16
  • rajdi
    #16
    Adózni kell, ez nem kedv, vagy választás kérdése, az világos. Viszont a nyereségem utáni adózást követően, a következő évben az árfolyam ingadozás miatti veszteségembe azért igazán beszállhatna az állambácsi egy kis kárenyhítésre. Ja hogy az az én veszteségem csak...? Na ezért visszás kicsit a dolog. Ha dolgozom adózok, ha nem dolgozom, kapom a munkanélkülit, ha nyerek adózok, ha vesztek....így jártam.
  • kvp
    #15
    Mondok egy egyszerubb peldat: Meg az USA-ban is kotelezo az illegalis kabitoszerkereskedelem soran szerzett penz utan adozni. Persze keves olyan idiota van aki onkent feljentene magat. Ezert ha valakinek illegalis jovedelme van, akkor az adocsalas szuksegessege adott. Nem veletlen, hogy Al Caponet is adocsalas miatt iteltek el, ugyanis csak ott tudtak megfogni.

    Az adok szuksegessegerol pedig csak annyit, hogy ezekbol fizeti az allam az osszes allampolgari jogon jaro szolgaltatast. Teljes adomentesseg eseten nem csak a politikusok nem kapnanak penzt, de a rendorok, a mentosok es a tuzoltok sem. Mivel az utobbi haromra altalaban szukseg van egy nagyobb kozosseg eseten, ezert allami adok hianyaban letrejonnenek a magan rendorsegek, magan mentosok es magan tuzoltok, amik onkentes elofizeteses alapon mukodnenek, viszont az elofizetest nem fizetok eseten nem vedenek meg oket, nem vinne el oket egy balesetnel a mento, stb. Ez a felig anarchikus rendszer akar mukodhetne is, csupan ket problema van, az egyik, hogy onnantol akinek tobb penze van az dontene a torvenyekrol, mert az o rendorei (zsoldosai) tartatnak be az o torvenyeit, masreszt minden normalisabb tarsadalom eseten az emberek egy ido utan tomegesen kovetelnek az alanyi jogon jaro allami eletvedelmet. (hogy egy gazdagabb ne olhesse meg oket vagy szeretteiket buntetlenul) Innentol az allamra igeny van, mert igy a szegenyebbek is eletben maradnak, szemben az anarchiabol gazdasagi alapon termeszetes modon letrejovo feudalis rendszerrel.

    Szoval az, hogy adot fizetunk azt is jelenti, hogy nem lohet le a gazdagabb szomszed ha kedve van hozza es ha a fejunkre esik egy viragcserep, akkor nem hagynak ott az utcan. Szerintem amig mukodik egy orszag, addig alapvetoen megeri adozni, meg ugy is, hogy a politikusok eleg sokat zsebrevagnak belole... (nem az adozast kell megszuntetni, hanem a politikusok es a gazdagabb kisebbseg mozgasteret csokkenteni a nep tobbsegenek dontesevel szemben)
  • Jawarider
    #14
    Érdekes h. az állam egyből tudja, hogy mit/hogy tud sápolni. De arra a kérdésre évek alatt nem jött hivatalos válasz , hogy számfejtésnél melyik útvonaltervező távolság mutatását lehet elfogadni autóhasználat gyanánt......
  • Zoli007
    #13
    Sosem fogom felfogni, mi köze az EHO-nak a jövedelemhez. De legalább lehet menőzni milyen kicsi a jövedelemadó.
  • datango
    #12
    itt a kerdes hogy kinek mennyi kriptovalutája van es hogy mit tudott venni belöle.
    Valaki irna valami konkretumot is ?
  • silverchain
    #11
    Hát, sok sikert a Tállai vezette Apehnek:D
  • Sequoyah
    #10
    Azt hiszem ebben a topicban nem sokra mesz az intelligenciaval. Ezek csak gyerekek, akiknek lovesuk sincs a gazdasagrol es adozasrol, es nem kepesek par napnal es a sajat bankszamlajuknal tovabb latni. Lasd pl ervet nem hoztak fel hogy miert is baj a profit megadoztatasa, csak karognak hogy elveszik a penzuket, es nem ertik miert...:)
  • lammaer
    #9
    A záró mondatodhoz egy kis adalék.

    Azért kicsit gondolkozz el, mit is akarsz. Mert amiben te szeretnél élni az olyan embereknek kedvez akik:

    A, rengeteg pénzzel rendelkeznek, hogy minden szogáltatást megvehessenek piaci alapon (értsd: iskoláztatás, egészségügy, gyógyszerek full áron, tűzoltóság, rendőrség, bíróságok, törvényi rendszer)

    B. Fizikailag erősek / van fegyverük hogy a fentieket megszerezhessék és megtarthassák erővel

    Példa: most az állam indirekt biztosítja számora, hogyha van egy lakásod, akkor este nagy valószinűséggel nem jön be hozzád valaki és rugdos ki belőle, mondván hogy ez most az övé... vagy ugyanezt a lakást egy papír által eladhatod, és biztos lehetsz benne hogy meg is kapo az ellenértékét... stb stb

    Szóval valamit valamiért.... az adók arányán lehet vitatkozni, de hogy szükség van e államra.... sajnos nem (kivéve ha istenhívő vagy, akkor az állam szerepét egy másik felső hatalom tölti be).
  • lammaer
    #8
    Túlságosan filozófiai mélységekbe mész. Nem mondom hogy nincs igazad, néha én is elgondolkodom azon az ember hogy jutott el oda hogy önként odadja a hatalmat egy másik embernek, hogy az uralkodjon rajta és elnyomja....

    De maradjunk atopiknál. jelen világrendszerben adóznod kell, a bitcoinból származó nyereség meg ugyanúgy jövedelem mint bármi más: a fizetésed, a befektetésed, az eladott ingatlanod stb, tehát sarcköteles abban a pillanatban amint igazi pénzzé konvertálod.

    Akkor lenne gazán jó, ha úgy tudnál rajta adni-venni dolgokat mint mondjuk a dollárral. Na akkor nem tudnának megfogni - ezért is fogja kinyírni az összes állam a bitcont, amint a kiberterroristákon kívül máshol is lehetne fizetni vele... vagy marad az ami most, egy jókis piramisjáték.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.05.06. 08:19:34
  • CrazyAchmed
    #7
    Ha mondjuk elmész a boltba, veszel egy kapát, majd elmész kapálni, adózni kell a fizetésed után. Ha veszel egy vga-t és bányászol vele, akkor is pénzt keresel, logikus hogy ezután is adót kell fizetned. Az, hogy decentralizált meg akármi, az nem lényeges, bevételed van, adózol, ennyi. Ez is ugyanolyan munka, mint akármelyik másik. Az hogy most ez konkrétan kripto bányászat, az nem érdekes. Amúgy meg az sem igaz, hogy nem segített az állam a profitszerzésben. Pl. fizette a tanulásodat, hogy tudj olvasni, érts a gépekhez, és tudj vele bányászni. Ne érts félre, nem védem a kormányzatot, ezt most attól függetlenül mondom, ha olyan az adórendszer, hogy dolgozol és adózol, akkor szerintem logikus, hogy ezért is adóznod kell.
  • JoeBee
    #6
    A mostanra eltorzitott vilagkepben igen, igazad van.
    De hogyan csalsz el valamit ami alapbol illegalis? Az adoztatas ezen formaja illegalis, es inmoralis. Nezzel csak vissza batran meg az amerikai telepesek idejere. Alapbol adomentesseg volt, 0%. Es ma is van sok orszag ahol 0% az ado. Nem abbol elnek a kozalkalmazottak. Ennyi. Es nem forditjak az ellen a torvenyt aki penzebol azt finansziroztak hogy megalkottak, a mi felkeresunkre. Hat nem szolgalja a logikus es fejlodokepes eletem akkor azonnal megallitom es keresek mast.
    Szoval amerikaban is mikor legeloszor bevezettek az adot hadi tamogataskent emlegettek es 1%-on fellazadtak. Mara pedig mar igen remekul mukodik a kozponti "boditoszer" az "erdek tervezet" alapjan. Hatalom mindenekelott. De ne kozpenzbol, konyorgom. Senki nem szolithat fel arra, hogy a sajat penzeddel, privat vagyonoddal olyat tamogass vagy vasarolj amivel abszolut nem ertesz egyet. Es nem is szeretnel belole, koszonod. Jaaaa, es fontos. Es nem is kerek erte cserebe semmit. Csak hagyanak logva. Thanks.
  • lammaer
    #5
    Ha akarnak, megtalálnak. Amint a pénzed megjelenik a bankszámládon akkor potenciálisan rajta lesz a radarjukon. Hogy aztán kapsz e reviziót vagy nem, az szerencse kérdése.

    Persze ha ciprusi bankszámlára veszed és külföldön ATMből szeded ki a pénzt akkor nehezebben kapnak el. :) De ez megint nem bitcoin kérdése, ugyanezt csinálhatod mással is, adócsalásnak hívják :D


    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.05.04. 15:16:12
  • lammaer
    #4
    Ilyen alapon az sem "korrekt" hogy részvénypiaci ügyletet adóztatnak. Én Csináltam a pénzt, miért adjam be a közösbe?

    Sőt, igazából minden adóra igaz a amit írsz, nevezetesen hogy "igazságtalan". Én dolgoztam meg a fizetésért, miért adjam a közösbe....

    Mindegy miből van a nyereséged, a lényeg az, hogy te mint magyar állampolgár, a nyereséged után adózni vagy köteles hogy az állam működhessen.
    Az egy más kérdés hogy az állam aktuális képviselői szarrálopják magukat (tehát nem mutatnak jó példát, sőt).
  • Skylake
    #3
    Haha, hajtsátok be ha tudjátok, a k*rva anyátokat!

    Kormány információ

    Tudta?

    A Bitcoin-t Soros György üzemelteti
    Az adózás rendjéről szóló törvényt Soros Györgynek, a Bilderberg csoportnak, az Illuminátusoknak valamint a zöld és szürke alieneknek is be kell tartania!

    Nix ugribugi!

    Magyarország dönt, nem a gyíkemberek!
  • JoeBee
    #2
    Lofaszt adozunk nekik...... Minek? Semmi kozuk hozza, decentralizalt, es kontrollja sincs, raadasul a profit megszerzesben sem segitett, hiszen folyamatosan "betiltassal" fenyegetnek a butabb kormanyok (nem mintha lenne eszkozuk, mivel ismetlem, decentralizalt, tehat nem tudja betiltani, mert megengedni sem kerte senki ki a velemenyuket). Pontosan erre lett krealva, pontosan ezert. Szoval addig alljanak fellabon, amig a crypto profitot is bedobjuk a "kozosbe" (aka: Meszaros es Lazar csaladok tamogatasara, illetve Orban kiraly tamogatasara). Tessek szepen gazdalkodni abbol ami van, ez nem Fiat currency, ezt nem a nemzeti bankjaikban nyomtak, ezt a mi gepeink banyasszak, a mi uj "internetunkon" a blockchain-en. Jaaa, hogy nem tetszik h at is tudjuk valtani Fiat-ra, ami meg mar az "ovek"? Hat, akkor bizony igen gyorsan meg tobb helyen el kell fogadni es igy uj penzrendszert es korforgast krealunk vegre magunknak, nem a korrupt semmirekello koroknek. Peace.
  • Fionn
    #1
    Ezért kell közvetlen elkölteni a BTC-t (és sok helyen sok dologra el lehet), hogy a mocsadékok ne tudjanak belepofázni sehogy.