyáltalán, honnan lesz az? Ha 5db terméket adok el az még belefér, de ha akkora a kereslet, hogy 20db megy el, akkor ez utóbbin képződött nagyobb haszon már extra profit?

Nem létezik olyan, hogy extra profit, maximum orbanisztán abszurd világában.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.05.12. 12:26:29
  • grebber
    A jövő amúgy sem ezekben a különálló VGA-kban lesz...
  • gforce9
    "Szerintem képesek lennének versenybe szállni és meg is érné nekik."

Az Intelnek a gamer piac (VGA téren) szerintem aprópénz volt eddig, azért nem szálltak be. Most fentebb vannak az árak, a gyártás és K+F költséget hamar visszahozza, főleg, hogy sikerült mérnököket is átcsábítani ehhez. Szerintem pont nem fogja érdekelni az Intelt az egész. Ha az árszínvonal visszaesik a pár évvel ezelőtti szintre meszelni fogják. A gamer piac túl kicsi, hogy baszkódjanak vele két régi, évtizedes múltra visszatekintő versenyzővel szemben.

Persze majd kiderül, de én ebben a nekirugaszkodásban nem látok mást, mint költségoptimalizált K+F-et, mert az árak most fenn vannak és az Intel név miatt úgyis sokan megveszik.

Ha meg a projekt nem lesz sikeres, beleintegrálják a CPU-ba a nagyrészét a fejlesztésnek, aztán csókolom. Lényegében ilyen árak mellett az Intelnek egy ilyen projektbe belevágni szinte nulla kockázatot jelent az idő meg majd megmondja mi sül ki belőle. Én egyelőre egy ilyen hírre nem vízionálnék semmit sem előre :)
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.05.11. 21:35:28
  • jkedzs
    bányászatra szánják, ez már abból is nyilvánvaló, hogy semmi szó nem esik a driverekről és leginkább az NVIDIA GPU-kra optimalizált játékokról, amik teljesen nyilvánvaló, hogy szarul fognak futni az intel GPU-n még akkor is, ha véletlenül normális driver-t sikerül írniuk, amiben az eddigi tapasztalatok alapján nem hiszek... (:
  • bPatrik0521
    Ha egyszer belemerül akár bányászat akár más miatt a videokártya bizniszbe akkor már kár lenne utána letenni róla vagy csak bányászatra koncentrálni a későbbiekben is. Pláne hogy azért a bányász őrület csúcspontján már túl vagyunk ha a bitcoin árfolyamot nézzük. AMD-t meglehetősen kis %-ban vásárolnak, így csak 1 komolyabb konkurencia lenne ha belevágnak. Szerintem képesek lennének versenybe szállni és meg is érné nekik.
  • gforce9
    A bányászat felverte a VGA árakat. Így már megéri az Intelnek is. Nemhinném, hogy túl nagy versenyt akar, csak extra profitot.
  • bPatrik0521
    Jó lenne már ha lenne egy kis verseny a piacon...
  • TokraFan
    "az Intel egy Radeon RX 580, illetve GeForce GTX 1080 Ti teljesítményére képes termékkel akar előállni."

Ennek csak akkor van értelme, ha árban alá tudnak menni az AMD/nVidia megoldásának. Különben nem életképes.
    Vagy egy fentieknél erősebb megoldás kell, piacképes áron. Egyéb esetben nem értem, mitől váltana bárki egy még alapvetően kiforratlan, nem bejáratott termékre?
  • grebber
    Brutál mód kíváncsi leszek mit villantanak.