77
battletech
  • Helgi
    #77
    Majd kipróbálom. Most 1.8-as Heavy Metal-t tettem fel, ahhoz még nem jó a mod, ezt próbáltam. Az Ironman-t az utolsó patch-el játszottam végig, az úgy jó volt, tetszett. Egyébként az összes videódat végig néztem a yt-on. Még szerencse hogy rátaláltam, mert különben lemaradtam volna egy újabb BT kiadásról :). A Clan-t azért hoztam szóba,mert ahogy anno az MechCommnander első részében meg volt valósítva, hogy lehetett azokat is salvage-olni és (volt hozzá egy .isu vagy valami hasonló kis file, amit ha bemásoltál akkor a clan-os mech-ek és felszerelés is megjelent a piacon) szerintem úgy volt tökéletes. Értem ezt úgy is, hogy ahogy a Roguetech-ben meg ömlik rád annyi Clan-os cucc vaban,, na az nem jó tényleg, mert összezavar. Meg lehet már nagy összevisszaság is kialakul benne harc közben.
  • Xsillione #76
    Amennyire tudom nincs, de sem az adott modokban, sem a BT lore-ban nem vagyok annyira otthon, hogy biztosra mondjam...
  • Helgi
    #75
    Köszi. Akkor a 3025 és a 3062-ben nincsenek clan mech-ek és felszerelés?
  • Xsillione #74
    Extended 3025:
    Új mechek és egyebek a 3025-os évig a világ történetében (ez a játék alapéve), nem változtatja meg a játékmenetett érdemben (bár persze az új mechek megvariálnak mindent)

    Advanced 3062:
    A világ történetében 3062-ig minden belekerült (több mech és egyéb mint a másikban), illetve elég sok játékmechanikát is befolyásoló elem, valahol félúton a Roguetech-ig.

    Rogoetech:
    A legteljesebb kiegészítő a játékhoz, elképesztő mennyiségő mech és egyéb cucc, millió spec elemmel és mechanikával, tetemes mennyiségű játékmechanikai kiegészítővel. Ez már közel egy teljesen új játék, az alapjátékba bekerülő karrier mód innen eredt érdemben, és ez még csak a kezdet volt. Egyben a játék nehézségét is durván megnövelte, minden harc és minden ellenfél végzetes és kemény, nincs háromszoros túlerő veszteség nélküli legyalulása.

    Kipróbáltam (jó éve) a roguetechet, alapvetően tetszik, bár nekem már kissé zavaróan sok cucc és nehézség akadt benne, élvezetes, ám kicsit szenvedős is egyben, ám egy körre érdemes elvinni, ha az alapjáték bejött és akarsz még belőle, ám lehet, hogy a másik kettő élvezetesebb hosszú távon.
  • Helgi
    #73
    Sziasztok!
    A Roguetech modot próbáltátok már. Meg tudnátok mondani hogy mik a különbségek a 3 mod közt? Link
    - Roguetech
    - BattleTech Advanced 3062
    - Battletech Extended 3025 - Commander's Edition
  • jocika
    #72
    Köszi.
  • Xsillione #71
    Még tényleges flashpointot nem láttam. Az érdemeség vegyes, három mech, egy új terep és a spec küldetések megérnek ennyit? Ha az alapjáték bejött, akkor szvsz igen, ha azzal voltak gondjaid, vagy csak simán azt nézed, hogy ennyiért egy komplett kisebb játékot kapsz, akkor teljesen jogos azt mondani, hogy nem. a Season Pass egy teljes játék árába kerül, megéri, ismét, ha az alapjáték bejött, akkor érdemben a három kieg ad egy második játéknyi tartalmat, ha viszont nem érezted úgy, hogy az alapjáték megérte, akkor ez sem fog rajta segíteni.
  • jocika
    #70
    Játszottál már vele, milyen? Érdemes beruházni? A Wingames-en a season pass most 11e.
  • Xsillione #69
    Megjelent a Flashpoint és némi küzdelem után sikerült telepíteni is (aki modolta a gámát, az megszívja, erősen szemetel a játék, a steam könyvtárból és az appdata/local könbyvtárból is törölni kell mindent, hogy friss telepítésed legyen), kaptunk új karrier módot és új küldetéseket, meg persze három új mechet (meg mindent, amit a korábbi patchek hoztak azoknak akik még az elején kiszálltak.)

    És persze van új sorozat is hozzá.
  • pbsb4
    #68
    Köszönöm szépen!
    Eredeti a game.
    Gyermek korom egyik kedvenc univerzumáról van szó.
    A minimum, hogy ott támogatom a tovább élését ahol csak tudom.
  • Xsillione #67
    Itt a link, elvileg van most már sima telepítő hozzá, így egyben és kényelmesen felrakhatod (ha más modot és egyebet nem akarsz trükközni.) Teljesen ingyenes az alapjátékon túl (bár felteszem a virágbolti verzióra is felmegy.)

    Azzal számolj, hogy a flashpoint és a hozzá érkező ingyenes patch vélhetően nem lesz kompatibilis vele, így vagy ne enged a frissítést majd, vagy addig fejezd be a mod élvezetét. (És gatyát felkötni, baromi nehéz.)
  • pbsb4
    #66
    Sziasztok!

    A Roguetech mod honnan beszerezhető?
    Fizetős vagy esetleg ingyenes?
  • Xsillione #65
    Valóban nem könnyű, bár szvsz ilyen modot nincs is értelme addig felrakni, amíg az alapjátékot ki nem toltad.
  • silverchain
    #64
    Jó a Roguetech, de egy "kicsit" nehéz, szóval csak hardcore fanoknak, és ha már egyszer végigtoltad:)
  • Xsillione #63
    Nekikezdtem egy új kampánynak a Rougetech modcsomaggal, igencsak élvezet és speciális darab, számos új fegyver, mechvariáns (amik potensek és veszélyesek), járművek (némelyik csak érdekes, mások eszelősek, mint az Alicorn (Tripla Gauss)) és ezernyi extra cucc a gépekre.

    Egy kis ízelítő belőle: Rougetech
  • Xsillione #62
    Pontosság terén nem láttaam változást, bár lehet, hogy a jobb melegedés miatt azon egységek, akik eddig két körönként tudtak lőni, most minden körben osztják az áldást, és azt állandó túlerő miatt ez elég durva, főleg, hogy a ppc lőtávja miatt a második hullám bőven érzékelésen túlról is elkezdhet akciózni.

    Nekem összességében tetszik a paatch, végre van értelme a nagy lézernek, és a ppc nem egy jó csak nem szeretem eszköz.
  • pbsb4
    #61
    Mit szóltok a patch-ez?
    Szerintem durván pontosabban lőnek azóta. Kilométerekről betalál a PPC és nem győzőm javítani a mecheket. Úgy szakadnak a karok, lábak mintha papírból lennének.
    Cserében a mi célzott lővésünk megy mindenhová csak oda nem ahová kérem.
    Ráadásul már a kalózok is csak a nehéz mecheket ismerik. Tudtam volna, hogy ilyen jól megy a kalóz business én is inkább annak állok...
  • pbsb4
    #60
    Köszönöm a válaszokat!
    Pont most gyüjtöttem be egy Kintarot. Már nézegettem, hogy mit lehet kihozni belőle. Az már biztos, hogy erős kompomiszumot kell hoznom.

    A linket köszönöm alaposan át fogom tanulmányozni.
  • Masakari
    #59
    http://battletech.rpg.hu/mechfactory_frame.php

    Enciklopédiára ez a legjobb,és magyar fejlesztésű oldal. nagyon régóta fut már.
    (plusz kibaszott sok lore anyag is van fent)
  • Xsillione #58
    Közepes mecheknél jobban nem igen fogsz találni, centurion vagy shadow hawk ami jó RLM-re, ám 30-40 az, ami felfér max, és lőszer meg páncél terén harmatos lesz, hacsak meztelenre alkotod (minimális páncél), ekkor jó lesz mondjuk 3*15 lrm-re és valahova berakod az ammot meg a sinkeket.
    Még opció a kintaro, csak nagyon ritka és igazából nem tudod kihasználni az 5 rakéta opciót lrm-el, viszont elborult közelharci egység lehet 5 srm4/srm6 betolásával, csak a péncélzata nem lesz túl izmos ahhoz képest, hogy közel kell menni vele az ellenfélhez.

    Utoljára szerkesztette: Xsillione, 2018.06.15. 16:42:03
  • jocika
    #57
    Ez jó? http://www.sarna.net/wiki/Main_Page
  • pbsb4
    #56
    Ez jó hír! Szeretek szöszölni... :D
    Tényleg egy jó rakétás medium mechet tudtok ajánlani?
    Jelenleg egy Centuriont használok, de a fejlettebb rakétáktól elég hamar elkezd túlmelegedni.
    Jó lenne valamiféle enciklopédia szerűség a játékban, ahol a harckocsiktól kezdve a mechekig minden össze lenne gyüjtve.
    Szívesen olvasgatnám.
  • Xsillione #55
    Nem próbáltam, bár biztosan az lesz a következő amivel majd belekezdek a mostani önkorlátolt menet után. Igencsak impresszív, és a terveik még ambíciózusabbak (nemrég sikerült valakinek kihámoznia végső küldetés kétfordulós mivoltát, így hamarosan jönnek majd 2-3-4 részes küldetések, amik közt nincs javítás és felkészülési idő. Ami még hiányzik, hogy menet közben lehessen változtatni a térképen, és akkor lehet majd bolygófoglalós történetett és kampányokatr készíteni.

    Nincs időkorlát, bármennyit lehet lazsálni a történet küldetések közt, gyors és hatékony menetben is általában 2-3 év eltelik, mire a végére érsz, ám vannak akik ennél többet töltöttek el az argo előtt...
  • Masakari
    #54
    Hmmmm nekem talán 2-3 fejlövés volt a legtöbb 1 meccsen.
    Sokszor akkor jön be mikor csak 1 fegyverrel lövök hő gondok miatt és fejes(nem célozva)...mindig pislogok hogy "naaaa, de srácok..." :D
  • Paladin
    #53
    Ezt próbálta már valaki? (Roguetech mod)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2018.06.12. 11:28:45
  • pbsb4
    #52
    Olyat még nem találtam.
    Még nagyon az elején járok és nem is sietek.
    A főszállal csak az Argo megszerzéséig mentem el, egyenlőre a hajó fejlesztéseket csinálom.
    Tényleg van időkorlát a játékban vagy mehetek a saját tempóban?
  • Cobra.
    #51
    Ezért kell a páncélzott (vagy párnázott?)kabin. Egyébként nálam a rekord headhotos ellen egy meccsben (célzott lövés nélkül), illetve 3 sérült pilóta, még viszonylag az elején, ahol nem volt pilótavédelem.
  • Xsillione #50
    Fejesek röpködnek mindenkinél (általában messze többet lőnek az ellenfelek, így több fejest iss osztanak, plusz neked jobban fáj, mert 1-2-3 hétre megy a karakter pihenni.) Később a több hp is kevés lesz, ha jól emlékszem a legrosszabb küldiben összesen 10 feletti fejlővésről beszélhetünk a négy gép között szétosztva. Cserébe még a péncélt sem verték le, így a gépek sértetlenül meguszták, csak a személyzet ment hónapos eltávra...
  • pbsb4
    #49
    Azt hiszem sikerült rekordot döntenem. A főkari egy küldin belül 3 fejlövést kapott. Még szerencse, hogy az életereje négyes volt legalább.
    Volt olyan küldetést, ahol a mecheimre egyetlen lövést tudott csak leadni az ellenfél,. Természetesen az is fejet talált... :D
    Nálatok is ennyi fejlövés esik?
    Egyébként nekem bejön a játék, harmadik napja nyüstölöm. Rég éreztem ilyet, hogy hasznosan költöttem el 40 eur-t.
  • Xsillione #48
    A balance terén három fő probléma akad:
    1. A játékos kap morál képességeket, az AI nem, így eleve egy igen durva előnnyel indul a játékos (célzott támadás és mozgás plusz guard.)
    2. Az AI csak stock mecheket használ, amik jobb esetben nem célszerűek a játék szűk területeihez, rosszabb esetben katasztrófálisak.
    3. Az AI maga nem túl meglepő módon homály, és néha még ezen felül bénázik (nem fokuszál eléggé, rendszeresen hátrál és guardol amikor lőhetne is, vagy éppen oda-vissza mozog több körön át.)
    +1. nem használ +/++/+++ fegyvereket és specc rendszereket, amikor iylet lootolsz, akkor azt utólag, random generálta neked, sokkal viccesebb lenne, ha a +2 stabilitásos srm/lrm az bizony ellened is élne.

    Az első kettőt visszadhatjuk a gépnek, és hirtelen kemények lesznek a harcok, az utrolsó kettőt neheztebb, bár vannak jó kezdemények ezekre is. A játék alapja igenjó, néhány full conversion mod bizony majd igencsak megdobja a játék élettartamát.
  • Masakari
    #47
    Szerintem nincs baj a ballanceal. Inkább a drop dolgot nem gondolták át teljesen.
    Plus az ai is vicces mikor 4 mechel legyilkolsz 10-et. és papírforma szerint füstölgő roncsnak kéne lenned.
  • silverchain
    #46
    Második végigjátszásra én már szétmodolnám a gamet, a fejlesztők eléggé összecsapták balance ügyileg.
  • Xsillione #45
    Önként használhatsz korlátot, illetve az egyik nagy teljes konverziós mod szeretné, ha megvariálhatná a tonnalimitett. Az biztos, hogy lehet korlátott behozni, viszont ennek csak akkor látják értelmét (jogosan) ha lehet több mechet is vinni, azt viszont nem biztos, hogy ki tudják gorcsolni a rendszerből. Csak erre még vagy 1-2 hónapot várni kell, míg mindenkinek hozzáférhető lesz.
  • Masakari
    #44
    Inkább a küldetés drop limitje lenne jobb és nem a fixen 4 mech.de valamiért nem úgy van megcsinálva a rendszer...
  • Xsillione #43
    Hmm, kihaltunk rendesen. A főszél után toltasm pár küldetést, ám elég uncsi lett hamar a négy assault mechel gyepálni a 4-6-8-10 ellenséges assault mechet, miközben körönként kettő-három is CT-re kerül, és bulwark miatt megsem hat a viszont válaszuk.

    Így kezdtem egy új kampányt, némi megkötéssel:
    -Szabvány felszerelés
    -Nincs morál képesség
    -Nincs fix mech loot, cska a random ad mech darabot, így lassabban fejlődünk
    -Később korlátozom a nagy mechek számát.

    Battletech Hardcore
  • Xsillione #42
    Multit nem próbáltam még, bár egy hete kb. no connectiont ír a főképernyőn.

    A főszálat lassan letudom, bár a nagy mechek inkább a nehézségtől függnek (amit persze növel a történet előrehaladása, így segít), bár küldetésektől is függ. a Stubborn Surrender küldiben már 3 koponyánál is adhat assault mechet, az assasinationben 3,5 koponyától jöhet assault és akár csatában is beeshet 3.5 vagy felette pár.
    A spec bolygóknak nem sok szerepe van, kicsit változik az, hogy mit találhatsz a boltban, illetve ki küldetés forrása, ám bárki adhat kemény küldetéseket. Ez az egyik kicsit problémás elem, elvileg a világ lepratelepén vagyunk, aztán a végén a mi csapatunk két lance szupernehéz mechel bír, meg további tucatnyi komoly géppel, és sima kalózok jönnek atlasokkal meg más assault mechekkel.
  • Masakari
    #41
    Ti tudtok multizni? engem sose enged be sehova. folyamatosan connection lostot ír.....

    Nálam még van pár mech amit nem láttam, lehet mert nem mentem elég előre a storyban vagy csak a random számok nem kegyesek...
    viszont.. átnézve a bolygókat én nem láttam Kurita és Steiner befolyású bolygót(valaki?). Illetve Comstar-osat találtam de küldit nem adott, nekik van valami szerepük tudja valaki?
  • silverchain
    #40
    King crab jó, dual AC20, srm6-osok, armor aztán bele a közepébe (persze ésszel, supporttal). Annál már csak az Atlas-II az erősebb (520-as alfa vs 430 alfa sebzés)
  • Xsillione #39
    Kétszer láttam, egyszer lábra tudtam menni (2 rész), másodszor csak CT lett belőle de az egy rész is elég. Ám most meg a boltban nézem, hátha van érdekes fegyver, erre ott lapul az egyik polcon három rész Stalker a ponyva alatt, milla alatti áron darabonként. Így most lett egy extra nagy rakétás mechem, végül csak 70 LRM fért fel rá, hogy maardjon páncélra is.

    Naja, az egyik legnagyobb veszély a méretesebb mechekre az AC/20 vagy PPC fejes.
  • Masakari
    #38
    Hmmm. Assault mechel is csak story miatt találkoztam eddig. Csak Heayket ad be...nem tudom hogy tudtál összekukázni 1 King Crabet :D

    Silver. Nekem a random PPC headshot killek tetszenek, szerencsére én osztom őket :D