40
-
hillman #40 Hasznosnak látom, de pillanatnyilag az infrastruktura átalakitása robotbarátra kivitelezhetetlennek tünik. inkább kesergés volt, hogy nekem miért nem érdemes.
Földut van még itt is; legalább 20éves droton jön a net és sorolhatnám.
A robotfünyiro addig jo amig sima gyep van oszt slusz. domb, lépcsö, virágágyás, sziklakert, lépcsö, to, medence és egyebek.
apropo!
pc-röl irányithato távirányitos fünyirot tud e valaki.
-
TokraFan #39 Igen, kevesebbet fogyaszt!
Egyebekben, miért nem reagálsz inkább arra a sok sületlenségedre, amit tételesen cáfoltam? Netezel, mosógépet, mosogatógépet, porszívót, elektromos szerszámot, autót használsz, tehát te is szétb*szod a Földet, innen nézve nem tudom milyen alapon kritizálsz bárki mást...
Majd ha kézzel mosol/mosogatsz, kézzel söprögetsz, a füvet is kézzel kaszálod, gyalog jársz, gyertyával világítasz, és semmi olyan eszközt nem használsz, ami energiát fogyaszt, majd akkor fogsz tudni -talán, esetleg-, hitelesen ordibálni arról,hogy az én robotporszívóm fogyasztása miatt fog kipusztulni a világ. -
TokraFan #38 Nem is mondta senki, hogy ezek az eszközök mindenkinek megfelelnek. Nyilván nem ls ez természetes. Ahogyan pl. egy földút mellett élő sem fog sportkocsit venni, még akkor sem ha megtehetné, mert fennakadna az infrastruktúrán (pontosabban annak hiányán).
De ezt ne keverjük azzal, hogy a robotporszívó alapvetően baromság, mert nem az. Sok éve használom, és nekem egyértelműen bizonyította a létjogosultságát. Rengeteg időt spórol és az sem igaz, hogy nem takarít szépen. Talán az olcsó vackok tényleg nem, de egy rendes, jó minőségű robot bőven elégséges ahhoz, hogy megfelelő minőségben kiváltsa a porszívózás 90%-át. A maradékot pedig havi egyszer kell megcsinálni kézzel. -
ostoros #37 Aha, kevesebbet is fogyaszt, mi? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
ostoros #36 Anyád @ ja mellől írogatsz?
KAMU!
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.05.06. 13:24:09 -
hillman #35 Akkor csak én lakom régi házban. A ház részei kölönbözö évtizedekben épültek igy a szobák padlomagassága is különbözö. a földszinten 4lépcsönyi szintkülönbség van nálam.
Vagy akadálymentesitem a házat kis robotrámpákkal,
vagy szobánként kellene tartanom egyet,
vagy naponta másikba telepitem.
robot rozi már megoldás lenne, de amig nem tudnak lépcsözni addig nálam sajnos használhatatlanok.
nem csötörés szokott lenni, hanem a családtagok tehetségesek.
-
bdzsana #34 ""A megtakarított idő " ami a leggyakoribb érv, nevetséges. Mégis milyen hasznos dologgal telik el a megtakarított idő? Facebokkal. Többnyire."
Nem tudom, hogy te hány éves, de ez alapján a hozzászólásod alapján feltehetőleg anyád szoknyája mellől írogatsz.
Egy átlag embernek alapból elvesz 9-10 órát a napjából a munkahelye. Mire hazaérek fél hat, mire megcsinálunk mindent amit gép nem tud (pedig van bőven) este 8-9 óra. Ebbe még nincsenek benne a nagyobb házkörüli teendőim.
És akkor még időt szeretnék szakítni edzésre, angolórákra, neadjisten egy kis pihenésre barátokra. El nem tudom képzelni mi lesz ha majd jön a gyerek is.
Az a heti páróra amit ez a gép vissza tud adni nekem az is sokat jelent.
-
kvp #33 A mostani robotporszivok gyengek es kicsik, de ezt volt konnyu felprogramozni. (lasd Jetson csalad, mar 60 eve is tudtak hogy mukodne es hogy kell kineznie)
Viszont ha egy packbot-ot felszerelunk egy rendes porszivoval es jopar szenzorral (pl. lidar), akkor a kezebe fogott csovel be tud menni a szekrenyek ala, a radiator bordai kozze es ossze is tudja szedni a szethagyott zoknit.
Persze ha egy lakast eleve robotporszivohoz terveznek, akkor a mai butak is tisztan tudjak tartani, foleg ha eleve csak szurt es pormentes levego jut be a lakasba egy tulnyomasos legcserelovel. (kvazi pormentes lesz a lakas, csak a rolunk lehullo port lesz jelen) Na ezzel az egy ev alatt is csak lehelletfinom porral meg egy robot is megbirkozik, felteve ha nem akad be semmibe.
Az en lakasom ilyen, robotbarat, sullyesztett kuszobbokkel, rejtett kabelezessel es robot magas (10 cm) szegelyekkel a falak korul, plusz pollenbiztos porszurok vannak a beomlokon (igy nem kell kezzel szelloztetni sem). Ellenben edesanyam lakasaban meg egy packbot is elakadna, azt szerintem cseledekre terveztek anno. Baratnom lakasa modern, kuszobmentes, robotbarat, jol takarithato (lenne elvileg), de a macskai szinte azonnal kibeleznek a robotot, de ha megsem, akkor is eltomne a szor meg minden mas ami a padlora kerul. Oda valami sokkal durvabb kellene mint amit a boltokban kapni jelenleg. Kisgyerekes csaladnal a helyzet csak rosszabb. Meg boven van hova fejlodnie a technikanak. -
TokraFan #32 Robotfűnyíró már van, ha nem is kertész. Csak még drága, pedig már szemezgetek vele, amennyire utálok füvet nyírni és amennyi időt az is elvisz.
Küszöb téma:
- Modern házban nem sűrűn törik cső, mert nem vasból van mint régen, ami idővel szétrohad...
- Modern házban nincs huzat, van viszont szellőztető és hőcserélő berendezés...
- Modern ajtóban is van küszöb, csak süllyesztve, vagyis semmivel sem instabilabb mint a hagyományos, orrabukós verzió
kvp
Nyilván ez lenne az ideális, de szerintem nem jól közelítesz. Mosogatógép is van és rengeteget könnyít a nők munkáján, annak ellenére, hogy nem tud elmosni mindent, és ebédet sem főz. Attól még baromi hasznos, és rengeteg időt megtakarít az embernek. A robotporszívó is ilyen. Nem vigyáz a gyerekre és a szétdobált ruhát sem szedi össze, de önmagában a porszívózás terhét már leveszi az emberről és az sem kevés előny! Így kell nézni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.05.05. 23:39:19 -
kvp #31 Ezek kb. azt tudjak mint az 1962-es Jetson csalad robotporszivoja. Az is allandoan lenyelte a macskat es a fohos mernok urithette sajat kezuleg a tartalyt (meg szabaditotta ki a macseszt). A megoldas egy a regi magyar ferdites szerinti koszvakarolany beszerzese lett, azaz Rozi robot. Nemcsak takarit, de osszeszedi a szetdobalt cuccokat es ha kell vigyaz a gyerekekre is. Szoval az idealis megoldas egy univerzalis pakolorobot, ami asztalt terit, leszed, pakol, mosogepet tolt, vasal, hajtogat, meg es beagyaz es ha kell megfogja a 900 wattos porszivot is es rendesen kitakarit.
Egyebkent a Roomba gyartoja keszit ilyeneket is, egyelore fokent katonai celra es hat egyelorre eleg butak.
ps: a mai modern kuszobok ugyanugy ott vannak csak a vastagon szigetelt padlo miatt szintben es szerintem kenyelmes ha nincs miben orraesni -
hillman #30 A robotporszivo jo és egyre jobb lesz. várom már a robotkertészt és a robotszakácsot. A robotribancrol ne is beszéljünk.
A küszöb idejétmultnak tünhet. (a mai épületek a haszon és nem a tartosság jegyében épülnek. Olcson gyorsan szart, mert erre van igény)
-Megállitja a vizet, csötörésnél és egyébb vizömléses baleseteknél praktikus.
-megtöri a huzat utját, de nem szünteti meg a légáramlást.
-stabilabbá teszi az ajtokeretet -
TokraFan #29 "nos, akkor még is csak a hagyományos technikánál maradok, ui. az alkalmazkodik a lakásomhoz és nem kell a lakást hozzá igazítani. :)"
Nem nagy dolgokra kell gondolni. A küszöb már eleve nem divat és értelme sincs sok (mejegyzem, az én készülékem egy 2cm magas küszöbön probléma nélkül átmegy, ezzel direkt demózzák a típust). Az egyetlen amire oda kellett figyelnem, az 1-2 bútor, aminek nem volt elég magas a lába, hogy alá menjen. De ezzel sem kell feltétlen foglalkozni, mert mint írtam, havi egyszer így is takarítani kell, és akkor azt is meg lehet csinálni. Feleségem ragaszkodott hozzá, én lesz*rtam volna pl.
Egyetlen okot tudok, ahol valóban elhasalhat, az a rojtos szőnyeg. Akinek mindenképpen az kell és rojtos szőnyeg fétise van, annak nem való ez a cucc, mert azon elhasal. Nálunk ez nem volt probléma, mert egyébként is utáljuk az ilyen szőnyegeket, soha nem is volt egy sem. -
TokraFan #28 Már megint általánosítasz és vetítesz. Nincs is fosbúk profilom, és soha nem is volt.
A többi meg szimplán hülyeség, mivel a sima porszívót is le kell gyártani, szállítani, üzemeltetni és a robot kevesebbet is fogyaszt. Gondolom te kézzel mosol, mosogatsz, interneten is csak tévedésből irogatsz (a számítógépet is le kell gyártani, szállítani, üzemeltetni, közben még energiát is pazarolsz). De ez is egy olyan dolog, hogy ha számodra hülyeség, akkor te seprűzöl kézzel, elvégre az a leginkább "bio" megoldás, áramot sem fogyaszt (bár ha fa nyele van, akkor kivágtak miatta egy fát, ha meg műanyag, akkor ugye eleve "emberiség elleni bűntett"). Sokunk számára viszont hasznos és már nélkülözhetetlen, akár egy mosogató/mosógép.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.05.04. 22:20:19 -
#27 Én meg szeretem tisztántartani a lakást és a robiporszi hülyeség. Azt, amit ez fel tud takarítani azt egy ember 5 perc alatt megcsinálja. A bútorokat elmozdítva meg hogyan takarít? A széklábaknál? Port törölni hogyan fog?
Mindig is röhögtem ezeken a használhatatlan vackokon. Ja, meg porszívózás után amúgy is lehet felmosni ahol parketta vagy kő van és nem szőnyeg. -
Macropus Rufus #26 Sajnos igen. Az enyém még a szigor előtti időből való. :)
vigyázok is rá rendesen. :)
-
Macropus Rufus #25 "Eleve úgy alakítottuk ki a házat, hogy a robot dolgozni tudjon."
nos, akkor még is csak a hagyományos technikánál maradok, ui. az alkalmazkodik a lakásomhoz és nem kell a lakást hozzá igazítani. :)
"Igen, hát annak idején a lovaskocsisok is azt mondták, minek ide benzines motor, büdös is, hangos is, és semmivel sem jobb, mint a ló. Aztán mégse..."
nos a kocsi, büdösebb mint a ló, hangosabb is mint a ló, és jelenleg is vannak területek ahol a ló még mindig jobb megoldás mint a jármű.
"Nem tudom miért húzol le valamit, amit soha életében nem láttál közelről, vagy konkrétan a gyakorlatban és nem is rendelkezel vele, csak képek meg leírások alapján alkotsz véleményt..."
Nem tudom miért állítasz olyan dolgot amiről nem tudsz... -
ostoros #24 Ostoba érvelés. A lovaskocsis példa.
Mellesleg: energiapazarló legyártani, szállítani, üzemeltetni. Pénz és energia pazarló a megfelelő környezet kialakítása számára.
"A megtakarított idő " ami a leggyakoribb érv, nevetséges. Mégis milyen hasznos dologgal telik el a megtakarított idő? Facebokkal. Többnyire.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.05.04. 20:34:26 -
WoodrowWilson #23 Valószínűleg tavaly szeptember előtt gyártották. -
TokraFan #20 Igen, hát annak idején a lovaskocsisok is azt mondták, minek ide benzines motor, büdös is, hangos is, és semmivel sem jobb, mint a ló. Aztán mégse...
Nem tudom miért húzol le valamit, amit soha életében nem láttál közelről, vagy konkrétan a gyakorlatban és nem is rendelkezel vele, csak képek meg leírások alapján alkotsz véleményt...
Nekem az első generációs Roomba óta van ilyen eszközöm, jelenleg egy Neato Botvac Connected van szolgálatban, és már annyira hozzászoktunk, mint a tömegek a rádiótelefonhoz. El nem tudmán már képzelni, hogy 3 naponta lássam a páromat a porszívócsővel bohóckodni.
Szépen takarít ez a készülék, okos, és főleg, rengeteg időt spórol nekünk! A nagytakarítást nem pótolja ez sem, de így elég havonta egyszer hívni a takarítót egy kicsit komolyabb takarításra, és mindig csillog a ház. Pedig 2 gyerek+kutya is van. Mire hazaérünk, kitakarít a robot, rendszeresen, kétnaponta!
Eleve úgy alakítottuk ki a házat, hogy a robot dolgozni tudjon. Nincsenek magas küszöbök, nincsenek rojtos szőnyegek (mondjuk az egyébként sem lenne), nincsenek extrém alacsony bútorok. D-Shape design, tehát a sarkokat is szépen kiszedi, nem marad kosz. Kicsit még drága, de az utóbbi években azért már csökkentek az árak.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.05.04. 15:54:51 -
Cat #19 "Én inkább maradok a jól bevált 2000W-os dögömnél :)"
"1600 watt alatt csak portoszogato nem szivo."
Ilyenekből már csak azt lehet kapni ami raktáron van. 900 Wattos a maximálisan gyártható. -
dyra #18 Pár évig használtam roomba porszívót és felmosót. Jók. De visszaváltottam kézire mert az lényegesen jobb. Gyenge szívóerő, ráadásnak mivel mindennap mentek szinte ugyanannyi időm ment el a karbantartásukkal mintha magam csináltam volna. -
ugh #17 Egy ekkora kis szar eleve nem szivhat rendesen.
Nem veletlenul akkora egy porszivo amekkora.
Amotor nem tul nagy de egy iylen fosba meg a "turbina" resz nelkul se feren el.
1600 watt alatt csak portoszogato nem szivo. -
ugh #16 "A robotporszívók sajnos nem veszik el az emberek munkáját "
"Sajnos".
Remelem lesz majd cikk iro, "masolo" automata cucc, nem fog ennyit hazudni, meg faszsagokat irni az biztos..
Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.05.04. 14:57:06 -
Archenemy #15 "ironikus azt látni, hogy míg az emberek széles körben aggódnak a robotok okozta munkanélküliség miatt, addig nem veszik észre, hogy a saját otthonukban mennyi időt és munkát takarítanak meg számukra az általuk használt háztartási eszközök."
Ironikus, hogy a cikkíró nem veszi észre, hogy ebben az esetben akik aggódhatnak, azok nem a robotporszívót használók, hanem a takarítónők. -
Ender Wiggin #14 Ez sem váltja le 22 éves csak fejpántlikát viselő ázsiai bejárónőt... -
bdzsana #13 Asszem 100 körül vettem, mert magyar boltot váléasztottam, nem kockáztattam Kínát, úgy vagy 70 lett volna.
Maradjunk annyiban, hogy ezek szerint vannak bőven különbségek közöttük, és amúgy sem való nyilvánvalóan mindenhova. Viszont ahol adottak a körülmények ott azért elég hasznos.
Nekem majdnem a mosogatógéppel van egy szinten, pedig az aztán tényleg Isten áldása:D -
Macropus Rufus #12 relax haver! ott vol a szmájli a végin a mondatnak. -
Macropus Rufus #11 https://www.robotguru.hu/irobot-roomba-605-robotporszivo
nem tudom mennyibe kerülhetett a te vasad, de pl. egy 80k fasnak még gondott okozz a küszöbb...
meg jobban belemásztam a dologba: az sem mindegy, hogy a padló burkolata matt vagy fényes. Ui. ami a fényesen elmegy az a matton szívni fog. Nem rossz buli egy vas amúgy, csak véleményem szerint ez nem váltja ki a szívó teljesítményt. Pl. poratkákat nem fog kiszedni sehonnan nagyobb dolgoat sem fog tudni feszedni és ha picit koszosabb a kecó akkor az ilyen 04-1literes zsákokat 5 percenként lehet cserélni.
Én inkább maradok a jól bevált 2000W-os dögömnél :)
-
bdzsana #10 Oké szerencsétlenül fogalmaztam, de amúgy sem kell vitázni. Ha egyszer nekünk bejött, nem is akárhogy akkor senki nem fog meggyőzni hogy ez egy szar... -
bdzsana #9 "Xiaomi Mi Robot Vacuum" ennek a nevében is benne van. Természetesen kisebb a szívóereje, de másképp is működik. A hagyományos porszívómnak a keféje teljes szélességében szív, itt viszont csak egy kisebb résen amifelé a forgó kefék söprik be koszt.
Küszöbbel a régi lakásunkban nekünk már az olcsó robotporszívóval se volt bajunk. A Mi pedig teljesen simán vette, bár az új házunkba már küszöb sincs, úgyhogy ezzel amúgy sincs baj.
-
Macropus Rufus #8 és megkora a szívó teljesítménye? a proszívónak a nevében is benne van, hogy hogyan működik.
Ebben kefék vannak és egy minimális szívó hatással bíró motor. Ezek az eszközök, nem a szívással takarítanak elsősorban, hanem a keféikkel. Tehát ezek inkább motoros seprűk mint proszívók. A köszöbbel vitáznék: konkrétan egy közel 60ezeres vas nem bír átmenni egy küszöbön sem. Mert nincs benne az a lehetőség, hogy felfuttassa magát a küszöbre. -
Macropus Rufus #7 "Nem értek azzal egyett hogy a hagyományos porszívó alaposabb, mert nekünk ez az alaposabb. "
ezzel az állítással nehéz vitázni :)
-
bdzsana #6 De porszívó és szív természetesen. 2 centis küszöb már a közepes kategóriának sem akadály. -
Macropus Rufus #5 az meg van, hogy ez nem porszívó? Ez egy motoros partvis/seprű. Nincs benne semmi ami a szívó erőt kifejtené. Egy biztos: olyan házban nem érdemes alkalmazni ahhol van küszöbb. A a 2cm-es kiállás pont arra elég, hogy a szobába zárd a kütyüt.
Soha nem értettem, hogy minek kell ilyen.
Ajánlom az új x akták szériájának azt a részét amikor a Sculy kap egy robot izét...
-
bdzsana #4 Én is az voltam először. Feleségem erőltette, először egy olcsóbb 20ezres gépet vettünk. Már azt is megszerettük csak az véletlenszerűen mozgott, volt olyan hely ahol 20x átment volt ahol egyszer sem. 1 éve megvettük a xiaomi porszívóját, igaz sokkal nagyobb árkategória, de nekünk nagyon bevált. Ha lemerül visszamegy a töltőre, előre ütemezhető takarítások, feltérképezi a házat, és így sokkal hatékonyabban takarít. Mobillal vezérelhetem, melyik szobába menjen takarítani akár a munkahelyemről és nagyon szép munkát végez.
Nem értek azzal egyett hogy a hagyományos porszívó alaposabb, mert nekünk ez az alaposabb. Nincs baja a sarkokkal és sok bútor alá bemegy amiket mi azért gyakran elhanyagoltunk a sima porszívóval.
Igaz nekünk a házunk erre alkalmas. Kevés bútor nagy tágas terek, nincs küszöb, kábelek rendesen el vannak rejtve. -
#3 Én még mindig szkeptikus vagyok ezekkel a készülékekkel. Kizártnak tartom, hogy azt a minőségű takarítást elvégezze, amit hagyományos porszívóval heti egyszer max. 1 óra alatt megcsinálok otthon, a közel 100 négyzetméteren. Plusz ott vannak nálunk a sarkok, az ajtó mögötti részek, a szinteltolással készült helyiségek stb. ezekkel nyilván nem boldogul.
Értem én, hogy a kosz nagy részét összeszedi, de ha nem végez tökéletes munkát, és utána kell dolgoznom, akkor már mindegy, ha megcsinálom hagyományos módon az egész lakást. -
Cat #2 Szerintem a mai árakon lustáknak már kötelező eszköz. Kimaradt a cikkből, hogy párkapcsolati szempontból is pozitív hatásai vannak, legalábbis nálunk sikerült vele egy állandó problémaforrást kiiktatni. Már csak ezért megéri. -
Skylake #1 Köszönjük a felvilágosító cikket a robotporszívókról! Most már érzem, mennyire primitív életminőségben vegetálok, mivel jelenleg nincs ilyen fogyasztási cikkem. Borzasztó, ennek hatását lelkileg érzem is! Alázatosan köszönöm a megfelelő márkanevek említését is, amely segítségével pontosan tudhatom mely márkákat kell majd választanom, amikor életminőségem szánalmas kisszerűségét egy olyan, a technológiai szingularitás korát megídéző csodálatos eszközzel dobhatom fel, mint egy robotporszívó!
Hiányolom a cikkből továbbá a márkakereskedők felsorolását, továbbá mindazon legális uzsora-áruhitel kibocsátó vállalkozások listáját, ahova fordulhatok, ha vásárolni akarok egy ilyen technológiailag tündöklően innovatív terméket!
A cikk azzal is adós marad, hogy nem hívja fel a figyelmet arra, hogy a robotporszívó birtoklása milyen óriási prominenciaérzetet biztosít az userek számára (v.ö. Pierre Bourdeiu: Discintion), illetve hogy ennek a ténynek a közlése a Féceszbúkon milyen nagymértékben képes növelni az önbecsülést, illetve milyen kiváló státusszimbólum a nyugatról levetett valójában már lefingott német luxusautó, illetve az ételekről, kamunyaralásokról, és meg sem történt eseményekről készített fotók mellett.
(#gúny megvan, ugye?)