77
battletech
  • Xsillione #37
    Végre sikerült összelapátoltom egy King Crabet, érdekes darab. A négy rakétával eredetileg távolságinak terveztem, csakhogy a négy rakéta az egy oldaltorzóban foglal helyet, így LRM alig férne bele. Megpróbálom a 2 AC/20-as opciót vele (az eredeti változat kicsit felturbózva SRM-l és ML-kkel.) Viszont a lőszerkészlet nagyon alacsony (vagy rengeteg áncél megy a levesbe, ami nem fér össze a közelharci felállásával, ráadásul lassú is, így igencsak kérdéses, hogy valaha is használni tudom majd rendesen.
  • silverchain
    Részvétem, én már viszonylag hamar elkezdtem az utánpótlás kiképzését:) Nekem legutóbb engem tettek kómába (a főszereplő nem tud meghalni), alig sérült gépemet egy ppc torony hátbalőtte -> crit -> ammorobbanás-> fej lerepült:) Anyáztam erősen:D (Mondjuk én rontottam el, mert bementem hátulról melee attackot nyomni:)
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.05.13. 12:12:54
  • Masakari
    Meghalt Behemot :(
  • Masakari
    Fuh..Assault mechet még nem is láttam :D Heavyől is csak szó-szó....
  • Xsillione #33
    Hja, a most volt egy vicces küldi, három és fél koponya: Atlas, King Crab, Orion és Grasshopper.
    Nem baj, utána négy és feles küldetés: Cicada, Dragon és Quickdraw, majd erősítésként még három Quickdraw.
  • Xsillione #32
    Ja, az erősítés elég tág határok közt jöhet, 3 koponyás harcban az ellenfél nagyjából fix erejű, a kérdés csak az, hogy mech vagy jármű jön az adott méretben (és persze kérdéses, hogy egy PPC carrier vagy egy nehéz mech a zavaróbb), viszont az erősítés bármi lehet egy vegyes könnyű-medium lancetől kezdve egy full Heavy lancen át akár egy-két assault mech is beférhet. És van, hogy két erősítés érkezik, akkor aztán teljesen random mit kapsz.
  • Shiwo
    ezek a Battle jellegű contract-ok szívatósak.. én egy sima másfeles koponyással is megszenvedtem..

4 közepes mechemre balról jött 3 közepes + 1 könnyű, fentről 2 közepes + 2 könnyű mech, egyszerre.. ráadásul a fentről jövőket még nem is láttam, de már szórták a rakétákat ezerrel.. és akkor még nem is volt köztük heavy (assault meg pláne..)
  • Masakari
    Hát ez is eljött. vissza kellett vonulnom az első küldetésemről.... "Csak" egy 2 csillagos Davion Battle contract volt...

Szemből jött 1 Thunderbolt és Cicada(majd 1 Demolisher), aztán hirtelen jobbról megjelent 1 Black Knight. Majd ugyanebben a körben egy második medium lance mech balról 1 Griffin és Hunchback +2 valami(nem vártam meg míg beérnek). Jagermechem -1láb meg ammo explosion. 5. körben inkább nomtam egy taktikai visszavonulást,mert a folyamatos hátrálás ellenére kb egyszerre értek be az arcomba......(Jagermech,Catapult,Orion,Quickdraw volt az összeállítás nálam).

A legjobban a hirtelen -32-es Davion repu fáj..azt még nem tudom,hogy fogom feltornázni...ops
    Utoljára szerkesztette: Masakari, 2018.05.07. 22:52:53
  • Masakari
    Comstar tud küldetést adni? 2 bolygót találtam eddig amin aktívak,csak még nem mentem el oda megnézni.
  • Maala
    Az jó kis küldetés volt, egyedüli, aminél hagytam, hogy megöljenek, mert először (vakon) sajnos másfele indultam el, mint amerre spawnoltak a kicsi kocsik. :-( Így az egyik elmenekült. De így legalább megismerkedhettem a játék mentési rendszerével! :-D

Aztán másodjára már a spawnjuk felé indultam el, és úgy meglett simán. De tény, hogy mivel a 8 ellen Mech mellett még 2-3 turret is lőtt(ha láttak)/rakétázott, így ebben a küldiben lett a legnagyobb eddig a repair számla. Jóféle küldetés volt. :-) Több ilyesmi kellene a játékba.

Tipp: A kezdőponttól balra elindulsz, és onnan simán kinyírsz mindenkit, a gyors mechek kb 3-4 körrel hamarabb érnek oda, mint a lassúak...
  • MarkBlade
    Mechcommanderben úgy volt. .Cár hogy nincsen lehetőség valami előzetes felderítésre vagy valami hasonlóra. Most bedobnak a lecsóba aztán old meg minden infó nélkül. Még nagyon a prioritás sincsen kihangsúlyozva hogy mivel jár ha ez az nem úgy sikerül.
  • Xsillione #26
    Igen, tonna limit sokkal jobb volna, így értelme sincs a sok tárolónak a hajón, szvsz amikor megnyitod a következő tárolót, akkor kellene nőni a limitnek és utána minden mechbay fejlesztés növelné egy picit (kezdésnek 150 tonna, aztán 200 majd apránként menne feljebb, a végére 600-800 tonna is belefér, persze ehhez, mérten ellenfelek.)

Azért az más, hogy egy frontmechet guardal beküldesz ránézni, és az, hogy a nagy hatótáávolságú fegyverekkel ki tudod szedni az alapvetően jól páncélozott járművet (kb Bulldog védelmű, egy kósza nagy lézer nem elég rá.)
  • silverchain
    Ezért lenne jobb a tonna korlátozás a 4fő max/küldetés helyett. Ott aztán te döntöd el, hogy 3 nagy assaulttal, vagy 1 nehéz 3 közepes 1 könnyű mechel mész, mert pl az fér bele a 300 tonnába mondjuk. Az egyes főküldetések teljesítésekor meg mehetne feljebb a tonnalimit.
  • MarkBlade
    Ez a baj hogy nincsen felderítő mech típus igazán. Pedig az beférne még lehet lenne értelme is akkor kis mechet vinni a küldikre..Jó az LRM meg a nagy hatótávolságú fegyverek de nehéz kihasználni őket pont a felderítés hiánya miatt..
  • silverchain
    Hát nem tudom, ha nem látsz rá, akkor nem tudsz rálőni. Sensor lock jó lenne, de annak is a range -ben kell lenni hozzá. Ha már SL távban vagy, akkor az már jó PPC/AC2 távnak is.
  • MarkBlade
    köszi szerintem hagyom akkor.. elsőre megpróbáltam.. nem jött össze.. de ha csak pénz az nem érdekel..
  • Xsillione #21
    Ha vigasztal összesen két Mobil HQ jelenik meg (viszonylag hamar), és csak bonusz pénzt ér, ha kilövöd, így ha gondolod lehet hagyni őket. Ha van komoly rakéta erőd (és kellő rakéta mecheken hozzá), akkor simán kiszedhetőek bombázással, ha közelharci mechjeid vannak, akkor érdemes hagyni őket, mert bemenni értük a még meglévő 6-8 mech és jópár torony közé halál.
  • MarkBlade
    Én most ott tartok hogy van 8 db ammo create amit fel lehet robbantani de 6-ot meg kell menteni. Van vagy 8 mech ellenségként + a tornyok. Ez nem is lenne nehéz.. mert sunnyogva meg lehet oldani, DE időszakonként megjelenik egy mobil HQ az egyik ammo pontnál amit meg kell állítani a semmi közepén kb céltábla a fejére aki megpróbálja.
  • jocika
    De nyugtass meg, hogy nálad nem cövekelt le az a nyomorult a kivonási pont előtt....
  • Masakari
    Áhááá!!!
  • Cobra.
    Hunchback, Wolverine. Ritka nagy szívás volt nekem is az a misszió, kb 4. nekifutásra lett meg és így is csak 34 napos mech meg ember gyógyítással...
  • Masakari
    Jesus...Az érdemi részt egyáltalán nem értettem mert ötletem sincs miről beszélsz magyarul...Angolul esetleg?
    Mech nevek?(mindig is sírtam a magyar megnevezésektől,némelyik mechet mai napig nem tudom mi mert annyira szar a magyar megnevezése... . Formáció??? what?!)

Amúgy LRM az mindig is ilyen volt a regényekben is srácok nem tudom mi ez az OP dolog....ahogy a hirtelen armor loss is szinte mindig borulással járt,csak itt a játékban nem. Nekem amúgy kifejezetten bejön. Mech commandert is imádtam,ez is zseniális. Csak kárhogy a terület le van korlátozva az IS déli részére. Ettől függetlenül a szabadon bejárás királyság. Ha lesz is DLC több mech-el és egyé story küldetésekkel az zseniális bővítés lenne. Ellenben én a klánokat nem hiányolom. Az inyomat kukába dobáni az egyensúlyt(sztem nem kell részletezni mire gondolok). 20 órám van már a gameben de Assault mechel még nem találkoztam :O Heavy-vel is csak keveset....félek....Az első Atlas/King Crab sztem nyársra fog vágni....
    Utoljára szerkesztette: Masakari, 2018.05.02. 19:28:17
  • jocika
    Tegnap volt egy olyan küldi, hogy a kapellán menekülteket kellett kísérni. Ellenfélként volt egy púpos, rozsomák meg még valami kettő, hasonló játékosok. Nem kis áldozatok árán sikerült megfektetni a delikvenseket, és mentem, hogy kísérjem a menekülteket. Már majdnem a menekítési ponton voltunk, mikor szóltak, hogy újabb formáció érkezik, hasonló összeállítással. Akkorra már a négy saját mech-ből kettő már csak sétálni tudott. Gondoltam semmi gond, mire ideérnek, addig menekülők beérnek, transzport leszáll, felvesz és ende küldetés. Erre az utolsó kocsi a pont előtti szaggatott vonalnál megállt és nem ment beljebb, kb. fél centit. Három teljes kört vártam meg, míg meguntam. Az a tetű háromszor jött sorra, szövetséges kőr, de nem mozdult, szépen türelmesen megvárta, míg pozdorjává lövik.
    Majdnem elsírtam magam.
  • Xsillione #14
    Tehát:
    Szerinted OP az LRM (az), ha ekkor nerfelik és így nem lesz OP (és használsz majd másik OP cuccot) az OK, ha nem használod az LRM-t mert OP és használsz más felszerelést az nem OK?

Vagy válassz nehezebb küldetéseket. Az elejétől opció, hogy 3 koponyásakra mész. Igen, le tudzs verni egy full heavy lance-t a kezdő csapattal is akár (mert nem kocentrál az AI tisztességesen, itt a fő gond), viszont lesznek sérüléseid is és nem biztos, hogy pozitív lesz a mérleged a végén.
  • Cobra.
    Még csak most jött ki az 1.0 (vagy inkább mai játékoknál mondjunk 0.98-at), a következő hónapokban biztos lesznek változások.
  • Maala
    Arról beszéltünk, hogy a megszerzett dolgot nem használod. Ergó neked van 4 mech slotod a csatára, de te csak 3-ra mész be? Ez butaság. Akkor korlátozzák a slotok számát 3-ra, és tiszták vagyunk. A nehézségi szint egy balanszolt dolgot feltételez, nem valami képlékeny ködös valamit, amit te magadnak "állitasz be" azzal, hogy nem használod ki az opcióidat, amit egyébként megtehetnél. Ez csak frusztrációt okoz, aminek az lesz a vége, hogy a végén kihasználod mégis, és oda a fejlődés lehetősége.

Mondjuk legyen minden Contractre -33% kredit, és -1 prio meg -2 vagy -3 nemprio salvage. És akkor nyugodtan lehet az ellen Lance-iben +1 mech, mert nem borul fel semmi a többlet "lehetőséggel" a nyirbált salvage miatt. Hogy a Reputation pontok feleslegességéről ne is beszéljek.

Ésatöbbi, HEAT treshhold lejjebb vitele (bár őszintén szólva ez nem hiszem, hogy megoldana bármit is, igy is alig melegszenek a Mechek), esetleg ellen dura feljebbvitele...

Ezek semmiben sem befolyásolják a "te megszerzett" dolgaidat.

A koponyák meg az ellen tonnage-ára vonatkoznak, szóval nem nagyon ér semmit, hisz már kb 2 fő sztori szál után full medium lance-l szaladgálsz (kb 200 tonna, ami 3 koponyának felel meg), ami elver simán egy 3,5-4 koponyás enemyt. Már persze, ha odafigyelsz arra, hogy a "kiszemelt" mecheket a legvégén verd le, a lábaik szétlövésével, vagy egyéb, mind a 3 salvage-elhető komponenst megőrző módon (fejlövés, destabilizálás+knockdow amig a pilóta incapacitated nem lesz). Persze ehhez figyelni kell a +stab dmg-es cuccokat a storeban. -> Pl. ezek ritkásabbítása is egy nehézségi fok emelő lenne.

És úgy általában, túl OP az LRM perpill a játékban imo. Nem a sebzése miatt, hanem ahogy a Steady rendszer működik. Egy LRM20+LRM10 instant +3 a steady meterre, amivel alapból Lose Evade lesz, Unsteady, a következő Mech meg már fel is boritja. A maradék kettő meg befejezi Called Shotokkal. Heavy mech ellenfélről beszélünk 3as Steady határértékkel, Medium Mechek ellen. Ezt is lehetne nerfelni egy magasabb nehézségi fokon.

Tessék, csak pár ötlet, amit nem lehet "fogd vissza magad" módon befolyásolni. És nem, még egyszer mondom, az nem opció, hogy nem használok akkor LRM-et. Akkor minek van a játékban?
  • Xsillione #11
    Döntsd el, könnyű vagy verejtékkel szerzed meg a dolgokat? A kettő egyszerre nem fér meg. És igen, a legkönnyebb nehézség növelés bármely játékban, he nem használod ki a játék gyengéit, vagy akárcsak korlátozod a saját opcióidat. Képzeld, ezt teszed minden játékban, szinte minden esetben a nehézség növelése annyi, hogy az elélenfél több bonuszt kap. Pár extra mech vagy jármű a küldetésen bizony megnehezíti azt, ezt pedig a koponyák számával jelzi a játék.
  • Maala
    Értem, szóval a legjobb módja a nehézségi szint növelésének, hogy a játékos verejtékkel megszerzett dolgait __saját maga__ korlátozza. Te se menj játékkészítőnek, balanszolónak légyszi.
  • Xsillione #9
    mi gátol meg abban, hogy ne a legjobb mecheket vidd, vagy hogy nehezebb küldetésre menj, mint amit a csapatod tud? Három koponyás küldiket is dob az elejétől, sok sikert párat letolni egymás után.
  • Maala
    Hmm, egyetlen bajom a játékkal, hogy nem lehet a nehézségi módot állítani, így olyan kis könnyűcske. :-D
  • MarkBlade
    Nekem a grafikával nem az a bajom hogy nem szép. Hanem hogy nem átlátható.. a mélység és magasság nagyon nem értelmezhető. Lehet velem van a baj mondjuk. :)
  • Xsillione #6
    Remek lett szerintem. Akinek tetszett a Mechcommander az ezt is szeretni fogja, ha viszont kétségeid voltak azzal, akkor élhetően itt is problémákba akladsz majd. A mechlimit valóban a nehezebb egységeket preferálja, és itt tényleg volna mit fejleszteni. A mechek szerelése szimttikus (sokban hasonlít az eredetire, egyben a fegyverlimitekkel kihozza a hasonló tömegő gépek közti eltérésket, két 60 tonnás mech nem kap majd egyforma felszerelés, csak mert az az ideális minden esetben.) A grafika valóban nem szuperfényes, ám ezt egy stratégiánál nem tartom jelentős gondnak (ráadásul gyengébb gépeken is elvegetál így.)

Battletech
  • jocika
    Egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy mivel Paradox a kiadó, ezért remélem várhatóak olyan dlc-k, amik ezt módosítják, javítják. Főleg a mech limitet.
    A hangulat nekem bejön, és szerintem, bár még az elején vagyok, jók a méretarányok.

Kezdetnek nem határozottan biztató.
  • silverchain
    Szerintem vegyes. Ami jó:

- körökre osztott harcrendszer (ez a meches stílushoz megy)
    - pilóták skillrendszere bent van, extra képességekkel
    - részletes Battletech lore
    - nagy, bejárható galaxistérkép
    - random encounterek, változó mellékküldetések
    - klisés (árulás, aztán bosszú), de épp ezért mégis jó kampánytörténet
    - rengeteg választható mech
    - king crab:)

Ami rossz:

- úgyis csak a nehéz/szupernehéz mecheket fogod használni, mert csapat limit van (4 mech lehet küldetésenként), nem tonnalimit, így a könnyű mechek csak eladásra jók, vagy porfogónak a storage-ben
    - animáció: ha egy mech kriktikus sérülés következtében eldől, az csak simán hátradől, nem veszi figyelembe a találati oldalt (csak számolja). Pl. kilövöd a célpont mech jobb lábát jobbról, akkor nem oldalára dől, ahonnan már hiányzik az alátámasztás, hanem hátra. Majd a következő körben fekel, és lassabban mozog, de a kilőtt lába megvan! (nem szakadt le, mint pl. egy kar)
    - nincs legénységhang
    - grafika lehetne kicsit jobb, de ez nem fps, mint a Mechwarrior (Shadowrun-ra hajaz, mert ugyanaz a fejlesztőcspat (Hairbrained)

Olyan 7/10, de akinek bejön, annak 9/10:)

Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.04.26. 10:38:44
  • MarkBlade
    Szerintem nagyon jó! Tényleg olyan mint a Mechcommander kicsit több rpg elemmel. Ami nem tetszik az a grafika.. Az elég béna lett.. Sok esetben nem is nagyon látom hogy most egy hegy takarásában van a mechem mert annyira béna a terep.
  • JonasSandor
    Milyen lett?
  • jocika
    Megjelent; olyan, mint a MechCommander volt anno. Nekem bejön.